Ostatnimi czasy mam trochę zbyt dużo wolnego czasu tak więc trzeba znaleźć coś, aby go zmarnować i dokładnie w tym celu przybywam do tego tematu.
Gra, która mogłaby spełnić moje obecne wymagania jest zapewne tworem dość nietypowym. Super uber grafika mi do szczęścia nie potrzebna, a wręcz przeciwnie, ucieszyłbym się na widok dość niskich/przeciętnych wymagań. Najlepiej byłoby gdyby byłaby to gra akcji osadzona w średniowieczu choć na shootery też narzekał nie będę. Jakiś system rozwoju postaci mile widziany. Jednak tym czego najbardziej bym oczekiwał to rozwinięta i wciągająca fabuła. Przyjemną rzeczą byłyby wątki poboczne. Przejdźmy teraz do tej najtrudniejszej, a zarazem najważniejszej dla mnie cechy. Ostatnio wkręciły mi się gry dające wybory moralne. Nie mam tu na myśli Fable gdzie wiążą się one jedynie z wyglądem postaci i ewentualnymi umiejętnościami przypisanymi do sił dobra i zła. Potrzebuję bardziej czegoś w rodzaju Wiedźmina czy Mass Effect czyli wybory, które rzeczywiście mają jakiś wpływ na rozwój sytuacji w grze. Przyjemną cechą byłaby cecha replayu tj. możliwości rozegrania na kilka sposobów z różnymi zakończeniami historii. Walory humorystyczne niczym z Wiedźmina mile widziane.