Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67142 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #225 dnia: Czerwca 10, 2009, 22:21:44 »
    Ja osobiście wole ocenić możliwości przed walką niż w karetce przemyśl to.

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #226 dnia: Czerwca 10, 2009, 22:59:03 »
    a jednak nie rozumiesz...wyobraz sobie takiego cherlaka...pomyslisz sobie ze on jest słaby (mój sensei na kendo mial 80 lat i 160 cm wzrostu) bedziesz pewny ze wygrasz a tu bach! czarny pas w kendo i aikido w kazdym 3 dan...masz jakies szanse? nie przewidzisz czy wygrasz czy nie...dopiero w karetce zaczniesz myśleć o tym co zrobiłes i czy było warto...

sorka za off top
    dasz mi gg? pogadamy na spokojnie

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #227 dnia: Czerwca 10, 2009, 23:46:49 »
    Staram się nie oceniac po pozorach ,a po zachowaniu i obserwacji więc wniosku "że jak cherlak to odrazu słaby raczej bym niedopuścił".Nie wiem  o czym chcesz gadac  ale jak chcesz moje GG(na którym rzadko bywam) powinieneś dostac wiadomośc.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)
    « Odpowiedź #228 dnia: Czerwca 11, 2009, 16:34:42 »
    Mały update pierwszej strony. Zamieściłem drzewka, zmienioną wersję rzeczy które znajdą się w modzie oraz kilka screenów przedmiotów.

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #229 dnia: Czerwca 11, 2009, 18:37:47 »
    Wszystko ładnie tylko ta Republika Kovirska... Proud naprawdę wierzysz, że potęga gospodarcza, jaką jest Kovir zmieniłaby ustrój z monarchii na władzę ludu (pośrednio)? Szczerze wątpię. Zwłaszcza w tak niespokojnych czasach. Bardziej pasuje tutaj unia z Ligą z Hengfors.

Co do drzewek to ogólnie jest dobrze. Nadal uważam, że najsilniejszą jazdę posiadał jednak Nilfgaard :P  Choć możemy przyjąć, że po klęsce pod Brenną siła ich konnicy spadła. A w Temerii brak lancknechtów, którzy służyli u temerczyków ponad wszelką wątpliwość.

Offline KrzysztofKamil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Czerwca 12, 2009, 07:06:33 »
    Ja niechcę żebyś przerwał prace i nie taki był mój cel.A krytykuje to że robisz innym smaka na coś co nawet nie wyjdzie albo będzie kiepskiej jakości ,a świata z Wiedzmina nie odwzorujesz w 100% nawet jakbyś tego pragną najbardziej w świecie(silnik gry na to nie pozwala).
    To że nie odwzoruje świata wykreowanego przez ASa to sam wiem i wiedziałem już jak rozpoczynałem projekt, ale postaram się zrobić coś w co da się zagrać i następnie pomyśleć, że jednak ten czas nie był tak źle spędzony.

P.S. Jak może mi się udać wierne oddanie realiów "Wiedźminlanii" jak nawet ekipa CDP z dużym budżetem i naprawdę dobrymi fachowcami nie dała rady...
    Znam grę Redów już praktycznie "od podszewki" - nigdy się nie zgodzę, że dali rady oddać realiów. Stworzyli klimat dorosłego fantasy bez żadnych cukierków? Stworzyli. Było mnóstwo stworów i walki? Było. Opowiedzieli ciekawą historię bez robienia z gracza debila? Opowiedzieli. Czy w tym celu całkowicie przepisali Aurorę  zostawiając tylko asset managera; tak, że BioWare jej nie poznało? Przepisali. Sprawili, że gra z porządną historią jest grą ze świetną walką? Tak. Stworzyli grę, którą kochają i hardcorowcy i każuale? Tak. Opowiedzieli historię, która wciąga zarówno tych, którzy czytali sagę jak i tych, którzy książek nigdy nie tknęli? Tak.
    Czy wpadli na pomysł udostępnienia gry moderom na tydzień przed premierą? Hell yes! :D :D :D

A na zakończenie miniwywodu podaję linki do galerii skrinów Wiedźmina AD 2003 :D
    http://www.gamershell.com/pc/the_witcher/screenshots.html?page=10

Offline piramid.head

• Użytkownik
    « Odpowiedź #231 dnia: Czerwca 12, 2009, 10:20:42 »
    To będzie dosyć dziwne...
    Mam małą prośbę, w większości modów w jakie grałem irytowała mnie pewna rzecz a mianowicie:
    W mieczach były bardzo krótkie rękojeści(miecze jednoręczne), co irytuje mnie niezmiernie.
    Więc mam prośbę czy dało by się wrzucić do moda (taka moja głupia prośba) miecz jednoręczny lub 1/2 ręczny WYSOKIEJ klasy (dmg ok 45) z dłuższą rękojeścią i jakąś zwyczajną kulką na końcu owej rękojeści.
    Mniej więcej taki
    http://salon.mieczy.pl/Aukcje/Zdjecia2/The%20Sword%20of%20Strider/c4.jpg
    (z lekko wydłużoną rękojeścią :)  )

Przy okazji: Powodzenia w robieniu moda. 

