Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania  (Przeczytany 120572 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania
    « Odpowiedź #195 dnia: Maja 31, 2013, 10:28:06 »
    Luca mnie tu odesłał. Niech będzie, mam tylko nadzieję, że ta wiadomość jakimś cudem zostanie pokazana.

Aha, czyli regulamin tawerny nie kara za czyny, tylko za bycie daną osobą. Nie wiem jaki jest w tym sens. Jeśli uważasz, że po słownym ostrzeżeniu mnie bym dalej ciągnął ten sam temat, a Rivet nie, to myślę, to to można już nazwać "stronniczością"

Załóżmy jednak, że oceniamy osobę wg. kartoteki, jedziemy.
    2 lata temu otrzymałem ostrzeżenie za bezpośrednią obrazę. Nie pamiętam kiedy po raz ostatni robiłem znowu coś takiego, jednak oczywiście nie otrzymałem ostrzeżenia słownego, jak niedawno SpiderPig, którego post był jeszcze bardziej patologiczny i niósł jeszcze mniej wartościowej treści niż mój 2 lata temu. Nie wspominam nawet o tym, że 2 lata w moim wieku to baaardzo dużo (yyyyy, swoim zachowaniem pokazujesz że się nie poprawiłeś! - Do tego zaraz przejdziemy)

Rok temu otrzymałem ostrzeżenie "za całokształt" (Osobiście, mój ulubiony rodzaj, oczywiście bez wcześniejszego ostrzeżenia słownego), a to że Daedalus mnie nie cierpiał nie ma z tym żadnego związku.

Pół roku temu, wlepiłeś mi ostrzeżenie, za moją prośbę do 4pp, podpartą stosownymi argumentami (I napisaną w tak kulturalny sposób, że wszystkie osoby z którymi rozmawiałem dziwiły się twojej tak radykalnej reakcji), by na forum 4pp nie nazywano naszego członka, który pomyślał, że LN to przeistoczenie 14pk, "szpiegiem" z dopisanym wulgaryzmem. Uznałeś moją prośbę za prowokację i bez jakiegokolwiek ostrzeżenia słownego wlepiłeś mi 25pkt. Przez 2 tygodnie starałem się pokazać swoją rację i w tym właśnie temacie pisałem, jedanak po bodajże 2 odpowiedziach znudziło Ci się pisanie ze mną. Nie mówiąc też o argumencie "Niedługo i tak zjedzie Ci do 50.

Niedawno dostałem 5 pkt za żart w Prima Aprilis w temacie 14pk. Oczywiście, argument "zaraz ci zjedzie" też się pojawił.

A teraz za napisanie kolejnej prośby, która dotyczy bezpośrednio tawerny, dostałem 20 pkt, nie wspominając o tym, że każdy ogr potwierdzi fakt, że 14pk to część polskiej sceny, bo to polski pułk. Większością odpowiedzi były wyzwiska, jednak ,rzecz jasna, ostrzeżenie, nieprzyjemne słowa od moderatora oraz groźby otrzymałem właśnie ja. Porównajmy to teraz do przykładu Veinrusa (Sądził go Dyktator). Pisał coś, co w żadnym stopniu nie dotyczyło tawerny. Było próbą "pokazania światu" jakie jest 14pk. Zostało napisane raz, a po rozmowie z Dyktatorem, spróbował swojego szczęścia po raz drugi. Konkluzja

Jeśli sądzisz, że twoje działania są "bezstronne", i uważasz, że argument "Masz już kilka warnów" pozwala ci całkowicie ignorować stosowanie regulaminu do niektórych osób, to się grubo mylisz. To, że ktoś ma warny, dodając, że sama administracja często nie uważa za tak wielką rzecz (czyt. wyżej), nie usprawiedliwia łamania regulaminu przez innych. Przy tego typu aferach zawsze zadaje sobie pytanie "Co by było, gdybym ja tak odpowiadał?".

