Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328947 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1470 dnia: Listopada 15, 2009, 20:55:36 »
    Proponuje dodać możliwaść nazywania własnego królestwa a nie że będzie np: Kingdom of Tulga itp.
    (Jak już było z góry przepraszam)

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1471 dnia: Listopada 15, 2009, 20:57:57 »
    W przypiętym do działu opisie jest screen z możliwością nazwania własnego królestwa więc Daedalus to już pewnie wprowadził.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Nalo97

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1472 dnia: Listopada 15, 2009, 22:10:27 »
    Aha.. A gdzieś chyba przeczytałem (Ale nie wiem czy to napewno do tego moda) że w miastach będą szubienice .. To mam pomysł chodzi o to że np. spacerujemy po wiosce i przychodzi do nas jakiś człowiek i on mówi że jego przyjaciel zostanie powieszony za to co nie zrobił. No i naszym zadaniem będzie zabawienie się w assasyna i uratowanie owego przyjaciela i ucieknięcie (Podczas misji nie można używać opcji "TAB")..

Offline Gzdnkh

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1473 dnia: Listopada 16, 2009, 00:00:22 »
    A i jak szukasz zbroi do kultury " zakonu krzyża " to ściągnij se The Eagle And The Radiant Cross  i popatrz na zbroje lordów  państwa " Lwiego Tronu "  albo  na Brygadierów Płomiennego krzyża  ( Albo Obrońców Płomiennego krzyża )

... Tyle jest nie w pożądku z tym postem, że można się zabawić kto wytknie więcej. No i niech mi jeszcze ktoś powie, że w Polsce jest zbyt ograniczony dostęp do internetu.

Offline GodKnight

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1474 dnia: Listopada 16, 2009, 06:09:15 »
    Mam konkretne pytanie do Daedalusa.

Nie wiem czy w dobrym temacie piszę, ale jak się ma fabuła? Będzie jakakolwiek? Sam ją piszesz? Może potrzebujesz pomocy? Wszyscy tutaj piszą posty typu "szacun", "chylę czoło" itp. ale żaden z was nie zaoferował pomocy. Jeśli chodzi o fabułę to mógłbym pomyśleć nad tym - oczywiście jeśli chcesz, bo jeśli ma to być w pełni praca zrobiona przez Ciebie to nie wtrącam się. Być może jesteś studentem i ta praca będzie dla Ciebie pracą magisterską czy jakoś tak :D Mam też takie domysły... :P ale nie wiem czy okażesz się aż taki... hmm... chytry? Mianowicie mam takie domysły, czy nie zechcesz tego moda wydać jako oddzielną grę (tak jak Ogniem i Mieczem), bo wg mnie do nowej gry opartej na M&B można już ją zaliczyć. Ale nie zwracaj uwagi na moje domysły - nie robię tego dlatego, żeby zniszczyć Ci w jakiś sposób opinię ;) Tak więc co z tą fabułą? Chociaż powiedz coś o niej :D

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Życie i śmierć dla narodu
    « Odpowiedź #1475 dnia: Listopada 16, 2009, 12:03:07 »
    Fabuła... Jedyna rzecz jakiej mi brakowało w m&b, ale chyba trudno będzie jaką kolwiek wprowadzić... Trudne długie i uciążliwe ;p.

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #1476 dnia: Listopada 16, 2009, 12:17:15 »
    Hehe, też proponowałem wcześniej zajawki fabularne, ale do tego akurat Mr D się akurat nie ustosunkował...

Jak dla mnie brak fabuły (JEDNEJ fabuły) to akurat atut tej gry. Nie lubię jak mi każą podbijać/ratować/niszczyć świat czy co tam jeszcze. Lubię za to bardzo "questy łańcuchowe" - szereg wynikających z siebie zdarzeń/zadań. Przykładem tego w M&B jest np. kampania wojenna, kiedy nie jesteśmy jeszcze wasalem (1 - przyjedź na miejsce, 2 - podążaj za armią, 3 - skocz nakup żarcia, 4 - rozpoznaj nam teren (...), a do tego zakończenie niepewne, bo czy armia zdobędzie zamek na który się czai to już zależy od okoliczności...) albo pomaganie pretendentom do tronu (1 quest którego zrobienie zajęło mi 4 dni :] - namawianie wasali, zdobywanie miast, etc).  Nikt nas nie zmusza do wnikania w tą czy inną historię w świecie gry, a historii takich powinno być sporo żebyśmy sami mogli wybrać to co nas interesuje

Proponowałem taką dodatkową prostą zajawkę fabularną na kilka połączonych questów, ale - jak już wspominałem - żadnej reakcji nie było :/

