Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania  (Przeczytany 120690 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Garond_PL

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Garrrrond!
      • Mój profil na Steam
    Odp: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania
    « Odpowiedź #165 dnia: Lutego 25, 2013, 16:49:54 »
    Przesyłam refleksyjną  wiadomość od Prusaka,
    Pozdrawiam.

: Piszę do was tutaj, jako iż niesłusznie zostałem zbanowany. Faktycznie, jestem banitą i nie mam czystego sumienia. Ale o co w ogóle rozchodzi się tutaj? Że napisałem komuś prawdę w wątku klanowym bo zachowuje się jak rozbrykany dziesięciolatek? Wszystko to co napisałem było na poziomie kulturalnym, bez żadnej agresji. Więc dziwi mnie fakt, że zostałem ukarany za takie coś. Dziwne, ale tamta osoba używała wulgaryzmów i odzywała się po chamsku (atakując przy tym rodziców innej osoby, co jest dla mnie niezrozumiałe), a nie otrzymała tutaj bana. Przepraszam Luco, ale mieszam się do spraw klanu, który znam, zarówno lidera jak i jego innych członków, więc trochę nie trafiłeś pisząc, że mieszam się w nieswoje sprawy. Gdy widzę takie chamstwo na tawernie to trzeba coś robić, odpisując drugiej osobie kulturalnie, by się nauczyła szanować cudze zdanie i cudze poglądy. Sarkastycznie dziękujesz mi za ten czas który poświęciłem tawernie. Przepraszam bardzo, ale co ty w ogóle pleciesz? Pomagałem jak mogłem w dziale mody, pracowałem nad nieudanym modem chcąc rozruszać troche polską scenę, miałem w najbliższym czasie zająć się stylem do forum, próbowałem wam jakoś pomóc. A ty to teraz wszystko nazywasz, że nic nie robiłem oprócz spamowania wiadomościami? Grubo niestety się mylisz, zajmowałem się wieloma rzeczami które były dla społeczności Mount & Blade potrzebne. Napisałem historie Calradii według mnie, informowałem na bierząco ludzi o aktualizacjach ze świata modów. To również nie doceniasz? Dlaczego w takim razie mnie usuneliście? Bo stawałem się niewygodny w wielu sprawach mając swoje zdanie, a nie jak większość ludzi będąc przydupasami? Po prostu doszukiwałem się sprawiedliwości na tym forum.
    Kolejnym pytaniem będzie system ostrzeżeń? Po co on w ogóle istnieje? Miałem 63 procent i od razu dajecie mi bana? Nie powinno być coś takiego, że jak się "coś" przeskrobie (powinienem dostać 25 procent punktów za spam w tamtym temacie, a nie od razu bana jak już) to po prostu jest się wyciszonym na jakiś czas? Przykro mi twierdzić, a  Przykro mi twierdzić, ale postąpiłeś zbyt szybko, jestem jaki jestem, ale tracicie bardzo ważną wam osobę, która starała się dawać społeczności jak najwięcej. Szkoda, że tak to chcesz potoczyć, nie zauważasz niestety gburowatości i innych nieporządanych zachowań u innych. A mnie robicie jako kozła ofiarnego, na którego można zwalić wszelką winę.
    Podsumowując, liczę, że przemyślicie mój ban i dacie mi szanse, bo zauważyć musisz jedną rzecz - przyczepiłeś się do mnie, że miałem niegdyś tutaj bana. A co ja zrobiłem? Widzisz, gdybym nie napisał tego Sonerowi, nadal bym siedział na bramce proxy i miałbym święty spokój nieprawdaż? Jakoś wcześniej nie odczuwałem jakiegoś większego zainteresowania z moderacji. Zmieniło się dopiero wtedy, gdy oświadczyłem, że jestem dawnym banitą na tym forum. Co z tego wynika? Otóż to, że masz do mojej osoby uprzedzenia nie ze względu na moje zachowanie, a ze względu na to, że byłem już tutaj wcześniej zbanowany. I wiem z pewnych źródeł, że ktoś był przeciwny memu odbanowywaniu, a zbanowaniu mnie po raz kolejny. Nie twierdzę, że byłeś to ty, ale skłonny jestem przypuszczać, że mogłeś się znajdować jako osoba, która jest przeciwko mnie. Tak więc liczę na ostateczną decyzję i chcę ją zobaczyć od Sonera, którego niezwykle cenie i dziękuje mu za danie mi kolejnej wtedy szansy. Huth, Ciebie pozdrawiam, jesteś w porządku facetem i znasz się na modach jak nikt inny na tawernie. Chapeau bas Soner, jedyny autorytet pośród moderacji na tawernie.

Jestem rozczarowany :oo ze nikt na mnie nie  głosuje :)
    Chociaż się przyznam nie zasługuję.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #166 dnia: Lutego 25, 2013, 18:08:27 »
    Lol, nie wierze w to...

