No dobra....to i ja się wypowiem!
Rozpisywać się nie będę, ponieważ Daedalus wyciągną chyba te najkonkretniejsze "spartolenia", lecz dodam coś od siebie.
Pierwsza rzecz, to stabilność...Pomimo maksymalnych ustawień, jakoś nie zanotowałem błędów, aż po 2,5 godziny grania, napotkałem RGL error:unable to lock vertex buffer(przed rozpoczęciem bitwy).
Podczas walk w zalesionych scenach mod w pewnym momencie zaczyna przycinać(zaraz...SZARPAĆ)
Druga rzecz!
Wcześniej wypomniane zadania...Pamiętacie temat "pomysły na questy?" Ciekawe po co, był zakładany....chyba tylko dlatego, żeby można było pospamować, bo pomimo kilku dobrych opcji w modzie nie znalazło się nic.
Deadalus - ja miałem quest zabij 2 trolle :D - sposób żeby je pokonać na 7 poziomie....Rozpęd podskok, uderzenie mieczem, i tak do skutku - błędy są niewybaczalne.
Kolejny, o który nie wspomniałeś, to eskorta ludzi - coś, al'a eskortuj laskę z punktu a do b, ale dzięki temu znalazłem kryjówkę Strażników ithilien - świetnie wykonana
Trzeci punkt, to trudność
Trening.Tutaj takie małe niedorobienie.Twórcy dali nam w szkoleniach jeźdźców, którzy poruszają się trochę szybciej od nas - powoduje to nieudolną gonitwę za wrogiem - nie daj Boże, jak trafi się konny łucznik.
Nie wiem jak wy, ale rozgrywając trochę, miałem pewne problemy na początku. Dopóki nie dorobiłem się pierwszego wierzchowca(no i te trolle), miałem problemy, aby rozłożyć 9 orków.Niestety, ten wysoki poxiom, trwa niezbyt długo.
Kilka poziomów wyżej, w sprytny sposób jesteśmy w stanie położyć 40 goblinów w walce 1 vs 40, a co będzie dalej?
Muzyka!
Zacytuje tutaj siebie ze strony 16:
Nie no, morda mi się ucieszyła, choć jestem trochę sceptycznie nastawiony...
Pierwszą rzeczą, jaką pewnie zrobię, to stworzenie własnego music.txt z muzyką Howarda Shore'a, a dopiero później zainstaluję M&B. :p
Niestety postanowiłem dać szansę soundtrackowi, przedstawionemu w modzie.Początek brzmiał dobrze, ale jak usłyszałem podczas walki muzykę z native, to szlak mnie trafił....Niestety musiałem grac bez muzyki.
Poza tym.Wiem, że warband czyta wszystkie formaty, a 1.011?Wrzuciłem przykładową muzyczkę ale w mp3 nie chce.
Grafika.
ładna, jednostki Gondoru świetne, ...To mocna strona moda.
Pola bitwy, są dobre, choć nie brakuje niewidzialnych ścian.Jeżeli chodzi o roślinność, to jest jej za dużo....
Lokacje(miasta, i inne). Inne.Urzekł mnie Edoras, kryjówaka Ithilien i Minas Tirith.Poza tym, część wnętrz zamków pochodzi z native - żal - w tej dziedzinie i tak wszystkie mody powala Brytenwalda.