Nie łam się chłopie. Ja nauczyłem się robić kopie zapasowe i za każdym razem wymyślam coś, co tylko mi pomoże w szybkim odzyskaniu danych i strat. To dlatego, iż sam musiałem 2 razy zaczynać wszystkie swoje prace nad Western Invaders. Ostatnio nie wprowadzałem nowości, tylko drugi raz roiłem moda, ale środki ostrożności, które przedsięwziąłem bardzo w tym pomogły. Tobie też radze zrobić kilka rzeczy, bo MS potrafi sam z siebie po prostu odmówić działania i zacząć wywalać niemożliwy błąd.
Ja zabezpieczam się:
- Robiąc oddzielne pliki .txt wszelkich skryptów wraz z informacjami o implementacji. Wszystko trzymam w osobnym folderze na pulpicie.
- Robię bazę swoich modeli, także na pulpicie. Mam folder z innymi folderami, gdzie mam posegregowane wszystkie rzeczy potrzebne do implementacji, czyli Model, texturę w dwóch formatach, a także plik .brf
- Co jakiś czas robię kopię Module System.
Ogólnie radzę wszystko katalogować na pulpicie, bo wtedy jest porządek i łatwiej tworzyć moda. Mam na pulpicie foldery ze skryptami i modelami, które wystarczy wsadzić do gry. Wszystko dokładnie opisane by potem nie było problemów z tym, że zapomniałem jak coś się robi.
Można to wszystko ominąć, ale gdybym zrobił to wcześniej, to bardzo możliwe, że już bym powoli kończył swojego moda, a tak musiałem zaczynać kilka razy. Przezorny zawsze ubezpieczony.