Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [M&B] [SP]Western Invaders  (Przeczytany 177145 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Western Invaders
    « Odpowiedź #165 dnia: Maja 16, 2009, 10:48:08 »
    Jak ja nie lubie broni palnej w m&b.....nawet w The Eagle of the radiant cross nie chciałem mieć doczynienia z frakcją imperialną, ale ok, może być jak zrobisz tą jedną frakcję do wyboru o którą prosiłem, wtedy chętnie dałbym łupnia tamtym z pukawkami

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #166 dnia: Maja 16, 2009, 11:24:17 »
    Fakt, też jej nie lubię, ale raczej tej  "Maszynowej" gdy grałem mody o II Wojnie Światowej to śmiać mi się chciało gdy widziałem walki z użyciem "karabinów". Jednak muszkiety, to zupełnie inna sprawa, bo M&B jest w miarę przystosowane do nich. No cóż, każdy ma inne gusta ;D
    Tą Twoją frakcję zrobię, ale jak sobie wyobrażasz samą lekką jazdę? Stawiając na liczebność i tak może być źle zbalansowana. W każdym razie postaram się dodać.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #167 dnia: Maja 16, 2009, 11:55:50 »
    Przyglądam się tym obrazkom i może powiecie że się czepiam ale drażni mnie trochę że szabla tego oficera wisi nie wiadomo na czym... Żadnego pasa ani nic takiego przy mundurze... A swoją drogą to bardzo ładna pochwa na szablę.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #168 dnia: Maja 16, 2009, 22:33:04 »
     Gdy znajdę czas to poprawię textury, dzięki za uwagi
    Chwilowo postanowiłem zagrać w swojego moda i przyznam, że całkiem fajnie. Wpadłem też na pomysł by wprowadzić custom battle do moda. Jeżeli się uda, to będę mógł, jak i Wy również odtworzyć sceny z filmu "Ostatni Samuraj".

Postanowiłem też nieco powiększyć listę rzeczy do zrobienia. Jako, iż Western Invaders będzie moim pierwszym i ostatnim modem, to chciałbym, aby nie był malutki lecz trochę większy i sprawił, że chociaż kilka osób doceni pracę i z chęcią w niego zagra.

Oto lista rzeczy do zrobienia:
    - Nowa Frakcja- Rzym. Armia z reformy kamiliańskiej i reformy Mariusza.
    - Frakcje dla gracza:
      -Khanat Thamirów- Ciężcy mongołowie, pancerna jazda.
      -Khanat (brak nazwy)- Lekka jazda, olbrzymia liczebność.
      -Królestwo Mou Ling- Wzorowane na Średniowiecznych Chinach. Główną siłą będzie przewaga liczebna. Armie składać się będą z lekkiej, ale mistrzowsko posługującej się bronią białą piechoty, 
       jednostek włóczników, kuszników (w tym także z powtarzalnymi kuszami) oraz lekkiej jazdy wsparcia.
       Oraz inne wzorowane na różnych krajach świata,
    - Nowa muzyka.
    - Skrypt morale, aby można było odczuć skutki strachu na własnej skórze.
    - Ogólnie ulepszyć (w miarę możliwości) skrypty już dodane.
    - Rekrutacja w miastach.
    - Nowe zadania.
    - Rebelianckie, forty i zamki, które tylko czekają na zajęcie. Jednak buntownicy nie oddadzą ich tak łatwo...
    - Rebelianckie armię, pustoszące okolice.
    - Przewiduję dodanie wielu jednostek dla nowych frakcji, dla nowych oddziałów itp.
    - Nowe ikony lokacji i oddziałów. Nie będzie już dwóch takich samych oddziałów, dzięki temu będzie można rozpoznać bandytów po samej ikonie.
    - Nowe grafiki w menu, statystykach itp.
    - Custom Battle.
    - Nowe banerki.
    - Spolszczenie, na życzenie usera Harryangel
    - Dyplomacja.
    - Nowi NPC.
    - Nowe umiejętności.
    - Nowi najemnicy z różnych zakątków Calradii oraz z poza niej.
    - Nowe areny oraz uzbrojenie turniejowe dla każdej frakcji: Dla samurajów pojedynki 1vs1. Dla rzymian walki gladiatorów itp.
    - Nowe modele budynków. Frakcje orientalne kiepsko prezentują się na tle europejskich budowli. Dodam nowe orientalne budynki, jak również europejskie i Arabskie.
    - Nowe klimatyczne sceny i pomieszczenia, aby dokładnie oddawały charakter danego państwa.
    - Towarzysze mogący stać się kapitanami Twojej armii.
    - Usprawnione oblężenia: Nie możesz zdobyć murów? To zdobądź bramę korzystając z potężnych taranów oraz innych sprzętów oblężniczych.
    - Formacje.
    - Sporo usprawnień z rodzaju pierdółek.
    - Zmieniona, większa mapa.
    Przypomnę jeszcze co zrobiłem do tej pory.
    - Nowa frakcja- Shogunat Tai Qou
    - Nowa frakcja- Imperium Xiaou
    - Możliwość polowania.
    - Możliwość założenia własnego królestwa. Póki co można najmować lordów, przydzielać lenna i zmieniać kultury, ale z czasem to rozbuduję.
    - Możliwość wysłania rekrutatorów do wiosek, aby zbierali wojska za nas. Mamy pełną dowolność w wyborze narodowości jednostek.
    - Około 50 nowych modeli.
    - Nowe dźwięki.
    - Nowe oddziały na mapie.
    - Ukryte lokacje na mapie.
    - Taktyczny kursor podczas bitwy.
    - Przerobiłem mapę.
    - Reduktor punktów posługiwania się bronią.
    - Sterowanie kamerą po śmierci.

