Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132559 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline xeran95

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #870 dnia: Czerwca 02, 2013, 19:49:58 »
    O to chodziło, dzięki.

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #871 dnia: Czerwca 03, 2013, 14:52:29 »
    Gierka strategiczna, dowodziło się Wikingami przeciwko różnym stworom, demonom (jak zwał tak zwał..) Na okładce był taki mutant z rozdziabioną gębą, bodajże główny antagonista.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #872 dnia: Czerwca 03, 2013, 22:59:09 »
    Cultures 2? Trochę mało tego opisu, także pewności nie mam.

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #873 dnia: Czerwca 12, 2013, 02:01:33 »
    Szukam nie tyle gry co jej tytułu;]. W prezencie razem z konsolą dostałem 2 części pewnej gry. Gra ta ma ładnych parę lat i grałem w nią jeszcze na PS2.
    Rozgrywka polegała na tym, że byliśmy kimś na kształt smoczego jeźdźca. Nasza postać mogła do woli przywoływać smoka i walczyć w bitwach na jego grzbiecie lub biegać pieszo. Do tego była masa różnego sprzętu jak to w RPG. Fabuła pierwszej części rysowała się mniej więcej tak, że młody chłopak spotyka smoka(nie pamiętam szczegółów) dosiada go i lecą walczyć z siłami zła! Zarówno dla smoka jak i dla postaci rozwijamy umiejętności a smok wraz z rozwojem danych cech zmieniał wygląd. Gra skończyła się tym, że smoczyca (chyba konając) zdradziła mu swoje imię.
    W drugiej części z kolei sterujemy kilkoma postaciami lecz jest w śród nich kolejny sympatyk smoków. W tej części dowiadujemy się, że bohater części 1-szej zwariował i prowadzi armie ciemności(z którymi sam wcześniej walczył) na ludzi. Finałem części drugiej była bitwa z głównym antagonistą i jego wielkim czerwonym smokiem(jak mówiłem smok rośnie a tu jest na maxa rozwinięty).

Mam nadzieję, że nie namieszałem zbytnio;]. Mam straszny sentyment do tej gry i chciał bym ją sobie odświeżyć choćby na emulatorze a za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywała.

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #874 dnia: Czerwca 12, 2013, 06:51:54 »
    Może Eragon?
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #875 dnia: Czerwca 12, 2013, 11:47:53 »
    Szukam nie tyle gry co jej tytułu;]. W prezencie razem z konsolą dostałem 2 części pewnej gry. Gra ta ma ładnych parę lat i grałem w nią jeszcze na PS2.
    Rozgrywka polegała na tym, że byliśmy kimś na kształt smoczego jeźdźca. Nasza postać mogła do woli przywoływać smoka i walczyć w bitwach na jego grzbiecie lub biegać pieszo. Do tego była masa różnego sprzętu jak to w RPG. Fabuła pierwszej części rysowała się mniej więcej tak, że młody chłopak spotyka smoka(nie pamiętam szczegółów) dosiada go i lecą walczyć z siłami zła! Zarówno dla smoka jak i dla postaci rozwijamy umiejętności a smok wraz z rozwojem danych cech zmieniał wygląd. Gra skończyła się tym, że smoczyca (chyba konając) zdradziła mu swoje imię.
    W drugiej części z kolei sterujemy kilkoma postaciami lecz jest w śród nich kolejny sympatyk smoków. W tej części dowiadujemy się, że bohater części 1-szej zwariował i prowadzi armie ciemności(z którymi sam wcześniej walczył) na ludzi. Finałem części drugiej była bitwa z głównym antagonistą i jego wielkim czerwonym smokiem(jak mówiłem smok rośnie a tu jest na maxa rozwinięty).

Mam nadzieję, że nie namieszałem zbytnio;]. Mam straszny sentyment do tej gry i chciał bym ją sobie odświeżyć choćby na emulatorze a za cholerę nie mogę sobie przypomnieć jak się nazywała.

Grafika w klimacie mangowym?

