Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Time of Contempt (Sapkowski Universe Mod)  (Przeczytany 67247 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Andre

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Sapkowski Universe Mod (nazwa robocza)
    « Odpowiedź #30 dnia: Kwietnia 02, 2009, 13:20:53 »
    A ja mam pytania. Na jaką wersję szykujesz moda? Czy będzie on po angielsku, czy po polsku? (lepiej, by po polsku, w końcu to nasza rodzima produkcja) Czy będziesz zamieszczać screeny? Pozdrawiam.
    A co do kwestii bohatera, jak już mówiłem, zrobić do wyboru, tak jak jest to w Native. Dla każdego coś dobrego.

Offline bogusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Kwietnia 02, 2009, 13:26:22 »
    Jeśli chodzi o zakon to co sądzicie o tym

Adept ---> Knecht (nie wiem jak to bedzie po ang.) ---> Brother ---> Templar
              ---> Crosbowman---> Heavy Crosbowman
                                      ---> Arbalester

Można by też dodać kawalerie.
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty, a drugim jest...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #32 dnia: Kwietnia 02, 2009, 13:55:18 »
    Jeśli chodzi o zakon to co sądzicie o tym

Adept ---> Knecht (nie wiem jak to bedzie po ang.) ---> Brother ---> Templar
              ---> Crosbowman---> Heavy Crosbowman
                                      ---> Arbalester

Można by też dodać kawalerie.

Tyle tylko, że zakon będzie zastępował manhuntersów i chyba nie ma sensu tak bardzo go rozbudowywać. Z założenia wszyscy mają być konni, nawet ten kusznik (dostanie kuszę z windą angielską).

A ja mam pytania. Na jaką wersję szykujesz moda? Czy będzie on po angielsku, czy po polsku? (lepiej, by po polsku, w końcu to nasza rodzima produkcja) Czy będziesz zamieszczać screeny? Pozdrawiam.
    A co do kwestii bohatera, jak już mówiłem, zrobić do wyboru, tak jak jest to w Native. Dla każdego coś dobrego.

Z tym językiem to jeszcze nie wiem jak zrobić. Najpierw myślałem, żeby zrobić wydanie tylko po polsku (nie robie moda dla jakiejś tam niby "sławy", ale dlatego że mi się to spodobało i poważnie zastanawiam się nad wydaniem go po polsku (wtedy byłaby możliwość umieszczenia ciętszych i klimatyczniejszych napisów).

Screeny będę zamieszczał. Pierwszy będzie zakon bo jest tak w połowie drogi. Tylko jeszcze jedna zbroja, dwa hełmy, jakieś tarcze i będzie upload.
    P.S. Zamieszcze jeszcze niedługo planowane drzewka jednostek (żeby kto chce mógł się wypowiedzieć i zanim zacznę je robić nanieść ewentualne zmiany).

Offline Massai

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Kwietnia 02, 2009, 14:18:28 »
    To jest potężny temat... Zrobić to tak żeby oddać klimat świata wykreowanego przez AS-a, nie będzie łatwo.
    Sam znam sagę na pamięć, i nie zgodzę się że wiedźmini i magia sa gdzies na uboczu.
    Owszem, jeśli patrzymy na konflikty zbrojne, to jednak "chłop przeciw chłopu", jak mówiła Milva, ale... klimat budują te wszystkie wydarzenia wokół Ciri, jej przeznaczenia itd.
    Czy choćby loża, która zza kulis przestawia królów jak pionki na szachownicy.

Moim zdaniem bardzo potrzebne będzie wprowadzenie całej kasty magów - ale jako postacie w fabule, które są motorami wydarzeń, zlecającymi zadania etc. Nie powinni szwędać się po mapie i fireballami rozganiać wrogów.
    Dzięki takim postaciom, "szarym eminencjom", możliwe będzie wprowadzenie questów wpływających na wydarzenia, skłócanie frakcji, utrudnianie życia graczowi.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Kwietnia 02, 2009, 19:47:39 »
    Tak jak mówiłem mały update, mianowicie przedstawiam proponowane drzewka dla Temerii i Redanii (na razie, reszta najprawdopodobniej jutro).

