Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wedding Dance  (Przeczytany 84428 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline raven18

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wedding Dance
    « Odpowiedź #210 dnia: Września 05, 2010, 18:41:03 »
    Ja jednak wolę nie ryzykować spotkania z
    (click to show/hide)
    i roznegliżowanymi zakonnicami :]
    Naprzód do boju, gdzie walka wre wściekła, razem do nieba lub razem do piekła!

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #211 dnia: Września 06, 2010, 17:04:22 »
    Czytam ten post powyżej i myślę sobie: "Kto tu chyba ma paranoję". Ale jednak ostatnie zdanie:
    Komentarze mile widziane.
    Diametralnie zmieniło mój tok myślenia... To raczej nie paranoja, lecz wymyślna podpucha! Mógłbym napisać: Cenzura nie działa? Nie chcesz golizny to nie graj. Nie znasz się na satyrze? Nie graj. Ale nie napiszę tak... O nie... Bo ten post cuchnie mi na kilometr prowokacją.

No cóż. Po krótce. Mylisz się. Poza tym to nie satyra. To nawet nie przypomina satyry. Może z innym gatunkiem literackim ci się pomyliło?
    Widzę, że w pewnym wieku ludzie zamiast tekstu wolą obrazki. Więc proszę.
    Powiedziałem co te obrazki przedstawiają, nie musicie mi wierzyć, ale tak jest na 110%.

Oto parę screenów w poniższym spojlerze:

(click to show/hide)

Czarno ( jak czarna katedra) na białym widać, że twórcy moda postanowili wydrwić i naśmiewać się z katolików w jeden z najgorszych sposobów. A powyższe niedowiarki już powinny przetrzeć oczy. Zauważcie jak świat szeroki ludzie mają różne poglądy i wcielają je w życie. Takie nazwy jednostek jak: ksiądz, zakonnica, biskup, mnich, inkwizytor itd. nie pozostawiają żadnych wątpliwości. Dodaję, że to co widać jest po łatce likwidującej ( ale nie całkiem) golizny w grze, więc wyobraźcie sobie wersję hard. Oprócz tego warto przypomnieć, że misje włamywania się do katolickich katedr to bardziej niż wyzwalanie Oświęcimia. Można tam zobaczyć gorsze rzeczy, te które "potajemnie" oczywiście wykonuje większość księży, bo przecież "Większość księży to pedofile." jak mawiał mój kolega dopóki nie wytłumaczyłem mu, że to nieprawda. Na koniec wiele "świetnych" misji, m.in. ratowanie czarownic... Jeśli ktoś do tej pory nie załapał o co chodzi to już nie ma dla niego ratunku, nie jestem psychologiem i nie pomogę :) Ah i wnętrza katedr wyglądają okultystycznie, te świece.. Ktoś kto natchnął się na okultystyczne pisadła w sieci czy na papierze wie o co mi chodzi.

DZIWNE, że nikt nie zauważył podobnych rzeczy w tym modzie, ale widać laickość jest już daleko posunięta, a może...ehh to forum o grze komputerowej. Gry głównie ogłupiają, więc większość użytkowników...hmm ( no bądźmy szczerzy, to nie forum szachowe tylko hack & slashowe). Generalizuję. Nikogo tu nie obrażam! Z powodu wymienionych przeze mnie tu rzeczy przestałem grać w tego moda i nie wiem czy kiedykolwiek będę kontynuować. Nikt nie musi robić tego samego. To się chyba nazywa fachowo "obraza uczuć religijnych" ostatnio zwrot trochę nadużywany nie tam gdzie trzeba.

