Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328743 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline czołgistaPL

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1800 dnia: Grudnia 27, 2009, 23:35:50 »
    A ja walne zupełnie nowym pomysłem :D:D
    Można by zrobić ukryte ostrza (TYLKO POMYSŁ) ala' Assassins Creed
    Wystarczy skrypt uderzenia pięściami i w ogóle dodajcie cały strój z Assassins Creed :P
    Nie ważne czy jeździsz maluchem czy najnowszym Ferrari. Kiedy krowa narobi Ci na dach, a koń na szybę nie będzie różnicy. Oba będą gówno warte :D:D

Offline Vitq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1801 dnia: Grudnia 27, 2009, 23:49:24 »
    up , Ha a może jeszcze frytki do tego na zawołanie.?:D, a wogóle Deadalus robisz jakieś szybkie postępy z modem ,czy idzie swoim rytmem.?:D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1802 dnia: Grudnia 28, 2009, 00:00:41 »
    Ale po co coś tak naiwnego wprowadzać do świetnego moda? Chcesz pograć zabójcą to odpal Assassins Creed... A poza tym jak sobie wyobrażasz zawodowego mordercę ze sztyletem na polu walki? Jeden wieśniak z piką może Cię zabić... Szkoda trudu włożonego w szkolenie. Zabójca z definicji działa skrycie i w pojedynkę co kłóci się z samą ideą m&b.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Persiv

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1803 dnia: Grudnia 28, 2009, 09:52:51 »
    ja mam fajny pomysł na umilenie gry
    proponował bym zamienić wydawanie rozkazów do poszczególnych jednostek a dokładniej zamiast tego "wszyscy piechota łucznicy jeźdźcy" stworzyć system chorągwi
    gracz sobie chorągiew czyli do jednej dobiera sobie kilku łuczników i piechurów zamiast piechota utrzymać pozycje było by chorągiew 1 utrzymać pozycje
    mam nadzieje że mnie zrozumieliście xD ja nigdy nie umiem nic wytłumaczyć

a i jeszcze chciałem dodać nową komendę
    odwrót

na polu bitwy jednostki które otrzymały taką komende wracają pod respa czyli pod sztandar
    zaś w zamku sami przed bitwą byśmy ustalali miejsce gdzie mają uciekać XD

PZDR PERSIV

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1804 dnia: Grudnia 28, 2009, 10:12:17 »
    proponował bym zamienić wydawanie rozkazów do poszczególnych jednostek a dokładniej zamiast tego "wszyscy piechota łucznicy jeźdźcy" stworzyć system chorągwi
    gracz sobie chorągiew czyli do jednej dobiera sobie kilku łuczników i piechurów zamiast piechota utrzymać pozycje było by chorągiew 1 utrzymać pozycje
    mam nadzieje że mnie zrozumieliście xD ja nigdy nie umiem nic wytłumaczyć

Ciekawy pomysł, ale czy wykonalny?

a i jeszcze chciałem dodać nową komendę
    odwrót

na polu bitwy jednostki które otrzymały taką komende wracają pod respa czyli pod sztandar
    zaś w zamku sami przed bitwą byśmy ustalali miejsce gdzie mają uciekać XD

To już trochę niepotrzebne, gdyż takie "cuś" można robić za pomocą komendy "Utrzymaj Pozycję"

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1805 dnia: Grudnia 28, 2009, 13:40:35 »

To już trochę niepotrzebne, gdyż takie "cuś" można robić za pomocą komendy "Utrzymaj Pozycję"

Tak tylko trzeba najpierw zapier***** pod chorągiew i wydać taką komendę.

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1806 dnia: Grudnia 28, 2009, 15:30:47 »

Bzdury piszesz... Wystarczy kliknąć [Backspace] i zobaczyć na minimapce gdzie mniej-więcej jest ta chorągiewka. Potem wystarczy kliknąć odpowiednie jednostki (Wszyscy, Piechota, Łucznicy, Konni) i kliknąć w tamto miejsce...

Offline Persiv

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1807 dnia: Grudnia 28, 2009, 16:08:19 »
    no ale moim zdaniem lepiej jak by taka komenda była :D

Offline PissInPeace

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1808 dnia: Grudnia 28, 2009, 17:40:49 »

Bzdury piszesz... Wystarczy kliknąć [Backspace] i zobaczyć na minimapce gdzie mniej-więcej jest ta chorągiewka. Potem wystarczy kliknąć odpowiednie jednostki (Wszyscy, Piechota, Łucznicy, Konni) i kliknąć w tamto miejsce...

Heh Dzięki nie wiedziałem :P

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #1809 dnia: Grudnia 28, 2009, 21:28:45 »
    sorry że wam przerwę, ale wpadłem na (może nie) genialny pomysł a mianowicie

powódź

takie małe urozmaicenie gry. wchodzimy do miasta a tam woda po pas. oglądałem sobie tutek o wprowadzaniu budynków do gry i cośtam cośtam było, że obiektowi trzeba dać "body", żeby "nasz hero" nie mógł przez niego przechodzić. Można by było zrobić model wody, który obejmował by całe miasto i nie miał swojego "body", więc ludzie mogli by przez nią chodzić. Dodać tylko jeszcze jakiś skrypt, który by dodał chlupot wody podczas chodzenia. Oczywiście powódź obniżała by koniunkture miasta/wsi i pojawiała by nam się informacja, taka jak wtedy, gdy jakiś lord splądrował wioskę.
    Jeśli by się nie dało dodać tej wody czy chlupotu, to tak jak po splądrowaniu wioski nie można do niej wejść, tak po powodzi nie będzie można wejść do miasta/wsi

Wszystkim do siego roku i pozdrawiam

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1810 dnia: Grudnia 28, 2009, 21:38:04 »
    Pomysł fajny tylko jeżeli by nie dodać "nowych" dialogów z mieszkańcami było by dziwnie ponieważ:
    Oni nie widzą nic i gdyby nie zwracali uwagi na powódź byłoby dziwnie.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #1811 dnia: Grudnia 28, 2009, 21:44:59 »
    Pomysł fajny tylko jeżeli by nie dodać "nowych" dialogów z mieszkańcami było by dziwnie ponieważ:
    Oni nie widzą nic i gdyby nie zwracali uwagi na powódź byłoby dziwnie.

ale cośtam kiedyśtam było, jaki forumowicze mówili o zwierzętach, że nie da się ustawić odgłosu chodzenia zwierzaczka i będzie to domyślnie głos kopyt konia. Więc chyba nie da się też zmienić odgłosu chodzenia u ludzi, więc jeszcze bardziej głupio od tych dialogów by wyglądało (a raczej wysłuchało), że faciu chodzi przez wodę i tego nie słychać, tak jakby szedł po piasku...

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #1812 dnia: Grudnia 28, 2009, 21:55:36 »
    Co Ty gadasz za głupoty? Przecież teraz jak chodzisz powodzie Ty czy jakikolwiek NPC to jest odgłos normalny...

Offline czeslav

• Użytkownik
    • trollface!
    « Odpowiedź #1813 dnia: Grudnia 28, 2009, 21:56:53 »
    racja, nie pomyślałem o takiej wodzie

Offline denatro

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1814 dnia: Grudnia 28, 2009, 23:02:12 »
    Chlupot wody jest (np. jak podczas bitwy do rzeki wejdziemy). Trzeba tylko dać wieśniakom żeby w tekście gdy się ich spytam jak się tu żyje wspomnieli coś o powodzi. I raczej powinno by to tyczyć miejscowości blisko rzeki lub morza, wyobraźcie sobie powódź na pustyni (buahaha).