Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011  (Przeczytany 142489 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Pytania odnośnie TLD do wersji 1.011
    « Odpowiedź #360 dnia: Listopada 02, 2011, 02:05:42 »
    1.No to teraz tylko patrzeć, jak zwyzywają Ci od pijawek , który nie potrafią nic zrobić, tylko krytykować...
    E teraz już nie będzie tak ostro, bo dość grzecznie napisałem, wcześniej była większa dyskusja na TW :P

edit: nie mogę, ale późno jest...

Offline Cavaron

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #361 dnia: Listopada 02, 2011, 06:36:51 »
    Potwierdzam, to co mówią inni. Grafika świetna, ale cała reszta to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać... No ale mi to chociaż się muzyka włączyła(przeleciały 2 utwory, a potem native,native,native i jeszcze więcej native'a ;p)

@Edit: Ktoś pisał, że nie można zabawić się w zeskoczenie z Minas Tirith. Można, a nawet przy okazji zobaczyć coś takeigo:
    (click to show/hide)
    A na temat Morii to zastanawiam się, czy jest coś za tymi krętymi korytarzami ;d
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2011, 06:41:03 wysłana przez Cavaron »
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #362 dnia: Listopada 02, 2011, 07:44:41 »
    2.A no nie zauważyłem....
    Wolfer!Istnieje mały problem.Otóż udostępnienie ponad 40 utworów bez pozwolenia jego Autorów, może być negatywnie odebrane na forum, toż końcu to piractwo, a tego nikt nie chce.Pamiętasz sprawę modu o wiedźminie?
    Jedyne co, to mogę podrzucić plik music.txt wraz zastosowanymi tytułami utworów, a każdy chętny zdobędzie je na swój sposób - zaznaczę, że nie zachęcam do piractwa.Istnieje wiele możliwości zdobycia poszczególnych utworów legalnie.
    Oczywiście że pamiętam :/
    W sumie jedyne o co mi chodziło to plik txt, bo utworki mam, a napisanie takiego pliczku przerasta moje umiejętności :)
    W każdym razie będe wdzięczny za podrzucenie .txt :D

Cavaron: Jednak się udało :P

Offline LuQas88

• Użytkownik
    « Odpowiedź #363 dnia: Listopada 02, 2011, 09:02:53 »
    Zapewne się powtarzam i nie mówię nic nowego, ale zawiodłem się na tej modyfikacji i to mocno, czekałem tak jak wy wszyscy całe lata, aż to nowy TLD ukarze się i wgniecie pozostałe modyfikacje w ziemię, a tu otrzymuję przeciętny mod z ogromną ilością bugów i niedociągnięć z jednej strony rekrutowanie jednostek dzięki wpływom "influence" jest fajne, z drugiej te ceny przedmiotów dobiją, mam nadzieję, że zespół ludzi odpowiedzialnych za to "dzieło" życia którym się tak wychwalali wyda szybko jakiś patch,bugfix czy cokolwiek inaczej mogę powiedzieć, że ich praca pójdzie na marne, bo nikt nie będzie chciał grać w TLD, ale jedną z najbardziej irytujących mnie rzeczy jest to, że nie mogę wejść do tawerny, ja lubię tawerny :(

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #364 dnia: Listopada 02, 2011, 11:39:06 »
    Oczywiście że pamiętam :/
    W sumie jedyne o co mi chodziło to plik txt, bo utworki mam, a napisanie takiego pliczku przerasta moje umiejętności :)
    W każdym razie będe wdzięczny za podrzucenie .txt :D

Cavaron: Jednak się udało :P

No to masz:

(click to show/hide)
    ZAWARTOŚĆ SPOILERA WKLEJ DO MUSIC.TXT
    Jak widzisz, zlikwidowałem te cząstkowe przynależności utworów do lokacji. Sountrack bardziej nadaje się do grania pod stronie dobra.Jeżeli ktoś gra po stronie zła, to zawsze może użyć tytułów z "night" do podróży i lokacji - nada mroczniejszy klimat.
    "travel" dodałem dwa razy, ponieważ w pliku były te dwie opcje i jakoś nie sprawdzałem z której muzyka się uruchamia.
    Jeżeli masz inny format, to zawsze możesz go zmienić w txt. Zamiast *.mp3 wpisz *.ogg, lub *.wav .

