Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Song of Taliesin II: Wars of the Old North  (Przeczytany 153408 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    Odp: A Song of Taliesin (Pierwszy post uaktualniony)
    « Odpowiedź #675 dnia: Stycznia 01, 2010, 19:40:06 »
    Globalne ocieplenie zrobiło swoje...

Taaa... i tak samo globalne ocieplenie sprawiło taką pustkę na mapie ? :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #676 dnia: Stycznia 01, 2010, 19:49:40 »
    To ja rzucę swoje trzy grosze, może nawet cztery... Otóż co do mapy to ładna itp., ale trochę niedokończona... W niektórych miejscach można przebić się przez rzeki i w którymś tam rogu ekranu jest wyspa wypełniona mostami... Menu dowodzenia [Backspace], nie działa, a raczej działa, ale bardzo rzadko (raz podczas jednej bitwy zadziałało normalnie), a dokładniej - wyłącza się.
    No i o co chodzi z tą Wieżą Obserwacyjną? Wybuliłem 2000, a lokacja jest pusta. No z wyjątkiem Local_Merchant (czy jakoś podobnie), który rzuca ten sam tekst co bandyci...
    Innych większych błędów nie zobaczyłem...

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #677 dnia: Stycznia 01, 2010, 23:12:38 »
    Jak zaciągne się do roboty na wsi to gdzie mam szukać tego całego Drustana?

Offline Regi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #678 dnia: Stycznia 02, 2010, 00:32:36 »
    Może teraz ja wtrącę swoje trzy grosze...
    1 grosz :p gdzie są karawany???
    2 bandyci zmieniają ubrania w czasie walki
    3 nie pamiętam co to była za jednostka, ale gościu rzucał we mnie strzałami ;)

A tak po za tym to bardzo fajny modzik :) gratuluję udanej pracy

@down Jak zmieniają broń z dystansowej na broń do walki w zwarciu to niektórym zmienia się kolor ubrania, dotyczy to też słabszych jednostek lordów
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2010, 00:49:12 wysłana przez Regi »

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #679 dnia: Stycznia 02, 2010, 00:44:17 »

Ja polatałem po wiosce (dość długo), nie znalazłem gościa, ale jak wróciłem do przywódcy to dostałem nagrodę i następną robotę... :P

2 bandyci zmieniają ubrania w czasie walki

Bo zastosowany jest system lod i z dużej odległości wyświetlane są modele strasznie kanciaste i czasem różnią się kolorem... (Ach Kolba mogłeś zaciągnąć modelerów do pracy by lepsze lody robili... I bez skojarzeń poproszę... :P)

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #680 dnia: Stycznia 02, 2010, 08:56:48 »

Po prostu trzeba uważnie czytać wszelkie informacje pojawiające się na ekranie. I porozmawiać jeszcze raz ze starszym wioski.

gdzie są karawany???

Uważnie przetrzep mapę to je znajdziesz.

nie pamiętam co to była za jednostka, ale gościu rzucał we mnie strzałami ;)

To nie są strzały tylko rzutki. Póki co wyglądają jak strzały, ale w następnych wersjach postaram się zrobić nowy model.

Bo zastosowany jest system lod i z dużej odległości wyświetlane są modele strasznie kanciaste i czasem różnią się kolorem... (Ach Kolba mogłeś zaciągnąć modelerów do pracy by lepsze lody robili... I bez skojarzeń poproszę... :P)

Ja jestem zadowolony z tych obecnych, po prostu nie przejmujcie się nimi. LODy są przeznaczone do tego aby skubnąć kilka klatek, gdy gracz jest w pewnej odległości od nich. Specjalnie są strasznie kanciaste i czasem różnią się kolorem, abyście nie mieli w bitwie FPS wartości 1 :D

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Stycznia 02, 2010, 09:56:38 »
    Trochę screenów

Ranek
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Dzień
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Zmierzch
    (click to show/hide)

(click to show/hide)

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #682 dnia: Stycznia 02, 2010, 11:31:06 »
    Bardzo ładne screeny , i mam jedno pytanie  . Czy zamierzasz dodać jakieś ważniejsze bitwy w quick battle z tamtego okresu ?
    Edit: To super :D
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 02, 2010, 14:24:19 wysłana przez Wezyk »
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #683 dnia: Stycznia 02, 2010, 12:46:52 »
    Tak.

Offline Mafarus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Stycznia 02, 2010, 19:43:05 »
    Znalazłem parę bugów otóż 1.balanced spatha (z tego co pamiętam to ulepszona spatha która ma inny zupełnie wygląd)nie widnieje przy pasie po prostu go nie ma :p
    2.Jedna jednostka nie posiada ciała (nie mówię o golasku :P)czyli widać tylko tarczę broń głowę i nogi a tułowia nie ma...to najprawdopodobnie jednostka z fioletowych bo jak mnie oni zaatakowali to ,to zauważyłem.Nom i to wszystko ;]

P.S.Ta wyspa na północy to jakiś nowy dizajn czy co???(cała jest w mostach :P)

