Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Crusader - Way to Expiation  (Przeczytany 145477 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Crusader - Way to Expiation
    « Odpowiedź #210 dnia: Czerwca 25, 2011, 12:50:51 »
    Jeżeli mod wyjdzie , będzie to najlepszy mod na świecie (for me ). Kocham okres państwa Jerozolimskiego więc to mod dla mnie. Lecz kilka pytań
    1.Król Królestwa Jerozolimy ? Licze że będzie to Baldwin (najlepiej IV) a nie zmyślony generał.
    2.Ryszard Lwie Serce ? Czy będzie on reprezentować KJ ? (król. Jerozolimy)
    3.Taki pomysł , by jednostki Templariuszy były dostępne tylko dla wasali KJ i KA (Antiochi)
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #211 dnia: Czerwca 27, 2011, 13:26:27 »
    (click to show/hide)

Beduin

(click to show/hide)

Hełmy krzyżowców

(click to show/hide)

Jerozolima

I chyba screeny z oknem ekwipunku :

(click to show/hide)

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2011, 14:59:11 wysłana przez lukasz172009 »

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #212 dnia: Czerwca 29, 2011, 18:08:32 »
    Mnie nurtuje tylko jedno pytanie... czy Krzyżowcy rzeczywiście mieli tak kolorowe te hełmy ?? Jeśli ktoś uważa że tak to niech napisze chętnie przeczytałbym refleksje kogoś innego na ten temat :P
    "Vide Cull Fide"

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #213 dnia: Czerwca 29, 2011, 18:33:08 »
    Mieli na pewno, w tamtym czasie malowanie hełmów na zachodzie Europy było raczej normalne. Choć na pewno nie wszystkie powinny być takie, bo to nie był żaden standard ani obowiązek :P
    Sława!

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #214 dnia: Czerwca 30, 2011, 12:46:48 »
    Wiadomo, że rycerze zawsze jakoś chcieli się wyróżnić, ale szczerze mówiąc to mam pewne wątpliwości co do wszystkich braci zakonnych... ale w sumie to się nie znam, trzeba by jakichś historyków popytać i zajrzeć do literatury.

Offline PanTadeusz

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    • JKM
    « Odpowiedź #215 dnia: Lipca 01, 2011, 17:54:26 »
    Mnie nurtuje tylko jedno pytanie... czy Krzyżowcy rzeczywiście mieli tak kolorowe te hełmy ?? Jeśli ktoś uważa że tak to niech napisze chętnie przeczytałbym refleksje kogoś innego na ten temat :P

Ja  myślę, że raczej tak, było to pokazane w filmie "Królestwo Niebieskie".  Rycerz z Jerozolimy, cały błękitny, wraz z rękawicami i hełmem, nie wspominając o kropierzu na koń.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #216 dnia: Lipca 01, 2011, 18:14:02 »
    Akurat ten film to średni wyznacznik historyczności, przeciwnicy krzyżowców wyglądali w nim jakby wracali z Wiednia :P
    Sława!

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Lipca 03, 2011, 02:15:58 »
    Nowe ikony na mapie:
    (click to show/hide)

Offline krzysioo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Lipca 03, 2011, 05:08:44 »
    Wow, te ikony wyglądają jak postaci z pierwszych wersji M&B :D

Offline Trynithy

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #219 dnia: Lipca 03, 2011, 11:09:24 »
    Wszędzie prawie te same screeny.
    O zbrojach płytowych można chyba zapomnieć, bo przezywały rozkwit dopiero w 14 choć kto wie, może będą fragmenty pół płytowe

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Lipca 07, 2011, 16:32:58 »
    Kolejne ikony na mapie:

(click to show/hide)
    Karawana

(click to show/hide)
    Beduin

(click to show/hide)
    Arabski bandyta

Mam też dla Was małą niespodziankę ale o niej już niedługo.(Nie to nie data wydania moda)

Obiecana niespodzianka :

Wywiad z 1 z twórców.

Ł- ja Łukasz
    Leon- Leon473

Ł:Mod wygląda niesamowicie. Jak tego dokonaliście?

Leon:Staraliśmy się stworzyć produkt wysokiej jakości, nie szczędząc czasu ani wysiłku. Dlatego też mod wygląda tak imponująco.

Ł:Ile nowości przestawia wasz mod?