Poza tym, stwierdzam, że czas w którym nie pokazywałeś się na forum, a działem klanowym zajmował się Dyktator, był chyba najbardziej sprawiedliwym okresem w historii tych tematów. Wg. mnie dyskusje mają prawo istnieć na forum dyskusyjnym, a administracja powinna reagować dopiero na prośbę autora tematu bądź też kiedy dyskusja zamienia się w wyzwiska. Dopiero dzięki tak elementarnej "wolności" użytkownicy mogą czuć się spokojnie odpowiadając w normalny sposób.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #196 dnia: Maja 31, 2013, 11:16:10 »
    Luca mnie tu odesłał. Niech będzie, mam tylko nadzieję, że ta wiadomość jakimś cudem zostanie pokazana.
    (...)
    A czemu miałaby nie być zatwierdzona? Poprzesz swoje ukryte oskarżenia jakimś konkretnym dowodem czy po prostu chlapiesz błotem na oślep?

(...)
    Aha, czyli regulamin tawerny nie kara za czyny, tylko za bycie daną osobą. Nie wiem jaki jest w tym sens. Jeśli uważasz, że po słownym ostrzeżeniu mnie bym dalej ciągnął ten sam temat, a Rivet nie, to myślę, to to można już nazwać "stronniczością"

Załóżmy jednak, że oceniamy osobę wg. kartoteki, jedziemy.
    2 lata temu otrzymałem ostrzeżenie za bezpośrednią obrazę. Nie pamiętam kiedy po raz ostatni robiłem znowu coś takiego, jednak oczywiście nie otrzymałem ostrzeżenia słownego, jak niedawno SpiderPig, którego post był jeszcze bardziej patologiczny i niósł jeszcze mniej wartościowej treści niż mój 2 lata temu. Nie wspominam nawet o tym, że 2 lata w moim wieku to baaardzo dużo (yyyyy, swoim zachowaniem pokazujesz że się nie poprawiłeś! - Do tego zaraz przejdziemy)

Rok temu otrzymałem ostrzeżenie "za całokształt" (Osobiście, mój ulubiony rodzaj, oczywiście bez wcześniejszego ostrzeżenia słownego), a to że Daedalus mnie nie cierpiał nie ma z tym żadnego związku.

Pół roku temu, wlepiłeś mi ostrzeżenie, za moją prośbę do 4pp, podpartą stosownymi argumentami (I napisaną w tak kulturalny sposób, że wszystkie osoby z którymi rozmawiałem dziwiły się twojej tak radykalnej reakcji), by na forum 4pp nie nazywano naszego członka, który pomyślał, że LN to przeistoczenie 14pk, "szpiegiem" z dopisanym wulgaryzmem. Uznałeś moją prośbę za prowokację i bez jakiegokolwiek ostrzeżenia słownego wlepiłeś mi 25pkt. Przez 2 tygodnie starałem się pokazać swoją rację i w tym właśnie temacie pisałem, jedanak po bodajże 2 odpowiedziach znudziło Ci się pisanie ze mną. Nie mówiąc też o argumencie "Niedługo i tak zjedzie Ci do 50.
    (...)
    Wyobraź sobie, że wychodzimy z założenia, że mamy na forum do czynienia z ludźmi inteligentnymi a takie uczą się na błędach. Jeśli nie na swoich, to na pewno na cudzych. Niestety, czasem zdarzy się, że ktoś mimo upomnień i ostrzeżeń łamie nasze zasady dalej. Wtedy nie pozostaje nam nic innego jak z całą surowością karać takie osoby aż do bana włącznie. Na wasze "nieszczęście" uchodzę za najłagodniejszego moderatora/ administratora w historii Tawerny i unikam banowania jak tylko mogę.
    Jak sam pewnie zauważyłeś, dwa twoje pierwsze ostrzeżenia otrzymałeś od innych moderatorów/ administratorów, a ja nie mam podstaw aby uważać ja za niesłuszne. Mając już 50pkt na koncie, czyli 2 ostrzeżenia (zaakceptowałeś regulamin wiec jesteś świadomy, że kolejne to ban) nie potrafiłeś się powstrzymać przed publicznym załatwianiem porachunków między waszymi klanami na Tawernie. Mimo tego, że cały czas podkreślamy na każdym kroku, że to forum nie do tego ma służyć. Wasze prywatne sprawy załatwiajcie sobie prywatnie, nikt z nas nie ma ochoty przyglądać się kolejnej wojence polegającej na wzajemnym obrzucaniu się gównem na forum...
    Ale nie, byłeś mądrzejszy od wszystkich i postanowiłeś złamać regulamin, no ale doczepił się ten wredny Luca i zamiast cię zbanować (na co z formalnego punktu widzenia zasłużyłeś) dał ci tylko 25pkt, jak on w ogóle śmiał!!!

