Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328987 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aradax

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #840 dnia: Lipca 16, 2009, 12:38:11 »
    Deadalusie jak tam postępy ? Kiedy można sie spodziewac bety ? Na dniach czy troszke jeszcze poczekamy ?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #841 dnia: Lipca 16, 2009, 13:11:56 »
    Ja p******e ile można tłuc że jak coś będzie to zostanie napisane, nie dociera?

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #842 dnia: Lipca 16, 2009, 14:41:16 »
    Napiszcie w regulaminie że za takie pytanie odrazu ban na 30 dni ;]. Daed weź napisz sobie w sygnie że mod nie ukończony czy coś.

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #843 dnia: Lipca 16, 2009, 16:30:08 »

Ja p******e Daed mówił, że postara się zrobić do końca lipca, a on pytał czy się wyrobi, czy to takie straszne?

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #844 dnia: Lipca 16, 2009, 16:33:49 »

Ja p******e Daed mówił, że postara się zrobić do końca lipca, a on pytał czy się wyrobi, czy to takie straszne?
    Straszne. Jak będzie to będzie, cierpliwość to cenna cecha, a nie co 4 pyta się kiedy, a czy zdąży itp. pewnie większość woli nawet poczekać ciut dłużej byle by było dobrze zrobione i bez komplikacji

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #845 dnia: Lipca 16, 2009, 16:38:50 »
    Chyba każdy NORMALNY człowiek woli lepiej niż szybciej...

A co do moich sugestii to czy próbowałeś Daedalusie już walczyć ze skryptem formacji? Bo chyba wszystkim marzy się porządnie zrobiona formacja klina ciężkiej kawalerii czy osławione koło mongolskie w wykonaniu Khergitów...

EDIT: Może źle się wyraziłem. Chodzi mi o sposób ataku kiedy konni doskakiwali, strzelali i odskakiwali od przeciwnika.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 16:44:38 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #846 dnia: Lipca 16, 2009, 16:41:27 »
    Ja taki mały offtop, ale nie muszę zadać to pytanie.
    czy osławione koło mongolskie w wykonaniu Khergitów...
    Co masz na myśli pod nazwą "koło mongolskie"?

A już co do tematu. Ja tam również uważam, że lepiej poczekać któryś tydzień dłużej, a dostać produkt bardziej satysfakcjonujący.

EDIT: Jeszcze raz piszę. Sir Luca możesz wyjaśnić mi pojęcie "koło mongolskie", szukałem w google, ale bez powodzenia.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 16:55:31 wysłana przez proud »

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #847 dnia: Lipca 16, 2009, 16:44:23 »
    Czy mur pik oraz strzał na rozkaz. Do końca lipca? Ja wole zaczekać a Daed zrobi wszystko spokojnie, czyli jak wiadomo lepiej.

Proud - :D Może wygląd koła? To się nazywa... właśnie jak to się nazywa?

Offline Beast_Face_666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #848 dnia: Lipca 16, 2009, 16:51:53 »
    myślę że najważniejsze są formacje piechoty ... bo mam dość sytuacji w rodzaju 50 Swadiańskich rycerzy + 25 Veagirsjkich rycerzy
    walczy z 150 rghodokami
    wynik bitwy to 149 zabitych + 1 ranny wróg a straty po mojej stronie to 5-10 ludzie nawet na najwyższym poziomie :p

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #849 dnia: Lipca 16, 2009, 16:58:28 »
    Ta formacja to krąg kantabryjski(o ile się nie mylę).

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #850 dnia: Lipca 16, 2009, 18:34:21 »
    Ta formacja to krąg kantabryjski(o ile się nie mylę).
    własnie to chciałem napisać, w total war jest taka formacją dla konnych łuczników, ustawiają się w okrąg i strzelają do wroga a ponieważ są w ciągłym ruchu odnoszą mniejsze straty od wrogiego obstrzału, tak to tam wyglądało, jednak po jakimś czasie doszedłem do wniosku że skuteczniejsi są strzelając ze standardowej formacji

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #851 dnia: Lipca 16, 2009, 18:39:58 »
    Swoją drogą przydał by się rozkaz, żeby nazi wojacy wrócili do ostatniego punktu "Utrzymać tę pozycję".

