Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328872 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #960 dnia: Lipca 31, 2009, 11:35:04 »
    Wcale nie mowie, ze za darmo. Moim zdaniem cena jednostek powinna sie konczyc na 80-100 denarow (a nie PLN :P ). Nie za duzo i nie za malo. Ale to tylko moje zdanie.

Offline Marat

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #961 dnia: Lipca 31, 2009, 20:25:54 »
    Jak żołnierze będą pobierać kosmiczny żołd to i z lenn powinniśmy dostawać więcej kasy niż te śmieszne 200-300 denarów za wioskę.
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Mortis

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #962 dnia: Lipca 31, 2009, 22:03:05 »
    Lub dostac duzo budynkow, ktore podnosily wartosc wioski :) w PoP jest duzo budynkow rozwojowych, nawet Plac Cwiczen.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #963 dnia: Sierpnia 01, 2009, 07:36:55 »
    Juz ten pomysł był :d i to dawno, btw. czy tutaj można też rozmawiać o jednostkach - mam pomysł który bedzie ich dotyczył.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #964 dnia: Sierpnia 01, 2009, 09:03:24 »
    Raczej nie można. Są dwa oddzielne tematy dotyczące jednostek.

Offline carl

• Użytkownik
    « Odpowiedź #965 dnia: Sierpnia 03, 2009, 18:48:43 »

A co byście powiedzieli na to ze jeżeli byśmy mieli Bardzo dobre relacje z jakimś lordem to on przechodzi do naszej frakcji wraz z posiadanymi lennami oraz jego była Frakcja wypowiada nam wojnę od razu???  :)?? ;p albo i nie wypowiada ale spadają nam relacje z innymi lordami tejże frakcji

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #966 dnia: Sierpnia 03, 2009, 19:58:21 »
    Hmm... nawet całkiem całkiem dobry pomysł, aczkolwiek musiało by to być co najmniej 35-45 relacji z lordem.
    ps. według mnie masz za dużą sygnaturkę...

Offline Marat

• Użytkownik
    « Odpowiedź #967 dnia: Sierpnia 04, 2009, 10:05:39 »
    Ja zamiast wprowadzania ogromnego żołdu naszym wojakom zrobiłbym, że aby ich awansować trzeba zapłacić określoną sumę (na ekwipunek itp.) np. żeby awansować chłopa na milicjanta 50 Denarów, swadiańskiego piechura na konnego 500 Denarów itd. Natomiast żołd nie był by taki wysoki. Koszt awansu zależał by tak jak żołd od poziomu jednostki.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 04, 2009, 10:08:01 wysłana przez Marat »
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #968 dnia: Sierpnia 05, 2009, 12:44:31 »
    Mogłem dopisać tego posta w konfigurowaniu jednostek, ale tam zrobił się wielki syf, więc sobie daruje i dam to tutaj...

Już prosiłem o to Sz.P. Alkhadiasa:P, żeby wprowadził do moda dodatkową frakcję, która skladała by się z samej, powtarzam samej, lekkiej jazdy, bez opancerzenia, silnych koni, i oczywiście dysponująca tylko bronią krótkodystansową, bez żadnych łuków, kusz, lanc itp...Jej siła polegałaby na ilości i mobilności a ich rekrutacja w wioskach była by większa niż innych frakcji... Da radę???

Offline DrapiChrust

• Użytkownik
    • SAY CHEESE
    « Odpowiedź #969 dnia: Sierpnia 05, 2009, 16:20:12 »
    Ja tam nadal czekam z resztą pomysłów na wersję Alfa. Mam tylko nadzieję, że w RotS nie będzie tego samego upierdliwego błędu (niedopatrzenia?) co w większości modów - NPC ze świetnym sprzętem dostępne za free od samego początku gry. Ma to chyba każdy mod jaki ściągnąłem na wersję 1.cośtam. Najbardziej rozłożył mnie chyba Europe 1200, gdzie spotkałem na lvl2 jakiegoś ruska ze sprzętem za 6-7 tysięcy denarów, którego można było zrekrutować za 2 stówy....................... to jakby zaczynać Fallout z combat armor w plecaku.....
    Gdybym był moderem... bada bada bidu bada bada bidu bidu bam...

Offline Ans

• Użytkownik
    « Odpowiedź #970 dnia: Sierpnia 07, 2009, 07:35:41 »
    Wrócę na chwile do tematu wielkości party. Zastanawiam się czy było by możliwe na początku rozgrywki ( bez mozliwości późniejszej zmiany ) dodanie opcji wyboru wielkości party, tak jak wybieramy w Medievalu wielkość oddziału. Przykładowo 50 % normal'a , 100 % ( czyli bez zmian ) i 150 %. ( alternatywnie -  75%,100%,125% - tak jak wyżej w odniesieniu to wielkości party w Native , lub też - wyjście najlepsze wg mnie - wyśrodkowując na 75 % i przyjmując za max 100 % Native - czyli  50 %, 75 %, 100 % ) Sądzę , że to by pogodziło wszystkie gusta.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2009, 07:48:01 wysłana przez Ans »

Offline Kefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #971 dnia: Sierpnia 07, 2009, 08:48:56 »
    Jest dobrze tak jak jest, po co kombinować ^^

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #972 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:30:21 »
    Ja mam takie dwa błahe pomysły, które choć trochę zwiększyły by realizm bitew w M&B.

1. Chrzęst zbroi! Kto widział jakąkolwiek rekonstrukcję bitwy, czy nawet tylko pokazowy pojedynek dwóch ludzi przebranych za rycerzy, ten na pewno wie o co mi chodzi. Przecież podczas walki zbroje "chrzęściły". Zarówno kolczugi, jak i płytówki. Tego mi zawsze brakowało podczas bitew w M&B. Zawsze. Sądze, że taki dodatek mógłby sprawić, że bitwy będą bardziej klimatyczne. Ale to już moje zdanie. Co sądzicie o takim pomyśle?

2. Krzyki podczas bitew. Przecież w prawdziwej bitwie były okrzyki bojowe, wrzaski wynikające z bólu, itp. W modzie XIII Century jest coś podobnego, ale to tylko krzyki wrogów kiedy są zabijani. I to po rosyjsku. Nie miałbym nic przeciwko temu, aby było po angielsku. Ale jakieś takie wrzaski mogłyby być. Pomogło by to w zwiększeniu klimatu. Co o tym sądzicie?

Wiem, że to dwa błahe pomysły i nie wpływają znacząco na rozgrywkę, ale dzięki takim drobiazgom bitwa mogłaby być o wiele bardziej realistyczna i trzymająca klimat średniowiecza.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #973 dnia: Sierpnia 07, 2009, 09:36:46 »
    Pomysł pierwszy super! Można by była wyzwać jakiegoś lorda na pojedynek jeden na jeden przed samą bitwą, co tym samym zwiększało by klimat....poza tym wynik pojedynku wpływałby na morale. Co do drugiego to za dużo krzyku by było, poza tym tylko na filmach umiera się z wielkim krzykiem i w Holywodzkich stylu...

Offline Kefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #974 dnia: Sierpnia 07, 2009, 10:09:46 »
    A ja jeszcze mam pomysł, który niekoniecznie musiałby być wykonany. Chodzi mi o zwykłe poprawienie niedopracowania ze strony twórców gry. Otóż, gdy spotykamy się z jakimś lordem, to on stoi na kawałku skały. Czy można podmienić teren na bardziej naturalny ?(jeśli nie chciałbyś się bawić z modelem/nie miałbyś czasu to mógłbym to zrobić)