Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)  (Przeczytany 132562 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Szukam gry (jeśli szukasz nie zakładaj nowego tematu)
    « Odpowiedź #930 dnia: Lutego 06, 2016, 16:54:44 »
    Rozglądam się za czymś w rodzaju M&B z bardziej rozwiniętymi opcjami zarządzania i rozbudowy posiadanych miast/zamków/wsi, wszelkim wymaganiom mój potwór podoła (mam nadzieję).

Jakieś pomysły?
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #931 dnia: Lutego 11, 2016, 13:30:34 »
    Nie ma takiej gry, żeby była super rozbudowanym sandboxem i jeszcze miała tryb rozwalania czerepów toporem konkretną postacią...
    Gry podobne do M&B bardziej skupiają się na walce bez podboju i zarządzania, a te bardziej skupione na zarządzaniu zwykle nie maja prawie wcale tego elementu action-rpg.

Możesz sprawdzić taką dość dziwną grę Endless Legend. Na pierwszy rzut oka wygląda jak Civ, ale rózni się znacznie i ma elementy rpgowe. No i dobra marka z serii 'endless'

Albo bieżesz Crusader Kings II z jakimś modem nastawionym na postać i grasz w stylu role-playowym mocno skupiając się na postaci, albo jakieś totalwar z modem skupionym na postaciach(Med2: Deus lo Vult; tryb drużyny pierścienia w Third Age i jeszcze jakieś). Ale to już takie kombinowanie

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #932 dnia: Lutego 28, 2016, 10:22:20 »
    Szukam prostego, nie wymagającego dobrego kompa MMORPG, które pozwoliło by mi pograć razem z ^IvE przez TS.
    Chciałbym posłuchać charyzmatycznego przywódcy, który mistycznym "byryddydy", będzie wydawał mi polecenia, które posłusznie chciałbym wykonywać.

Być może inni członkowie Tawerny odczuwają taką potrzebę?
    Czyż nie byłoby miło pograć razem w MMORPG?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #933 dnia: Lutego 28, 2016, 10:30:17 »
    Chyba mam jeszcze gdzieś zakopane konto w LotRO. Ale czy jest aż tak "niewymagające" jak ty potrzebujesz, to nie wiem.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #934 dnia: Lutego 28, 2016, 11:12:34 »
    NIE! mi chodzi o coś takiego bardzo prostego, mam słaby sprzęt.
    Darmowy jest też Age of Conan, ale bez szans na moim laptopie.

Sam będę szukał, jak znajdę to dam znać, żeby ^IvE mógł dowodzić, a jego talent mógł w pełni wybrzmieć.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    « Odpowiedź #935 dnia: Lutego 28, 2016, 11:30:03 »
    Tibia. "Esdeki esdeki" z ust Bałbałiana brzmiałoby niczym Nessun Dorma Luciano Pavarottiego podczas otwarcia Zimowych IO w Turynie w 2006.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #936 dnia: Marca 06, 2016, 00:02:39 »
    Niestety muszę zawieść oczekiwania. Moje wrzaski były na pokaz i dla beki bo i tak mecz był przegrany. Normalnie dowodzę praktycznie ze stoickim spokojem przynajmniej przez wiekszosć czasu. Jednak jak chcesz mogę się na Ciebie powydzierać trochę. Tylko nie w MMORPGach bo nie mam czasu :P

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    W którym dziale mam to umieścić?
    « Odpowiedź #937 dnia: Marca 14, 2016, 22:42:09 »
    Chciałbym się dowiedzieć czy są jakieś gry(najlepiej strzelanki w czasie rzeczywistym albo strategie) o wojnie między Armią czerwoną a partyzantami ( latach 40 i 50,ewentualnie Afganistan lat 80  ).
    Nie wiem gdzie zadać to pytanie więc proszę o przeniesienie do odpowiedniego działu.Dziękuje =)

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #938 dnia: Marca 31, 2016, 22:33:20 »
    Szukam prostego, nie wymagającego dobrego kompa MMORPG, które pozwoliło by mi pograć razem z ^IvE przez TS.
    Chciałbym posłuchać charyzmatycznego przywódcy, który mistycznym "byryddydy", będzie wydawał mi polecenia, które posłusznie chciałbym wykonywać.

wow i raidy, polecam

Offline Eltarek

• Użytkownik
    • Piwa: 263
    • heyyeyaaeyaaaeyaeyaa
    « Odpowiedź #939 dnia: Kwietnia 25, 2016, 14:54:47 »

Może wypróbujcie NosTale? Mechanika gry jest po prostu banalna, grafika niezbyt wymagająca (ciągnie dosłownie na wszystkim) a charakterystyczny dla mmorpg f2p system pay2win zaczyna się dopiero w granicach 70-80 poziomu postaci.
    "To nie jest karuzela śmiechu, lecz pociąg jadący w jedną stronę" - Jarl o dziale Klany

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #940 dnia: Maja 13, 2016, 21:28:56 »
     Witam.Chciałbym się dowiedzieć czy Utawarerumono jest dostępne ze spolszczeniem na Steam, i czy ta gra jest ogólnie dostępna w naszym kraju.Widziałem game play z polskimi napisami ale gość chyba sam to tłumaczył.