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #685 dnia: Stycznia 02, 2010, 19:54:33 »
    Przy jednej z nowych twarzy (nie wiem czy przy reszcie też) jeżeli wybierze się poziom wieku w stronę zaawansowanego, to postać zaczyna wyglądać jak wookie ze star wars (czyli twarz jest porośnięta cała włosami). To jest tylko przy profilu i na zdjęciach, bo w lokacjach (bitwy, karczma) postać wygląda już normalnie

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #686 dnia: Stycznia 03, 2010, 12:01:42 »
    Narzekaliście na słabo zaludnioną mapę, dlatego przed chwilą wrzuciłem pięć nowych typów bandytów. Niektórzy rozbójnicy są idealni na początek, jednak znajdą się też leśni ludzie (Wudewasa), którzy są niewidoczni na mapie przy niskim poziomie skilla Spotting. Pojawiają się znienacka i nas atakują. Mimo że jest ich od pięciu do piętnastu stanowią poważne zagrożenie z powodu ich potężnych łuków. Właśnie stoczyłem z nimi bitwę, mając aż 40 słabo uzbrojonych piechurów. Zostało ich tylko sześciu.

Jeśli zostaniemy przez nich pokonani biorą nas do niewoli, ale nie uwalniamy się od nich po kilku dniach jak to miało miejsce w Native. Musimy uciec z ich leśnego obozu (już mam gotową scenę), a nie jest to takie proste.

Proszę o ewentualne sugestie.
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2010, 12:06:20 wysłana przez Kolba »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #687 dnia: Stycznia 03, 2010, 12:15:26 »
    Dobry Świetny pomysł z tym pojmaniem. Proponuję dodać opcję przekupienia strażnika, by móc wyjść bez szwanku. Poza tym w tego typu lokacjach - więzienie, umiejętność sneak by się przydała, ale nie pamiętam, czy zaimplementowałeś ją w swoim modzie ;x

Proponuję, aby było kilka leśnych obozów rozrzuconych po całej mapie. Do którego trafimy zależy od losowości gry.
    Ale pozostaje pytanie: Co z bohaterami? jak wezmą nas do niewoli, odzyskać ich będziemy mogli z tawern, czy też po prostu będą uwięzieni, jak gracz i trzeba będzie ich wyzwolić (np rozwalając bramę)? Idealnie by było, gdyby niektórzy więzieni byli w innych obozach i gdy pojmiemy takiego Wudewasa moglibyśmy go przekonać (w zamian za wolność, przy pomocy perswazji...), by zdradził miejsce przetrzymywania ich.

Pozdrawiam!

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #688 dnia: Stycznia 03, 2010, 12:41:40 »
    Świetny ten pomysł z tymi leśnymi obozami , i fajnie by było go uzupełnić pomysłem NIFNa , można by bylo w leśnym obozie wziąć  na zakładnika herszta lub wyzwać go na pojedynek i uzyskać dzięki temu przywództwo nad  grupą bandytów lub uciec . Byłoby to miłe urozmaicenie .
    Ja też pozdrawiam :) !
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Kolba

• Użytkownik
    « Odpowiedź #689 dnia: Stycznia 03, 2010, 12:53:11 »
    W ogóle planuję zrobić specjalny quest od króla Bernicji polegający na odszukaniu kryjówek Wudewasa i uwolnieniu kuzyna króla. Mamy kilka sposobów na rozwiązanie tego zadania.

1) Sposób najszybszy, najprostszy ale wymagający sporego poświęcenia. Odszukujemy bandę leśnych ludzi i dajemy się im pokonać. Najlepiej zostawić wszystkich swoich ludzi we własnym zamku (jeśli taki posiadamy) i wtedy nie ma problemu. Po dostaniu się do niewoli trafiamy do losowego obozu (planuję zrobić trzy takie obozowiska) z którego uciekamy, w międzyczasie przeszukujemy wszystkie "klatki" z więźniami. Jeśli trafiamy na właściwy obóz odnajdziemy tam kuzyna króla. Jeśli nie, to powtarzamy powyższe kroki aż do skutku.

2) Sposób nieco trudniejszy. Atakujemy bandę Wudewasa i bierzemy do niewoli jednego z jej członków. Przesłuchujemy go, a w razie potrzeby torturujemy, aby zdradził nam położenie obozu. Najszybciej zaczną mówić młodzi leśni ludzie, a weteranowie Wudewasa być może nie pisną ani słowa. Dlatego najlepiej pojmać tych pierwszych. Odcięcie palca i oślepienie rozżarzonym kijem powinno rozwiązać im język. Na mapie pojawi się ikonka obozu. Udajemy się tam i:

a) przeprowadzamy niespodziewany atak na obóz i tym sposobem bez większej walki uwalniamy jeńca.
    lub
    b) używając skilla "skradanie się" przekradamy się za plecami strażników i uwalniamy więźnia.

A teraz o sprawie bohaterów. Dobrze by było aby pojmani bohaterowie byli przetrzymywani w różnych obozach i tak jak napisał NIFN, można by było przekupić lub przekonać Wudewasę.

Planuję też dodać możliwość dołączenia do leśnych ludzi. Tylko potrzebuję waszych pomysłów :)