(...)
    Niedawno dostałem 5 pkt za żart w Prima Aprilis w temacie 14pk. Oczywiście, argument "zaraz ci zjedzie" też się pojawił.
    (...)
    Pozwolisz, że nie skomentuję tego faktu, HutH może się wypowie, on przyznawał ostrzeżenie a ja nie pamiętam o co poszło. Ale skoro musiał użyć aż tak ostrych słów, to prawdopodobnie "żart" był niezwykle denny...

(...)
    A teraz za napisanie kolejnej prośby, która dotyczy bezpośrednio tawerny, dostałem 20 pkt, nie wspominając o tym, że każdy ogr potwierdzi fakt, że 14pk to część polskiej sceny, bo to polski pułk. Większością odpowiedzi były wyzwiska, jednak ,rzecz jasna, ostrzeżenie, nieprzyjemne słowa od moderatora oraz groźby otrzymałem właśnie ja. Porównajmy to teraz do przykładu Veinrusa (Sądził go Dyktator). Pisał coś, co w żadnym stopniu nie dotyczyło tawerny. Było próbą "pokazania światu" jakie jest 14pk. Zostało napisane raz, a po rozmowie z Dyktatorem, spróbował swojego szczęścia po raz drugi. Konkluzja
    (...)
    Tym razem dostałeś 10, nie 20pkt, to raz. Dwa, dostałeś to ostrzeżenia za usilne próby prowokowania do kłótni, równie dobrze mogłeś wysłać ta wiadomość do Veinrusa ale wolałeś napisać posta, twój wybór. Żyjemy w wolnym kraju ale wolność pociąga za sobą odpowiedzialność za własne czyny. Co więcej, większość odpowiedzi na twoją zaczepkę to należne jej milczenie i ignorowanie, nie wytrzymał Rivet i Templariusz. Jak zareagowałem w ich przypadku to sprawa między mną a nimi.
    Porównując to z zachowaniem Veinrusa w temacie waszego klanu, kluczowe wydaje się tu to, że sprawa zajmował się inna osoba. Nie mam w zwyczaju wchodzenia moderatorom w robotę. Dyktator uznał, że kasowanie postów tu wystarczy, miał do tego prawo. Taką decyzję podjął i ja nie mam zamiaru jej zmieniać.

(...)
    Jeśli sądzisz, że twoje działania są "bezstronne", i uważasz, że argument "Masz już kilka warnów" pozwala ci całkowicie ignorować stosowanie regulaminu do niektórych osób, to się grubo mylisz. To, że ktoś ma warny, dodając, że sama administracja często nie uważa za tak wielką rzecz (czyt. wyżej), nie usprawiedliwia łamania regulaminu przez innych. Przy tego typu aferach zawsze zadaje sobie pytanie "Co by było, gdybym ja tak odpowiadał?".
    (...)
    Tu też się mylisz, ja nie mam złudzeń co do bezstronności moich działań. Staram się aby zachować jak najdalej posunięty obiektywizm ale zdaję sobie sprawę, że jest on niemożliwy do osiągnięcia. Niestety masz pecha i to mnie Soner dał takie a nie inne uprawnienia i wyznaczył takie a nie inne zadania. I to ja mam decydować jakie środki perswazji w jakim wypadku będą skuteczne.
    W jednym się mylisz, uważam, że argument
    "Masz już kilka warnów"
    pozwala mi na stosowanie regulaminu w stosunku do niektórych z całą jego surowością oraz odłożenie pobłażliwości na bok.