Offline Skarbnik

• Użytkownik
    • Piwa: 29
    • Kończ waść, wstydu oszczędź.
    « Odpowiedź #876 dnia: Czerwca 12, 2013, 14:06:05 »
    Nie wiem bo nigdy w nią nie grałem, znam ją tylko z recenzji. Fabuła pasuje do tej gry jak ulał, więc tak pomyślałem.
    Nie przywiązuj się do nikogo, kogo w razie wpadki nie porzucisz w ciągu 30 sekund. - Neil McCauley

Offline Paralityk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #877 dnia: Czerwca 12, 2013, 14:47:40 »
    Już znalazłem;]. Gra to Drakengard 1 i 2. Polecam wszystkim bo nie bez powodu mam olbrzymi sentyment do tej gry. Jest to połączenie Dynasty Warriors(hordy wroga!) naprawdę ciekawej historii i typowych cech RPG. Czyli to co tygryski lubią najbardziej!
    Teraz tylko muszę wykombinować jak i na czym w nie zagrać ;d.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #878 dnia: Czerwca 25, 2013, 09:43:42 »
    Hejka. Jako, że dużo czasu wolnego, do pracy się nie chce iść a wot powili zaczyny się nudzić pograłbym w coś nowego. Interesowałaby mnie gra, w której można by pobawić się okrętami podwodnymi. Raz u kolegi widziałem "Silent Hunter" (?), ale z tego co pamiętam tam trzeba było nawet kiblem sterować, a nie chciałbym pół wakacji na samą naukę podstaw zmarnować. Co wy o niej sądzicie? Może znacie jakieś inne, gry w tym temacie?

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #879 dnia: Czerwca 25, 2013, 10:14:33 »
    W silent hunterach to jest jakoś tak, że ten poziom realizmu można sobie samemu ustawiać.... Na pewno ktoś tu na forum grał, to ci powie, co i jak :P

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #880 dnia: Czerwca 25, 2013, 14:14:24 »
     Ja dawno, dawno temu grałem w dwójkę, i faktycznie, z tymi całymi bajerami realności to bym chyba i pierwszej misji nie wydoił ;) Tam było trochę tych ustawień by nie było limitu paliwa, torped i takich tam innych bajerów. Zatopiłę Błyskawicę! Taka ze mnie niemiecka świnia xD

Offline Karthus129

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #881 dnia: Czerwca 29, 2013, 20:29:42 »
    Witam mianowicie szukam pewnej gierki online. Ogólnie zaczynało się od krótkiego filmiku (młody człowiek wyrusza w świat i zostawia ojca bla bla.) Jest to gra 2D. Na początku chodzi się facetem z jakimś mieczem. W rozgrywce chodzi o to by zabić boty np. 15 i kończy się rozgrywka kto szybciej uzbiera 15 zabójstw. Po rozgrywce można kupić jakiś miecz, tarcze, łuk, strój który dodaje do szybkości itp. bądź dodatki, którymi się rzuca w przeciwnika itp. W dalszej fazie gry można mieć kompana, który Ci pomaga i jeszcze później można mieć ich dwóch. (W menu wygląda to tak jakbym wybierał poziom i na tym poziomie jest pokazana ilość pieniędzy, które można uzyskać za wygraną danego poziomu. Po wygraniu poziomu odblokowywuje nam się następny itd.) Proszę pomóżcie :D
    (Chciałem jeszcze dodać, że w grze steruje się W.A.S.D, myszką celuje i chyba E rzuca się np. shurikenem)   ;s
    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------
    Dobra znalazłem już :D Gra zwie się: Arcane The Armor Collector. Gra jest super :D
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2013, 13:00:37 wysłana przez Karthus129 »

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #882 dnia: Lipca 16, 2013, 09:59:19 »
    siema szukam gry o władcy pierścieni widziałem ich kilka ale wie ktoś jaka jest najlepsza ?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2013, 10:18:59 wysłana przez dew350 »
    Follow the damn train CJ

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #883 dnia: Lipca 16, 2013, 18:55:18 »
    No ale to zależy jaki gatunek...
    Według mnie Battle for Middleearth 1 jest naprawdę świetna. Również ta seria slasherów a podstawie filmów była dobra(szczególnie trójka)

Offline dew350

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Archanioł Inkwizytor
    « Odpowiedź #884 dnia: Lipca 17, 2013, 10:45:34 »
    ok dzięki na pewno zagram 
    Follow the damn train CJ