Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67230 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #180 dnia: Maja 24, 2009, 11:58:32 »
    Wiem mapę już pobrałem i biorę ją jako główny wzór przy tworzeniu tej do moda. Ewnetualne miasta, zamki, wioski które nie pojawią się na tej od Kamila będę wzorował na pozostałych dostępnych mapach.

P.S. Może jednak do kogoś to dotrze? Zawsze można na to liczyć;P

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • W WB jestem Makaveli na cześć 2Paca
    « Odpowiedź #181 dnia: Maja 26, 2009, 18:45:32 »
    Proud podrzuć kilka screenów
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu
    Rycerz bez blizny to kutas nie rycerz.-A.Sapkowski
    Świat się zmienia, słońce zachodzi, a wódka się kończy.-A Sapkowski

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Maja 26, 2009, 19:28:39 »
    Na razie nie ma za bardzo co powrzucać bo ostatnio nic nie robiłem z kilku powodów:
    I. Nie chce mi się ciągnąć Photoshopa (ok.400mb) (bez posądzania o piractwo; mam ps po polsku, a chce zainstalować po angielsku; oczywiście jadę na trialu bo program 3000zł kosztuje).
    II. Ostatnio jak cholera wciągła mnie gitara i jak dzisiaj niemal cały dzień nie miałem nic do roboty to cały czas ją katowałem.
    III. Mam już nie długo testy do policji (15.06 - wiedzy, 18.06- sprawnościowy, 22.06- multiselekt) i to jest dla mnie ważniejsze w tym momencie, a nauki jest od hóia (około 500 pytań na test wiedzy).
    Więc na razie na update się nie zanosi:(

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #183 dnia: Maja 26, 2009, 19:47:46 »
    Nie myślałeś o zaangażowaniu kilku osób do projektu i stworzeniu czegoś na kształt zespołu? Prace znacznie przyśpieszą. Przynajmniej powinny. :P

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #184 dnia: Maja 26, 2009, 21:01:53 »
    Nie myślałeś o zaangażowaniu kilku osób do projektu i stworzeniu czegoś na kształt zespołu? Prace znacznie przyśpieszą. Przynajmniej powinny. :P
    Prawdę mówiąc nie jestem zwolennikiem takich rozwiązań. Lubię polegać sam na sobie i ponosić wszelkie sukcesy oraz porażki sam.
    Wadą jest jeszcze to że w tym przypadku pracuję w takim tempie w jakim sam chcę. Robię to co chcę i kiedy chcę bez żadnych zobowiązań wobec innych osób oraz w przypadku gdy coś nie wyjdzie (upadek moda) miałbym świadomość, że ponoszę winę za to tylko ja oraz nie zabrałem nikomu jego wolnego czasu, a straciłem tylko swój. Poza tym prace naprawdę wolno idą z przyczyn podanych wyżej, a ta gitara zaczyna naprawdę mnie uzależniać, powoli... znowu gram...

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #185 dnia: Maja 26, 2009, 21:06:06 »
    Spoko.A wiesz już kiedy dasz nam obiecaną betę??
    "Jeśli wróg będzie starał się dobrze przygotować całą linię obrony, wtedy na całej linii będzie osłabiony"-Sun Tzu

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #186 dnia: Maja 26, 2009, 21:09:19 »
    Nie wiem i wątpię żebym w najbliższych 2,3 tygodniach wiedział. Jak wrócę do roboty i zrobię jakąś porcję rzeczy to dam znać. Teraz przez kilka dni wezmę się za mapę i może jakąś alfę wypuszę jak skończę to i część jednostek, nie wiem zobaczymy...

Offline misiekmmj

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Maja 26, 2009, 21:11:55 »
    OK pilnie czekamy.

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #188 dnia: Maja 27, 2009, 08:35:31 »
    Nic na siłę...Lepiej poczekać 2 miechy dłużej i dostać pro moda niż produkowane taśmowo słabe ^^

