Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wedding Dance  (Przeczytany 84440 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Wedding Dance
    « Odpowiedź #150 dnia: Stycznia 21, 2010, 19:55:01 »
    Czy w WD jest możliwość zwerbowania pojmanego lorda?
    Jeśli tak, to czy przykładem PoP'a trzeba mieć conajmniej relacje na 10 z nim?

Pojmanego - chyba nie. Ale gdy już masz własne państwo to podczas rozmowy z lordem masz odpowiednią wypowiedź...

Offline detour

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #151 dnia: Stycznia 21, 2010, 22:10:05 »

Pojmanego - chyba nie. Ale gdy już masz własne państwo to podczas rozmowy z lordem masz odpowiednią wypowiedź...

Od czego zależy chęć przyłączenia się lorda do mojego państwa?

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #152 dnia: Stycznia 21, 2010, 22:18:01 »
     Od relacji z Tobą i od tego, czy jego frakcja prowadzi z Twoją wojnę.

Offline j120

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #153 dnia: Stycznia 22, 2010, 09:08:57 »
    Może mi ktoś powiedzieć jak zrobić by te krowy i świnie z WD były w nativie?

Offline Scoot

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #154 dnia: Stycznia 25, 2010, 13:37:41 »
    Mam w grze 410-ty dzień. Po założeniu imperium i ożenku nic dalej się nie dzieje.
    Wykonałem kilka misji między innymi odnalezienie porwanej żony i zdobycie konia od przemytników i na tym koniec. Fabuła utknęła i nie ma dalej kontynuacji, aby odnaleźć zabójców rodziców.

Pozdrawiam

Ps. Zbuntowało się mi trzech lordów i przeszło na stronę Czarnej Katedry. Straciłem miasto, cztery zamki i kilkanaście wsi, trzeba będzie je ponownie zdobywać.
    Czy jest możliwość sprawdzenia relacji z własnymi lordami?

Offline Szymp

• Użytkownik
    « Odpowiedź #155 dnia: Stycznia 25, 2010, 22:46:20 »
    W liście miejscowości są takie miejsca jak: leśny obóz, pustynny obóz itp., choć na mapie ich nie ma. Ktoś wie do czego służą?
    I co daje funkcja "architektura" u doradcy? Mam już ją opracowaną ale nie widać efektów.
    "Sorry że to pisze ale moim ulubionym jest Real Madryt (nie śmiejcie się)" To się nazywa kibic!

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #156 dnia: Stycznia 25, 2010, 23:09:20 »
    W liście miejscowości są takie miejsca jak: leśny obóz, pustynny obóz itp., choć na mapie ich nie ma. Ktoś wie do czego służą?
    To lokacje tymczasowe pojawiające się, gdy rozbijesz obóz i w zależności od terenu (las, pustynia, śnieg...), na którym dany obóz wybudowałeś możesz przejść się po nich używając odpowiedniej opcji w menu obozu. Również gdy odpoczywasz w obozie i zaatakują Cię wrogowie toczyć będziesz walkę w tymże obozie.

Pozdrawiam!

Offline arek818

• Użytkownik
    « Odpowiedź #157 dnia: Lutego 05, 2010, 08:30:24 »
    mod jest fajny ale golizna psuje grę
    co do rydwanu jest fajny ale głupio sie na nim walczy wole go dać NPC
    fajne questy i lokacje 9/10
    I co ja mam tu napisać ? I tak mało kto to czyta więc zostawię trochę pustego miejsca.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #158 dnia: Lutego 21, 2010, 13:57:48 »
    Mam problem: Nie mogę rozmawiać z członkami drużyny, ani z wrogami - mogę tylko jeździć po świecie. Każda próba zaatakowania chociażby barbarzyńców kończy się pojawieniem pulpitu. Czy ktoś ma podobny problem? Jeśli tak, tak to jak go rozwiązać?
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline janusz_g65

• Użytkownik
    « Odpowiedź #159 dnia: Lutego 23, 2010, 21:42:50 »
    Zwerbowanie obcego lorda, dla wersji .80 :
    1. Należy być w stanie wojny z państwem do którego ten lord należy.
    2. Mieć dobre relacje z jego osobą (im wyższe, tym wieksze prawdopodobieństwo udanego werbunku )
    3. Właściwe poprowadzenie dialogu z lordem, gdzy np. mówi o majątku i korzyściach z przejścia - to zaznaczamy opcję "Steise szczodrze wynagrodzi zwolenników" lub podobnie
    4. Nie można zwerbować lorda, gdy jest ze swoim królem
    5. Można zwerbować w polu lub w zamku, gdy jest z innymi lordami.
    6. W przypadku udanego zwerbowania, do naszego Imperium przechodzi jego zamek.
    7. Należy dbać o dobre relacje z lordem, które można polepszyc przez nadanie miasta, zamku lub wioski. Spotkałem się już dwa razy z opcją wręczenia odznaczenia zabranego poprzednio z Pałacu Imperialnego. Wtedy wzrastają parametry tego lorda. Nie wiem jeszcze dlaczego z wiekszością lordów nie ma opcji "wręczenia odznaczenia" i od czego to zależy ?

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #160 dnia: Lutego 23, 2010, 22:18:29 »
    Hmm... to u mnie w takim razie jest bug. Lordowie NIE muszą być wrogo nastawieni (w sensie wojny).

Offline detour

• Użytkownik
    « Odpowiedź #161 dnia: Lutego 23, 2010, 23:41:08 »
    Zwerbowanie obcego lorda, dla wersji .80 :
    1. Należy być w stanie wojny z państwem do którego ten lord należy.
    2. Mieć dobre relacje z jego osobą (im wyższe, tym wieksze prawdopodobieństwo udanego werbunku )
    3. Właściwe poprowadzenie dialogu z lordem, gdzy np. mówi o majątku i korzyściach z przejścia - to zaznaczamy opcję "Steise szczodrze wynagrodzi zwolenników" lub podobnie
    4. Nie można zwerbować lorda, gdy jest ze swoim królem
    5. Można zwerbować w polu lub w zamku, gdy jest z innymi lordami.
    6. W przypadku udanego zwerbowania, do naszego Imperium przechodzi jego zamek.
    7. Należy dbać o dobre relacje z lordem, które można polepszyc przez nadanie miasta, zamku lub wioski. Spotkałem się już dwa razy z opcją wręczenia odznaczenia zabranego poprzednio z Pałacu Imperialnego. Wtedy wzrastają parametry tego lorda. Nie wiem jeszcze dlaczego z wiekszością lordów nie ma opcji "wręczenia odznaczenia" i od czego to zależy ?

dzięki za odpowiedź
    niestety/stety już nie gram w WD, zmęczył mnie ten mod ;P
    wróciłem do starego, pysznego PoP'a

Offline korkoranek

• Użytkownik
    • aka Korkoran
    « Odpowiedź #162 dnia: Marca 14, 2010, 10:29:09 »
    Czy u was teżtak jest, że jak się przkonuje lordów do przejścia na stronę imperjum to mimo tego, że w dialogu mówią, że  zostaną u oecnego władcy to zmieniają kolor. Używam wersji 0.92.

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #163 dnia: Marca 14, 2010, 10:58:05 »
    Mod od 18 lat powinni jakos inaczej go nazwać xd...

Offline michal080

• Użytkownik
    « Odpowiedź #164 dnia: Marca 19, 2010, 21:16:12 »
    Siema!

Ściągnałem sobie własnie tego moda. Nawet fajowski, ale jak wchodze do taverny to mam buga i mnie wywala z gry. Wy tez tak macie? Pomóżcie mi plissss!!