Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Europe 1200  (Przeczytany 93466 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maksi123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Europe 1200
    « Odpowiedź #105 dnia: Września 04, 2009, 16:00:06 »
    Zamiast tworzyć "Kingdom of Poland" to autor nie mógłby zrobić małe oddzielne państwa? Np. każda dzielnica mogłaby mieć wtedy stolice + 2 zamki. Dzięki czemu mielibyśmy tutaj duże zagęszczenie, ale nasza nacja nie byłaby imba. Tak samo można by było zrobić z państwami Rzeszy Niemieckiej. Byłoby wtedy ciekawie :D. Można by było podjąć próbę zjednoczenia Polski, lub Niemiec.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #106 dnia: Września 04, 2009, 17:35:16 »
    Cóż koncepcja ciekawa...ale nie wiem czy wiecie KAŻDY kraj się kiedyś jednoczył. I wyobraźcie sobie, że mamy dwadzieścia krajów Francji, dwadzieścia Aragonii, dwadzieścia Angli...

Offline Margoth

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #107 dnia: Września 04, 2009, 23:21:30 »
    A gdzie 20 krai Polskich :D ?

Offline Maksi123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #108 dnia: Września 05, 2009, 09:38:52 »
    Tak się składa, że w tamtym okresie była od francji wolna tylko lotaryngia i normania. Od Anglii Szkocja.
    Na półwyspie iberyjskimi były: Aragonia, Nawarra, Kastylia, Baskowie i Portugalia.
    Więc wcale takiego massu nie było.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #109 dnia: Września 05, 2009, 12:54:18 »
     Silnik gry, jak wielokrotnie czytałem na TW pozwala w modzie mieć 28 frakcji i 28 kultur. Rozbijanie pojedynczej frakcji na dzielnice byłoby głupie, może z wyjątkiem Świętego Cesarstwa na 2-3 fakcje. Lepiej dorzucić do gry więcej ogólnych frakcji, wszak jest miejsce jeszcze na 12...

Offline Maksi123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #110 dnia: Września 08, 2009, 21:13:42 »
    No czyli na 5 dzielnic miejscówa jest!

Ciekawi mnie tylko, kiedy wyjdzie nowa wersja :P.

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    • DzIEcIom NEo MóWIMy LoL!
    « Odpowiedź #111 dnia: Września 12, 2009, 11:33:02 »
    mam problem właśnie z tym modem otóż posiadam 3 lordów (pechnaka i jeszcze 2 jakiś) zrezygnowałem z większej liczby gdyż tylko pechnak rekrutuje wojsko a 2 pozostałych nie (chociaż 1 z nich ma miasto a drugi 3 zamki!!! pechnak posiada 2 zamki)...... mam pytanie co z tym zrobić a mianowicie z tymi 2 lordami co wojska nie rekrutują(siedzą cały czas w zamku) próbowałem zrobić tak aby za mną poszli i dałbym im wtedy woja trochu ale nie chcą się z miejsca ruszyć. czy jest to wina skryptu czy czegoś innego ??? dopomóżcie dobrodzieje
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Mietek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #112 dnia: Września 12, 2009, 11:48:05 »
    To w tym modzie można miec lordów? :D Ja zawsze przyłączałem się do Polski i nigdy swego państwa nie tworzyłem.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #113 dnia: Września 12, 2009, 11:49:51 »
    mam problem właśnie z tym modem otóż posiadam 3 lordów (pechnaka i jeszcze 2 jakiś) zrezygnowałem z większej liczby gdyż tylko pechnak rekrutuje wojsko a 2 pozostałych nie (chociaż 1 z nich ma miasto a drugi 3 zamki!!! pechnak posiada 2 zamki)...... mam pytanie co z tym zrobić a mianowicie z tymi 2 lordami co wojska nie rekrutują(siedzą cały czas w zamku) próbowałem zrobić tak aby za mną poszli i dałbym im wtedy woja trochu ale nie chcą się z miejsca ruszyć. czy jest to wina skryptu czy czegoś innego ??? dopomóżcie dobrodzieje
    Pechank? to w Europe 1200 są tacy sami lordowie jak SoD? I nawet ten sam błąd nierekrutowania jednostek?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #114 dnia: Września 12, 2009, 11:56:46 »
    W E1200 grałem dawno temu - więc moge sie mylić - ale nie można tu chyba rekrutować lordów. Koledze sie chyba pomyliły mody ;] Chyba, że o czymś nie wiem?

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #115 dnia: Września 12, 2009, 11:58:59 »
    wy mi nie piszcie (łał lordowie!!!) albo (to tu są lordowie tacy jak w sod?? w dodatku z takim samym problem?!) tylko napiszcie czy da się coś z tym zrobić?!

UP
    wejdź se w zakładkę camp take an action a potem kingom leader options :P w ostateczności zrobię ci screeny niedowiarku
    http://www.takeagift.pl/polecam:49969       Bardzo proszę was o pomoc wystarczy się zarejestrować. Dzięki wam będę mógł sprawić sobie nową klawiaturę aby grać w Mount & Blade. Z góry dzięki za rejestrację

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #116 dnia: Września 12, 2009, 12:27:20 »
    Wybacz, ale nie jest w stanie Ci pomóc, dopiero od 20 minut wiem że w Europe 1200 można założyć królestwo:) , tak to jest jak zamiast sprawdzić moda człowiek od razu przyłącza się do Polski   
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #117 dnia: Września 12, 2009, 12:30:10 »
    no to ja już od razu zwątpiłem... chyba przestane w tego moda grać bo głupio tak bez lordów (tzn z lordami ale tylko 1 jest na chodzie XD)   

Offline Biker

• Użytkownik
    « Odpowiedź #118 dnia: Września 14, 2009, 14:17:07 »
    no to ja już od razu zwątpiłem... chyba przestane w tego moda grać bo głupio tak bez lordów (tzn z lordami ale tylko 1 jest na chodzie XD)   

Aktualna wersja moda jest MOCNO niedopracowana. Zakładanie własnego królestwa ma mnóstwo bugów i chyba nic się nie da z tym zrobić. Trzeba poczekać na następna wersję, może będzie to naprawione.

Offline Szczepan_r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #119 dnia: Września 14, 2009, 19:02:04 »

Aktualna wersja moda jest MOCNO niedopracowana. Zakładanie własnego królestwa ma mnóstwo bugów i chyba nic się nie da z tym zrobić. Trzeba poczekać na następna wersję, może będzie to naprawione.
    niby tak tylko jest małe "ALE" komu się chce czekać ?? :P