Hehe, też proponowałem wcześniej zajawki fabularne, ale do tego akurat Mr D się akurat nie ustosunkował...
Jak dla mnie brak fabuły (JEDNEJ fabuły) to akurat atut tej gry. Nie lubię jak mi każą podbijać/ratować/niszczyć świat czy co tam jeszcze. Lubię za to bardzo "questy łańcuchowe" - szereg wynikających z siebie zdarzeń/zadań. Przykładem tego w M&B jest np. kampania wojenna, kiedy nie jesteśmy jeszcze wasalem (1 - przyjedź na miejsce, 2 - podążaj za armią, 3 - skocz nakup żarcia, 4 - rozpoznaj nam teren (...), a do tego zakończenie niepewne, bo czy armia zdobędzie zamek na który się czai to już zależy od okoliczności...) albo pomaganie pretendentom do tronu (1 quest którego zrobienie zajęło mi 4 dni :] - namawianie wasali, zdobywanie miast, etc). Nikt nas nie zmusza do wnikania w tą czy inną historię w świecie gry, a historii takich powinno być sporo żebyśmy sami mogli wybrać to co nas interesuje
Proponowałem taką dodatkową prostą zajawkę fabularną na kilka połączonych questów, ale - jak już wspominałem - żadnej reakcji nie było :/
(Gwoli przypomnienia: Miało się to opierać o wioskę w której mieliśmy startować - pod Zendar. Zostalibyśmy poproszeni o przekazanie wiadomości/pozdrowienie kogoś/ jeżeli w czasie podróży trafimy do określonej, innej wioski <gdzieś na skraju mapy>. Tam dowiedzielibyśmy się że wioska z której wyjechaliśmy została złupiona, a ludzie w większości wymordowani. Gdyby zachciało nam się wrócić do niej, spotkalibyśmy jednego-paru wieśniaków kończących właśnie grzebać zwłoki i wynoszących się do Zendar. Okazuje się że sprawcą nie może być żaden z Lordów, bo Zendar z nikim nie prowadzi wojny, a jakoś dziwnym trafem nikomu nie chce się za bardzo sprawy badać... bla bla bla)
W każdym razie moglibyśmy koniec końców odszukać i ukarać sprawców albo olać to sobie w cholerę. Moim zdaniem dodanie kilku takich zajawek dodałoby grze uroku.