Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Rządy Miecza - Ogólne sugestie, pomysły  (Przeczytany 328889 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    Odp: Ogólne sugestie, pomysły
    « Odpowiedź #675 dnia: Czerwca 27, 2009, 15:45:22 »
    Daedalusie a czy próbowałeś zrealizować mój pomysł dotyczący zmiany ikon wsi, miast i zamków na mapie?

Offline Nevader

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • "Nie masz pojęcia, czym jest Ciemna Strona."
    « Odpowiedź #676 dnia: Czerwca 27, 2009, 20:51:51 »
    W modzie Timeless Kingdoms są pozamieniane ikony lokacji na mapie, wiec to chyba żaden problem?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #677 dnia: Czerwca 27, 2009, 21:01:00 »
    Jest problem. Czas. Jedna osoba wszystkiego naraz nie zrobi.

Nie jest dla mnie problemem napisać banalnie prosty skrypt, który podmieniałby ikonki wsi. Nie jest też problemem utworzenie nowych modeli ikon (pewnie kilka godzin roboty, jeśli liczyć wszystkie nowe ikonki). I zrobię to, ale nie teraz, bo mam inne rzeczy na głowie.

Offline Kefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #678 dnia: Czerwca 27, 2009, 21:03:05 »
    Jedna osoba wszystkiego naraz nie zrobi.
    To dlaczego nie pozwolisz sobie pomóc ?

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #679 dnia: Czerwca 27, 2009, 21:39:24 »
    Nie jest dla mnie problemem napisać banalnie prosty skrypt, który podmieniałby ikonki wsi. Nie jest też problemem utworzenie nowych modeli ikon (pewnie kilka godzin roboty, jeśli liczyć wszystkie nowe ikonki). I zrobię to, ale nie teraz, bo mam inne rzeczy na głowie.

Wogóle nie chciałem Cie popędzać, wręcz przeciwnie. Chciałem się tylko spytać, bo wspominałeś, że pomyślisz nad tym pomysłem i chciałem się dowiedzieć co w tej sprawie słychać;)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #680 dnia: Czerwca 27, 2009, 22:01:55 »
    Spoko, nie odbieram tego jako popędzanie. Po prostu się tłumaczyłem. ;P Pomysł mi się podoba, więc będzie. Jeśli nie w pierwszym wydaniu, to w którymś z kolejnych.

To dlaczego nie pozwolisz sobie pomóc ?

Tłumaczyłem to już kilkakrotnie. W dużej mierze to ambicja, chęć zrobienia czegoś samodzielnie. Jednak jest to też dla mnie poligon, na którym mogę się szkolić. Nic tak nie zmusza do główkowania, jak konieczność samodzielnego zmierzenia się z problemami.

I nadal chcę pracować sam... przynajmniej do pewnego etapu. Potem mogę pomyśleć o dodatkowej pomocy dla moda, albo nad dołączeniem do jakiegoś zespołu i zrobieniem wspólnie czegoś nowego, bardzo rozbudowanego.

Offline Kefir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #681 dnia: Czerwca 28, 2009, 10:37:25 »
    Dziś grając w M&B sobie o tym przypomniałem, chodziło mi to po głowie już wcześniej.

Otóż, czy dałoby się zrobić pasek życia dla konia ? To by było bardzo przydatne. Na duże armie mam taką taktykę: całe moje wojsko utrzymuje pozycję startową, a ja wyjeżdżam naprzeciw np. 70 wojom i gdzieś koło 40 zaczyna mnie gonić. Ja ich bardzo ostrożnie(aby się nie skaleczyć) wybijam, lecz wiadomo że nie da się uniknąć wszystkich ciosów. Szarżując w ludzi więcej życia traci koń niż my. Pasek życia dla naszego konia, lub chociaż stan zdrowia w procentach lub coś w tym stylu przy naszym życiu byłby bardzo przydatny. Chyba takie coś da się zrobić.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #682 dnia: Czerwca 28, 2009, 10:51:07 »
    Up Nie wiem czemu ale w niektorych wersjach [widzialem na screenie] jest tak ze sa punkty zycia i punkty zycia horsa :?,

Dobra, to oto mój pomysł:
    Dałoby się zrobić takie coś jak bale? W zamkach albo w mieście można by było wybudować takie coś jak "Pałac" etc. Nigdy nie widziałem [oprócz kampanni wojennych żeby w zamku/mieście było więcej niż 3/4 lordów. Takie coś znacznie by ułatwiło kontakt z lordami.
    Ty byś mógł zapraszać lordów oraz ty byś mógł być zaproszony.