EDIT:

Można  by jeszcze poszerzyć granice map(o sporo) ale samej nie. Tzn. kiedy się wyjedzie za właściwą(na tej na której toczy się walka) pojawiam by się napis "Dezercja będzie karana śmiercią". To by zapobiegło uderzaniu w niewidzialnej ściany, W zależności od tego jaki mamy stan, morale nasi wojacy by wrócili lub nie.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 16, 2009, 19:05:26 wysłana przez gamer96 »

Offline Aradax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #852 dnia: Lipca 17, 2009, 00:04:32 »

I co sie wp****sz ? Chciales sie popisac czy co bo jakos ci nie wyszlo. Pisalem do Deada zeby sie dowiedziec czy nie ma jakis nieoczekiwanych przeszkod , i czy istnieje szansa ze beta wyjdzie tak jak planowo miala wyjsc. Wiec sie niewp****j.

Radzę Ci uważać z tym słownictwem, bo się doigrasz.

EDIT : Taa , sorki ale chcialem sie dowiedziec czy lipiec dalej wchodzi w gre.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 17, 2009, 15:18:57 wysłana przez Aradax »

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #853 dnia: Lipca 17, 2009, 00:39:26 »
    (click to show/hide)
    wybaczcie też pozwoliłem sobie skopiować i przepraszam za offtop

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #854 dnia: Lipca 17, 2009, 01:17:42 »
    A co do moich sugestii to czy próbowałeś Daedalusie już walczyć ze skryptem formacji? Bo chyba wszystkim marzy się porządnie zrobiona formacja klina ciężkiej kawalerii czy osławione koło mongolskie w wykonaniu Khergitów...
    Czy mur pik oraz strzał na rozkaz.
    Swoją drogą przydał by się rozkaz, żeby nazi wojacy wrócili do ostatniego punktu "Utrzymać tę pozycję".

Będzie, będzie, spoko. Będą liczne formacje do wyboru i wiele rozkazów taktycznych. Będzie można dzielić wojaków na mniejsze oddziały i ustawiać ich przed bitwą. Swoim strzelcom będzie można kupić specjalne strzały zapalające, które będą podpalać budynki i ludzi. Pojawi się taran niszczący bramę oraz katapulty, niszczące mury i budynki. Pola walk będą znacznie większe i znacznie ładniejsze, zaś jednostki nie będą się już blokować na ścianach i ogólnie komputerowi przeciwnicy będą zachowywali się naturalnie. A pierwsza beta ukaże się już niedługo, tak w okolicach... pierwszego kwartału 2012 roku.

Zrozumcie jedną rzecz - pojedyncza osoba nie jest w stanie napisać całej gry od nowa i rozwiązać problemów, z którymi nawet cały zespół twórców gry sobie nie umiał poradzić. Nie jest też w stanie się rozdzielić, by jednocześnie np. poświęcić miesiąc czy więcej na próby stworzenia nowego systemu formacji i w tym samym czasie pisać od nowa skrypty sztucznej inteligencji, tworzyć nowe tekstury, prezentacje, poprawiać jednostki, dodawać questy itp. itd. Rozumiem, że Wasze oczekiwania wobec moda są wysokie... ale może zejdźmy na ziemię, ok?

Ponadto to nie jest wątek "Pytania odnośnie premiery", więc proszę tu (ani nigdzie indziej, bo odpowiadał na takie pytania już nie będę) ich nie zadawać. To dotyczy zwłaszcza Ciebie, Aradax, bo z tego co widziałem, to większość Twoich postów jest właśnie pytaniami z serii "a ile jeszcze zostało?"