Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Europe 1200  (Przeczytany 93374 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Insid3

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Europe 1200
    « Odpowiedź #75 dnia: Czerwca 23, 2009, 17:05:22 »
    1. Wiesz to dobry pomysł, żeby twórcom moda podpowiedzieć która to jest wioska a które miasto. Chętnie pomogę.
    2. Również jestem ciekawy czy działają save'y bo mam 2.1 (sciągnąłem tego samego dnia co wyszło 2.2 :D)
    Amor Patriae Nostra Lex!

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #76 dnia: Czerwca 23, 2009, 19:52:12 »
    1. To mam nadzieję, że załatwisz sprawę tak żebyśmy w EU1300 dostali np. taki Płock zamiast Warszawy ;)
    2. Sprawdzałem i niestety save'y nie działają, gra się wiesza przy wczytywaniu :(

Edit: Zmieniono Polskę, dodano Dolny Śląsk, mamy teraz dwa miasta Kraków i Wrocław oraz parę nowych zamków i wiosek ;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2009, 20:19:15 wysłana przez Mietek »

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #77 dnia: Czerwca 23, 2009, 22:20:47 »
    1. Wiesz to dobry pomysł, żeby twórcom moda podpowiedzieć która to jest wioska a które miasto. Chętnie pomogę.

Utrzymuję dobry kontakt z Crugerem, więc jeżeli zrobicie listę rzeczy, które Wam nie odpowiadają, to ja mogą ją przedstawić twórcy. Jeżeli zrobicie to szybko, to wyślę listę razem z modelami, które dla niego robię. Niech czyni swoją powinność skubaniec jeden ;>. Z tego co czytam, to tak średnio przypasował Wam mod. Ostatnio pytał się mnie jak tam się jego mod podoba w Polsce... Wolałem nie odpisywać ;p
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #78 dnia: Czerwca 23, 2009, 22:30:21 »
     Przede wszystkim: polscy lordowie. Czemu w 1200 roku biega za mną jakiś Bolesław I (zwany Chrobrym), albo jakiś madafaka nazwany Miezko I? Hm? A Władysław III królem Polski? A nie przypadkiem władcą Wielko, czy Małopolski? Bo seniorem był wtedy Mieszko Stary, aż do 1202, aż królem został Lestek Biały. (który jest w modzie, nie wiadomo czemu nazwany Leszkiem, co było jego późniejszą nazwą. W trakcie jego życia nazywano go Lestkiem Białym lub Bielskim [rzadko, aczkolwiek używano])

Offline Insid3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Czerwca 24, 2009, 12:06:48 »
    Wiesz z tym królem polski to nie za bardzo wiadomo kogo dać. W 1200r polska była jeszcze "rozbita dzielnicami". Tak samo jak jest rok 1300. akurat wtedy Wacek II musiał się koronować na króla polskiego ... Te mod Europe 1200 nazwałbym Europe age XIII :P (wiem ze 1200r to jeszcze ostatni rok XII wieku)
    Amor Patriae Nostra Lex!

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #80 dnia: Czerwca 24, 2009, 12:23:37 »
     Właśnie o to mi chodzi, że była rozbita na dzielnice. Seniorem, czyli najstarszym z rodu Piastów i jednocześnie władcą największej połaci ziem polskich był Mieszko Stary. Dlatego to on powinien być uznany jako władca Polski. Domyślam się, że w E1200 chodzi o Władysława III Laskonogiego, władcy Wielkopolski? Właściwie i był zarządcą Krakowa, ale powinien pojawiać się jedynie jako lord.

Offline Insid3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Czerwca 24, 2009, 17:27:36 »
    Napisałem na TW i pewno to zmieni przy następnej wersji
    Amor Patriae Nostra Lex!

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Czerwca 24, 2009, 17:42:04 »

Utrzymuję dobry kontakt z Crugerem, więc jeżeli zrobicie listę rzeczy, które Wam nie odpowiadają, to ja mogą ją przedstawić twórcy. Jeżeli zrobicie to szybko, to wyślę listę razem z modelami, które dla niego robię. Niech czyni swoją powinność skubaniec jeden ;>. Z tego co czytam, to tak średnio przypasował Wam mod. Ostatnio pytał się mnie jak tam się jego mod podoba w Polsce... Wolałem nie odpisywać ;p
    Nie wiem ile Polsce miast się należy, ja bym nie dawał więcej niż dwóch aczkolwiek przy 4-5 miastach węgierskich to jednak mamy trochę mało ;).

