Gdy znajdę czas to poprawię textury, dzięki za uwagi
Chwilowo postanowiłem zagrać w swojego moda i przyznam, że całkiem fajnie. Wpadłem też na pomysł by wprowadzić custom battle do moda. Jeżeli się uda, to będę mógł, jak i Wy również odtworzyć sceny z filmu "Ostatni Samuraj".
Postanowiłem też nieco powiększyć listę rzeczy do zrobienia. Jako, iż Western Invaders będzie moim pierwszym i ostatnim modem, to chciałbym, aby nie był malutki lecz trochę większy i sprawił, że chociaż kilka osób doceni pracę i z chęcią w niego zagra.
Oto lista rzeczy do zrobienia:
- Nowa Frakcja- Rzym. Armia z reformy kamiliańskiej i reformy Mariusza.
- Frakcje dla gracza:
-Khanat Thamirów- Ciężcy mongołowie, pancerna jazda.
-Khanat (brak nazwy)- Lekka jazda, olbrzymia liczebność.
-Królestwo Mou Ling- Wzorowane na Średniowiecznych Chinach. Główną siłą będzie przewaga liczebna. Armie składać się będą z lekkiej, ale mistrzowsko posługującej się bronią białą piechoty,
jednostek włóczników, kuszników (w tym także z powtarzalnymi kuszami) oraz lekkiej jazdy wsparcia.
Oraz inne wzorowane na różnych krajach świata,
- Nowa muzyka.
- Skrypt morale, aby można było odczuć skutki strachu na własnej skórze.
- Ogólnie ulepszyć (w miarę możliwości) skrypty już dodane.
- Rekrutacja w miastach.
- Nowe zadania.
- Rebelianckie, forty i zamki, które tylko czekają na zajęcie. Jednak buntownicy nie oddadzą ich tak łatwo...
- Rebelianckie armię, pustoszące okolice.
- Przewiduję dodanie wielu jednostek dla nowych frakcji, dla nowych oddziałów itp.
- Nowe ikony lokacji i oddziałów. Nie będzie już dwóch takich samych oddziałów, dzięki temu będzie można rozpoznać bandytów po samej ikonie.
- Nowe grafiki w menu, statystykach itp.
- Custom Battle.
- Nowe banerki.
- Spolszczenie, na życzenie usera Harryangel
- Dyplomacja.
- Nowi NPC.
- Nowe umiejętności.
- Nowi najemnicy z różnych zakątków Calradii oraz z poza niej.
- Nowe areny oraz uzbrojenie turniejowe dla każdej frakcji: Dla samurajów pojedynki 1vs1. Dla rzymian walki gladiatorów itp.
- Nowe modele budynków. Frakcje orientalne kiepsko prezentują się na tle europejskich budowli. Dodam nowe orientalne budynki, jak również europejskie i Arabskie.
- Nowe klimatyczne sceny i pomieszczenia, aby dokładnie oddawały charakter danego państwa.
- Towarzysze mogący stać się kapitanami Twojej armii.
- Usprawnione oblężenia: Nie możesz zdobyć murów? To zdobądź bramę korzystając z potężnych taranów oraz innych sprzętów oblężniczych.
- Formacje.
- Sporo usprawnień z rodzaju pierdółek.
- Zmieniona, większa mapa.
Przypomnę jeszcze co zrobiłem do tej pory.
- Nowa frakcja- Shogunat Tai Qou
- Nowa frakcja- Imperium Xiaou
- Możliwość polowania.
- Możliwość założenia własnego królestwa. Póki co można najmować lordów, przydzielać lenna i zmieniać kultury, ale z czasem to rozbuduję.
- Możliwość wysłania rekrutatorów do wiosek, aby zbierali wojska za nas. Mamy pełną dowolność w wyborze narodowości jednostek.
- Około 50 nowych modeli.
- Nowe dźwięki.
- Nowe oddziały na mapie.
- Ukryte lokacje na mapie.
- Taktyczny kursor podczas bitwy.
- Przerobiłem mapę.
- Reduktor punktów posługiwania się bronią.
- Sterowanie kamerą po śmierci.
Na razie jest tyle. Czy to dla Was wiele, nie wiem, dla mnie może nie jest to dużo zmian, ale sporo pracy.
Jak to będzie wyglądać na tle innych modów też nie wiem, bo nie gram w M&B i mody, które teraz powstają.
Z pewnością będę tą listę jeszcze rozbudowywał. Cóż, to wydłuży czas powstawania moda, ale liczę na Waszą cierpliwość.
Najwięcej pracy czeka mnie przy modelowaniu, gdyż wszystkie nowe modele tworzę ja. Moim postanowieniem, zanim zacząłem robić WI było "Nie korzystanie z cudzych modeli".
To w ramach tego, że tak na prawdę większość skryptów zapożyczyłem z innych modów i aby czuć się lepiej wolę zrobić to co mogę, samodzielnie.
Z czasem jednak, moje nieco większe, ale nadal małe umiejętności skryptowania postaram się rozszerzyć do tego stopnia, by stworzyć nowe możliwości w grze.