Prusak zostal zbanowany za napisanie jakies zbednego postu w jakims temacie? Dodatkowo, zostaly mu zabrane wszelkie "honory" i teraz jest prostym spamerem, trollem i nic nie wlozylw rozwoj tawerny?

Luca, nie chce Cie urazac, ale jakos sie na niego uwziales. Szczerze, ban za spamowanie? Ja spamowalem kilka dni temu duuuuzo wiecej i dostalem 5pkt ostrzezen. A on, nie dostal nawet 25pkt, ale od razu bana? Wiem, ze ze swoimi avatarami troszeczke "przesadzal", ale to mogliscie go chocby wtedy zbanowac.
    ...Bardzo dziękujemy mu za jakże cenny "wkład" w rozwój forum.

Ja tez mu dziekuje, bo mial dosc duzy wklad. Pisal watki o modach, dawal czasami newsy, pomagal w watku singleplayer. Nie widze w tym nic zlego i nie zasluguje on na miano "spamera".
    Jakie normy? Czy spamowanie(bo zdarzalo mu sie spamowac) to jest jakies przestepstwo? Jezeli tak, to 99% userow by juz mialo bana...Nie zabierz tego zle, ale cos sie na niego uparles, Luca...
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #167 dnia: Lutego 25, 2013, 19:27:15 »
    Hmmm... No trochę przesadziliście, Prusakowi zdarzy się, jak każdemu trochę pospamić, ale bez przesady, moim skromnym zdaniem Prusak absolutnie nie zasługuje na bana, jak napisał kolega wyżej Prusak ma wkład w tworzenie forum, ba wrzucanie go do jednego wora z dziećmi neo i zidiociałymi trolami jest stanowczym przesadzeniem. Stanowczo proszę, o cofnięcie bana Prusakowi, gdyż on na niego nie zasługuje.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #168 dnia: Lutego 25, 2013, 19:43:40 »
    Na samym początku przypomnę wszystkim, że wklejanie na forum wiadomości od banitów nigdy nie było na Tawernie dobrze odbierane. Dalej tak pozostaje. Ponieważ jednak Prusak się wysilił, sporo tego nasmarował postanowiłem odpowiedzieć. Zastrzegam jednak, że moja decyzja jest ostateczna i nie zamierzam jej zmieniać.

Każdy przypadek odbanowania kogoś na forum jest indywidualnie rozpatrywany przez cały skład administracji, nigdy nie jest to decyzja jednostki. Tak samo było i w tym przypadku. Kto był za a kto przeciw (i czy w ogóle takie osoby były) pozwolicie, że zostanie naszą wewnętrzną sprawą. Ale jeśli już zdecydujemy się delikwenta odbanować to jest on ZAWSZE pod specjalnym nadzorem. W starym systemie lądował na wejściu z dwoma ostrzeżeniami. Przy nowym systemie ostrzeżeń z tego zrezygnowaliśmy (czy słusznie to się okażę) ale nie oznacza to, że taka osoba startuje z czystym kontem. Wręcz przeciwnie. To byłemu banicie powinno zależeć aby kolejny raz nie podpaść. A kolega Prusak w międzyczasie zdążył zarobić:
      1 ostrzeżenie (25 punktów w nowym systemie)- 27.04.2012- linkowanie do "niezbyt odpowiednich dla większości użytkowników" treści. //Daedalus
      25 punktów- 15.02.2013- Nie dostosowanie się do upomnień moderatora//Corleone
      15 punktów-22.02.2013- Kolejny głupi, prowokujący awatar, po wcześniejszej "aferze"//HUtH
    Co w sumie daje nam 65 punktów. Jasno z tego wynika, że nie potrafił docenić szansy jaką dostał. Przecież, poprzedniego bana nie dostał "za twarz". W ramach przypomnienia:
    Drw@l i jego multi - Mały Poganin (30.07.2011) - linkowanie do pirackiego softu, acz nie tylko. //Daedalus
    Zarzucacie mi że uwziąłem się na niego... Śmieszne, bo wszyscy inni moderatorzy narzekają że mam za miękkie serce, że na za dużo pozwalam. Za dużo "drugich szans" i upomnień daję, również byłym banitom.

Wkład Prusaka w rozwój forum? Oczywiście, jest nie mały jeśli chodzi o dział modów ale moim zdaniem, żadne zasługi nie zwalniają go z odpowiedzialności za swoje zachowanie. Żadne zasługi nie spowodują, że kogoś przestanie obowiązywać REGULAMIN. Jakoś będziemy sobie musieli radzić bez niego...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2013, 11:27:54 wysłana przez sir Luca »
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #169 dnia: Lutego 25, 2013, 19:52:25 »
    Co do tego bana to uważam, że Lucjusz ma rację. Gdyby nie byłby to były banita to wtedy by jej nie miał. Ale może jest to trochę przesadzone. Niejednej osobie ostrzeżenia zostały cofnięte za... nie wiem co, np. za wkład w rozwój forum i całego serwisu. Może należy się to też jemu?. do trzech razy sztuka jak to mówią no nie? Myślę, że administracja powinna subiektywnie przeanalizować sprawę Prusaka i w miarę możliwości dać mu jeszcze jedną szansę POD NAPRAWDĘ DUŻYM NADZOREM.

