Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328739 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline daver194

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1965 dnia: Stycznia 15, 2010, 22:14:05 »
    Na moje to Daedalus może odpicować tak tego moda,żeby miał wymagania jak Fallout 3 xd. Ale pewnie tego nie zrobie, bo wie że 3/4 ludzi nie będzie mogła wtedy zagrać ;P. Mój sprzęcior myślę że by to uciągnął..

Offline Kasztanian Wdzydze

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Na stanowisku do końca
    « Odpowiedź #1966 dnia: Stycznia 15, 2010, 23:38:23 »
    Z ogólnych sugestii i pomysłów...zawsze m brakowało możliwości zadęcia w róg, jako sygnał do ataku, albo po zakończeniu bitwy na obwieszczenie zwycięstwa. No ale to takie drobne marzenie...
    MORMO rządzi

Offline Gacek3000

• Użytkownik
    • NIE dla ACTA!
    « Odpowiedź #1967 dnia: Stycznia 17, 2010, 18:57:54 »
    Mam pewien pomysł co do dam w miastach (lady). Więc można by było je prosić o rękę i np. mogłaby odmówić gdy mielibyśmy mało punktów relacji. Gdyby jednak się zgodziła, mogłaby nam urodzić syna (który został by kolejnym NPC).

PS. Wiem, że fantazjuję.

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1968 dnia: Stycznia 17, 2010, 19:25:39 »
    No wiesz, sama to ona raczej nie urodzi, trzeba będzie jej pomóc xD Tak na poważnie to co jak nasza postać jest płcią piękną? Ma zostać homoseksualistką? Może dodać też możliwość "proszenia o rękę" innego lorda, albo że sam lord nam składa taką propozycję. Chociaż wątpie, czy Daedalus zechce to dodać do moda :P

Pozdrawiam.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1969 dnia: Stycznia 17, 2010, 19:27:30 »
    Zrobił by się wtedy kolejny dodatek do Simsów pt.: M&B Reign of the Sword :P takie zbędne bajery są niepotrzebne bo przecież gra skupia się praktycznie tylko na walce.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1970 dnia: Stycznia 17, 2010, 19:50:21 »
    Vesamir, tak naprawdę to w WB SP zrobili małżeństwo dużo ważniejszym. Jeżeli grałoby się kobietą, to kiedyś dostaje się właśnie prośbę o rękę od lorda. Można wtedy wstawiać się w sprawach dyplomacyjnych. Jeżeli gramy mężczyzną, to czasami mamy dostawać rady czy cuś takiego. W każdym razie, jeżeli dodawałoby to więcej opcji niż tylko to, że masz żonę, potem ci się automatycznie rodzi syn(xd) to to jest takie troche nie teges.... Ale jeżeli dodałoby to więcej funkcji to owszem, można dodać.

Offline Jędrek13

• BANITA
    • Użytkownik
    • S.W.A.T.4 ForEveR ! !
    « Odpowiedź #1971 dnia: Stycznia 18, 2010, 08:41:25 »
    To z ślubem mogło by być tak jak we Wedding Dance. A moja sugestia to : Nie wiem czy było takie pytanie ale spytam. Czy jeżeli dostaniemy zadanie otrzymania raportów od szpiega, a w miastach dużo ludzi będzie, to on będzie się wyróżniać??

Pozdrawiam

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1972 dnia: Stycznia 18, 2010, 13:42:43 »
    Jędrku, szczerze wątpię że zadanie będzie wyglądać tak, jak wyglądało do tej pory. Na pewno zostanie coś zmienione, jeżeli nie całkiem usunięte.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #1973 dnia: Stycznia 19, 2010, 05:53:52 »
    Z ogólnych sugestii i pomysłów...zawsze m brakowało możliwości zadęcia w róg, jako sygnał do ataku, albo po zakończeniu bitwy na obwieszczenie zwycięstwa. No ale to takie drobne marzenie...

Tyle było dyskusji o krzykach przy wydawaniu rozkazów, a tu pan Kasztanian Wdzydze wyskoczył z świetnym pomysłem, który po prostu zignorowano... I tutaj nie byłoby problemu z tym, że zawsze dźwięk bedzie taki sam, bo sygnał z rugu powinien brzmieć identycznie, jak gramy np. do odwrotu. Ten róg da się przecież zrobić, prawda, Daedalus?

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1974 dnia: Stycznia 19, 2010, 14:41:55 »
    Jestem pewien że da się zrobić coś takiego, że wciskasz jakiś klawisz i wtedy twój bohater dmie w róg. Co do samego pokazania się rogu to nie wiem, ale pomysł na prawdę byłby urozmaicający.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1975 dnia: Stycznia 19, 2010, 14:47:55 »
    W Song of Taliesin ma być taka pierdółka, więc wszystko zależy od chęci Daedalusa.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1976 dnia: Stycznia 19, 2010, 15:39:33 »
    Dość łatwe do zrobienia, z tym, że:

1) Postać musi mieć taki przedmiot (róg) w dłoni, czyli zajmowałby jeden ze slotów dostępnych na broń.
    2) Trzeba dorobić animację, a jak już mówiłem, na razie nie mam czasu uczyć się obsługi 3dmaxa.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1977 dnia: Stycznia 19, 2010, 16:22:36 »
    Dość łatwe do zrobienia, z tym, że:

1) Postać musi mieć taki przedmiot (róg) w dłoni, czyli zajmowałby jeden ze slotów dostępnych na broń.
    2) Trzeba dorobić animację, a jak już mówiłem, na razie nie mam czasu uczyć się obsługi 3dmaxa.
    1 slot chyba można poświęcić, a animację pies trącał :D
    Ale można zrobić też to inaczej. Wstawić te dzwięki rogu jako efekty dźwiękowe, szarża byłaby na początku bitwy [albo dopasować te dźwięki do klawiszy komend-jeśli to możliwe], ucieczka gdy wychodzimy z bitwy, itp itd

Offline rakkar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1978 dnia: Stycznia 19, 2010, 17:15:12 »
    Można by zrobić też specjalne jednostki, które by np. na bębnach\fletach grały i by dodawały np. +ileśtam do morale
    file:///C:/Documents%20and%20Settings/Dom.DOM-4199ADBEA4F/Pulpit/animated.gif

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1979 dnia: Stycznia 19, 2010, 18:16:49 »
    osobiście podoba mi się pomysł z rogiem i tak jak to mówili poprzednicy by był przypisany do komend ale także żeby coś dawał