Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328712 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kasparus

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1815 dnia: Grudnia 28, 2009, 23:08:05 »
    Ale kombinujecie, ale kombinujecie...

Dzieci drogie spokojnie. To nie jest Ludzki Żywot, zassajcie go i pograjcie, jeśli chcecie powodzi itp. Dajcie człowiekowi pracować. Czy powódź jest Wam naprawdę niezbędna?

Offline Hitex

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1816 dnia: Grudnia 29, 2009, 08:40:47 »
    A fe, powódź? No bez przesady i jeszcze wtedy ludzie na ulicach co? Kiedy powyżej kolan(pasa?) woda, no pozdro...
    Realizm realizmem, tak jak już kiedyś mówiłem, ale nie róbmy z tego simsów...

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1817 dnia: Grudnia 29, 2009, 09:10:43 »
    Nawet w simsach nie ma powodzi.To już przesada jest, może jeszcze burza piaskowa , i pożary od czasu do czasu!?

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1818 dnia: Grudnia 29, 2009, 10:03:34 »
    Z tymi pożarami to fajna rzecz. Np. w mieście/zamku/wsi zdarzał by się losowo pożar i wtedy niszczył by się spichlerz/wieża więzienna.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Skrzetusky

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1819 dnia: Grudnia 29, 2009, 10:29:05 »
    Deadlus niech wypuszcza moda lepiej:P
    A co do tych powodzi pożarów to nie popieram.Duzo roboty a mało co wnosi do gry.Juz lepiej jak by na stracony czas na to wykorzystał na zrobienie nowej infrastruktury zamków :P

I właśnie mam pytanie i jak coś takiego jest to miodnie a jak nie to sugeruje:P
    Modzie będą występować rożne kultury.A co za tym idzie infrastruktura(wygląd)Miast/zamków tez powinny ulec zmianie:PP

Offline Barudokuku

• Użytkownik
    • Piwa: -2
    • Zbieracz puszek
      • (nie)Oficjalne Forum Antyfanów CD-Action
    « Odpowiedź #1820 dnia: Grudnia 29, 2009, 11:16:22 »
    Grałem właśnie w M&B i spróbowałem wkraść się do wrogiego miasta. Oczywiście nakryto mnie i zaatakowano. Zabiłem jednego z wrogów i podniosłem tarczę, która... w ułamku sekundy została przemalowana na mój herb. Da się coś z tym zrobić?

Nie.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 11:24:12 wysłana przez Daedalus »
    Ileśtam procent kogośtam robi cośtam. Jeśli należysz do iluśtam procent pozostałych, wstaw to gdzieśtam.
    Wyobraź sobie też, że tutaj jest jakiś fajny tekst pokazujący, jak bardzo jestem nieskażony mediami, propagandą i tak dalej i ogólnie coś, co sprawi, że wszyscy będą wiedzieli, że nie lubię czegośtam.
    Oczywiście, możesz też sobie wyobrazić tutaj jakieś mHroczne/lolowate/jestem-taki-zarąbisty zdanie po angielsku. Ot, choćby traktujące o śmierci czy religii, coby pokazać, że jestem ateistą.

Offline Nobody

• Użytkownik
    • Jestem wszędzie tam, gdzie nie ma nikogo
    « Odpowiedź #1821 dnia: Grudnia 29, 2009, 11:43:01 »
    Nie wiem czy w historii M&B powstał tak rozbudowany mod, i nie wiem czy w ogóle powstanie, przekonam się jak zagram. Ale może nie przesadzajcie z tymi pomysłami, przecież tworzenie modyfikacji do M&B jest ograniczone, przy czym  uzależnione od silnika gry, takie burze, powodzie czy pożary wyglądałyby tu conajmniej tandetnie, za duże nadwyrężenie możliwości gry. Zrezygnowałbym z tego, ale jeśli musiałoby się to pojawić to wymyśliłbym zamiast tych efektów jakiś komunikat (może rozwinęłoby to czyjąś wyobraźnię :P) w stylu:
    "Wkraczasz do miasta strawionego pożogą, widzisz wszędy krzyczące niewiasty opłakujące swych mężczyzn, rzucasz szybkie spojrzenie na dachy wyniszczonych domów dostrzegasz płonące dziecko wyskakujące z okna domu. Z gospody wybiega stado moczymord uciekających w popłochu przed piekielnym żywiołem. Bramy szeolu nagle się otwarły, a wstrząśnięte serca obywateli zamarły,  zapanował chaos.  W centrum dostrzegasz bezradnego burmistrza ponoszącego ostateczną klęskę, przyglądasz się jego zmartwionej twarzy, po  której, wolno skapuje łza. Tak oto obserwujesz upadek {nazwa miasta}. Bla bla bla..."
    Wkrótce podejmujesz decyzję aby:
    -
    -
    -                                                           <- Warianty
    -

Tylko co byłoby dalej... :/
    Nobody is perfect.
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #1822 dnia: Grudnia 29, 2009, 11:56:47 »
    Nie wiem czy w historii M&B powstał tak rozbudowany mod, i nie wiem czy w ogóle powstanie, przekonam się jak zagram. Ale może nie przesadzajcie z tymi pomysłami, przecież tworzenie modyfikacji do M&B jest ograniczone, przy czym  uzależnione od silnika gry, takie burze, powodzie czy pożary wyglądałyby tu conajmniej tandetnie, za duże nadwyrężenie możliwości gry. Zrezygnowałbym z tego, ale jeśli musiałoby się to pojawić to wymyśliłbym zamiast tych efektów jakiś komunikat (może rozwinęłoby to czyjąś wyobraźnię :P) w stylu:
    "Wkraczasz do miasta strawionego pożogą, widzisz wszędy krzyczące niewiasty opłakujące swych mężczyzn, rzucasz szybkie spojrzenie na dachy wyniszczonych domów dostrzegasz płonące dziecko wyskakujące z okna domu. Z gospody wybiega stado moczymord uciekających w popłochu przed piekielnym żywiołem. Bramy szeolu nagle się otwarły, a wstrząśnięte serca obywateli zamarły,  zapanował chaos.  W centrum dostrzegasz bezradnego burmistrza ponoszącego ostateczną klęskę, przyglądasz się jego zmartwionej twarzy, po  której, wolno skapuje łza. Tak oto obserwujesz upadek {nazwa miasta}. Bla bla bla..."
    Wkrótce podejmujesz decyzję aby:
    -
    -
    -                                                           <- Warianty
    -

