1. Wiesz to dobry pomysł, żeby twórcom moda podpowiedzieć która to jest wioska a które miasto. Chętnie pomogę.
Utrzymuję dobry kontakt z Crugerem, więc jeżeli zrobicie listę rzeczy, które Wam nie odpowiadają, to ja mogą ją przedstawić twórcy. Jeżeli zrobicie to szybko, to wyślę listę razem z modelami, które dla niego robię. Niech czyni swoją powinność skubaniec jeden ;>. Z tego co czytam, to tak średnio przypasował Wam mod. Ostatnio pytał się mnie jak tam się jego mod podoba w Polsce... Wolałem nie odpisywać ;p
Nie wiem ile Polsce miast się należy, ja bym nie dawał więcej niż dwóch aczkolwiek przy 4-5 miastach węgierskich to jednak mamy trochę mało ;).
Oto moja rozpiska na 3 miasta (od myślników podaję wsie):
KRAKÓW
- Wieliczka
- Bytom
- Oświęcim
- Sącz
WROCŁAW
- Oleśnica
- Świdnica
- Opole
- Racibórz
POZNAŃ
- Śrem
- Konin
- Pyzdry
- Bydgoszcz
Zamki:
Gniezno
- Inowrocław
Kalisz
- Kępno
Sieradz
- Piotrków
Głogów
- Żagań
Legnica
- Jawor
Płock
- Sochaczew/Warszawa
Ciechanów
- Pułtusk
Łęczyca
- Łowicz
Lublin
- Radom
Sandomierz
- Wiślica
Oczywiście jeśli ktoś się nie zgadza z podziałem podanym przezemnie, niech poda swoją propozycję, dojdziemy tu do jakiegoś kompromisu i Alkhadias poda to Crugerowi. Do swojego podziału dołączam mapkę
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/Polska_WladLokietka_(1275-1300).png tak aby Cruger wiedział gdzie co umieścic. Jeśli ktoś ma inną propozycję niech równierz poda mapę ze wszystkimi swoimi mieścinami.
Mi się mod bardzo podoba, oczywiście jest jeszcze wiele do zrobienia ale widac że autor bardzo się stara i wszystko ewoluuje w dobrym tempie :)
Alkhadias proszę jeśli robisz nowe modele zrób coś z tą zbroją polskich rycerzy, o ile zbroja "polish noble" jest piękna i wspaniała o tyle ta rycerzy przyprawia mnie o mdłości przez ten dzisiejszy herb.
Co do władców to ktoś w grze tym królem byc musi, oczywiście, że zmieniali się oni wtedy bardzo szybko i w zasadzie nie było jako takiego króla, który by rządził całym krajem w 1200 roku, niemniej kogoś wybrac trzeba.