(...)
    Poza tym, stwierdzam, że czas w którym nie pokazywałeś się na forum, a działem klanowym zajmował się Dyktator, był chyba najbardziej sprawiedliwym okresem w historii tych tematów. Wg. mnie dyskusje mają prawo istnieć na forum dyskusyjnym, a administracja powinna reagować dopiero na prośbę autora tematu bądź też kiedy dyskusja zamienia się w wyzwiska. Dopiero dzięki tak elementarnej "wolności" użytkownicy mogą czuć się spokojnie odpowiadając w normalny sposób.
    Jesteś człowiekiem bardzo odważnym albo bardzo aroganckim skoro wypowiadasz się w tak kategoryczny sposób w imieniu ogółu... Ale sądzić tak masz prawo, masz prawo mieć do mnie pretensje, masz prawo nie zgadzać się z moimi decyzjami. Masz też prawo nie korzystać z tego forum jeśli nie odpowiadają ci panujące tu zasady. Ale jeśli korzystasz, znaczy, że akceptujesz regulamin wiec musisz się przygotować na konsekwencje związane z nieprzestrzeganiem go.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #197 dnia: Maja 31, 2013, 11:21:07 »

1. Ah tak, więc Matim dostał ostrzeżenie od Luki i nagle Dyktator to najbardziej sprawiedliwy człowiek, w najbardziej sprawiedliwym okresie.

2. Dyskusje ? Też tak myślę, ale twoje teksty typu:
    (i nawiasem mówiąc reprezentuje ją lepiej niż całe AXW razem wzięte)

podpadają mi tu ciut pod prowokacje.

3. To może załóż sobie drugą Tawernę i tam udzielaj się na temat elementarnej wolności. To nie jest twoje forum, ani moje. Co tym samym oznacza, że podlegamy pod zasady, a nie je tworzymy.

https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #198 dnia: Maja 31, 2013, 11:34:13 »
    Nie podoba się pracowanie w niedzielę - zmień pracę. Nie podoba się forum - zmień forum. Ja na waszym miejscu bym po prostu zamknął ten temat XD

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #199 dnia: Maja 31, 2013, 11:38:42 »
    Wolałbym nie używac argumentu:
    Nie podoba się forum - zmień forum.
    Jest on moim zdaniem niedorosły i po prostu nie poważny. W końcu tworzymy forum dla użytkowników i zawsze jesteśmy otwarci na wszelkie sugestie. Co nie oznacza, że wszystkie pomysły się nam podobają...
    « Ostatnia zmiana: Maja 31, 2013, 12:01:42 wysłana przez sir Luca »

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #200 dnia: Maja 31, 2013, 12:05:57 »
    Nie mam w zwyczaju wchodzenia moderatorom w robotę.

W ogóle, tylko jak bodajże pół roku temu Corleone, czy inny moderator ostrzegł mnie słownie, to ty dorzuciłeś właśnie te 25pkt..

Twoja umiejętność dostosowywania regulaminu pod potrzebę usprawiedliwienia swoich działań powinna być sławna.

"Usilne próby doprowadzania do kłótni", a mówienie "Pokazałeś jak długiego masz e-penisa?" oczywiście tym nie jest, bo w takiej sytuacji praktycznie nie mogę odpowiedzieć, chociażby ze względu na zażenowanie.

Ciebie też się zapytałem dlaczego tak wyrzucasz mi "obrzydliwe kłamstwa". Nie odpowiedziałeś.

Co do mojej prowokacji, podpis jawnie dewaluujcy mój pułk w żadnym razie nie jest prowokacją. Może i źle zacząłem, jednak równie dobrze mogłeś zaakceptować moją prośbę, samemu zmienić podpis/kazać Veinrusowi i usunąć posty. -Nie, trzeba pojechać po bandzie, nie ważne kto zaczął.