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #232 dnia: Czerwca 12, 2009, 20:18:02 »
    Kilka krótkich uwag ode mnie:

Tarcze nadal sterylne (choć pawęże wyglądają już o niebo lepiej).

Znaki na surkotach wyglądają niczym naprasowanki.

Nazwa moda... Moim zdaniem lepiej brzmiałoby "Time of Disdain".

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #233 dnia: Czerwca 12, 2009, 21:06:10 »
    Tarcze nadal sterylne (choć pawęże wyglądają już o niebo lepiej).
    Pozostałe zdjęcia to te same które były wcześniej:)

Znaki na surkotach wyglądają niczym naprasowanki.
    Tak bardzo to widać? Mi się wydają nie takie znowu tragiczne.

Nazwa moda... Moim zdaniem lepiej brzmiałoby "Time of Disdain".
    Próbowałem coś z tytułem ASa, a właśnie tak przetłumaczony jest "Czas Pogardy", ale to nie jest jeszcze tytuł na 100%.

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Czerwca 12, 2009, 22:41:26 »
    Co z wyborem rasy? Będzie można popylać wiedźminem albo elfem? NO I CO Z POTWORKAMI??

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #235 dnia: Czerwca 13, 2009, 11:34:24 »
    Świeży, a może jeszcze murzynem chcesz 'popylać'?... Co? Że to też człowiek? A wiedźmin to nie?!
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Guts

• Użytkownik
    « Odpowiedź #236 dnia: Czerwca 13, 2009, 13:30:21 »
    Świeży, a może jeszcze murzynem chcesz 'popylać'?... Co? Że to też człowiek? A wiedźmin to nie?!

wiedźmini byli mutantami jakby nie było. Pytanie nie jest złe. Bo wybór rasy i klasy postaci można by wprowadzić. Człowiek, elf, krasnolud. I ewentualnie klasy tyle że nie wiem jak bardzo będzie to oparte na magicznych zdolnościach powszechnych w sadze o wiedźminie. Czy będzie to po prostu militarna wojna bez magii czy jednak będą jakieś zdolności magiczne i wtedy można by dodać klasę czarodziej. (zamiast rzut włócznią ognista kula ;p) Co to samego moda jak niektórzy pisali ciężko jest wprowadzić klimat z książek zważywszy że to nie jest gra o wiedźminie tylko mod do całkiem innej gry a na ocenę powinniśmy poczekać na pierwszą wersję beta wtedy już będzie można oceniać ten mod ;-) Co do samego moda to też jak już ktoś napisał wzmocniłbym jazdę nilfgaardu a osłabił inne jednostki w końcu w "Pani Jeziora" to przede wszystkim jazda uczestniczyła w bitwie pod "starymi pupami" xD

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #237 dnia: Czerwca 14, 2009, 19:27:18 »

wiedźmini byli mutantami jakby nie było. Pytanie nie jest złe. Bo wybór rasy i klasy postaci można by wprowadzić. Człowiek, elf, krasnolud.

Była już mowa o krasnoludach i że się ich wprowadzić nie da...

Offline Świeży

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Czerwca 14, 2009, 21:15:12 »
    No ja nie wiem jak inaczej mógłbym to powiedzieć...pytam czy będzie możliwość zostania takim wiedźminkiem

Offline hopsa

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Czerwca 14, 2009, 21:40:11 »

wiedźmini byli mutantami jakby nie było. Pytanie nie jest złe. Bo wybór rasy i klasy postaci można by wprowadzić. Człowiek, elf, krasnolud. I ewentualnie klasy tyle że nie wiem jak bardzo będzie to oparte na magicznych zdolnościach powszechnych w sadze o wiedźminie. Czy będzie to po prostu militarna wojna bez magii czy jednak będą jakieś zdolności magiczne i wtedy można by dodać klasę czarodziej. (zamiast rzut włócznią ognista kula ;p) Co to samego moda jak niektórzy pisali ciężko jest wprowadzić klimat z książek zważywszy że to nie jest gra o wiedźminie tylko mod do całkiem innej gry a na ocenę powinniśmy poczekać na pierwszą wersję beta wtedy już będzie można oceniać ten mod ;-) Co do samego moda to też jak już ktoś napisał wzmocniłbym jazdę nilfgaardu a osłabił inne jednostki w końcu w "Pani Jeziora" to przede wszystkim jazda uczestniczyła w bitwie pod "starymi pupami" xD

Widzisz Barodokuku, kolega Ci ładnie wytłumaczył bo się zbłaźniłeś mówiąc,że wiedźmin to człowiek <lol2>  Z drugiej strony nie widzę przeszkody w graniu mudżynem ;]