Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Europe 1200  (Przeczytany 93375 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline emilius

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Europe 1200
    « Odpowiedź #120 dnia: Września 14, 2009, 21:06:10 »
    Zdarzyło się może komuś że został wasalem i nie mógł się potem odłączyć od frakcji??? Przyłączyłem się kurde do sycylii na moment bo chciałem sobie u innych reputacje wyrównać ( bo tak jakoś wyszło, że większość europy łupiłem :/ i teraz kurde nie mogę się od nich odłączyć :(

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #121 dnia: Września 15, 2009, 00:47:01 »
    Zdarzyło się może komuś że został wasalem i nie mógł się potem odłączyć od frakcji??? Przyłączyłem się kurde do sycylii na moment bo chciałem sobie u innych reputacje wyrównać ( bo tak jakoś wyszło, że większość europy łupiłem :/ i teraz kurde nie mogę się od nich odłączyć :(
    zajmij jakieś miasto i gdy Ci go nie dadzą wypowiedz posłuszeństwo. 100% skuteczności - ale będziesz mieć cały kraj na karku+ jego wrogów.

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #122 dnia: Września 22, 2009, 19:09:51 »
    hej mam pytanie

czy można zrobić w modzie Europe 1200 tak że rozpoczynając od nowa grę zaczynać np z rozbudowaną Polską ( nie ma np państwa Węgry , Szkocja. itp ) królestwo Polska jest wtedy większe
    szukałem w katalogach ale nie wiem dokładnie gdzie szukać i nie nie wiem ewentualnie co wykasować lub podmienić

z góry dzięki za  pomoc

pozdr

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #123 dnia: Września 22, 2009, 19:25:35 »
    hej mam pytanie

czy można zrobić w modzie Europe 1200 tak że rozpoczynając od nowa grę zaczynać np z rozbudowaną Polską ( nie ma np państwa Węgry , Szkocja. itp ) królestwo Polska jest wtedy większe
    szukałem w katalogach ale nie wiem dokładnie gdzie szukać i nie nie wiem ewentualnie co wykasować lub podmienić

z góry dzięki za  pomoc

pozdr

Z całą pewnością jest to możliwe tak więc szukaj dalej. Powinno to być w pliku odpowiedzialnym za mapkę - ale ciężko mi powiedzieć. Przede wszystkim pamiętja o backupie- kopii zapasowej pliku, w którym grzebiesz.

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #124 dnia: Września 23, 2009, 16:58:39 »
    To jak jest z tymi lordami? Bo nie wiem czy czekać aż wrogowie zajmą jakieś polskie miasto żeby je odbić i przywłaszczyć sobie czy po prostu stworzyć nowa Polskę i oficjalnie przydzielić sobie Kraków na którego myśl cieknie mi ślinka?
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline Wiraz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #125 dnia: Września 25, 2009, 21:19:28 »
    Witam

Mam pytanie odnośnie poruszania się po mapie strategicznej. Czy jest opcja żeby zmienić szybkość, dla wszystkich jednostek. To by "przeskalowało" nieco mapę,  gdyby wycieczka z Krakowa do Paryża trwała tydzień [conajmniej], a nie jedno popołudnie.
    Czyli...jaki plik, musze otworzyć, jakim programem i co wpisać [choc z tym to sobie sam pewnie poeksperymentuje]
    Może juz ktoś próbował tego i jest to zły pomysł?

I jeszcze pytanie co do obrazków w grze...bo w modzie brakuje kilku ilustracji nacji, a przydałyby sie...może sie za to zabiorę i kilka dorysuje, ale nawet nie wiem gdzie to wrzucić i w jakim formacie?

Wybaczcie głupie pytania ale w M&B gram dwa tygodnie i jestem zielony

Dzięki i pozd.

Offline Metalowiec

• Użytkownik
    • :F
    « Odpowiedź #126 dnia: Września 26, 2009, 11:07:49 »
    Jest metoda ale jest ona zarazem cheatem ;],wystarczy przycisnąć ctrl i klik gdzieś na mapie
    Youve seen life through distorted eyes
    You know you had to learn
    The execution of your mind
    You really had to turn
    The race is run the book is read
    The end begins to show

Offline Wiraz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #127 dnia: Września 26, 2009, 17:14:34 »
    Nie o to mi chodzilo [gdybym tylko potrafil dostrzec roznice], bo ten kontrol nie dziala pewnie na wszystkie jednostki?
    Dziesieciokrotne przyspieszenie czasu, lub spowolnienie poruszania się...to by podnioslo nieco realizm i trudnosc gry.

Koloejne pytanie: Czy jest prosty sposób zeby zamienic Ulm z Valencją...bo niemieckie miasto z architektura arabską mi nie pasuje.
    Czy trzeba się zaglebiac w jakies edytory map, programy, etc. czy wystarczy zaminic jakies wersy w txt'cie podmieniajace styl architektoniczny.

Offline emilius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #128 dnia: Października 26, 2009, 17:25:05 »
    Wie może ktoś czy jeszcze pracują nad tym modem ??? Bo jest zajebisty tylko widać, że jeszcze nie dokończony :/

Offline VebVe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #129 dnia: Listopada 10, 2009, 22:38:24 »
    ma ktoś zaingielszczenie? bo mam wersje niemiecką...

edit:// już nie chce! mod jedzie słabizną na kilometr... po godzinie zabawy odpuszczam
    « Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2009, 00:08:11 wysłana przez VebVe »

Offline leito122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #130 dnia: Grudnia 08, 2009, 14:38:07 »
    czy jest do tego spolszczenie ???

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #131 dnia: Grudnia 08, 2009, 14:41:28 »
    czy jest do tego spolszczenie ???

Jeżeli nie ma spolszczenia w tym temacie: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738.0
    To znaczy, że go nie ma, lub jeszcze nie powstało.
    Dodam, że istnieje coś takiego jak uniwersalne spolszczenie do modów. Można je znaleźć w pierwszym poście tematu do którego podałem link. Jeżeli z jakichś przyczyn nie możesz znaleźć/ nie chce Ci się szukać podam link do bezpośredniego pobrania:http://www.4shared.com/file/134082882/be3ae75/Uniwersalne_spolszczenie_do_wikszych_modw__1003_1010_i_1011_.html.
    Pozdrawiam.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 08, 2009, 15:04:36 wysłana przez dalhiems »

Offline horrendum

• Użytkownik
    « Odpowiedź #132 dnia: Stycznia 12, 2010, 13:26:10 »
    czy ktoś gra w obecnie najnowszą wersje 2.3 ? chciałbym spytać jakie wrażenia . wczoraj odpaliłem zaledwie na godzinę i mod strasznie mi się spodobał .

Offline piotron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #133 dnia: Stycznia 12, 2010, 13:52:04 »
    podaj link do 2.3

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #134 dnia: Stycznia 12, 2010, 15:44:56 »
    Wirazowi najpewniej chodziło o to, żeby spowolnić szybkość poruszania się na mapie strategicznej a nie żeby przeskoczyć od razu, weź naucz się czytać Metalowiec xd
    Pewnie jakoś się da, chociaż hmm... trzeba by mieć trochę czasu na pogrzebanie, żeby u każdego lorda i oddziałów bandyckich dać Pathfinding na 0, jak również uniemożliwićdodawanie tego skilla u siebie.