Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Europe 1200  (Przeczytany 93607 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mietek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Europe 1200
    « Odpowiedź #90 dnia: Czerwca 25, 2009, 11:36:39 »
    A patrzyłeś linki które dałem ?
    Tak, świetna mapa. Nie rozumiem tylko dlaczego Czersk a nie Płock na Mazowszu chcesz miastem zrobic. Nie wiem też czy nie lepiej byłoby postawic na Gdańsk, niż na Mazowsze i Poznań.

Offline Insid3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #91 dnia: Czerwca 25, 2009, 11:57:08 »
    Jestem pełen podziwu dla Ciebie za pomoc autorowi tego moda, może źle Cię oceniłem na samym początku, wybacz:)

No dzięki :) a tak po za tym każdy ma prawo do krytyki i rzeczywiście przesadziłem z tym narzekaniem :)

Tak, świetna mapa. Nie rozumiem tylko dlaczego Czersk a nie Płock na Mazowszu chcesz miastem zrobic. Nie wiem też czy nie lepiej byłoby postawic na Gdańsk, niż na Mazowsze i Poznań.

No masz racje, zamiast Czerska będzie stolica Mazowsza czyli Płock, zaraz to zmienię, A co do Gdańska. Otrzymał prawa miejskie w 1263 r więc troszkę za późno jak na ten mod. Ewentualnie jako wieś do Zamku Gdańsk będzie Oliwa.

Jeszcze zapomniałem dodać, że troszkę się zmieni, ponieważ może uda mi się zrobić, żeby w następej wersji było miasto + 2 zamki na dzielnice.

Napisałem do Crugera, lecz odpowiedział mi, że za dużo tego będzie. Myślę, że 3 miasta i 5 zamków da się zrobić.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 25, 2009, 13:47:50 wysłana przez Insid3 »
    Amor Patriae Nostra Lex!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #92 dnia: Czerwca 30, 2009, 15:18:45 »
    Co do nowości i poprawek http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,68292.0.html
    Będzie Litwa:)

Tak jak myślałem, autor nadal ostro pracuje nad modem i cosik mi się zdaję, że jednak ponaprawia to wszystko co nas graczy dręczy w tej produkcji...

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #93 dnia: Czerwca 30, 2009, 16:55:38 »
    No i pięknie :D W końcu Polska nie będzie taką enklawą na zadupiu jak teraz ;) Ogólnie zbesztaliście tego moda na początku a zapowiada się jeden z najlepszych do M&B, już teraz gra się całkiem fajnie a z czasem będzie coraz lepiej. Poprostu autor w przeciwieństwie do chociażby twórców Ogniem i Mieczem czy RESa wydaje wszystkie bety i udoskonala moda małymi kroczkami a nie trzyma graczy latami czy miesiącami w niepewności i napięciu ;)

Offline Dulltran

• Użytkownik
    Europe 1200
    « Odpowiedź #94 dnia: Lipca 01, 2009, 13:32:28 »
    Super Oleśnica w Mount & Blade.Moje ukochane miasto w ukochanej grze :D

« Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2009, 13:34:36 wysłana przez Dulltran »

Offline Insid3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #95 dnia: Lipca 02, 2009, 20:46:35 »
    Niestety ciężko jest stworzyć Królestwo Polskie:
    -Dopasować miasta do Lordów (Historycznych)
    -Znaleźć wsie (Zgodnie z historią)
    -Dopasować Herby do Lordów (Banery)

Jak narazie mam tylko Wrocław (bez wiosek) Kraków (bez wiosek) Gdańsk, Poznań (bez wiosek) Płock i Sandomierz.
    Dla lublina nie mogę znaleźć Lorda. Myślicie, że wymyślenie jakiegoś to będzie dobrym pomysłem ?
    Amor Patriae Nostra Lex!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #96 dnia: Lipca 03, 2009, 08:01:28 »
    Myśle, że to nie jest żaden problem.....liczymy na Twoją inwencję twórczą:P

Offline Biker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #97 dnia: Lipca 11, 2009, 21:21:13 »
    Dla lublina nie mogę znaleźć Lorda. Myślicie, że wymyślenie jakiegoś to będzie dobrym pomysłem ?

Słaby pomysł moim zdaniem. Mod ma aspiracje do bycia zgodnym z historią (no może nie całkiem ale jednak). Lublin był lokowany około 1257 roku przez Bolesława Wstydliwego ale czy wybrać jego jako "lorda" do gry? Napewno było by to lepsze niż wymyślenie jakiejś postaci.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #98 dnia: Lipca 11, 2009, 21:47:10 »
     Ok. Niech więc lordem Lublina będzie Boleslaw the Shy.

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #99 dnia: Lipca 14, 2009, 07:44:31 »
    O w mordę podpowiedzcie mi,czy dac mu drugą szanse ??

Offline Zovi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #100 dnia: Lipca 29, 2009, 09:15:15 »
    Ja zaraz spróbuje mu dać tą drugą szansę, ściągne troop editora, żeby ne było takich surprise jak to, że ostatni na drzewku jest słabszy od poprzedniego :) .

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #101 dnia: Lipca 29, 2009, 14:21:59 »
    Niby mod fajny jest nowe frakcje itp. alee... tu chyba największy dla mnie błąd Polska jejku takie zadupie zrobione że normalnie masakra...

Było by miło jak by zamiast zamka Poznań był zamek Koło :D albo zamiast wsi turek było Koło i Konin :D
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #102 dnia: Lipca 29, 2009, 17:24:40 »
    Poczekam na wersję odbugowaną,nie mam zamiaru casu tracic na troop editora ;'/

Offline Giermek2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #103 dnia: Sierpnia 30, 2009, 16:23:19 »
    a jest do tego spolszczenie

Offline MarkusPal

• Użytkownik
    « Odpowiedź #104 dnia: Września 03, 2009, 17:48:55 »
    a jest do tego spolszczenie
    poczekaj aż w końcu wszystko będzie dobrze zrobione, a później sie pomyśli o spolszczeniu ;) jakby co to mógłbym przy nim pomóc, bo na angielskim nie chwaląc sie co nieco sie znam, więc nie trzeba będzie bawić się z translatorem ;)