Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67144 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Mhroczny jak śnieg
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #195 dnia: Maja 30, 2009, 14:50:41 »
    Ok pamiętaj że dopinguje Twoją pracę wiele osób więc nie załamuj się ^^...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #196 dnia: Maja 30, 2009, 15:12:40 »
    Nie łam się chłopie. Ja nauczyłem się robić kopie zapasowe i za każdym razem wymyślam coś, co tylko mi pomoże w szybkim odzyskaniu danych i strat. To dlatego, iż sam musiałem 2 razy zaczynać wszystkie swoje prace nad Western Invaders. Ostatnio nie wprowadzałem nowości, tylko drugi raz roiłem moda, ale środki ostrożności, które przedsięwziąłem bardzo w tym pomogły. Tobie też radze zrobić kilka rzeczy, bo MS potrafi sam z siebie po prostu odmówić działania i zacząć wywalać niemożliwy błąd.
    Ja zabezpieczam się:
    - Robiąc oddzielne pliki .txt wszelkich skryptów wraz z informacjami o implementacji. Wszystko trzymam w osobnym folderze na pulpicie.
    - Robię bazę swoich modeli, także na pulpicie. Mam folder z innymi folderami, gdzie mam posegregowane wszystkie rzeczy potrzebne do implementacji, czyli Model, texturę w dwóch formatach, a także plik .brf
    - Co jakiś czas robię kopię Module System.

Ogólnie radzę wszystko katalogować na pulpicie, bo wtedy jest porządek i łatwiej tworzyć moda. Mam na pulpicie foldery ze skryptami i modelami, które wystarczy wsadzić do gry. Wszystko dokładnie opisane by potem nie było problemów z tym, że zapomniałem jak coś się robi.
    Można to wszystko ominąć, ale gdybym zrobił to wcześniej, to bardzo możliwe, że już bym powoli kończył swojego moda, a tak musiałem zaczynać kilka razy. Przezorny zawsze ubezpieczony.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #197 dnia: Maja 30, 2009, 15:37:05 »
    Czyli nikt nie zrzuca swoich prac na E-mail czy jakieś uploadery lub chociażby dvd ^^?Fajnie :D

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #198 dnia: Maja 30, 2009, 15:37:37 »
    Normalnie też tak robię, ale przeprowadzałem formata i postanowiłem wszystko dla bezpieczeństwa nagrać na płytę oraz dodatkowo wrzucić na pendrive'a. Myślałem że będę bezpieczny, ale... wczoraj chciałem wszystko zrzucić z płyty, żeby zacząć znów prace. Jak znalazłem płytę to była...pęknięta, jak to się stało to nie wiem, ale pomyślałem, że mam kopie zapasową na pendrive. Szukałem go z dobrą godzinę, aż przypomniałem sobie, że porzyczyłem go dziewczynie. Dzisiaj do niej rano podskoczyłem i jak się okazało... poszła z nim do koleżanki żeby coś przenieść, a tamta go sformatowała...

Edit:
    Czyli nikt nie zrzuca swoich prac na E-mail czy jakieś uploadery lub chociażby dvd ^^?Fajnie :D
    Tamto odpisywałem pod postem Alkhadiasa. Teraz zacznę chyba uploadować na jakieś serwery większe postępy.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #199 dnia: Maja 30, 2009, 15:43:18 »
    Możesz spróbować jeszcze odzyskać dane z pendrive'a. Jeśli nie był to pełen format i nie nagrała zbyt wiele nowych danych, to powinieneś dać radę coś odratować.
    « Ostatnia zmiana: Maja 30, 2009, 15:55:51 wysłana przez Daedalus »

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #200 dnia: Maja 30, 2009, 15:49:24 »
    Możesz spróbować jeszcze odzyskać dane z pendrive's. Jeśli nie był to pełen format i nie nagrała zbyt wiele nowych danych, to powinieneś dać radę coś odratować.
    Już próbowałem dwóch programów. File Recovery i jeszcze jakiś inny, ale mimo tego że był to szybki format to nic z tego co było mi potrzebne nie zostało.

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #201 dnia: Maja 31, 2009, 11:24:48 »
    Szkoda że tyle pracy poszło  się je.ać ale dobrze że masz chęci i motywacje by nie przestawać pracować
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #202 dnia: Czerwca 01, 2009, 22:10:19 »
    Proud jak miewa się twój mod? Żyje? Zdechł? Czasowa hibernacja?

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #203 dnia: Czerwca 01, 2009, 22:40:40 »
    Nie czytałeś że musi większość rzeczy od nowa robić,bo wszystko utracił
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline KrzysztofKamil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 02, 2009, 01:52:55 »
    Informatycy zwykli mawiać: Są dwie grupy ludzi - pierwsza grupa robi regularne bakcupy, a druga będzie robić ;)

@Alkhadis
    Śmiem twierdzić, że gromadzenie plików na Pulpicie jest bardzo mało bezpieczne. No chyba, że przeniosłeś Pulpit na inną partycję.
    Żelazna zasada poprawnej pracy na kompie: System trzymaj C, wszelkie dane poza C. To jedyny sposób na zachowanie danych po padnięciu systemu/formacie.
    Kto trzyma dane na C, ten igra z ogniem :P

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #205 dnia: Czerwca 02, 2009, 14:52:44 »
    Ja tam wszytko trzymam na C bo jest największy (najbardziej pojemny) :P
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #206 dnia: Czerwca 02, 2009, 17:06:53 »
    To najlepiej to zmień, bo już kilku informatyków mi mówiło, że to bardzo niebezpieczne. W razie zawalenie systemu - tracisz wszystko (ale też lubię trzymać wszystko co ważne na pulpicie xD). Pulpit jest najwygodniejszy i tyle. W tej chwili mam 20gb dysk C i 180gb dysk D i tak mi pasuje.

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Czerwca 02, 2009, 17:58:09 »
    Informatycy zwykli mawiać: Są dwie grupy ludzi - pierwsza grupa robi regularne bakcupy, a druga będzie robić ;)

@Alkhadis
    Śmiem twierdzić, że gromadzenie plików na Pulpicie jest bardzo mało bezpieczne. No chyba, że przeniosłeś Pulpit na inną partycję.
    Żelazna zasada poprawnej pracy na kompie: System trzymaj C, wszelkie dane poza C. To jedyny sposób na zachowanie danych po padnięciu systemu/formacie.
    Kto trzyma dane na C, ten igra z ogniem :P

A o przeniesieniu dysku na inny komp i podłączeniu jako drugi dysk z którego nie odpalamy systemu to nie pomyślałeś? Nie trzeba przecież zaraz formaty robić!

Nawet odpinać dysku nie trzeba. Wystarczy wsadzić do napędu jakiś startujący z płyty system operacyjny (Live CD/DVD), za jego pomocą uruchomić komputer i przekopiować sobie wszystkie pliki, które chcemy.
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 02, 2009, 18:36:15 wysłana przez Daedalus »
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #208 dnia: Czerwca 04, 2009, 12:16:48 »
    Mam informacje. Cała praca jednak się trochę wydłuży, ponieważ dzisiaj przeglądałem całą paczkę zbroi i te co kiedyś stwierdziłem jako "użyteczne" dziś wydają mi się po prostu paskudne (a najbrzydsze są te produkcji maw'a), więc niemal wszystkie zbroje będę robił sam od nowa.

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Czerwca 04, 2009, 14:47:35 »
    Niech praca nad modem się wydłuża bylebyś nie stracił chęci i nie przestał nad nim pracować
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''