Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328730 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kalsiver

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #1410 dnia: Listopada 08, 2009, 21:59:21 »
    Ja mam ciekawy pomysł: zawsze wkurzało mnie, że aby kupić bydło muszę pogadać ze starszym wioski. Fajnie by było, gdyby zaistniała możliwość kupna bydła z poziomu screena, w którym mamy wybór: speak the elder, go to village center, recruit volunteers itp.

te opcje będą wyłączone :D
    Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu następującym po tym terminie.
    Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #1411 dnia: Listopada 08, 2009, 22:28:45 »
    Heh, jeśli będą wyłączone, to dobrze, ale mam nadzieję że nie wszystkie :D. Bo jak wtedy byśmy splądrowali wioskę, lub ukradli bydło? :)
    Choć z drugiej strony, jestem ciekawy, jak by to wyglądało, takie plądrowanie wioski "na żywo" :].

@Down: To dobrze, że będzie opcja włącz/wyłącz, bo mnie by dobijało 3 minutowe włączanie się sceny ;)
    « Ostatnia zmiana: Listopada 08, 2009, 22:37:33 wysłana przez Xasan »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1412 dnia: Listopada 08, 2009, 22:36:11 »
    Heh, jeśli będą wyłączone, to dobrze, ale mam nadzieję że nie wszystkie :D. Bo jak wtedy byśmy splądrowali wioskę, lub ukradli bydło? :)
    Choć z drugiej strony, jestem ciekawy, jak by to wyglądało, takie plądrowanie wioski "na żywo" :].
    Będą podstawowe opcje w menu typu "Pospaceruj", albo "Pojmij wrogie działanie"/"Oblegaj", "Wyjdź". Wszelkie zakupy, odwiedziny w gospodach będziemy musieli robić normalnie, czyli wjechać do miasta, odnaleźć kupca / gospodę i dalej wiadomo.
    Ale z tego co pamiętam będzie to opcja do włączenia/wyłączenia. Osoby ze starym sprzętem mogą mieć problemy (długie wczytywanie scen).

Pozdrawiam!

Offline adsk8

• Użytkownik
    • SK8 or DIE
    « Odpowiedź #1413 dnia: Listopada 09, 2009, 17:13:25 »
    Nie wiem czy tak będzie ale można by urealnić rozgrywkę stosując takie coś jak, że wiadomo po pewnym czasie pod naborem atakujących tarcza nam pęka i trzy nie można zrobić tak aby po pęknięciu zostawała by usunięta z ekwipunku???

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1414 dnia: Listopada 09, 2009, 18:13:41 »
    UP.
    Takie coś jak z końmi, po pierwszym zniszczeniu tarczy uzyskuje ona przedrostek słabej jakości. A po drugim zniszczeniu znika z ekwipunku, tak jak zabity koń.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline necron1501

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1415 dnia: Listopada 09, 2009, 22:08:37 »

To skąd wiadomo? Daedalus tak powiedział?

<----------------- rejestrujcie się :D

Offline Zdunio

• Użytkownik
    • Życie i śmierć dla narodu
    « Odpowiedź #1416 dnia: Listopada 10, 2009, 16:40:09 »
    Nie wiem czy tak będzie ale można by urealnić rozgrywkę stosując takie coś jak, że wiadomo po pewnym czasie pod naborem atakujących tarcza nam pęka i trzy nie można zrobić tak aby po pęknięciu zostawała by usunięta z ekwipunku???

Takie coś jak z końmi, po pierwszym zniszczeniu tarczy uzyskuje ona przedrostek słabej jakości. A po drugim zniszczeniu znika z ekwipunku, tak jak zabity koń.

Jemu chodziło chyba o usunięcie a nie o słabszą jakość. Całkowite zniszczenie przy koniu można by było zrobić, Do tarczy zawsze dokladało się kilka desek i na nowo malowano i bła tarcza... Ale przy koniu... I tak rzadko padają a wątpliwe by koń, który dostał 10 razy mieczem, 10 razy piką i z 20 strzał w ciągu jednej bitwy jeszcze mógł nas wieść.

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1417 dnia: Listopada 10, 2009, 17:22:58 »
    Konie powinny być na jedno uderzenie/trafienie. Tarcze tak jak powiedział kolega up były naprawiane. Ale koniom raczej się desek nie dokładało :P
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1418 dnia: Listopada 10, 2009, 17:26:54 »
    Wyobrażasz sobie kawalerię która traci wierzchowce na samym początku bitwy? Przecież taka walka zmieni się w monotonne starcia piechoty. Chyba wyraz "mount" w nazwie zobowiązuje aby jazda górowała nad resztą żołdaków. 
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Zdunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1419 dnia: Listopada 10, 2009, 17:34:36 »
    No właśnie, jak człowiek nie ginie na jeden cios piką to co ma zrobić takie bydle dla którego strzały są jak wykałączki :D.

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1420 dnia: Listopada 10, 2009, 21:46:28 »
    No właśnie, jak człowiek nie ginie na jeden cios piką to co ma zrobić takie bydle dla którego strzały są jak wykałączki :D.
    Koleś średnio ginie po 2/3/4 hitach, czasem jak się dobrze trafi to po 1, a z lancy ginie zwykle po hicie.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1421 dnia: Listopada 10, 2009, 22:50:28 »
    Koleś ma góra 60HP, a koń grubo ponad 100. Pancerz też ma nie najgorszy. A koleś nie pada po jednym, a często nawet po dwóch i trzech bełtach lub strzałach.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1422 dnia: Listopada 11, 2009, 12:28:56 »
    Wiecie co, moim zdaniem za bardzo komplikujecie sprawę. Z tymi konmi to by bylo tak;
    Kupiles konia bardzo dobrego za 11 tysiaczków.
    Jedziesz w bitwie, myslisz: Padną jak muchy!
    Szarżujesz, gośc trafia koniowi w nogę i bum, konia nie ma bo lucznik byl super-hiper-ekstra-wykoksanym w kosmos-i nie wiadomo co jeszcze-lucznikiem...

Offline Zdunio

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1423 dnia: Listopada 11, 2009, 14:20:19 »
    Chyba kupujesz konia za 110 zlota... jeżeli pada ci koń tak szybko, bo mi koń pada rzadko gdy jest jakaś bitwa między królami 400v400

Offline Hitex

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1424 dnia: Listopada 11, 2009, 15:20:34 »
    Proszę cię zacznij czytać ze zrozumieniem -.-
    Ja podałem przykład, jakby to wyglądało z tym 1 hit 1 ded trybem....
    btw. Za 110 złota fajnie, tylko to nie tibia ;/ jeśli chodzi ci o złoto, to mogłoby to być np. 110g złota etc etc to za to by porządny konik był. Używaj jednostki pieniężnej, która jest użyta w M&B(denary...) sry za przyczepienie się ale jak już tak wszyscy się wszystkiego czepiają co do szczegółu to ja też xD
    « Ostatnia zmiana: Listopada 11, 2009, 15:22:43 wysłana przez Hitex »