Nie wiem czy w historii M&B powstał tak rozbudowany mod, i nie wiem czy w ogóle powstanie, przekonam się jak zagram. Ale może nie przesadzajcie z tymi pomysłami, przecież tworzenie modyfikacji do M&B jest ograniczone, przy czym uzależnione od silnika gry, takie burze, powodzie czy pożary wyglądałyby tu conajmniej tandetnie, za duże nadwyrężenie możliwości gry. Zrezygnowałbym z tego, ale jeśli musiałoby się to pojawić to wymyśliłbym zamiast tych efektów jakiś komunikat (może rozwinęłoby to czyjąś wyobraźnię :P) w stylu:
"Wkraczasz do miasta strawionego pożogą, widzisz wszędy krzyczące niewiasty opłakujące swych mężczyzn, rzucasz szybkie spojrzenie na dachy wyniszczonych domów dostrzegasz płonące dziecko wyskakujące z okna domu. Z gospody wybiega stado moczymord uciekających w popłochu przed piekielnym żywiołem. Bramy szeolu nagle się otwarły, a wstrząśnięte serca obywateli zamarły, zapanował chaos. W centrum dostrzegasz bezradnego burmistrza ponoszącego ostateczną klęskę, przyglądasz się jego zmartwionej twarzy, po której, wolno skapuje łza. Tak oto obserwujesz upadek {nazwa miasta}. Bla bla bla..."
Wkrótce podejmujesz decyzję aby:
-
-
- <- Warianty
-
Tylko co byłoby dalej... :/