Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142500 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Danio432

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #450 dnia: Listopada 16, 2011, 15:58:25 »
    Z tego co widze gracz został zmuszony na łaskę komputera. Możesz bić patrole, ale miejscowości zdobywać nie. Gandalf wszędzie się kręci, a co do Teodena to może odczekaj jakiś czas.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #451 dnia: Listopada 16, 2011, 16:35:58 »
    Czy u Was także występuje problem z blokowaniem się (tuptaniem w miejscu) oddziałów na mapie świata? U mnie zdarzało się to czasem ale po ponownym wczytaniu gry odziały ruszały w drogę. Natomiast ostatnio (kilka/kilkanaście dni czasu gry) zauważyłem że na północ od Aldburga król Teoden i reszta kompanii Rohanu utknęła w w/w obszarze i ani rusz. Wczytywanie stanu gry nie pomaga. Zupełnie nie wiem co robić (a siły Isengardu w tym czasie wesoło hasają po polach Rohanu).

Offline Lechu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #452 dnia: Listopada 16, 2011, 19:07:05 »
    u mnie koło osgiliatu armia khanu albo rhun sie zablokowala, a z teodenem miałem chyba coś podobnego bo po zniszczeniu ostatniego obozu isengardu, teoden nie ruszał się więc radzę podciagać do niego wrogie armie, przegra, to pojawi się w Edoras xD

edit: no i właśnie jak tak zrobiłem to teoden tylko zbiera lordów i patroluje ziemie

Offline Bloomy

• Użytkownik
    • Piwa: 8
    « Odpowiedź #453 dnia: Listopada 16, 2011, 20:58:14 »
    Gram Gondorem, gdzie można Gandalfa spotkać, i np. Aragorna? Btw. widzę że z rozpoczęciem wojny o pierścień Theoden osiwial i jego dowódca również. {Jest jakiś quest z tym powiązany?}

Offline Danio432

• Użytkownik
    « Odpowiedź #454 dnia: Listopada 16, 2011, 22:30:12 »
    Też gram Gondorem. Gandalf pojawił mi się po filmiku o rozpoczęciu wojny o pierścień. W grze można spotkać można Gandalfa, Merry'ego i Pippina z całej drużyny pierścienia. Nie ma cudownego uzdrowienia Teodena, a questy są z nativa poza zabiciem trolla.
    Celem wojny nie jest śmierć za swoją ojczyznę, ale pozwolenie by dranie z drugiej strony umierali za swoją.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #455 dnia: Listopada 16, 2011, 22:35:09 »
    Też gram Gondorem. Gandalf pojawił mi się po filmiku o rozpoczęciu wojny o pierścień. W grze można spotkać można Gandalfa, Merry'ego i Pippina z całej drużyny pierścienia. Nie ma cudownego uzdrowienia Teodena, a questy są z nativa poza zabiciem trolla.

Nie przesadzaj, quest z trollem to nie jedyny, którego nie było w Native.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #456 dnia: Listopada 17, 2011, 13:20:47 »
    Nie przesadzaj, quest z trollem to nie jedyny, którego nie było w Native.
    W TLD nie ma nowych zadań.
    Mianem nowego zadania, można by było uznać zadanie z całkowicie nowym skryptem, które nie ograniczałoby się do standardów M&B, czyli: zabij, zbadaj, przynieś, dostarcz....czy o czymś zapomniałem?
    Kiedy Kolba, stworzył temat "Pomysł na questy", i po paru podpowiedziach stwierdził, iż są do "D", szczena mi opadała na samą myśl "Co oni przygotowują"...po tym co zobaczyliśmy, było najwidoczniej za trudne...
    Poza tym dodawanie takich zadań, jak zniszcz 4 wrogie podjazdy, mija się z celem, kiedy są zbugowane.Po rozbiciu 40 wrogich podjazdówm, nadal nie miałem ukończonego zadania....
    Co do Drużyny Pierścienia(oprócz Merry'ego, Pippina i Gandalfa), żadnego z nich nie spotkamy.W/g twórców, wojna w Śródziemiu trwa, a każdy musi się zająć swoimi sprawami - tak więc ich nie zobaczymy!

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Listopada 17, 2011, 14:51:40 »
    Łe, to szkoda. Szkoda, że dev team nie podjął się większej ilości questów - dodatkowo związanych z książką.

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #458 dnia: Listopada 17, 2011, 16:35:37 »
    Narazie mi się mod podoba gram ponad godzinę i wszedłem przez ukryte wejście do mori teraz po niej chodzę ciekawe co tam będzie:)
    edit: wszystko oprócz muzyki mi się podoba. Już wiem co tam siedzi kupa goblinów.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2011, 16:41:27 wysłana przez Gandalf7 »
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #459 dnia: Listopada 17, 2011, 17:01:09 »
    Narazie mi się mod podoba gram ponad godzinę i wszedłem przez ukryte wejście do mori teraz po niej chodzę ciekawe co tam będzie:)
    edit: wszystko oprócz muzyki mi się podoba. Już wiem co tam siedzi kupa goblinów.

Grasz po stronie dobra? Jeżeli tak, to powiedz gdzie to wejście jest - chętnie je odwiedzę z moją stalą. :D

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Listopada 17, 2011, 17:07:02 »
    Teraz wyjść nie umiem:(
    edit: wie ktoś jak wyjść?
    « Ostatnia zmiana: Listopada 17, 2011, 17:13:10 wysłana przez Gandalf7 »

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

Offline gracjan96xd

• Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Listopada 17, 2011, 17:27:19 »
    Z tego co wiem , to moria chyba jest zbugowana ,  autorzy moda mówili żeby do niej nie wchodzić , ale możesz poszukać wyjścia .
    No to tak , nie wiem za bardzo co tu napisać więc może lepiej nic tu nie napisze

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    « Odpowiedź #462 dnia: Listopada 17, 2011, 17:31:05 »
    No nie da się wyjść, jedynie na tab bo nie da się doskoczyć do  takiej kładki drewnianej

Offline Bloomy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #463 dnia: Listopada 17, 2011, 17:42:53 »
    Gandalf jesteś po stronie dobra?

Offline Zizka

• Użytkownik
    • Unsuccesfool
    « Odpowiedź #464 dnia: Listopada 17, 2011, 17:54:56 »
    Wejście do Morii jest w lokacji "Gate of Moria"
    "Czegoż płaczesz? - staremu mówił czyżyk młody -
    Masz teraz lepsze w klatce niż w polu wygody".
    "Tyś w niej zrodzon - rzekł stary - przeto ci wybaczę;
    Jam był wolny, dziś w klatce - i dlatego płaczę".