Leon:Całkiem dużo. Niektóre z podstaw podane zostały do wiadomości na forum, niektóre pozostają tajemnicą, mamy również sporo pomniejszych nowości. Mogę powiedzieć, że szczególny nacisk położony został na zadania oraz sceny, a wszystko zostało ze sobą powiązane. W związku z tym, że gracze będą uczestniczyć w tych scenach, staraliśmy się sprawić, by były one bardziej interesujące: zachowanie ludzi zostało przerobione, wykonaliśmy dużo nowych animacji i dźwięków, dodając przy okazji dużo NPC-tów, gdyż chcieliśmy sprawić, by owe sceny stały się bardziej żywe.

Oczywiście oprócz tego pracujemy nad pozostałymi częściami gry: przerabiamy gospodarkę, tworzymy także nowy system budynków i dyplomacji, oraz wiele innych.

Naturalnie zajmujemy się wizualną częścią gry - z modeli i tekstur pochodzących z Native w większości nic nie pozostanie.

Ł:Ile Frakcji znajdziemy w modzie?

Leon:Generalnie chcemy przerobić rozgrywkę tak, by nie wyglądała, jak w wersji pierwotnej, pozostawiając jednocześnie korzyści z niej płynące oraz przekazać ducha czasów najlepiej, jak to tylko możliwe. W grze zobaczymy 7 frakcji: Sułtanat Rum, Unia Antiochii i Trypolisu, Królestwo Jerozolimskie, Sułtanat Ajjubidów , Zakon Szpitalników, Templariuszy, Zakon Krzyżacki.

Ale realnie, w kategoriach dyplomacji będą dostępne tylko 3 Frakcje: Krzyżowcy(Wszystkie frakcje krzyżowców i zakonów), Sułtanat Rum i Sułtanat Ajjubidów i kilka pomniejszych frakcji: Asasyni, Bizancjum

Ł:Czy w modzie pojawią się katapulty?

Leon:Być może.

Ł:Czy możecie powiedzieć coś o skryptach?

Leon:Co się tyczy nowych skryptów - do głowy przychodzi mi: przerobione oblężenie, nowe możliwości w sposobach oblężenia, podział miasta na dzielnice, przejmowanie miast etap po etapie, nowy system zarządzania miastem, radykalna zmiana systemu relacji z towarzyszami, przerobienie animacji ludzi. Generalnie już zostało dodanych mnóstwo nowych skryptów ( 18 000 tysięcy linii) i jeszcze więcej zamierzamy.

Ł:Kiedy udostępnicie moda?

Leon:Kiedy zrealizujemy wszystkie nasze plany i sprawimy, że mod stanie się grywalny. Jeśli tylko szybkość pracy nie spadnie, to wówczas zamknięta beta zostanie uruchomiona wczesną jesienią.

Ł:Czy mod wymaga mocnego komputera?

Leon:Staraliśmy się, aby jak najmniej obciążać komputer. Nie chcemy tworzyć modeli z duża ilością wielokątów i szukamy odpowiedniej równowagi pomiędzy grafiką a wydajnością. W tym momencie mod nie wymaga mocnego komputera, aczkolwiek może wymagać więcej niż Native. Dla porównania: na moim komputerze podczas gry w naszego moda, moje FPS było dwa razy wyższe niż w rozszerzeniu 1257 AD.

Tłumaczenie: Łukasz Krawczyk & Krzysztof Nieradko

« Ostatnia zmiana: Lipca 07, 2011, 19:41:49 wysłana przez lukasz172009 »

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Lipca 07, 2011, 19:41:19 »
    Kolejne ikony na mapie:

(click to show/hide)
    Karawana

(click to show/hide)
    Beduin

(click to show/hide)
    Arabski bandyta

Mam też dla Was małą niespodziankę ale o niej już niedługo.(Nie to nie data wydania moda)

Obiecana niespodzianka :

Wywiad z 1 z twórców.

Ł- ja Łukasz
    Leon- Leon473

Ł:Mod wygląda niesamowicie. Jak tego dokonaliście?

Leon:Staraliśmy się stworzyć produkt wysokiej jakości, nie szczędząc czasu ani wysiłku. Dlatego też mod wygląda tak imponująco.

Ł:Ile nowości przestawia wasz mod?