Offline Chingis-Chan

• Użytkownik
    • Jedna strzała, jeden trup...
    « Odpowiedź #683 dnia: Czerwca 28, 2009, 11:59:29 »
    Dedalu (jeśli pozwolisz, że tak sobie skrócę), czy przewidujesz strzelanie ognistymi strzałami? Bo co sprawdzam moda, który ma jakieś 'fire bow'y", to odechciewa mi się grać. Jakaś iskierka leci po ściśle ustalonej paraboli, dość wolno, zupełnie niezgodnie z pociskiem, co zdecydowanie bardziej irytuje, aniżeli dodaje urozmaicenia rozgrywce. Jestem zdania, że jeśli wszystko, co chce autor zrobić, zrobi byle jak, to lepiej się skupić na najważniejszych rzeczach, i zrobić je elegancko. Na szczęście, jak mówisz, jesteś ambitny, więc trochę mnie to uspokaja :P. Tyle z mojego wywodu.
    pozdro

Offline Owicz

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #684 dnia: Czerwca 29, 2009, 08:17:13 »
    Może już zaproponował to, ale tematu nie czytałem (46 stron). Może bys dodał system expienia konia , zmianą imienia konia itp. Bo teraz koń to przedmiot służący do wożenia dupska rycerzyka.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #685 dnia: Czerwca 29, 2009, 08:28:13 »
    Po co takie coś , expienie konia pchli, gra była by za łatwa i nasz koń po czasie potrafił by  szarżą zabić cały odział, nie to bez sensu. A zmiana imienia to już kompletny bez sens.

Daedalusie może dodasz system Custom commander??

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #686 dnia: Czerwca 29, 2009, 08:33:42 »
    Może już zaproponował to, ale tematu nie czytałem (46 stron). Może bys dodał system expienia konia , zmianą imienia konia itp. Bo teraz koń to przedmiot służący do wożenia dupska rycerzyka.

Może będziemy też nazywać miecze, łuki, zbroje, hełmy.....może konia będziemy prowadzać na spacery, zajmować się złotą rybką itd.
    To nie Sims czy jakiś inny twór tylko m&b tak dla przypomnienia....

Jeśli chodzi o konie: podczas toczenia bitwy w tej grze koniowi jak i nam mocna się obrywa i raczej można po każdej z nich obniżać zdolności bojowe a nie dodawać doświadczenie, trochę realizmu...

Acha i jeszcze jedno....koń to właśnie przedmiot do wożenia dupska rycerza.....
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2009, 08:41:38 wysłana przez pwi7aaf »

Offline Hermit

• Użytkownik
    « Odpowiedź #687 dnia: Czerwca 29, 2009, 09:05:28 »

Może będziemy też nazywać miecze, łuki, zbroje, hełmy.....może konia będziemy prowadzać na spacery, zajmować się złotą rybką itd.
    To nie Sims czy jakiś inny twór tylko m&b tak dla przypomnienia....

Jeśli chodzi o konie: podczas toczenia bitwy w tej grze koniowi jak i nam mocna się obrywa i raczej można po każdej z nich obniżać zdolności bojowe a nie dodawać doświadczenie, trochę realizmu...

Acha i jeszcze jedno....koń to właśnie przedmiot do wożenia dupska rycerza.....

Ale wiecie, pomysł z pozoru głupi, ale szczerze mówiąc nie całkiem.
    Przecież w średniowieczu rycerze nadawali imiona swoim koniom i mieczom..

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #688 dnia: Czerwca 29, 2009, 09:10:51 »
    Tak nadawali, do pierwszej większej bitwy, a później to już na kabanosy.....

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #689 dnia: Czerwca 29, 2009, 09:43:26 »
    Tu się nie mogę pifcio do końca zgodzić.

W średniowiecznej europie rycerz często (niemal zawsze) na pole bitwy dojeżdżał na innym środku transportu, często były to muły, konie, a nawet bydło (które brane było jak tzw. żywy pokarm na kampanię). Dopiero na czas bitwy dosiadano konia bitewnego, który wcześniej na czas marszu nie był specjalnie obciążany po to żeby zachować świeżość oraz wytrzymać często kilkakrotne szarże w czasie jednej bitwy. Konie rycerskie na bitwach również nie ginęły tak jak to się często powszechnie uważa. Rycerz miał szacunek dla swojego konia oraz dla konia przeciwnika, a poza tym szarżując kopią raczej nie celował w rumaka, ale w jeźdźca, gdyż jeśli tak by uczynił to mogłaby to być jego ostatnia szarża w życiu. Również sam szyk średniowiecznej jazdy (szyk kolumnowo-klinowy, lub tzw. w płot) był raczej luźny, a sam walka między rycerstwem miała często charakter pojedynków. Oczywiście nie mówię, ze konie nie ginęły, bo ginęły, ale nie zdarzało się to tak często jak wm&b;)
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 29, 2009, 09:45:21 wysłana przez proud »