Tylko co byłoby dalej... :/

To jest o 100% lepsze od tych pożarów. Rozbudowuje wyobraźnie.
    Nie wiem jak wklejić obrazek.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1823 dnia: Grudnia 29, 2009, 12:06:36 »
    Nie wiem jak u was, ale u mnie mówią na to RPG :P
    Według mnie to się nie spodoba, chodź ciekawie by było jakby były opisy do miast w czymś w rodzaju spoilera...
    No ale to tylko takie udziwnienie niewarte wprowadzania, będzie dość łarzenia po miastach bez skrótów do sprzedawców xD
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1824 dnia: Grudnia 29, 2009, 12:09:46 »
    A ja bym miasta zostawił w spokoju... Nie wiem jak wy, ale przedstawie wkurzającą sytuację możliwą do zaistnienia z tym.
    Wracasz z kampanii, za tobą silna armia wroga. Nadciągają ze wschodu i zachodu, jednak ty posiadasz schronienie niedaleko na zachod - swoje miasto. Biegniesz, wpadasz do miasta, a tu ani garnizonu, ani nic. Wszystko spalone(blablablablabla). Po chwili dopada cię wroga armia i bum cyk cyk jesteś złapany.
    Powiało grozą... xD
    Zostawmy klęski żywiołowe w S P O K O J U według mnie... Niech się jeszcze inni wypowiedzą, ja już na ten temat nic nie mowię :S

Offline Nobody

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1825 dnia: Grudnia 29, 2009, 12:24:37 »
    pożary wyglądałyby tu conajmniej tandetnie, za duże nadwyrężenie możliwości gry. Zrezygnowałbym z tego, ale jeśli musiałoby się to pojawić

chodziło mi że: "skoro musi tak być to niech będzie już takie rozwiązanie" (od biedy może być) jak się nie umie dobrze programować to należy to czymś rekompensować (nie mówię tu o Deadlusie, ale o sobie) a przynajmniej starać się...

Ja osobiście (jak pisałem wcześniej) 
    Zrezygnowałbym z tego
    Naprawdę mało wam tych innowacji?
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 12:27:47 wysłana przez Nobody »
    Nobody is perfect.

Offline Tripleh458

• Użytkownik
    • Suck It!!
    « Odpowiedź #1826 dnia: Grudnia 29, 2009, 13:32:39 »
    Ja mam pomysł że można by było ulepszać bronie w kuźni. Nie wiem czy dało by się coś takiego zrobić ale mogło by to urozmaicić grę.
    Nie wiem jak wklejić obrazek.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1827 dnia: Grudnia 29, 2009, 13:58:50 »
    Można by było kupować do miecza osełki. Bo wiadomo broń się tępi i zadaje mniejsze obrażenia. Więc osełki były by w formie jedzenia tzn. znikała by jedna na 2 dni i tych osełek mogło by być po 10-15 w "paczce"
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Nobody

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1828 dnia: Grudnia 29, 2009, 14:09:12 »
    Można by było kupować do miecza osełki. Bo wiadomo broń się tępi i zadaje mniejsze obrażenia. Więc osełki były by w formie jedzenia tzn. znikała by jedna na 2 dni i tych osełek mogło by być po 10-15 w "paczce"
    wg. mnie dobry pomysł, można byłoby również zrobić system naprawy który występował w Oblivionie:
    zaznaczasz młot -> otwiera ci się menu wyświetlające wszystkie przedmioty i procent ich uszkodzenia -> Klikasz na takowy przedmiot (traktujesz go młotkiem) i stopień uszkodzeń opada o ileś tam, niestety istnieje prawdopodobieństwo że młot się zniszczy przy częstym używaniu.

Np.
    Masz miecz nerdycki* - 90 % uszkodzeń
    KLIK! - 70% uszkodzeń
    KLIK! - 53% uszkodzeń
    KLIK! - 25% uszkodzeń
    KLIK! - BUM! - twój młotek został uszkodzony nie nadaje się już do użytku.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 29, 2009, 14:30:42 wysłana przez Nobody »
    Nobody is perfect.

Offline DKarol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1829 dnia: Grudnia 29, 2009, 15:09:42 »
    wg. mnie dobry pomysł, można byłoby również zrobić system naprawy który występował w Oblivionie:
    zaznaczasz młot -> otwiera ci się menu wyświetlające wszystkie przedmioty i procent ich uszkodzenia -> Klikasz na takowy przedmiot (traktujesz go młotkiem) i stopień uszkodzeń opada o ileś tam, niestety istnieje prawdopodobieństwo że młot się zniszczy przy częstym używaniu.

Np.
    Masz miecz nerdycki* - 90 % uszkodzeń
    KLIK! - 70% uszkodzeń
    KLIK! - 53% uszkodzeń
    KLIK! - 25% uszkodzeń
    KLIK! - BUM! - twój młotek został uszkodzony nie nadaje się już do użytku.
    Fajny pomysł
    Tylko ja bym dał, że możesz zniszczyć miecz a nie młot ...