Jeśli ktoś nie może zdzierżyć animacji z M&B, to może użyć animacji z Fire Arrow, które nieco ulepszają te z M&B(aczkolwiek to nie WB)
http://www.gamefront.com/files/20951199/TLD+WBANIMS.zip
Paczka udostępniona przez MrExpendable na TW, a creditsy dla twórców Fire Arrow.
Jeśli ktoś jeszcze nie wie, to w folderze z modem jest paczka HDR, jeśli ją wypakujecie do folderu z grą(nie modem), grafika się polepszy.(to też coś dla warbandowców grających na max :P choć każdego gracza ucieszy)
ałtsajder <- hmm, a jakbym chciał, żeby nie było utworów nativowskich w modzie, to wystarczy, że usunę dane pliki z music? Czy wtedy będzie tak, że gdy ma dany utwór grać, to będzie dłuższa chwila ciszy, a potem się następny włączy? Czy lepiej podmienić utwór z native'a jakimś z TLD?
Animacje są lepsze?hm....zobaczymy :]
Jeżeli chodzi o muzykę, to próbowałem też tak zrobić aby dać szansę tej muzyce.Problem w tym, że mody czasami gubią ten plik txt i korzystają z native.Kiedy wykasujesz, możesz usłyszeć ciszę, lecz niekoniecznie.Zapewne każdy ma muzykę z native podczas walki - taki był zamiar Twórców.Oni po prostu nie mają muzyki do walki - w folderze music nie znajdziecie plików "fight_1.ogg". Jeżeli jej tam nie ma, to gra automatycznie korzysta z głównego folderu "music".
Jeżeli chcesz się pozbyć muzyki z native, to owszem, wystarczy wykasować folder "music" z głównego folderu M&B. Pamiętaj jednak, że kiedy wejdziesz na teren(albo przejdziesz do lokacji), którego flagę miał utwór, który wykasowałeś, będziesz miał ciszę(od tego jest ten pierwszy wpis "cant_find")...
Jeżeli nadal chcesz, możesz sprawdzić inny sposób.Skopiuj plik music.txt z /TDL/ i wklej do /native/, zastąp.Teraz na bank gra będzie korzystała z ich pliku - jak już wcześniej pisałem, gra czasami lubi zgubić pliki.
Osobiście polecam wykasowanie danej ścieżki z pliku *.txt, .Gdy wchodzimy, powiedzmy, do tawerny, gra szuka odpowiedniej flagi w music.txt, w tym przypadku tawern_1.ogg, następnie przeszukuje folder z /modules/mod/music/, kiedy tam nic nie znajduje, udaje się do folderu głównego, czyli M&B/music/. Kiedy tam również nie widzi pliku "tawern_1.ogg" alarmuje i korzysta ze ścieżki "can_find_this". Następnie, gra znajduje w pliku music.txt, kolejny plik z flagą "tawerny tawern_2.ogg" i sytuacja się powtarza.Jak znajdzie, to odtworzy, jak nie, to jeszcze raz.To tłumaczy tą ciszę...Koło się zamyka gramy dalej, gdyby nie to CTD. Dlaczego tak piszę, ponieważ chyba łatwiej jest dać grze spokój i skasować flagę, aby ta nie musiała przeszukiwać kilku folderów.
Jeżeli źle coś rozumuję, to proszę mnie poprawić, ale na logikę, tak to może działać.Poza tym stosuję się do tego i wszystko mi działa :]
Tak prawdę mówiąc, muzyka ich, nie pasuje w żaden sposób do moda.Jest ładna, ale na dłuższą metę nudna, która w przypadku mało urozmaiconego moda, powoduje, że za 2 dni moda już nie włączysz.Ja czasami lubię włączyć M&B, aby pomachać mieczem przy jakiejś epickiej muzyce.
Proponuję Ci przesłuchać te utwory które spisałem w spoilerze...sam tak stwierdzisz....
EDIT:A Ty co, znowu spać nie możesz?:p