Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132987 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #660 dnia: Stycznia 31, 2012, 17:56:36 »
    Postaraj się przypomnieć sobie jeszcze jakieś szczegóły, a jak mnie się przypomni jakiś tytuł to będę pisał.
    Battle Mages - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2039 ?
    Duże znaczenie bohaterowie mieli w serii Warlords: Battlecry, jednak większość pozostałych wytycznych się nie zgadza - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=2600
    Może Polanie II? - http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1058

Powiedz mi jeszcze jak wieloma jednostkami można było dowodzić, czy można je było stawiać na murach i czy występowały jakieś elementy RPG (rozwijanie bohaterów, nabijanie nimi poziomów, zbierania lepszego ekwipunku itd...)
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2012, 18:11:15 wysłana przez Glaedr »

Offline Avation

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #661 dnia: Stycznia 31, 2012, 19:34:36 »
    To nie te:(
    Jednostkami głównie kusznikami z tarczami ich pamiętam najlepiej można było mury obsadzać można zamykać i otwierać bramę były tam też różne budynki chyba zbrojownia można było wykupić za odpowiednią cenę ulepszenia dla konnicy itp a co do bohaterów to w potyczce można było ich kupić chyba na targu takim budyneczku ekwipunku nie dało się raczej zbierać a poziomy chyba tak można było dowodzić no jak w strategi takiej to od populacji zależy ale dobry zamek mógł na potyczce mieć z 100 jednostek coś takiego.
    Drabinki oblężnicze były

Przypomniała mi się troche jedna misja była zima zaczynało się w obozie miało się całkiem sporo ludzi i trzeba było iść drogami a kusznicy byli ustawieni w wieżach tych oblężniczych kiedy wierze jechały kusznicy strzelali w tym czasie

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #662 dnia: Stycznia 31, 2012, 19:53:02 »
    Brzmi ciekawie. Czekam aż ktoś znajdzie co to za gra, bo chętnie bym się sam dowiedział.

Ja szukam jakiejś fajnej sandboxowej gierki. RTS lub RPG. Seria TES odpada, gram, M&B oczywiście też, Knights of Honor również. Coś fajnego poproszę ;)
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline FilipM3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #663 dnia: Stycznia 31, 2012, 20:50:18 »
    Co do RTS, jeżeli nie grałeś to możesz żałować ale... Age of Empires II: The Age of Kings oraz dodatek The Conquerors.

Co do RPG może Fallout? Nikt nie mówi że RPG ma być w czasach typowo-średniowiecznych.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #664 dnia: Stycznia 31, 2012, 21:07:00 »
    Zgromadziłem wszystkie posty i wyszedł taki opis:
    RTS osadzony w mrocznym średniowieczu, można go porównać do ówczesnych Niemiec. Można było budować mury, wieże i drabiny oblężnicze. Priorytetem byli bohaterowie, których najprawdopodobniej można było rozwijać, wynajmowało się ich na targowisku, jeden z nich miał siwe włosy. Kusznikami można było obsadzać mury oraz wieże oblężnicze, które jadąc strzelały. Do wyboru był na pewno tryb potyczki. Grafika mogłabyć dobra jak na tamte czasy (określ jakie dokładnie). Kusznicy byli wyposażeni w tarcze, była opcja otwierania i zamykania bramy W zbrojowni można było wykupywać ulepszenia. Limit jednostek zależał od populacji (wygląda to na klasyczny RTS). Całość przypominała twierdzę, graficznie była podobna do Lords of the Realm III.
    Opis pierwszej misji:„Przypomniała mi się troche jedna misja była zima zaczynało się w obozie miało się całkiem sporo ludzi i trzeba było iść drogami a kusznicy byli ustawieni w wieżach tych oblężniczych kiedy wierze jechały kusznicy strzelali w tym czasie”

Szczerze powiedziawszy nie mam pojęcia, wydawało mi się że znam wszystkie gry nawiązujące do średniowiecza i mające tak duże możliwości.

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #665 dnia: Stycznia 31, 2012, 21:15:00 »
    Ta gra jest z pewnością możliwościami podobna do twierdzy lecz mało popularna.Poluję na nią długo i wątpię że ktoś to znajdzie cudownie by było znów w to zagrać.kampania była taka że się chodziło bohaterami była też misja na początku gry tak gdzieś.Zaczynałeś i musiałeś bronić jakiegoś słabego miasteczka bo się paliło tam wszystko i najeżdżali ją

Nie było tam żadnych potworków tylko ludzie a i poszukam jakiejś gry podobnej graficznie i wam pokarze jak to wyglądało prawdopodobnie
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 31, 2012, 21:18:53 wysłana przez Avation »

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #666 dnia: Stycznia 31, 2012, 21:17:44 »
    Co do RTS, jeżeli nie grałeś to możesz żałować ale... Age of Empires II: The Age of Kings oraz dodatek The Conquerors.

Co do RPG może Fallout? Nikt nie mówi że RPG ma być w czasach typowo-średniowiecznych.

Czy ty wiesz co znaczy ,,sandbox"? Age of Empires znam. Podobnie jak tyle tytułów strategii że by Ci oko zbielało. Fallout to też nie sandbox.
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline Roxenheimme

• Użytkownik
    « Odpowiedź #667 dnia: Stycznia 31, 2012, 23:53:02 »
    Avation, a może chodzi Ci o Total Anihilation: Kingdoms http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=579

Offline Avation

• Użytkownik
    « Odpowiedź #668 dnia: Lutego 01, 2012, 16:04:11 »
    Avation, a może chodzi Ci o Total Anihilation: Kingdoms http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=579

Niestety nie szanowny kolego.Tam była lepsza grafika chyba nikt nie znajdzie tej gry sam szukałem po necie kilka godzin.

Offline Gregoriian

• Użytkownik
    • Piwa: 20
    • Znany jako Dalekowidz
    « Odpowiedź #669 dnia: Lutego 02, 2012, 19:45:31 »
    Może to http://www.gry-online.pl/S016.asp?ID=1235 ?
    Główny bohater poruszając się wrzeszczał "Valhalla będzie moim domem!" Tak więc chyba wszystkie wytyczne pasują.
    Dokładnie o to chodzi dzięki :D
    (click to show/hide)

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #670 dnia: Lutego 04, 2012, 18:10:58 »
    Czy zna ktoś jakieś dobre gry strategiczne na przeglądarkę? Znów mam ochotę pograć w tego typu czasozabijacze ale wolał bym coś ciekawszego i z mniejszą ilością poj*** dzieci niż takie np. Plemiona czy ogame.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #671 dnia: Lutego 04, 2012, 18:13:28 »
    1914 Supremacy

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #672 dnia: Lutego 04, 2012, 19:43:35 »
    Khan Wars.

Offline Solejók

• Użytkownik
    • Piwa: 6
    « Odpowiedź #673 dnia: Lutego 04, 2012, 20:55:01 »
    Dzieci są wszędzie, wystarczy, że wkręcisz się do jakiegoś profesjonalnego klanu i będziesz się w nim obracał, a gra ci się spodoba. Ja ze swojej strony mogę polecić Traviana i Grepolis.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #674 dnia: Lutego 04, 2012, 22:09:07 »
    A może coś z pełnoprawnych gier, tyle że free 2 play? Np taki battleforge jest niezły ale i on mi się już nudzi;d.
    ,