Nie mówiąc o podpisie Baldwina, któremu za "łagodną prowokację" nic nie wlepisz. A jeśli już to nie bez mojej sugestii, bo wierzę w twoje zdolności percepcji.

I dalej, czy rozmawiając z tobą na forum jeszcze za czasów 12pp obrzucałem kogokolwiek gównem? Czy rozmowa na poziomie wg. Ciebie nie jest możliwa? Wystarczy, że właśnie grubiaństwa będziecie karać, a nie odcinać całość, nawet jeśli większość jest dobra.

Po twoich odpowiedziach chciałbym by wypowiedział się inny administrator, który mógłby poświęcić parę minut i ocenić moje posty/argumenty i twoje działania.

Co do drugiej tawerny. Próbowaliśmy. Jednak ówcześni moderatorzy poczuli się zobowiązani do storpedowania propozycji :)

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #201 dnia: Maja 31, 2013, 13:47:34 »

Twoja umiejętność dostosowywania regulaminu pod potrzebę usprawiedliwienia swoich działań powinna być sławna.

Regulamin się nie zmienia, wciąż jest taki sam. Twój brak umiejętności wyrażenia skruchy albo po prostu przyznania się do błędu powinien być legendarny.

Nie mówiąc o podpisie Baldwina, któremu za "łagodną prowokację" nic nie wlepisz. A jeśli już to nie bez mojej sugestii, bo wierzę w twoje zdolności percepcji.

Łagodna prowokacja ? Przecież to szczyt chamstwa ! Jak ja w ogóle mogłem wstawić w podpis "reinscenizacje" naszej walki na NW !

Jeżeli mnie ładnie poprosisz oczywiście zastanowię się nad usunięciem tego z mojej sygnatury.

https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #202 dnia: Maja 31, 2013, 14:37:15 »
    Luca - sugestie i rady a po prostu ból dupy i leczenie kompleksów i próba zwrócenia na siebie uwagi bo jestem nieszczęśliwy to jest różnica :D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #203 dnia: Maja 31, 2013, 16:02:07 »
    W ogóle, tylko jak bodajże pół roku temu Corleone, czy inny moderator ostrzegł mnie słownie, to ty dorzuciłeś właśnie te 25pkt..
    (...)
    Temat zamknął IvE a ja dołożyłem punkty, owszem. To, że nie mam takiego zwyczaju wcale nie oznacza, że czasem tego nie robię, jestem tylko człowiekiem...

(...)
    (...)
    Myślę, że najlepsza odpowiedzią będzie wyciąg z regulaminu forum:
    (...)
    16. Admini i moderatorzy mają pełną dowolność w interpretacji regulaminu.
    (...)

(...)
    "Usilne próby doprowadzania do kłótni", a mówienie "Pokazałeś jak długiego masz e-penisa?" oczywiście tym nie jest, bo w takiej sytuacji praktycznie nie mogę odpowiedzieć, chociażby ze względu na zażenowanie.
    (...)
    To tylko i wyłącznie pytanie... Cały czas zdumiewa mnie jak można tak obrzucać gównem osoby, których w ogóle się nie zna??? Jak chora i patologiczną trzeba mieć osobowość aby znajdować przyjemność w robieniu innym na złość przez internet? Jak małym i ograniczonym trzeba być człowiekiem aby nie okazywać innym choćby elementarnego szacunku i obrażać ich za plecami nie mając odwagi powiedzieć tego w twarz? Te pytania, podobnie jak to zacytowane przez ciebie są z rodziny retorycznych więc odpowiedź na nie zachowaj dla siebie.

(...)
    Ciebie też się zapytałem dlaczego tak wyrzucasz mi "obrzydliwe kłamstwa". Nie odpowiedziałeś.
    (...)
    Moje niedopatrzenie, twoje pw zostało przeoczone, w najbliższym czasie postaram się na nie odpowiedzieć.