(click to show/hide)

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #365 dnia: Listopada 02, 2011, 14:05:23 »
    Potwierdzam, to co mówią inni. Grafika świetna, ale cała reszta to nie wiadomo czy się śmiać czy płakać... No ale mi to chociaż się muzyka włączyła(przeleciały 2 utwory, a potem native,native,native i jeszcze więcej native'a ;p)

@Edit: Ktoś pisał, że nie można zabawić się w zeskoczenie z Minas Tirith. Można, a nawet przy okazji zobaczyć coś takeigo:
    (click to show/hide)
    A na temat Morii to zastanawiam się, czy jest coś za tymi krętymi korytarzami ;d

Gdy już przejdziesz jaskinie dochodzisz już do ostatecznego wejścia do Morii, tam już nie ma jaskini, a są ładnie wykończone tunele, schody, komnaty. Dodatkowo natkniesz się na nie jednego orka, a już na samym końcu znajdujesz coś... :)

Offline wolfer

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #366 dnia: Listopada 02, 2011, 16:24:19 »
    No to masz:
    (click to show/hide)
    ZAWARTOŚĆ SPOILERA WKLEJ DO MUSIC.TXT
    Jak widzisz, zlikwidowałem te cząstkowe przynależności utworów do lokacji. Sountrack bardziej nadaje się do grania pod stronie dobra.Jeżeli ktoś gra po stronie zła, to zawsze może użyć tytułów z "night" do podróży i lokacji - nada mroczniejszy klimat.
    "travel" dodałem dwa razy, ponieważ w pliku były te dwie opcje i jakoś nie sprawdzałem z której muzyka się uruchamia.
    Jeżeli masz inny format, to zawsze możesz go zmienić w txt. Zamiast *.mp3 wpisz *.ogg, lub *.wav .

(click to show/hide)

Dzięki ałtsajder :D
    Nawet chyba zacząłem kapować na jakiej zasadzie to działa :)
    Mogę usunąć pozostałe utwory z .txt czy mam je tam zostawić ???
    A tak w ogóle chyba pozmieniam trochę gondorskich kawałków na bardziej Eorlowe ale i tak wielkie THX :]

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #367 dnia: Listopada 02, 2011, 17:35:38 »
    Wolfer!
    Zasada jest prosta.Nazwa utworu musi się zgadzać z nazwą w pliku music.txt tak jak jego format.Numery za nazwą to nic innego jak "flagi" danego utworu, czyli warunek jego odtworzenia.Numery te zmieniają się a to tylko z powodu rodzaju flag użytych przy tworzeniu pliku music.txt za pomocą MS'a.Gdybym tylko miał dostęp do MS'a moda, stworzyłbym taki plik dzięki, któremu dany utwór załączał się w danej lokacji, wzorując się na filmie reż. P.J.

Czy usuwać?Jak wolisz....Jeżeli usuniesz jakiś utwór z pliku *.txt to poprostu nie usłyszysz go w grze.
    PAMIĘTAJ jednak, że liczba wskazana w pierwszej linijce oznacza ilość utworów w pliku txt., włącznie z linijką "cant_find_this.ogg 0 0".
    Jeżeli liczba ta nie będzie się zgadzała, gry nie odpalisz!

Zmieniaj do woli. Jak będziesz miał jakiś problem , wal śmiało...

EDIT:

Miałem dzisiaj ściągać, bo mi się transfer odnowił, ale poczekam na patcha, bo mnie Wasze narzekania na stronę techniczną jakoś zniechęciły.