Na razie jest tyle. Czy to dla Was wiele, nie wiem, dla mnie może nie jest to dużo zmian, ale sporo pracy.
    Jak to będzie wyglądać na tle innych modów też nie wiem, bo nie gram w M&B i mody, które teraz powstają.
    Z pewnością będę tą listę jeszcze rozbudowywał. Cóż, to wydłuży czas powstawania moda, ale liczę na Waszą cierpliwość.
    Najwięcej pracy czeka mnie przy modelowaniu, gdyż wszystkie nowe modele tworzę ja. Moim postanowieniem, zanim zacząłem robić WI było "Nie korzystanie z cudzych modeli".
    To w ramach tego, że tak na prawdę większość skryptów zapożyczyłem z innych modów i aby czuć się lepiej wolę zrobić to co mogę, samodzielnie.
    Z czasem jednak, moje nieco większe, ale nadal małe umiejętności skryptowania postaram się rozszerzyć do tego stopnia, by stworzyć nowe możliwości w grze.
    « Ostatnia zmiana: Maja 17, 2009, 21:13:10 wysłana przez Alkhadias »

Offline Machoni

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #169 dnia: Maja 16, 2009, 22:45:01 »
    Alkhaidasie Jestes wielki . Sądziłem ,że mod już wkrótce ukarze sie w calej swojej okazałości. A tu co prosze
    podzial npct'ow, tarany .Nowa muzyka Formacje Morale . Czasem sie zastanawiam czy nie jest to zbyt wiele jak
    na jedną osobe.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #170 dnia: Maja 17, 2009, 07:25:22 »
    Alkhadiasie i ty mówisz ,że to ma być mała i skromna modyfikacja....

Offline Asalut

• Użytkownik
    « Odpowiedź #171 dnia: Maja 17, 2009, 10:37:50 »
    W walkach imperium z szogunatem można się będzie chyba poczuć jak w filmie Ostatni samuraj :)

Bardzo ładnie sie to wszystko prezentuje!!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #172 dnia: Maja 17, 2009, 10:50:38 »
    No, no, no, coraz lepiej się mod zapowiada. Trzymam za Ciebie kciuki, Alkhadias, i będę pomagał w miarę możliwości. :)

Offline witcher222

• Użytkownik
    • XD
    « Odpowiedź #173 dnia: Maja 17, 2009, 13:34:26 »
    Już chciałbym zagrać w pełną wersję moda, ciągle czekam aż nareszcie wyjdzie.
    Zapoznaj się z zasadami zamieszczania sygnatur. - proud

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #174 dnia: Maja 17, 2009, 17:09:45 »
    Ciekaw jestem na czym bedzie polegac mozliwosc polowania i jakie znaczenie bedzie miało w modzie

Offline Asalut

• Użytkownik
    « Odpowiedź #175 dnia: Maja 17, 2009, 19:10:23 »
    grałem kiedyś w moda z polowaniem. Wyglądało to tak że biega sobie sarenka a jak ja upolujesz to mięcho dostajesz:)