(...)
    Co do mojej prowokacji, podpis jawnie dewaluujcy mój pułk w żadnym razie nie jest prowokacją. Może i źle zacząłem, jednak równie dobrze mogłeś zaakceptować moją prośbę, samemu zmienić podpis/kazać Veinrusowi i usunąć posty. -Nie, trzeba pojechać po bandzie, nie ważne kto zaczął.
    (...)
    Dalej uważam, że po postu szukałeś powodu do zaczepki a nazwa tematu Armii Xsięstwa jak i komentarz pod nią nie mają nic wspólnego z twoim pułkiem. Odebrałem to jako objaw megalomanii,l czy naprawdę uważasz, że wszyscy na każdym kroku próbują urazić was i ten wasz pułk? Wybacz ale mam ciekawsze zajęcia w życiu, Nikolay pewnie też...

(...)
    (...)
    Nie czytam i nie sprawdzam wszystkich podpisów ale tu masz rację, może być on odbierany jako złośliwy. Sam nie bardzo wiem o co chodzi, ty to ten kopiący czy kopany? Ale skoro masz poczuć się lepiej to napiszę do templariusza aby to zmienił.

(...)
    I dalej, czy rozmawiając z tobą na forum jeszcze za czasów 12pp obrzucałem kogokolwiek gównem? Czy rozmowa na poziomie wg. Ciebie nie jest możliwa? Wystarczy, że właśnie grubiaństwa będziecie karać, a nie odcinać całość, nawet jeśli większość jest dobra.
    (...)
    Może i działamy ze zbyt dużym rozmachem ale to użytkownicy produkują tyle śmieciowych wiadomości, że czasem ciężko oddzielić ziarno od plew. A ponieważ często więcej plew to nie dziw się, że szkoda często czasu na ratowanie tych pojedynczych ziaren.

(...)
    Po twoich odpowiedziach chciałbym by wypowiedział się inny administrator, który mógłby poświęcić parę minut i ocenić moje posty/argumenty i twoje działania.
    (...)
    Sam poproszę Sonera aby ocenił moje działania, jeśli dzięki temu będziesz szczęśliwszy...

Offline Dziki Wąż Mikołaj

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #204 dnia: Czerwca 30, 2013, 22:15:20 »
    Od NeToMaN:
    "Droga administracjo.
    Nie rozumniem, z jakiego powodu usunięty został wątek mojego klanu, mianowicie mówię tu o Kingdom of Zawiercie. W tym temacie zawarte zostały informacje o klanie, które uczuć niczyich obrażać nie miały, osoby których nicki zostały w tym temacie wymienione zgodziły się na to. Klan sobie spokojnie funkcjonuje, a tu nagle otrzymuję wiadomość że wątek ten przelał czarę goryczy (co ja, osobiście już prędzej opisał jako "przegięcie pały"). Rozumniem że zostałem wyciszony za debilizm i trolling, ale dlaczego cierpieć ma na tym klan?
    Przez usunięcie wątku, zniknęła możliwość informowanie innych o nou life`ach z Zawiercia, możliwość chwalenia się wynikami, czy też podzielenie się linkiem do naszej kochanej strony klanowej.

Czemu, czemu!? Nie kwestionuję ostrzeżeń otrzymanych za spamowanie i me chaniebne zachowanie. Z tym się zgadzam, nie było to mądre, ani zgodne z regulaminem. Lecz co złego było w tymże wątku?

Dobranoc. Kusi mnie by napisać "Pozdro poćwiczcie", ale chcę by przez moją wiadomość przemawiała mądrość, a nie pozerski idiotyzm.
    Pozdrawiam"

Co ja chcę powiedzieć osobiście - rozumniem jego winy, było to głupie z jego strony.
    Jednak nie wiem dlaczego zamknięto mu temat.

