Przecież zawsze sie ma szansę, jak łepek ma tarczę, to nawet cię nie draśnie, po prostu dajesz mu do siebie podejść, i w chwili gdy się zamachuje ty wypuszczasz strzałę, co do gości z dwuręczniakami, to jedyna słuszna taktyka to trzymać ich na odległość, na szczęście przez brak tarcz szybko padają. :P
@btw Ja jednak zgadzam się z januszkiem, że w modzie nie powinno zabraknąć przeróżnych rodzajów rozrywki pobocznej. Bitwy w końcu się nudzą... Nie chodzi mi tu o jakieś festyny czy tańce, ale myślę, że w modzie powinny znaleźć się nowe ciekawe misje, np. tak jak w Wedding Dance, nadaje to grze taki świetny sielankowy klimat i zapewnia inny typ rozrywki.
Chciałbym też aby w grze możliwe do zdobycia były jakieś specjalne przedmioty, bynajmniej nie chodzi mi tu o jakieś przepakowane zbroje lub bronie, ale o jakichś specjalnych właściwościach, np. +1 do charyzmy, (wiecie jeśli gościu nosi koronę to ludzi bardziej się go słuchają), albo po prostu o jakimś niecodziennym wyglądzie, np. smocza zbroja, ofc żeby nie nadawać grze klimatu fantasy (który wg. mnie jak najbardziej pasuje) do zdobycia w misji dla "bohatera", który to w zamierzchłych czasach otrzymał ją od bogów.. Oczywiście okazywałoby się, że to podróba ze słabymi statystykami, tylko wyglądając na wykonaną ze smoczej łuski.
IMO takie coś na pewno zrobiłoby moda bardziej grywalnego.. Zamiast cały czas oddawać się pożodze i grabieży możnaby było pobawić się w poszukiwacza skarbów, rozwiązującego różne tajemnice, przy towarzystwie paru zaufanych kompanów.