Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328686 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • SAY CHEESE
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #2040 dnia: Lutego 02, 2010, 12:28:54 »
    To co jest sprawiło, że wiele razy poległem w boju ponieważ nie byłem w stanie spojrzeć na tą odrażającą rzecz w prawym dolnym rogu ekranu.
    0_0

Jeżeli możliwa jest zmiana to proponował bym coś a'la Fable - czyli żeby było widoczne ładne i zmiany rzucały się w oczy.
    http://www.dansdata.com/images/fable/fable.jpg

Niby, skoro brak mi słów to nie powinienem się wypowiadać, ale jakoś nie mogłem :]
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline gun999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2041 dnia: Lutego 02, 2010, 13:19:17 »
    Że co nie odpowiada ci taki ładny i przejrzysty paseczek? Zresztą to był tylko przykład. Może być inny, ale chodzi o to, że większość modów jak już to zmienia to po prostu daje inne tło. Nie wiem jak tobie, ale mi to nie odpowiada. Dla mnie to taka jedna z pierdółek co świadczy o ogólnej jakości.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2042 dnia: Lutego 02, 2010, 13:22:44 »
    Mnie tam bardzo pasuje ten paseczek z Native i nie wiem, po co go na siłę zmieniać. Mogę go co najwyżej całkiem wywalić. :P W każdym razie i tak jest dużo ładniejszy i bardziej klimatyczny, niż ten z Fable.

Offline gun999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2043 dnia: Lutego 02, 2010, 13:30:06 »
    No jak powiedziałem to był tylko przykład. Może troszkę kiepski, ale chodziło mi o to, że ten jest... no... taki malutki i nie pasuje mi do m&b po prostu, jak cała reszta tego co się nam pojawia, czyli strzałki od kierunku ataku i wiadomości co zabierają połowę ekranu. Według mnie powinien być bardziej widoczny, ale to moja subiektywna opinia.

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #2044 dnia: Lutego 02, 2010, 13:37:40 »
    Może nie tyle co jest brzydki , ale ten pasek nie zwraca na siebie uwagi:(Z tego powodu gdy ktoś jest zajęty walką może nie zauważyć ,że kończy mu się życie.

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #2045 dnia: Lutego 02, 2010, 13:55:33 »
    gun999: strzałki i wiadomości można całkowicie wyłączyć po wciśnięciu Escape, a na mbrepository.com są mody na usunięcie i zmienienie paska zdrowia, tarczy i tak dalej - wystarczy poszukać...
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline gun999

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2046 dnia: Lutego 02, 2010, 14:16:41 »
    Dzięki za te informację, ja to wszystko wiem, tylko że... komunikatów nie wyłączę bo lubię wiedzieć co się na polu bitwy dzieje, paska zdrowia nie wyłączę bo lubię wiedzieć czy już jestem martwy czy też może jeszcze zipie.

Może nie tyle co jest brzydki , ale ten pasek nie zwraca na siebie uwagi:(Z tego powodu gdy ktoś jest zajęty walką może nie zauważyć ,że kończy mu się życie.

...i o to mi właśnie głównie chodzi.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2047 dnia: Lutego 02, 2010, 15:16:17 »
    Mnie tam bardzo pasuje ten paseczek z Native i nie wiem, po co go na siłę zmieniać. Mogę go co najwyżej całkiem wywalić. :P W każdym razie i tak jest dużo ładniejszy i bardziej klimatyczny, niż ten z Fable.
    Tylko spróbuj ! :D Bez paska dopiero jest hardkor. Ale jeśli możesz to dodaj pasek życia konia, albo postępu w skillu daną bronią. No ewentualnie zrób to jako elementy opcjonalne do wyboru w camp menu :D

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2048 dnia: Lutego 02, 2010, 15:59:43 »
    Jeżeli silnik oferowałby opcję, gdzie odnoszone obrażenia dawałby wyraźnie znać, jak bardzo nas poturbowano (przyciemnienia ekranu, spowolnione ruchy, upadki, zmienione animacje ruchu, ataku...), to owszem paska mogłoby nie być. Natomiast w M&B (jak i wielu starych FPS-ach) nieważne, czy gracz ma 100%, 73%, 48%, czy też 2% HP biega, zachowuje się tak, jakby mu nic się nie stało (jedynie jest ubrudzony krwią).
    Reasumując więc... Pasek musi zostać :P

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2010, 16:17:07 wysłana przez NIFN »

Offline Redlucas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2049 dnia: Lutego 02, 2010, 21:59:38 »
    ... gracz ma 100%, 73%, 48%, czy też 2% HP biega, zachowuje się tak, jakby mu nic się nie stało (jedynie jest ubrudzony krwią).
    Reasumując więc... Pasek musi zostać :P

Pozdrawiam!

Hmm... adrenalina? Wiem, to kiepskie wytłumaczenie, ale taki skrypt wydaje się być nierealny. Musiałby oddziaływać na wszystkich na polu bitwy. Masa roboty. Pomysł dobry, ale mało prawdopodobny aby odpowiednio działał. Pasek to jedyna chyba możliwa interpretacja aktualnego naszego stanu. Na dzień dzisiejszy opcja chyba poza zasięgiem Mount & Blade.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #2050 dnia: Lutego 02, 2010, 22:09:20 »
    Hmm... adrenalina? Wiem, to kiepskie wytłumaczenie, ale taki skrypt wydaje się być nierealny. Musiałby oddziaływać na wszystkich na polu bitwy. Masa roboty. (...) Na dzień dzisiejszy opcja chyba poza zasięgiem Mount & Blade.
    Dlaczego nierealny? Myślę, że byłoby to do zrobienia. Wystarczyłoby wprowadzić tymczasowy reduktor statystyk względem punktów życia - im mniej Hp, tym niższe statystyki - czyli wolniejsze poruszanie, mniej wydajna walka itp...
    Możecie mi wierzyć, bądź nie, ale nikt by nie chciał z takim czymś grać :P

Pozdrawiam!

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2051 dnia: Lutego 02, 2010, 22:12:22 »
    Takie coś jak adrenalina (mniej więcej takie coś) jest w Expanded Gameplay III. Są różne umiejętności bojowe np.szał, zniewaga przeciwnika.

Offline daver194

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2052 dnia: Lutego 03, 2010, 13:17:28 »
    @up mi to się wogóle nie podobało. Takie gmatwanie. Wg. mnie bitwy powinny być prowadzone tak jak w native, bez żadnych formacji i innych udziwnień, może powiększyłbym mapę, żeby bitwy z np. 300 jednostkami na ekranie były realistyczniejsze.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2053 dnia: Lutego 03, 2010, 14:08:50 »
    Zgadzam się co do tych skilli bitewnych, ale nie do formacji... Formacje powinny być. Bo w Native głupio się roztawia jednostki bo stoją tylko w jednym rzędzie zamiast tworzyć jakiś "mur".

Offline rakkar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2054 dnia: Lutego 03, 2010, 16:42:04 »
    Może z innej beczki i duużo fantazji, ale wyobrażam sobię taką sytuację: ja nacieram jakiśtam zamek, i to się nagrywa, że potem mogę tą bitwę odtworzyć i np.obejrzeć, jakie błędy zrobiłem, coś typu obserwator na CS'ie(za młodu się grało), tylko czy to by było wykonalne?
    file:///C:/Documents%20and%20Settings/Dom.DOM-4199ADBEA4F/Pulpit/animated.gif