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline matigeo

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #212 dnia: Września 06, 2010, 19:05:48 »
    Fakt, ciężko się z tym nie zgodzić. Wygląda na to, że twórcy poszli po najmniejszej linii oporu i skarykaturowali grupę społeczną, która (zwłąszcza w krajach protestanckich, ale nei tylko) jest obiektem żartów i drwin. Obraza uczuc religijnych? Owszem, ludzie mają prawo się tak czuć. Zwróć jednak uwagę, że tego typu prowokacje, jak w tym modzie, były, są i będą wykorzystywane zawsze - począwszy od karykatur Lutra, poprzez palenie ksiag religijnych aż po m. in. tego typu "jazdę po bandzie" we współczesnej rozrywce (np brytyjski satyryczny serial rysunkowy o katolikach czy pseudofabułę Painkillera). W sumie nie dziwie Ci sie, że się zbulwersowałeś, każdy stara się chronić to, co dla niego jest cenne ;P.

Offline dawidozzo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Września 06, 2010, 19:31:53 »
    Mam pytanko , czy spolszczenie pod 0.9 wedding dance bedzie dzialac dobrze po 0.92?
    pozdro

Offline Agrest

• Użytkownik
    • Valamis PL dla obcokrajowców
    « Odpowiedź #214 dnia: Września 07, 2010, 16:40:53 »
    Szczerze wątpię by twórcy identyfikowali się z jakimś odłamem protestantyzmu. Z jakiego powodu tak myślę? Z powodu rzeczy wymienionych przeze mnie w poprzednich postach, a w szczególności z powodu pierwszych dodanych przeze mnie obrazków w poprzednim poście i jeszcze występujących w grze przedmiotów. Chociażby takie karty tarota i wróżki z kulami, które je sprzedają ( karty) i czasem wróżą przyszłość, ehh...Apostołowie mieli z takimi sporo problemów. Dlaczego najmocniej krytykowany i szykanowany jest kościół katolicki? Jeden z powodów jest taki, że jest ze wszystkich formacji religijnych ( moja opinia) najbliżej prawdy i prawidłowości. Ale nie będę tu kontynuował teologii, bo zaraz jakiś administrator się przyczepi i będzie miał słuszność. To forum o grze komputerowej, więc spadam stąd pisać podobne rzeczy gdzie indziej. Tu i tak jest to powierzchowne. Ale ten moment kiedy mi opadła szczena po zainstalowaniu tej łatki - bezcenne.
    « Ostatnia zmiana: Września 07, 2010, 16:44:33 wysłana przez Agrest »

- Premierze, inwigilują obywateli! - Przecież widzę!

Offline Syron

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Września 19, 2010, 23:01:20 »
    OMg mod żałosny był dobry podobał mi się lecz po tym co zobaczyłem.... kaszana twórcy palma odbija albo nacipał si i zrobił sobie jajca

Offline Jerso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #216 dnia: Października 17, 2010, 21:16:38 »
    Moglibyście Moderatorzy ten tutaj mój post skasować?
    « Ostatnia zmiana: Października 18, 2010, 17:23:53 wysłana przez Jerso »

Offline Jerso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Października 17, 2010, 21:27:13 »
    Agrest, moja Mama wróży i jakoś Apostołowie nie mają z nią problemów :)

A tak na serio:

davidozzo, spolszczenie będzie działało, bynajmniej tak mi się zdaje, ale będą nie przetłumaczone nowe elementy.

Offline Kuba382

• Użytkownik
    « Odpowiedź #218 dnia: Października 17, 2010, 21:32:47 »
    Jerso uważaj na multiposty.

Offline Ryuuzaki

• Użytkownik
    • !!! METAL !!!
    « Odpowiedź #219 dnia: Października 24, 2010, 16:35:24 »
    Mod jest bardo fajny. Golizna mi nie przeszkadza, gdyż nawet dobrze odwzorowuje czasy kiedy barbarzyncy nie mieli kasy na strój a Amazonki mieli swój styl ubioru :) Ogólną zaletą moda jest fabuła czego bardzo brakowało w całej wersji M&B. Ciekawe są nowe misje, kierowanie Imperium i kilka innych zalet.

