Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Crusader - Way to Expiation  (Przeczytany 145552 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Crusader - Way to Expiation
    « Odpowiedź #195 dnia: Czerwca 13, 2011, 20:03:25 »
    Data wydania moda to w przybliżeniu późna jesień...Trochę szkoda, biorąc pod uwagę gasnącą otoczkę M&B...

Jaką gasnącą?! Co Ty gadasz?! M&B jest tak wyje**ne, że mi się nigdy nie znudzi, to jest jedyna gra, która ani razu nie została wyinstalowana z mojego kompa. Ogólnie rzecz biorąc, zawsze czekałem na taką grę w epoce średniowiecza.
    (A tak na marginesie, dziś jeszcze wrzucę kolejny rozdział mego opowiadania, jeśli jest ktoś zainteresowany lekturą, zapraszam. Media>Odwieczne życie wojownika. - opowiadanie. Życzę miłej lektury:) )

Pozdrawiam
    Theoden

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #196 dnia: Czerwca 13, 2011, 20:41:52 »
    Congratulations !!! Oktręt naprawdę zaj***sty :D
    Z tą gasnącą otoczka to stek bzdur...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #197 dnia: Czerwca 13, 2011, 20:52:29 »
    Okręt?

Chyba tylko ikonka na mapę główną. Pewnie autorzy dodają możliwość podróżowania statkami i po prostu dorobili swój model przedstawiający statek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #198 dnia: Czerwca 13, 2011, 20:57:10 »
    Chyba tylko ikonka na mapę główną. Pewnie autorzy dodają możliwość podróżowania statkami i po prostu dorobili swój model przedstawiający statek.
    Model trochę zbyt szczegółowy jak na "ikonkę" - wg mnie autor pójdzie w ślady TaleWorlds i okręt będzie niczym więcej, jak scene props na jakiejś mapie dla trybu MP. Obym się mylił :P

Pozdrawiam!

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Czerwca 13, 2011, 20:59:34 »
    Lukasz - Nie kracz! :p

Theoden!
    Również uważam, że M&B jest świetną grę i pierwszą, która dała nam możliwość poczuć średniowieczne klimaty w taki a nie inny sposób....ale...no nie powiesz, że M&B jest nadal tak popularny jak 6 m-c temu...Jeszce nie tak dawno, aby odczytać najnowsze
    wieści ze strony M&B musiałem przewijać kilka stron(praktyczne co dzień), dziś czekamy czasami kilka dni na jakieś nowe wpisy... ->to jeden z przykładów...

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #200 dnia: Czerwca 13, 2011, 21:17:12 »
    Z pierwszej strony tematu moda na Taleworlds
    Planned features:
    Sea travel and sea battles.

To chyba powinno wytłumaczyć skąd model okrętu, prawda? ;>

Offline Fifix

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #201 dnia: Czerwca 15, 2011, 16:10:32 »
    Szykuje się nam super mod, a ja mam dodatkowo wrażenie, że trochę nawiązuje do mojej ulubionej gry - Assassin's Creed!
    Frakcje:

Sułtanat Rum
    Unia Antiochii i Trypolisu
    Królestwo Jerozolimskie
    Sułtanat Ayyubids

W modzie również ujrzymy :

Zakon Szpitalników
    Zakon Świątyni
    Zakon Krzyżacki
    Assassiniów
    Tutaj jest pewien błąd, pisze się prędzej assassinów, ale że wszystko powyżej zostało dokładnie spolszczone, więc lepiej napisać "Zakon Asasynów" bądź "Asasynów".

A co do gry: fajnie gdyby na mapie znalazła się twierdza Masyaf znana z gry wraz z innymi bohaterami, takimi jak  np. Altair. Autor mógł się również wzorować na tej grze, bo "Bitwa nad rzeką Jordan" bardzo przypomina mi zakątki ze świata AC, w którym to przemierzaliśmy królestwo. Te drzewa również bardzo podobne, ale takie coś istnieje do dzisiaj, tj. krajobraz, więc niekoniecznie do odwołanie do owej gry.

Coś ode mnie: statki również robią duże wrażenie, ale ten taran to mi otworzył gębę ;p. Oby można było używać miotaczy ognia na statkach, nie wiem jak to tam było w tej historii...

To tyle na temat tego moda, jestem również wielce zaskoczony tym wszystkim - jak wy. Z niecierpliwością zaczynam czekać i modlę się żeby był Masyaf, chociaż mam nikłe szanse, gdyż ten mod to bardziej nawiązanie do historii, a twierdza jest z gry.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2011, 16:14:14 wysłana przez Fifix »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 15, 2011, 19:16:50 »
    Z niecierpliwością zaczynam czekać i modlę się żeby był Masyaf, chociaż mam nikłe szanse, gdyż ten mod to bardziej nawiązanie do historii, a twierdza jest z gry.