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Kwietnia 02, 2009, 20:59:52 »
    Tak z ciekawosci :p, Czy można stworzyć postać o wyglądzie Geralta :P, bo normalnym M & B dało radę tylko problem włosy nie można takich siwych wybrać dla młodej twarzy, ale bez niej Geralt to Geralt :P.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #36 dnia: Kwietnia 02, 2009, 21:05:53 »
    Nie można? Mi się zdaje że można, tylko trzeba zmienić skina (skórę) i na jakimś na pewno będą możliwe siwe włosy, niezależnie od wieku
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #37 dnia: Kwietnia 02, 2009, 21:09:05 »
    Aha Dzięki ;P.
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Kwietnia 02, 2009, 21:16:50 »
    Hmm, ciekawe kiedy wyjdzie wersja Beta, albo chociaż Alpha. Z ogromną chęcią zostanę betatesterem (albo alphatesterem). Pozdrawiam.

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #39 dnia: Kwietnia 03, 2009, 08:33:24 »
    Co do wydania jakiejś wersji to jeszcze trochę potrwa, moduje go dopiero od 5 czy 6 dni. Pierwszą wersję beta planuję wydać jak będą już wszystki jednostki zrobione, żeby chętni mogli dać info na temat poprawy balansu jednostek.

Offline ravenone

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Kwietnia 03, 2009, 18:54:38 »
    Łatwiej było by chyba zamieścić akcję w Trylogii Sapkowskiego...tam mamy do czynienia z czystym, surowym średniowieczem bez nadmiernej magii i potworów;). Ale osobiście wolę Sagę, więc mogę pomóc pod względem merytorycznym:)
    Z początku tematu - łowcą wiedźminów był Bonhart, a pod Brenną rannych leczyła Shani:)

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Kwietnia 03, 2009, 19:35:53 »
    Wiem, wiem właśnie powróciłem do książek i już jestem na Krwi Elfów. Wtedy jak pisałem to jakiś zator umysłu chyba miałem;)
    Akcję moda jak już pisałem nie umieszczam w czasie opisywanym przez Sapka, ale po zakończeniu sagi, czyli nie będzie Geralta, Yennefer czy Ciri.
    EDIT: Zakon niemal gotowy, brakuje jeszcze tarzcz jakichś i jeden hełm muszę wymienić bo nie pasuje zbytnio.
    « Ostatnia zmiana: Kwietnia 03, 2009, 19:37:28 wysłana przez proud »

Offline Andre

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Kwietnia 04, 2009, 11:45:27 »
    Szczerze, trochę szkoda, że nie będzie tych bohaterów, osobiście wolałbym wydarzenia z trylogii, ale myślę, że umieszczenie wydarzeń po zakończeniu sagi też nie jest złym pomysłem. Czy jak zakończysz całkowicie zakon, to można liczyć na screeny uzbrojenia, postaci itp.?

Offline Carrep

• Użytkownik
    • Chodzące zuo.
    « Odpowiedź #43 dnia: Kwietnia 04, 2009, 12:01:09 »
    Mod zapowiada się świetnie. Po bardzo udanym Wiedźminie ludzi z CDP naszła mnie chęć poznania tego świata z innej strony niż jako jeden z kilku nadal żyjących wiedźminów. Kapitan wojsk Temerskich dla przykładu. M&B jest idealne do "spełnienia tego marzenia". :)

PS. Proponuję nazwę "Wojny Północne" (Northern Wars).

Offline proud

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Kwietnia 04, 2009, 12:06:16 »
    Wpisujecie proponowane nazwy dla moda to później ztworzę ankietę i wybierzecie najlepszą.