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #205 dnia: Czerwca 30, 2013, 23:13:11 »
    Temat został zamknięty, ponieważ ze skutkiem zastraszającym szerzyła się tam fala debilizmu. Wątek wyleciał do kosza i przez następne parę dni tam posiedzi.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #206 dnia: Lipca 01, 2013, 08:04:35 »
    Netoman, możesz mi wytłumaczyć po co ci dwa konta na Tawernie?

Decyzji Corleone podważać nie mam zamiaru. Poziom merytoryczny postów w tym temacie był żenujący. Klan dostanie możliwość zamieszczania informacji na swój temat na tym forum ale będzie mógł to robić tylko Netoman. Wstawię pierwszy post waszego tematu jeszcze raz, zamkniesz go i będziesz sam na bieżąco uzupełniał informacje, jeśli pojawi się tam jakikolwiek obcy post to temat zostanie zamknięty przez administratora a wtedy stracisz możliwość jego zamykania/ otwierania i edycji.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #207 dnia: Sierpnia 29, 2013, 15:53:23 »
    Cytat: Prußak
    Witam serdecznie

Składam zażalenie na Pifcia za ostrzeżenia, które mi wlepił. Rozumiem, że za nazwanie osoby per "idiota", która to odkopuje wątek po 7 latach (brak reakcji, a przecież za to można dać ostrzeżenie" jest karane 20 pkt, ponieważ Pifcio tak sobie wymyślił) jest złe?To jak mam nazwać taką osobę, która wykonuje takie czynności (czytaj odkop), wielokrotnie pokazuje jakże wielką inteligencje oraz jawnie prowokuje inne osoby do działania? Napisać może "ależ pan mądrości prawi"? Coś mi się zdaję że nie.No i dochodzi również drugie ostrzeżenie, gdzie nie nazwałem nikogo ani nie obraziłem w złych słowach, a Pifcio daje mi ostrzeżenie za "Prussak ... jak nie potrafisz normalnie odpisać tak jak inni to robią to masz +30". Co oznacza odpisać normalnie jak inni? Nie używałem przekleństw, starałem się dotrzeć do nich prostym językiem, bo wiem, że w większości moi odbiorcy są prostym, chłopskim ludem, który posługuje się niezbyt wyrafinowaną mową Mikołaja Reja. A to, że kiedyś broiłem, pisałem różne głupoty i głupociki a mój humor był źle interpretowany to już jest przeszłość. Teraz pracuje trzeci raz na swoje konto i sądze, że to iż byłem już kiedyś tutaj zbanowany to przeszłość i nie powinno to zawarzać nad decyzjami moderatora Pifcia, który chyba za bardzo wczuł się w rolę i daje mi nie adekwatną ilość punktów do przewinienia. A to co on dzisiaj napisał, [Aug 29 15:18:01] Pifcio:nie z dupy, miałeś szanse w amnestii i dlatego masz wiecej] jest po prostu karkołomnym zachowaniem.
    Wnoszę o obniżenie mi ilości punktów ostrzeżeń o 10 lub też 20 pkt, ponieważ ilość nie jest współmierna z czynem. Nie twierdzę, że nie należały mi się one, ale ich wysokość nie współgra z moim zachowaniem

Pozdrawiam, Prusak

Przy okazji tej wiadomości chciałbym wyjaśnić jedną ważną i chyba nie rozumiana przez wielu sprawę. TO, ŻE W PRZESZŁOŚCI KTOŚ MIAŁ OSTRZEŻENIE/ BANA MA ZNACZENIE, NAWET DUŻE, PRZY PRZYZNAWANIU MU PUNKTÓW ZA KOLEJNE WYKROCZENIA.

Offline hakeruss

• Użytkownik
    • Piwa: 30
    • To ja :D:D
    « Odpowiedź #208 dnia: Października 14, 2013, 21:30:37 »
    Odmutuj kapitana...! :D:D
    :D:D

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #209 dnia: Października 14, 2013, 21:34:48 »
    Mógł nie zakładać multikont głupich. Parę dni będzie musiał pocierpieć, kara to w końcu kara.