Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 133303 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #630 dnia: Grudnia 30, 2011, 13:02:43 »
    I można ją tanio kupić ode mnie
    sory nie mogłem się powstrzymać :P
    Risen to naprawde dobra gra z klimatem Gothica i naprawde świetnym systemem walki, nie moge sie doczekac az wyjdzie druga czesc
    (click to show/hide)

Offline Skrabek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #631 dnia: Grudnia 30, 2011, 13:36:24 »
    Grałem w Risen`a i powiem wam, że fabuła i postacie są lipne (dla mnie) a nie pomaga fakt produkcji pirani polszczonej tylko w napisach... Może jak w drugiej części postarają się z postaciami i fabułą, a CD Projek nie odwali kichy to sobie pogram.

Ponawiam pytanie odnośnie gry z fajnym system walki.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #632 dnia: Grudnia 30, 2011, 17:39:48 »
    Grałem w Risen`a i powiem wam, że fabuła i postacie są lipne (dla mnie) a nie pomaga fakt produkcji pirani polszczonej tylko w napisach... Może jak w drugiej części postarają się z postaciami i fabułą, a CD Projek nie odwali kichy to sobie pogram.

Wiedźmin i Wiedźmin 2?
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline kashafn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #633 dnia: Grudnia 30, 2011, 17:46:01 »
    Wiedźmin i Wiedźmin 2?

A ja bym polecił inną bardzo fajną grę .. Strategia zmieszana z RPG naprawdę polecam Rise and Fall :civilization at War .. :D Polecam

Offline Zowi

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Palahniukista
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #634 dnia: Grudnia 30, 2011, 17:59:03 »

Fallout 1 i 2 mają świetny system walki, chyba jeden z najlepszych w ogóle. Gry stare ale wspaniałe :) A ze "strategii" (i tak każdy wie, że strategiami to się Paradox zajmuje :P) to American Conquest, dość hardkorowa gra ;)
    別企圖。
    Bié qǐtú.

Pozdrowienia dla wszystkich akapków :*

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #635 dnia: Grudnia 30, 2011, 18:06:14 »

A ja bym polecił inną bardzo fajną grę .. Strategia zmieszana z RPG naprawdę polecam Rise and Fall :civilization at War .. :D Polecam

Ta gra nie ma nic z rpg.. Ten tryb "bohatera" wygląda na nieudaną próbę stworzenia hack n'slasha wewnątrz strategii (która i tak jest lipna w porównaniu np. z Kozakami)

Offline kashafn

• Użytkownik
    « Odpowiedź #636 dnia: Grudnia 30, 2011, 18:19:40 »
    No może nie jest RPG , ale RTS tak . A w ogóle musisz krytykować tą grę , wg. mnie Kozacy są gorszym typem .. Ta gra wciągnęła mnie na długie godziny -po pierwsze tryb fabuły jak i zwykłej walki jest dobre.. I jeszcze dochodzi do tego edytor . Grafika nie zachwyca ale system walki jest według mnie dobry.

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #637 dnia: Grudnia 31, 2011, 10:43:47 »
    To jak już o starych grach, to z RPG Spellforce 1. Jest to naprawde udane połączenie strategii i RPG'a. Poza tym z RPG to na pewno Neverwinter Nights, w końcu to klasyka. Ze strategii to jeszcze WarCraft 3, wspomniani wcześniej Kozacy (ale nie 2!! Kozacy 2 to sp*****ny pomysł), StarCraft, Sins of a Solar Empire (przepraszam, nie pamiętam polskiego tytułu, w Anglii mieszkam, ale to chyba będzie Grzechy Imperium Słońca), i oczywiście Settlers 2, 3, 4 i 5(moim zdaniem najlepsza część) późniejsze to już nie to samo. Hmm, co by tu jeszcze rzucić. A właśnie, ze strategii na pewno polecam Company of Heroes. A właśnie, przypomniałem sobie, z RPG polecam Mass Effect'a 2. To chyba tyle, jak sobie coś przypomnę to napiszę
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Skrabek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #638 dnia: Grudnia 31, 2011, 22:06:51 »
    Pozwolę sobie na OFFTOP:
    [...]Spellforce 1[...]Neverwinter Nights[..]Kozacy[...]Sins of a Solar Empire[...]Mass Effect'a 2[...]
    W spellforce grałem w obie części (powiem, że po 10 misjach nużące bo chodzi o to samo: zablokuj wejście do bazy, exp bohaterem na wypadach, zrób wielką armie i zakończ, przejdź do następnej misji) NN, grałem, Kozacy grałem (fajne ale zbyt wymagające (wymaga wręcz bez strat pokonywania silniejszych armii)) SSE grałem i powiem, że kiepskie (ta gra nie ma polskiej nazwy...), ME2 i ME grałem i bardziej stawia na fabułe niż rpg.