Offline Archimonde

• Lord Płonącego Legionu
    • Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Nadchodzi zima...
      • Mój Deviant
    « Odpowiedź #176 dnia: Maja 17, 2009, 19:12:30 »
    Alkhadias.Nie mogę się doczekać pełnej wersji.Beta jest super a pełna wersja będzie na pewno super. Oglądałem,,Ostatniego Samuraja'' i jeśli wprowadzisz jakieś rzeczy z tego filmu (muzykę,postacie albo ekwipunek) to będziesz moim ulubionym użytkownikiem.Dasz nowa wersje bety???Bo w mojej z nowych frakcji są tylko Samurajowie a jak mam własną frakcje to nie mogę rekrutować rekrutów.Pozdro dla twórców moda!!!
    "-Czy mogę ci ofiarować mą miłość? -Zwątpienie, zdrada, gorycz oraz ból pamięci bezpowrotnie minionych szczęśliwych chwil zbyt silnie wpisane są w słowo 'miłość', by człek roztropny zechciał jej zawierzyć...”
    "– Pozwól też, że dam ci radę płynącą ze szczerego serca: nigdy więcej nie mów, że jesteś nic niewarta. Bo znaczymy tylko tyle, na ile potrafimy wycenić się we własnych oczach."
    Jacek Piekara

Offline daro12342

• Użytkownik
    • Masywnej Budowy Hunter is THE BEST
    « Odpowiedź #177 dnia: Maja 17, 2009, 19:36:39 »
    z tym polowaniem bedzie tak ze chodzisz sobie po mapie napotykasz stado sarenek i włacza ci sie bitwa a ty ubijasz ich mieczykiem łukiem itd.? w taki sposob czy inny?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #178 dnia: Maja 17, 2009, 19:44:38 »
    Dzięki wszystkim za pozytywne komentarze, to na prawdę motywuje ;]

(...)Pozdro dla twórców moda!!!
    (...)Czasem sie zastanawiam czy nie jest to zbyt wiele jak
    na jedną osobe.

W zasadzie robię moda sam i mimo iż oczywistym wydaje się, że pomoc byłaby potrzebna, to jednak nie lubię gdy ktoś się wtrąca do mojej roboty. Gdy robie coś sam, to mam pewność tych prac. Ogólnie dużo wygodniej pracuje się samemu.

Alkhadiasie i ty mówisz ,że to ma być mała i skromna modyfikacja....
    Nic w porównaniu do innych modów, jak SoD, czy RES.
    No, no, no, coraz lepiej się mod zapowiada. Trzymam za Ciebie kciuki, Alkhadias, i będę pomagał w miarę możliwości. :)
    Dzięki, z wielką niechęcią, ale pewnie jeszcze nie raz skorzystam z Twojej pomocy.
    Alkhadias.Nie mogę się doczekać pełnej wersji.Beta jest super a pełna wersja będzie na pewno super. Oglądałem,,Ostatniego Samuraja'' i jeśli wprowadzisz jakieś rzeczy z tego filmu (muzykę,postacie albo ekwipunek) to będziesz moim ulubionym użytkownikiem.Dasz nowa wersje bety???Bo w mojej z nowych frakcji są tylko Samurajowie a jak mam własną frakcje to nie mogę rekrutować rekrutów.Pozdro dla twórców moda!!!
    Moim marzeniem było wprowadzenie muzyki z tego filmu do moda, ale niestety prawa autorskie by mnie pożarły. Jak już wspominałem, mam kontakt z kompozytorem i jeżeli się uda to stworzy coś do mojego moda, ale pozostaje kwestia ile za to weźmie. Co do postacie, to raczej nie będę ich żywcem kopiował z filmu, a przedmiotów takich samych nie uświadczysz, jednak coś na wzór tego państwa już jest. Wygląda nieco gorzej, ale jednak. Nastepnej wersji beta nie zamierzałem wydawać.
    Jak możesz, to wyjaśniej co nie tak masz z tym rekrutowaniem.

Offline sopel95

• Użytkownik
    « Odpowiedź #179 dnia: Maja 17, 2009, 22:00:43 »
    Dzisiaj grałem cały dzień w bete i nie mogłem się od niej oderwać. Dopiero teraz skończyłem, zaje... jest ten mod z nie cierpliwością czekam na pełną wersje. Ale wiem, że to może trochę potrwać. Frakcja samurajów jest super. Powodzenia Alkhadias