Na początek, pozdrawiam wszystkich, którzy uczestniczą w tworzeniu tego moda. Skoro wstęp mam już za sobą, to teraz chcę przedstawić mój pomysł na wprowadzenie do gry dwóch elementów, kompletnie niepraktycznych, lecz uprzyjemniających (moim zdaniem) rozgrywkę. Mianowicie, każdy kiedyś korzystał z tarczy, by uchronić się przed obrażeniami zadanymi przez strzały, oszczepy itp. Wspomniane pociski, po trafieniu w tarczę, pozostają na niej aż do samego końca bitwy. Może się zatem zdarzyć, że nasza tarcza będzie przypominała wyglądem "jeża". Jako że używanie takiej, "nafaszerowanej" toporkami i oszczepami tarczy, jest w rzeczywistości niemożliwe (już nie wspomnę o tym, że wygląda to śmiesznie), pomyślałem, że można by było je od czasu do czasu usunąć. Powiedzmy blok + atak oznaczałyby, że nasz wojownik uniesie swoją broń i zetnie/strąci z tarczy nagromadzone na niej pociski. Drugi pomysł powstał na podstawie pierwszego i nie będę się specjalnie rozpisywał na jego temat. Chodzi w nim o to, że gdy na naszej tarczy nie znajdują się żadne pociski, to ta sama kombinacja klawiszy spowodowałaby, że nasz podopieczny (a za jego przykładem, również reszta wojska), zacznie uderzać bronią o swoją tarczę. Nie wiem czy istnieje szansa na zrealizowanie tych pomysłów, bowiem o moddingu wiem bardzo niewiele. Również dlatego przedstawiam jedynie pomysły a nie gotowe efekty.
Pzdr.