Offline KrzysztofKamil

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Maja 28, 2009, 14:27:03 »
    @KrzysztofKamil - Dzięki za takie słowa, ale ja nie uważam się za kogoś wybitnie uzdolnionego i uważam, że dziesiątki zbliżających się modów są o lata świetlne lepsze od mojego, czasami patrzę na to co robią inni i mi kopara ląduje na kolanch, a moje prace wydają się po prostu dziecinadą. Gdy zaczynałem go robić to nie umiałem za dużo, teraz jest trochę lepiej, ale wciąż do tutoriali bądź pomocy innych muszę sięgać dość często. Sam cały czas obawiam się tego, że nie dam rady, ale już taki mam charakter, że nie mam zamiaru z takiego powodu się poddawać.
    Phi... Kiedy tworzyłem zespół dobry rok temu nie miałem zielonego pojęcia o moddingu. Spora część, która przychodzi do zespołu także nie miała z tym za dużo do czynienia. A dziś tworzymy największy zespół modderski Wiedźmina - ponad 40 osób, kilka projektów, tłumaczenia na wiele języków, dedykowana muzyka i ugłosowienie dialogów. Nie piszę tego, żeby się chwalić.
    Każdy może doprowadzić swojego moda od amatorki do poziomu "opadania kopary". Jak widzę szkice koncepcyjne moich grafików, to również opada mi szczęka. I tak pewnie już pozostanie. A z tutoriali korzystamy wszyscy. Choć ostatnio dotarliśmy do problemów, na które tylko twórcy mogą odpowiedzieć.
    Zespół pozwoliłbym stworzyć coś, co naprawdę zachwyci scenę M&B jednocześnie pokazując świat Wiedźmina.
    Proud, gdybyś kiedyś zmienił zdanie, co do zespołu, to według mnie masz już najważniejsze cechy, że pokierować takim zespołem: wytrwałość, chęć do nauki, właściwą oceną własnej pracy i rozsądek przy tworzeniu moda.

Co do mapy.
    Na dniach wrzucę w Sieć pierwszą wersję mapy w formie wektorowej (jpgi i może plik roboczy Illustratora). Będzie zawierać w pełni zatwierdzoną linię brzegową, najprawdopodobniej całkiem poprawne (wedle książek) góry, rzeki i jeziora. I jak dam radę, to będą tam również wszystkie miasta i krainy.
    I nie jest to "mapa Kamila". Ja tylko pomagam chłopakom, którzy stworzyli ten pierwszy szkic. I nazwali ją "mapą Orteliusa" :)

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #190 dnia: Maja 28, 2009, 21:55:17 »
    @KrzysztofKamil i @proud: Obaj w pewnym stopniu macie rację. Prawda leży jednak jak zawsze po środku ;) Osobiście skłaniam się bardziej ku wypowiedzi KrzysztofKamila. Mam podobne zdanie w tej kwestii. Jak to mówią w grupie raźniej ;)

Ps. Chętnie pomogę w kwestii ewentualnej "fabuły" bądź zgodności twojego moda z książkami.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #191 dnia: Maja 30, 2009, 11:24:50 »
    Ludzie tragedia, że ja pie***ole... Straciłem 80% wszystkiego co zrobiłem do tej pory:( ...
    Miałem już niemal skończone oddziały bandytów i najemników. Zrobionych kilknaście modeli broni, w tym unikatowe przedmioty nad którymi siedziałem dość długo, kilkanaście pancerzy oraz kompletnie zrobione jednostki Zakonu Białej Róży (na ich potrzeby zrobiłem 8 zbroi, 4 miecze oraz 2 hełmy), a teraz wszystko ch**j jasny strzelił... została tylko część tych piepszonych tarcz, bo je robiłem po formacie...
    Nie wiem jeszcze co dalej...

Offline witcher222

• Użytkownik
    • XD
    « Odpowiedź #192 dnia: Maja 30, 2009, 13:34:21 »
    no nie! to mod będzie się ciągnął jeszcze dłużej a chciałem go zobaczyć jak najszybciej!:( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( :( 
    Zapoznaj się z zasadami zamieszczania sygnatur. - proud

Offline Andre692

• Użytkownik
    • Mhroczny jak śnieg
    « Odpowiedź #193 dnia: Maja 30, 2009, 14:39:13 »
    Cóż mówi się trudno...To wielka tragedia ale trzeba żyć dalej
    Btw Mamy się liczyć z porzuceniem moda czy zahibernowaniem/przeniesieniem daty premiery?

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Maja 30, 2009, 14:48:49 »
    Nie wiem jeszcze, ale chyba nie porzucę. Nie tak łatwo mnie złamać,ale muszę jednak odpocząć trochę i myślę że dopiero w poniedziałek zacznę coś działać, ale na pewno wpłynie to na postępy bo straciłem prawie wszystko, a teraz mam trochę mało czasu i wolno będzie szło. Liczę że na odrobienie tych strat pójdą jakieś trzy tygodnie:(
    Wszytko przez to, że miałem na pendrivie, bo zrzuciłem przed formatem kompa...