Oto moja rozpiska na 3 miasta (od myślników podaję wsie):
    KRAKÓW
    - Wieliczka
    - Bytom
    - Oświęcim
    - Sącz

WROCŁAW
    - Oleśnica
    - Świdnica
    - Opole
    - Racibórz

POZNAŃ
    - Śrem
    - Konin
    - Pyzdry
    - Bydgoszcz

Zamki:
    Gniezno
    - Inowrocław
    Kalisz
    - Kępno
    Sieradz
    - Piotrków
    Głogów
    - Żagań
    Legnica
    - Jawor
    Płock
    - Sochaczew/Warszawa
    Ciechanów
    - Pułtusk
    Łęczyca
    - Łowicz
    Lublin
    - Radom
    Sandomierz
    - Wiślica

Oczywiście jeśli ktoś się nie zgadza z podziałem podanym przezemnie, niech poda swoją propozycję, dojdziemy tu do jakiegoś kompromisu i Alkhadias poda to Crugerowi. Do swojego podziału dołączam mapkę http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/a/ab/Polska_WladLokietka_(1275-1300).png tak aby Cruger wiedział gdzie co umieścic. Jeśli ktoś ma inną propozycję niech równierz poda mapę ze wszystkimi swoimi mieścinami.

Mi się mod bardzo podoba, oczywiście jest jeszcze wiele do zrobienia ale widac że autor bardzo się stara i wszystko ewoluuje w dobrym tempie :)
    Alkhadias proszę jeśli robisz nowe modele zrób coś z tą zbroją polskich rycerzy, o ile zbroja "polish noble" jest piękna i wspaniała o tyle ta rycerzy przyprawia mnie o mdłości przez ten dzisiejszy herb.

Co do władców to ktoś w grze tym królem byc musi, oczywiście, że zmieniali się oni wtedy bardzo szybko i w zasadzie nie było jako takiego króla, który by rządził całym krajem w 1200 roku, niemniej kogoś wybrac trzeba.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #83 dnia: Czerwca 24, 2009, 21:38:31 »
    Napisze Ci tak z całego serca że nawet niezły ten spis.Mogę troszkę jeszcze spojżec na moją książkę i napisze tu troszkę i zamieszczę jakieś fotki.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #84 dnia: Czerwca 24, 2009, 21:42:49 »
    @ Mietek,
    Spójrz na twoją listę lokacji, a na to ile takowych mają inne frakcje? Z tego wyszłoby to że Polska mająca największe terytorium bije wszystkich bez problemu (choć już teraz ma silne wojsko). Według mnie listę tą trzeba opracować z autorem i skrócić ją na tyle by zachować odpowiednie proporcje względem mapy oraz frakcji trzecich, ponieważ w tym momęcie na obecnej mapie zagęszczenie lokacji byłoby tak cholernie duże, że wioska nachodziłaby na inną wioskę.

Offline SirSalvadin

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Krzyżak, Zingal von Balk the Grey, Zakonnik
    « Odpowiedź #85 dnia: Czerwca 24, 2009, 22:05:32 »
    No tak co racja to racja dlatego trzeba by było wybrac najważniejsze zamki miasta czy też wioski.Chciałbym wam zamieści zdjęcia z książki.Jest to mapka z okresu rozbicia dzielnicowego może się przydac przy ustalaniu zamków miast czy wiosek.

1)http://img221.imageshack.us/i/p6240264.jpg/
    2)http://img54.imageshack.us/img54/7108/p6240266.jpg
    3)http://img146.imageshack.us/i/p6240281.jpg/
    4)http://img146.imageshack.us/i/p6240285.jpg/
    5)http://img530.imageshack.us/img530/7959/p6240286.jpg
    6)http://img530.imageshack.us/img530/3796/p6240287.jpg
    7)http://img530.imageshack.us/img530/672/p6240288.jpg

PS:Przepraszam za słabą jakoś fotek.

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Czerwca 25, 2009, 10:48:30 »
    @ Mietek,
    Spójrz na twoją listę lokacji, a na to ile takowych mają inne frakcje? Z tego wyszłoby to że Polska mająca największe terytorium bije wszystkich bez problemu (choć już teraz ma silne wojsko). Według mnie listę tą trzeba opracować z autorem i skrócić ją na tyle by zachować odpowiednie proporcje względem mapy oraz frakcji trzecich, ponieważ w tym momęcie na obecnej mapie zagęszczenie lokacji byłoby tak cholernie duże, że wioska nachodziłaby na inną wioskę.
    Ile? No chociażby takie Bizancjum ma 5 miast (a w modzie posiada tylko mały skrawej Azji Mniejszej i Grecję). A na półwyspie Iberyjskim jest chyba z 10. W najnowszej części tego moda znacznie tych lokacji przybyło. Pozatym nie liczę na to, że wszystkie te zamki zostaną wprowadzone. Lepiej jednak dac Crugerowi więcej przykładów i niech weźmie z nich choc kilka niż żebyśmy później mieli "cieszyc się" z Zamku Warszawa ze wsią Łódź.

Offline Insid3

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Czerwca 25, 2009, 10:57:25 »
    A patrzyłeś linki które dałem ?
    Amor Patriae Nostra Lex!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #89 dnia: Czerwca 25, 2009, 11:00:22 »
    Jestem pełen podziwu dla Ciebie za pomoc autorowi tego moda, może źle Cię oceniłem na samym początku, wybacz:)