Offline vtz

• Użytkownik
    • Piwa: 166
    • a.k.a. Rudy Karzeł
    « Odpowiedź #941 dnia: Maja 14, 2016, 10:51:05 »
    Witam, czy znacie może jakąś grę przygodową/RPG nastawioną na eksplorację i wykonywanie questów NPC-tów, a nie na walkę i rozwój postaci?
    Z góry dziękuję :-)
    koło historii będzie kręcić się dalej zataczając koło ...

Offline robert99111

• Użytkownik
    « Odpowiedź #942 dnia: Listopada 08, 2016, 21:18:27 »
    Niewiele moge pomóc . Kiepski ze mnie maniak gier.. Ale sam mam problem gdyż także poszukuję jednej gry.Widziałem ją kilkanascie lat temu u kuzyna . On sam już nawet niewie co to było w sumie nie gra sam od kąd sie ożenił .

Przejdę od razu do sedna a raczej tego co zapamietalem z tej gry.
    Po pierwsze gra była osadzona w realiach drugiej wojny światowej jak sie nie mylę . Strzelanka z widoku zza plecow naszego bohatera. Jeżeli zdobyliśmy broń to było ja widać przypieta do pasa także od razu bylo wiadomo co posiadamy czy bazooke czy granaty. No nastepnym etapem który zapamietalem to jedna  misja w ktorej jestesmy transportowani ciężarówką jako wiezien chyba i wydostajemy sie z tejże ciężarówki i krok po kroku po cichu likwidujemy wrogów jeden po drugim . Druga misja ktora zapamietalem to misja w ktorej musimy unieszkodliwic czolg ktory jeździł w kolko po takim dziedzińcu. Mozna było chyba otwierać dzwi w budynkach. Ostatnie co zapamietalem to taki kawałek w misji gdzie musielismy pozbyć sie swojego uzbrojenia aby przejsc przez miasto pełne wrogich jednostek ktore bylo widac na minimapie . Z góry mowie ze to nie był żaden project igi

Offline Raichu

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Przyboczny marszałka
    « Odpowiedź #943 dnia: Listopada 24, 2016, 16:12:13 »
    Grałem dawno temu jako małe dziecko (koniec lat 90) u mojego kuzyna w taką prostą grę na Commodore. Była to gra w 2D, jechało się takim samochodem z wieżyczką i za pomocą joysticka strzelało do nadlatujących z góry obiektów. Ostatnio lubię wyszukiwać takie różne starsze gry, więc mi zależy, dlatego jakby ktoś kojarzył tę gierkę to niech da znać.

Offline Hasarel

• Użytkownik
    • "Jestem tym, kim być muszę."
    « Odpowiedź #944 dnia: Stycznia 24, 2017, 21:32:29 »
    Ostatnimi czasy mam trochę zbyt dużo wolnego czasu tak więc trzeba znaleźć coś, aby go zmarnować i dokładnie w tym celu przybywam do tego tematu.

Gra, która mogłaby spełnić moje obecne wymagania jest zapewne tworem dość nietypowym. Super uber grafika mi do szczęścia nie potrzebna, a wręcz przeciwnie, ucieszyłbym się na widok dość niskich/przeciętnych wymagań. Najlepiej byłoby gdyby byłaby to gra akcji osadzona w średniowieczu choć na shootery też narzekał nie będę. Jakiś system rozwoju postaci mile widziany. Jednak tym czego najbardziej bym oczekiwał to rozwinięta i wciągająca fabuła. Przyjemną rzeczą byłyby wątki poboczne. Przejdźmy teraz do tej najtrudniejszej, a zarazem najważniejszej dla mnie cechy. Ostatnio wkręciły mi się gry dające wybory moralne. Nie mam tu na myśli Fable gdzie wiążą się one jedynie z wyglądem postaci i ewentualnymi umiejętnościami przypisanymi do sił dobra i zła. Potrzebuję bardziej czegoś w rodzaju Wiedźmina czy Mass Effect czyli wybory, które rzeczywiście mają jakiś wpływ na rozwój sytuacji w grze. Przyjemną cechą byłaby cecha replayu tj. możliwości rozegrania na kilka sposobów z różnymi zakończeniami historii. Walory humorystyczne niczym z Wiedźmina mile widziane.