(Gwoli przypomnienia: Miało się to opierać o wioskę w której mieliśmy startować - pod Zendar. Zostalibyśmy poproszeni o przekazanie wiadomości/pozdrowienie kogoś/ jeżeli w czasie podróży trafimy do określonej, innej wioski <gdzieś na skraju mapy>. Tam dowiedzielibyśmy się że wioska z której wyjechaliśmy została złupiona, a ludzie w większości wymordowani. Gdyby zachciało nam się wrócić do niej, spotkalibyśmy jednego-paru wieśniaków kończących właśnie grzebać zwłoki i wynoszących się do Zendar. Okazuje się że sprawcą nie może być żaden z Lordów, bo Zendar z nikim nie prowadzi wojny, a jakoś dziwnym trafem nikomu nie chce się za bardzo sprawy badać... bla bla bla)
    W każdym razie moglibyśmy koniec końców odszukać i ukarać sprawców albo olać to sobie w cholerę. Moim zdaniem dodanie kilku takich zajawek dodałoby grze uroku.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 12:30:32 wysłana przez DrapiChrust »
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Życie i śmierć dla narodu
    « Odpowiedź #1477 dnia: Listopada 16, 2009, 14:15:55 »
    Jak dla mnie brak fabuły (JEDNEJ fabuły) to akurat atut tej gry. Nie lubię jak mi każą podbijać/ratować/niszczyć świat czy co tam jeszcze. Lubię za to bardzo "questy łańcuchowe" - szereg wynikających z siebie zdarzeń/zadań. Przykładem tego w M&B jest np. kampania wojenna, kiedy nie jesteśmy jeszcze wasalem (1 - przyjedź na miejsce, 2 - podążaj za armią, 3 - skocz nakup żarcia, 4 - rozpoznaj nam teren (...), a do tego zakończenie niepewne, bo czy armia zdobędzie zamek na który się czai to już zależy od okoliczności...) albo pomaganie pretendentom do tronu (1 quest którego zrobienie zajęło mi 4 dni :] - namawianie wasali, zdobywanie miast, etc).  Nikt nas nie zmusza do wnikania w tą czy inną historię w świecie gry, a historii takich powinno być sporo żebyśmy sami mogli wybrać to co nas interesuje

Jak dla mnie takie coś trudno nazwać fabułą... Właśnie według mnie powinno być to bardziej rozbudowane.

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1478 dnia: Listopada 16, 2009, 14:18:07 »
    Daedalusie. właśnie sobie kolejny raz wszedłem w wątek "Informacje" i zaciekawiło mnie jedno;

"WALCZ
    Wezwij więcej posiłków... jeśli potrafisz..."

Czyli będzie jednak jakiś system przybywania posiłków? Czy o co chodzi? :D

Offline Vitq

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1479 dnia: Listopada 16, 2009, 17:23:02 »
    Jak już znalazłeś to szukaj dalej jest to opisane wszystko , na pewno mu się odpisywać  nie chce na każde pytanie bo jak widzicie ma na pewno dużo pracy z modem^^

Offline Hoinarołup

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1480 dnia: Listopada 16, 2009, 18:26:42 »
    Od pewnego czasu chodzi mi po głowie pewien pomysł: dodatkowe sloty (powiedzmy dwa), na broń aktywne tylko tedy gdy postać siedzi na koniu. Jeśli postać zsiada traci dostęp do tych broni, jeśli koń ginie bronie zostają jak po zabitym wrogu. Najlepiej by bylo jeśli ten ekwipunek byl widoczny, czyli dodać niektórym rodzajom koni juki i pokazać bronie przytroczone do nich. Wiem że jest to prawdopodobnie niewykonalne, ale co tam mi szkodzi powiedzieć :p

Offline strongmas

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1481 dnia: Listopada 16, 2009, 18:29:03 »
    Daedaleus już pisał że to niemożliwe.

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline Wezyk

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1482 dnia: Listopada 16, 2009, 18:34:15 »
    A szkoda... fajnie by było jechac tylko z łukiem a strzały miec na koniu .
    Zero poczucie humoru... Zupełnie jak w IG...

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1483 dnia: Listopada 16, 2009, 20:09:14 »
    Jak już znalazłeś to szukaj dalej jest to opisane wszystko , na pewno mu się odpisywać  nie chce na każde pytanie bo jak widzicie ma na pewno dużo pracy z modem^^
    Omg... rozwaliłeś mnie... ja zastanawiam się przed zadaniem pytania. Był poruszany tutaj temat posiłków, lecz Daed nie wypowiedział się w nim, a w informacjach pisze o tym więc chciałem się dowiedzieć więcej....

edit: Wątek osiągnął 100 stron. Gratuluję Daedowi za to, jaką frekwencję wśród fanów projektu udało  mu się zdobyć. Jeszcze raz wielkie GZ.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 16, 2009, 22:16:05 wysłana przez Daedalus »

Offline Krwawy Topór

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1484 dnia: Listopada 16, 2009, 23:30:02 »
    W innym zamkniętym wątku znalazłem rozmowę o broni palnej. Myślę, że to byłby ciekawy pomysł, jednak trzeba by go zbalansowac odpowiednio. Pistolet dla jeźdźca, byłaby to o niskim zasięgu spluwą jednostrzałowa(akurat na wrogiego lorda) jednak używanie broni palnej zmniejsza honor(bo nie fair) zaś strzelba, długo ładowana by musiałby być, a pociski dostępne w grze bardzo rzadkie i kończące sie(o ile się da) i w dodatku jedna osoba mogłaby mieć ich maks 10 ewt 15 ale wtedy innej broni już nie weźmie, wiec walka fejs tu fejs odpada.