Leon:Całkiem dużo. Niektóre z podstaw podane zostały do wiadomości na forum, niektóre pozostają tajemnicą, mamy również sporo pomniejszych nowości. Mogę powiedzieć, że szczególny nacisk położony został na zadania oraz sceny, a wszystko zostało ze sobą powiązane. W związku z tym, że gracze będą uczestniczyć w tych scenach, staraliśmy się sprawić, by były one bardziej interesujące: zachowanie ludzi zostało przerobione, wykonaliśmy dużo nowych animacji i dźwięków, dodając przy okazji dużo NPC-tów, gdyż chcieliśmy sprawić, by owe sceny stały się bardziej żywe.

Oczywiście oprócz tego pracujemy nad pozostałymi częściami gry: przerabiamy gospodarkę, tworzymy także nowy system budynków i dyplomacji, oraz wiele innych.

Naturalnie zajmujemy się wizualną częścią gry - z modeli i tekstur pochodzących z Native w większości nic nie pozostanie.

Ł:Ile Frakcji znajdziemy w modzie?

Leon:Generalnie chcemy przerobić rozgrywkę tak, by nie wyglądała, jak w wersji pierwotnej, pozostawiając jednocześnie korzyści z niej płynące oraz przekazać ducha czasów najlepiej, jak to tylko możliwe. W grze zobaczymy 7 frakcji: Sułtanat Rum, Unia Antiochii i Trypolisu, Królestwo Jerozolimskie, Sułtanat Ajjubidów , Zakon Szpitalników, Templariuszy, Zakon Krzyżacki.

Ale realnie, w kategoriach dyplomacji będą dostępne tylko 3 Frakcje: Krzyżowcy(Wszystkie frakcje krzyżowców i zakonów), Sułtanat Rum i Sułtanat Ajjubidów i kilka pomniejszych frakcji: Asasyni, Bizancjum

Ł:Czy w modzie pojawią się katapulty?

Leon:Być może.

Ł:Czy możecie powiedzieć coś o skryptach?

Leon:Co się tyczy nowych skryptów - do głowy przychodzi mi: przerobione oblężenie, nowe możliwości w sposobach oblężenia, podział miasta na dzielnice, przejmowanie miast etap po etapie, nowy system zarządzania miastem, radykalna zmiana systemu relacji z towarzyszami, przerobienie animacji ludzi. Generalnie już zostało dodanych mnóstwo nowych skryptów ( 18 000 tysięcy linii) i jeszcze więcej zamierzamy.

Ł:Kiedy udostępnicie moda?

Leon:Kiedy zrealizujemy wszystkie nasze plany i sprawimy, że mod stanie się grywalny. Jeśli tylko szybkość pracy nie spadnie, to wówczas zamknięta beta zostanie uruchomiona wczesną jesienią.

Ł:Czy mod wymaga mocnego komputera?

Leon:Staraliśmy się, aby jak najmniej obciążać komputer. Nie chcemy tworzyć modeli z duża ilością wielokątów i szukamy odpowiedniej równowagi pomiędzy grafiką a wydajnością. W tym momencie mod nie wymaga mocnego komputera, aczkolwiek może wymagać więcej niż Native. Dla porównania: na moim komputerze podczas gry w naszego moda, moje FPS było dwa razy wyższe niż w rozszerzeniu 1257 AD.

Tłumaczenie: Łukasz Krawczyk & Krzysztof Nieradko

Przepraszam za post pod postem. Zamiast zmienić to kliknąłem cytuj :(

Offline wesch96

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #222 dnia: Lipca 07, 2011, 20:43:49 »
    Jak to dobrze, że to mod na Warband'a.
    Widać wielkie przedwisięwzięcie, w końcu będzie wspaniały mod porównywalny do legendarnych: TLD, PoP, SoD!
    Nic tylko czekać do wczesnej jesieni (szkoda, że w wakacje nie pogramy:) i oby szybkość prac nie spadła.
    Dziękujemy za wywiad z twórcą.
    "Jeśli będziesz rozpamiętywał to co było, to możesz stracić z oczu to co jest"

www.pustamiska.pl

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #223 dnia: Lipca 07, 2011, 21:27:07 »
    No, no, no!
    Dzięki panowie, za wysiłek....Teraz to przynajmniej wiemy coś więcej niż to, że fajnie wygląda ;)

Pozdrawiam!

PS.Czekam z niecierpliwością!

Offline Bolo Chan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Lipca 10, 2011, 18:11:09 »
    Super ze sie wywiad ukazal.Az mi slinka cieknie na mysl o tym modzie