Masyaf - The castle dates back to the Byzantine era. It is situated in the lush Orontes Valley, c. 60 kilometers to the west of Hama. It served to protect the trade routes to cities further inland such as Banyas. The castle itself stands about 20 meters above the surrounding plain.*

Fictional depiction of an 1191 Masyaf city and castle are featured in the video game Assassin's Creed.*

Tak więc to nie autorzy AC stworzyli to miejsce/zamek, a jedynie w sposób fikcyjny je wykorzystali na potrzeby swojej gry. Obecnie (w pewnym stopniu) odrestaurowane ruiny zamku Masyaf znajdują się na terytorium dzisiejszej Syrii:

*Źródło: http://en.wikipedia.org/wiki/Masyaf

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 15, 2011, 19:57:09 »
    Tak więc to nie autorzy AC stworzyli to miejsce/zamek, a jedynie w sposób fikcyjny je wykorzystali na potrzeby swojej gry.
    W sumie nie tak do końca fikcyjny, bo tam rzeczywiście kiedyś rezydowali hasziszini(nizaryjscy izmaelici) i zresztą nie tylko tam.

Tak w ogóle to szkoda mi tych zamków na Bliskim Wschodzie(w Lewancie dokładniej), bo prace restauracyjne nie mają tam chyba takiej wagi i zasięgu jak w Europie, a ruin tam mnóstwo.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 15, 2011, 20:01:20 wysłana przez HUtH »

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 16, 2011, 23:33:24 »
    Poprawiłem nazwę zabójców :)

Szykuje się nam super mod, a ja mam dodatkowo wrażenie, że trochę nawiązuje do mojej ulubionej gry - Assassin's Creed!Tutaj jest pewien błąd, pisze się prędzej assassinów, ale że wszystko powyżej zostało dokładnie spolszczone, więc lepiej napisać "Zakon Asasynów" bądź "Asasynów".

A co do gry: fajnie gdyby na mapie znalazła się twierdza Masyaf znana z gry wraz z innymi bohaterami, takimi jak  np. Altair. Autor mógł się również wzorować na tej grze, bo "Bitwa nad rzeką Jordan" bardzo przypomina mi zakątki ze świata AC, w którym to przemierzaliśmy królestwo. Te drzewa również bardzo podobne, ale takie coś istnieje do dzisiaj, tj. krajobraz, więc niekoniecznie do odwołanie do owej gry.

Coś ode mnie: statki również robią duże wrażenie, ale ten taran to mi otworzył gębę ;p. Oby można było używać miotaczy ognia na statkach, nie wiem jak to tam było w tej historii...

To tyle na temat tego moda, jestem również wielce zaskoczony tym wszystkim - jak wy. Z niecierpliwością zaczynam czekać i modlę się żeby był Masyaf, chociaż mam nikłe szanse, gdyż ten mod to bardziej nawiązanie do historii, a twierdza jest z gry.

Twórcy wzorują się na:
    Medieval II Total War Królestwa
    Assasins Creed
    Królestwo Niebieskie
    Budynki i bronie z tamtego okresu

Assasins Creed:

Brama Damaszku
    (click to show/hide)

Offline wolfer

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Czerwca 17, 2011, 10:17:59 »
    Dlaczego w dolnym prawym rogu ( 2-gie zdjęcie) jest pasek życia jak w M&B 1.011 ???

Offline Fifix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Czerwca 19, 2011, 12:35:36 »
    Dlaczego w dolnym prawym rogu ( 2-gie zdjęcie) jest pasek życia jak w M&B 1.011 ???

Być może twórcy chcą wydać moda w dwóch wersjach lub co gorsza tylko na zwykłego M&B, co jest złym pomysłem, gdyż nie będzie trybu multiplayer i ładniejszej grafiki z Warbanda.

EDIT:
    Altharis: Nie, nie czytałem, wiem tylko tyle ile jest w tym temacie, mam więc prawo się pomylić.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 19, 2011, 15:11:40 wysłana przez Fifix »

Offline Altharis

• Użytkownik
    • Tovarisch Volksdeutsch
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #207 dnia: Czerwca 19, 2011, 12:49:35 »
    Być może twórcy chcą wydać moda w dwóch wersjach lub co gorsza tylko na zwykłego M&B, co jest złym pomysłem, gdyż nie będzie trybu multiplayer i ładniejszej grafiki z Warbanda.

Czy czytałeś nazwę tematu na taleworlds?
    [WB]{B}* Crusader - Way to expiation

Brakuje mi jeszcze wiele do mistrzostwa w j. angielskim i nie widziałem gdzie to jest napisane, ale możliwe, że twórcy postanowili "że tak będzie ładniej" lub coś w tym rodzaju. Oczywiście są to tylko moje domysły.
    * Musiałem zastąpić [] na {} ponieważ włączyło się wtedy pogrubienie...

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Czerwca 19, 2011, 22:35:09 »
    (click to show/hide)

Dezerterzy

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #209 dnia: Czerwca 20, 2011, 00:03:51 »
    Eee dokładnie dezerterzy? Pasuje też na jakichś zbójów czy najemników od brudnej roboty... No ale fajne, fajne, choć po bitwie na pustyni to pewnie większość woja tak wyglądała :P