Wpadłem na kilka pomysłów, nie wiem niestety, czy silnik M&B na to pozwoli ;/
-Otwieranie bram podczas oblężenia.Mógłby otworzyć je żołnierz, Ty sam, bądź Twój szpieg. Po otwarciu nastąpiłby wjazd żołnierzy (nie tylko piechoty) do miasta i rzeź :D
-Machiny oblężnicze, takie, którymi można byłoby zniszczyć mury (to wydaje mi się najmniej prawdopodobne do zaimplementowania w M&B), bo o ile się nie mylę takie do zabijania ludzi gdzieś już były.
-Walki na ulicach miast. W zwykłym M&B było coś takiego, tylko, że występowało wręcz sporadycznie. Byłyby to zarówno walki podczas oblężenia, jak i np. w czasie buntu (o którym napiszę zaraz).
-Bunty i rebelie. Tu chyba każdy się domyśli. Mieszkańcy miasta, bądź wioski należącej do Ciebie chwycili za broń i chcą Cię zabić, zarówno za b. wysokie podatki, jak i bycie człowiekiem bez honoru.
-Wprowadzenie pór roku. Wiem, to raczej bez sensu, bo większość z nas podbija cały świat po max 1000 dni, no ale byłoby to ciekawe ;p
-Sztandary podczas bitwy. Wynajmujesz powiedzmy 3 chorążych, których zadaniem jest noszenie sztandarów, podwyższają oni morale jednostek walczących koło nich. Możesz również samemu mieć sztandar i używać go jako obronę przed ciosami wroga.
Jak mi się coś jeszcze przypomni to dam znać.
PS. Krzesło podczas walki w karczmie rox xD
Oooo, właśnie! Jedzenie koni w ekwipunku, gdy zabraknie papu! xd