Odpowiedzi:
    1. Architektura jest po to, aby szybciej budować budynki we wsiach czy zamkach. Np skraca czas budowy spichlerza we wsi. Podobnie jak skill inżynieria
    2. Rydwan jest dosyć dobry ale tylko na całkiem prostych obszarach. Łatwo zabić lub obalić z koni wrogie jednostki, i przede wszystkim przy prędkości celownik nie rozjeżdża się. Jednak w czase bitwy jest bezużyteczny. Podskakuje na górkach i nie da sie walczyć. A na otwartym terenie nie brak wywoistego terenu.
    3. Nie przesadzajcie już z tą obrazą religii gdyż w grze, w pewnym momencie wyraźnie jest napisane że to czarna wiara. A zakonnicy czy biskupi nie muszą wcale od razu mówić o wiarze chrześcijańskiej. Także Inkwizytorów uważam tutaj za dobry plus.
    4. Mi się podobały misje o:
    a.) "zabójcy w ogrodzie" kiedy musieliśmy znaleźć człowieka polującego na Lady X
    b.) "barka" kiedy płyniemy po rzece i strzelamy z łuku w bandytów na brzegu
    c.) "muły"
    d.) "rozprawa sądowa"
    e.) "uwolnienie poddanych z lochów"
    dalej nie pamiętam ale jak się coś przypomni to dam znać

Pytania:
    1. Czy jest jakiś dalszy ciąg fabuły? Dotarłem do tego kiedy zabiłem zdrajce i nosze jego łeb w plecaku.

Podpowiedzi:
    1. Ciąg fabularny
    (click to show/hide)
    2. Jak macie już swoją nacje i nie chcecie miec w niej wasali z czarnej katedry czy też Amazonki. Jeśli chcecie stworzyć wszystko sami. pochodźcie po gospodach i "zbierajcie" wszystkich bohaterów. Jeśli macie juz jakiegoś w swoim odziale kliknijcie na niego i porozmawaijcie. Trzeba wybrać opcje dialogową "chcem cię o coś zapytać" następnie "czy chcesz być Rycerzem imperium i służyć Steise?" Potem "Pasuje cie na rycerza" (czy coś w tym stylu". Po tyvh czynnościach bohater biega po mapie w swoim herbie w czerwonym odcieniu I ma na początku drobną armie. To możesz zrobić na początku ze swoim bratem i Sir Vincentem. W ten sposób łatwiej ci będzie zdobywać zamki na początku.
    « Ostatnia zmiana: Października 24, 2010, 17:58:38 wysłana przez Ryuuzaki »

Offline Jakobosik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #220 dnia: Października 24, 2010, 22:21:52 »
    Jaka jest najnowsza wersja tego moda? Beta 0.9? Bo trochę nie w temacie jestem :P .

Offline daro122

• Użytkownik
    « Odpowiedź #221 dnia: Listopada 24, 2010, 10:19:12 »
    jak zobaczyć ekwipunek Fazji dokhtar-i-Sanjaz bo gdy jestem mężczyzną mówi mi "Przepraszam kochanie, ale wolę dziewczynki" a gdy postacią żeńską mówi "Przepraszam kochanie, ale wolę chłopczyków "

Offline Renji11

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Grudnia 27, 2010, 12:57:33 »
    Jest wersja Wedding Dance do 1.011?

Offline diego16d

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #223 dnia: Grudnia 27, 2010, 16:06:17 »
    Jest tylko wersja beta ale jest ona pod 1.011 link: http://www.mbrepository.com/file.php?id=1289

Offline Abdullah

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    « Odpowiedź #224 dnia: Grudnia 31, 2010, 16:42:35 »
    jak zobaczyć ekwipunek Fazji dokhtar-i-Sanjaz bo gdy jestem mężczyzną mówi mi "Przepraszam kochanie, ale wolę dziewczynki" a gdy postacią żeńską mówi "Przepraszam kochanie, ale wolę chłopczyków "
    To jest bo Fazji ma rzeczy , które są niedostępne dla graczy.Do opinii to mod jest super "wyczesany" . Fabuła nie zwykle wciągająca polecam do ściągnięcia. Według mnie to jest najlepszy mod , który dotychczas powstał!Jakby co to mogę udzielić wam odpowiedzi . Gram 232 dzień w tego moda .