Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Roots of Yggdrassil(mod dla tych co wolą walczyć na piechte i lubią nordów)  (Przeczytany 53137 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Roots of Yggdrassil

Jest to mod w którym wcielimy się w norda i dołączymy do jednej z 10 frakcji!(klanów) nordowie walczą(tylko jeszcze nie wiem o co)Mod ten zapowiada się dość ciekawie już po samej ilości frakcji. W modzie tym spotkamy nowe animacje walki jak i troszkę więcej krwi ;d.Mapa moda jest dość spora, frakcje są dość spore jak na ich ilość. Itemów jest troszkę ale niezbyt wiele, konie nie odgrywają już kluczowej roli(chyba w ogóle ich niema)Pograłem w tego moda chwilkę i moje wrażenia są bardzo pozytywne . Co wy o nim sądzicie

Tu link do downloadu
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=1167
    « Ostatnia zmiana: Maja 20, 2011, 11:47:35 wysłana przez Tario »

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Też grałem chwilę i nie jest źle. Koni nie ma wcale tak jak piszesz, spadła znacząco celność łuków, ale te piesze walki poprostu wymiatają. Gdyby nie trochę zła mapa to mod byłby bardzo dobry.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Moc łuku jest tutaj powalająca łuk który miał go 15 ma teraz 32.
    Można pływać łodziami , są bitwy morskie, wielka mapa ogólnie mod jest świetny według mnie zasługuje na te 8+

Offline proud

• Użytkownik
    Tak wysoko to bym chyba nie ocenił chociaż bitew morskich jeszcze nie widzialem, ale jak będę miał chwilę czasu to zobaczę jeszcze tego moda dokładniej.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Troche dużo waży ten mod ale opis mnie zachęca i tak go ściągnę

Offline Oktawian

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 96
    Może ktoś napiszę recenzje tej modyfikacji? ;)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    Gdyby nie studia to nawet bym coś naskrobał na temat jakiegokolwiek modu a tak nie mam czasu może podczas wakacji...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    Ja napiszę recenzję, tylko najpierw muszę pograć. Od dawna chciałem zagrać w coś gdzie nie ma tych durnych koni. ;]
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Jeferiaz

• Użytkownik
    • Komisarz ds. Propagandy, Zbrojnego Ramienia Ludu
    Ściągnąłem,zagrałem,przeżyłem xD fajny modzik,mapka może być... myślę,że 7/10 to odpowiednia ocena.

Moje GG - 12485152 Jeśli znów mnie zbanują...

Offline proud

• Użytkownik
    I gdzie są tylko nordowie tylko, że w postaci 8 frakcji (chyba, nie pamiętam dokładnie). Wszyscy ganiają na pieszo, a dzięki osłabieniu łuków do walki w zwarciu dochodzi zawsze i wtedy krew bryzga z każdej strony, a ty z furją udeżasz raz za razem dwuręcznym toporzyskiem (normalnie melodia).

P.S. Jedynym minusem jest to, że za cholerę nie idzie rozszyfrować co jest dalej na drodze awnsu jednostki i awansujesz na ślepo.(chyba, że znasz język w którym podane są nazwy jednostek - chyba norweski)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Mógłbym o tym modzie coś naskrobać i to w tej chwili tylko ktoś musiał by mi jednostki przetłumaczyć.

Offline Andre

• Użytkownik
    To może ja opiszę swoje wrażenia. Szczerze, to w tym modzie nic a nic mi się nie podoba, jedyne, co jest dopracowane to walka piesza, przyznaję, jest dobra. A teraz złe rzeczy. Po kolei. Tło menu jest okropne, niedopracowane, brzydkie, przysłania napisy. Mapa nieciekawa. A teraz najgorsze - tekstury zbroi. Są okropne, od razu się wyróżniają. Zdecydowanie najgorsze tekstury. Teraz bitwy. Skoro walka jest piesza, to przydałoby się, aby armie stawały bliżej siebie, w końcu trza leźć jakiś kawałek by dobiec do piechoty, w końcu nie ma koni. Bitwy morskie - nie wiem, czy tylko ja tak mam, ale w tym modzie nie ma bitew morskich. Gdy atakuję czyjś statek, to walka odbywa się na lądzie. Teraz interface. Brak paska życia i ikon (tarcza, strzały), wyświetlana jest jedynie ilość strzał. Podsumowując, jedyne, co w tym modzie jest dobre, to walka piesza. Ale to tylko moja subiektywna opinia.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    To ,że niema tych pasków jest fajne własnie textury są  dobre, chyba złych niewidziałeś ale to moja subiektywna opinia.Własnie nie
    odległości niech zostaną bo czasem trzeba poustawiać żołnierzy itp.Menu można zmienic to nieproblem. Mapa jest nieciekawa to prawda ale za to jest duża.

Offline Marat

• Użytkownik
    Mapa jest nieciekawa to prawda ale za to jest duża.

Mógł by mi ktoś powiedzieć ja zmienić wygląd menu, bo te menu jest odrażające. Już wole standardowe menu takie jak w native, jak je zmienić, albo jakie pliki przekopiować?

PS. Ktoś zapomniał dodać najważniejszego: w tym modzie MOŻNA ZABIJAĆ LORDÓW!
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    zmienic texturke ,wystarczy  podmienić plik Pic_mercenaries(chyba nie jestem pewny dawno tego nierobiłem)

Można w nim zginąć także samemu