Znając ich tempo , to poczekasz kolejne 5 lat :p
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2011, 17:43:48 wysłana przez ałtsajder »

Offline matilon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #368 dnia: Listopada 02, 2011, 17:40:31 »
    Miałem dzisiaj ściągać, bo mi się transfer odnowił, ale poczekam na patcha, bo mnie Wasze narzekania na stronę techniczną jakoś zniechęciły.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #369 dnia: Listopada 02, 2011, 17:53:22 »
    Obawiam się, że nawet kilka patchy za wiele nie da. Tak jak już wszyscy pozostali mówili, bugi bugami, ale nawet nie licząc bugów wieje nudą po kilkudziesięciu dniach w grze.

Offline Gandalf7

• Użytkownik
    • Piwa: 16
    • "noc najciemniejsza jest przed świtem"
    « Odpowiedź #370 dnia: Listopada 02, 2011, 18:11:02 »
    Nie dziwcie się, że robili to pięć lat najpierw musieli to przeczytać:D heheheh... W poniedziałek obejrze tego moda bo dopiero wtedy będę go mieć na kompie.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2011, 18:24:33 wysłana przez Gandalf7 »
    https://clips.twitch.tv/HotQuaintArugulaAllenHuhu

"Dobra robota Azorek, po każdym wywiadzie leciała dla Ciebie kość leciało dla Ciebie piwko ode mnie i zaraz poleci jeszcze jedno, za świetną robotę i aby mam nadzieję zmotywować Cię do tej idei w przyszłości." Kamillo

https://www.youtube.com/watch?v=wYoxNbQGS94

Offline Cavaron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #371 dnia: Listopada 02, 2011, 20:08:58 »
    Odkryłem kolejną śmieszną rzecz. Nawet łuki krasnoludów są lepsze od elfickich ;D
    Nie ma emocji - jest spokój.
    Nie ma ignorancji - jest wiedza.
    Nie ma namiętności - jest pogoda ducha.
    Nie ma chaosu - jest harmonia.
    Nie ma śmierci - jest Moc.

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #372 dnia: Listopada 02, 2011, 20:25:29 »
    Odkryłem kolejną śmieszną rzecz. Nawet łuki krasnoludów są lepsze od elfickich ;D

Gorsze są tylko krótkie i orkowe, mają 22, 23 dmg.Nie dość, że są tak kiepskie, to jeszcze nie można nimi strzelać z konia... - jak juz powiedziałem, zmieniłem to...

Zdaje mi się, że twórcy chcieli trochę ich osłabić, ale walcząc elfami z urukami, to tylko podniesienie dmg łuku, daje przewagę elfom, bo w zwarciu padają jak muchy...

W najbliższym czasie zmienię jeszcze jedną rzecz.Otóż chce spowolnić piechotę zła.Denerwuje mnie jak zgraja goblinów, dogania mnie jadącego na koniu ;/

PS.Jakiś levis wystawił swoje screeny na TW. Wygląda to pięknie...Graficy naprawdę odwalili kawał świetnej roboty...Najwidoczniej beznadziejne wykonanie Isengardu było następstwem jakiejś sprzeczki grafika z ego skrypterów...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 02, 2011, 20:30:29 wysłana przez ałtsajder »

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #373 dnia: Listopada 02, 2011, 21:39:28 »
    Jak zwiększasz dmg łuku? Bo sam bym chciał zrobić tak u siebie :-)

Offline ałtsajder

• Użytkownik
    « Odpowiedź #374 dnia: Listopada 02, 2011, 21:57:29 »
    Jak zwiększasz dmg łuku? Bo sam bym chciał zrobić tak u siebie :-)

Musisz pobrać "item editor" do zwykłego M&B(wpisz po prostu w google), załaduj pliczek item_kinds.txt poszukaj odpowiedniego przedmiotu i zmień, co chcesz.