Kurczę dlaczego jest tak mało oryginalnych gier? Prócz WBC (warlordsy) Spellforce niema nic (na siłę wcisnęło by się do tej kategorii kilka gier) co łączy RPG i RTS.

Ponieważ możecie myśleć, że to wystarczy, dlatego utwierdzam Was: pytanie jest aktualne. (Będę to robił dopóki czegoś nie znajdę lub nie skończą się wam pomysły.)

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #639 dnia: Stycznia 01, 2012, 21:59:56 »
    Może Dragon Age , Stalker  , może Skyrim   ?   Nie wiem nie mam dzisiaj głowy  .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #640 dnia: Stycznia 06, 2012, 12:27:46 »
    Ja zadam kolejne pytanie. Szukam jakiejś dobrej gry MMORTS na bazie klienta. może być płatna lub darmowa, byleby była fajna. Tylko nie dziękuję za turówki, o przeglądarkowych nie chcę już słyszeć. Byłbym wdzięczny. Jakby Co grałem już w PoxNora i Dreamlords(niestety, zamknęli projekt. Szkoda, świetna była).

Hmm. A koledze Skrabekowi, który ma ten sam problem co ja najwidoczniej, czyli że we wszystko już grał (heh, denerwujące, co nie?) mogę polecić serię Twierdza oraz Rise of Nations i Rise of Legends, StarCraft 1 i 2,WarCraft 2 i 3 i Knights of Honor. Nawet wciaga. Co do gier RPG mogę polecić Fable Zapomniane Opowieści (pierwsza i moim zdaniem najlepsza część serii). Jak mi coś jeszcze wpadnie to dam znać.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #641 dnia: Stycznia 06, 2012, 12:34:59 »
    RTS? Alien nations jest fajne, Company of Heroes z modem Blitzkrieg.
    (click to show/hide)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #642 dnia: Stycznia 06, 2012, 14:23:09 »
    Nie zwykłe RTS, bo tych znam na pęczki. . Alien Nations znam, CoH też znam. ~85% mojej kolekcji (dosyć sporej) gier to RTS'y. Ale mi chodzi o MMORTS, czyli Massive Multiplayer Online Real Time Strategy.
    Jacek Piekara

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #643 dnia: Stycznia 06, 2012, 15:05:17 »
    Szukam gry podobnej do Silent Storm: Sentinels. Ważne, aby miała podobny silnik graficzny - i była bez jakiegoś dziwactwa typu Panzerklein - to całkowicie zepsuło Silent Storm'a w dalszej grze. Ofc. crpg.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 06, 2012, 19:32:45 wysłana przez Bloomy »

Offline Gzywa

• Użytkownik
    • Drunken Head Hunter
    « Odpowiedź #644 dnia: Stycznia 06, 2012, 15:10:37 »
    Ja zadam kolejne pytanie. Szukam jakiejś dobrej gry MMORTS na bazie klienta. może być płatna lub darmowa, byleby była fajna. Tylko nie dziękuję za turówki, o przeglądarkowych nie chcę już słyszeć. Byłbym wdzięczny. Jakby Co grałem już w PoxNora i Dreamlords(niestety, zamknęli projekt. Szkoda, świetna była).
    Zobacz "Battleforge", całkiem udane RTS MMO z elementami gier karcianych. Gra jest F2P (+ mikro transakcje)
    \        /          <---<<                                        <----<<                        <---<<
     \_O_/                                            <---<<
        |                           <---<<                                    <---<<
        |  /                                          <---<<                                     <---<<
       / \/   <---<<                                               <---<<
      /                                <---<<