A i jeszcze spytam się tak tylko z czystej ciekawości.
    Dlaczego dostałem 10pkt ostrzeżeń za cyt: "Wtrącanie się do kłótni klanowej", rozumiem że jeżelibym wtrącał się tam bezpodstawnie to punkty jak najbardziej są dane odpowiednio, ale kolega założyciel tamtego wątku pisał coś niemiłego na temat mojego klanu, jako lider moim obowiązkiem jest stanie w obronie członków klanu XD Uważam, że nie złamałem żadnego punktu regulaminu, tylko grzecznie umówiłem (starałem się umówić) mecz. No może wkraczało to lekko na drogę spamu, no ale bez przesady XD

Pozdrawiam.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #170 dnia: Lutego 25, 2013, 20:02:13 »
    Myślę, że mały wyciąg z regulaminu działu klanów wystarczy jako odpowiedź dla WSZYSTKICH, którzy zgłaszają swoje wątpliwości dotyczące dzisiejszych ostrzeżeń.
    ZASADY OBOWIĄZUJĄCE W DZIALE "KLANY WARBAND"
    (...)
    4. Tematy nie służą jako poligon do rozwiązywania spraw między klanowych tylko do prowadzenia dyskusji ściśle związanych z życiem klanu. Wszelkie pretensje o wynik meczu lub inne sprawy między klanowe załatwiaj poprzez PM
    (...)

Dział jest pod ścisła obserwacją moderacji dlatego zanim zabierzesz głos w jakiejkolwiek dyskusji POMYŚL O KONSEKWENCJACH oraz dokładnie zapoznaj się  z powyższymi zasadami i ich przestrzegaj! (wbij sobie najmocniej punkt 4 i 7 i jednocześnie pamiętam, że inne punkty nie są mniej ważne.)

Na koniec, odezwa do wszystkich gimbusów i innych odszczepieńców, którzy nie potrafią się dostosować - Dział ten jest po ścisła moderacją i nas wasze klanowe problemy nic nie obchodzą*, więc nawet nie próbujcie dochodzić sprawiedliwości robiąc burdel w dziale i liczcie się z konsekwencjami wypisanymi powyżej

* naprawdę mamy je gdzieś.
    (...)
    [/url]
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #171 dnia: Lutego 25, 2013, 21:59:33 »
    Wkład w serwis ? Że co? Napisał historię Calradii według jego, i uznał że jest to społeczności potrzebne. Nie jest. Nie ma ludzi niezastąpionych, tym bardziej nie rozumiem jak można kogoś prosić o odbanowanie za zasługi. To raz. Dwa. Gdyby Prusak miał choć trochę godności, to wyłożyłby na to lachę, jest jeszcze TW gdzie może filozofować do woli, ale on woli urządzać jakieś oświadczenia i wyżalać się. Żałosne. Nie ma czegoś takiego jak immunitet za zasługi, tym bardziej że są one nijakie. Świetna i słuszna decyzja administracji.

PS: Gdybyś Luca miał banować za "twarz" to połowa forum poleciała by z hukiem;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #172 dnia: Lutego 25, 2013, 22:21:11 »
    ^ Ale pozakładał i updatował kilka modowych wątków, co było ok.
    Zachowanie Prusaka było jakby paranoiczne, raz robi coś użytecznego, żeby zaraz potem gdzieś się w coś wplątać, prowokować i przesadzić... i co gorsza grać poszkodowanego. Brak wyczucia i hormonów za dużo :P Czasem po prostu lepiej siedzieć cicho.

Offline AssasinsPL

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • W grze: Kyle_PL
    « Odpowiedź #173 dnia: Lutego 26, 2013, 17:01:34 »
    O spam Prusaka raczej nie można podejrzewać. A pamiętacie perfidny spam Askortiego i (za przeproszeniem) spółki? Fakt faktem Prusak napisał tam ale tylko 1 post. A co wtedy zrobiła Administracja? Miała to za przeproszeniem gdzieś.. Moim skromnym zdaniem trochę przegięto z tym banem. Na żadnym forum nie spotkałem się z taką sytuacją, że ban został przydzielony tylko za awatar (nie no sorry, ale moim zdaniem powinno się zakończyć ostem).

EDIT: A, jeśli Prusak coś spamował, to spójrzcie na Rapodegustatora i przejrzyjcie jego historię postów i porównajcie..
    Cytat: Prußak
    a ma kurwa głos jak jakiś pizdokleszczo żuk gnojak

Offline tymus3

• Użytkownik
    • Piwa: 15
    « Odpowiedź #174 dnia: Lutego 26, 2013, 17:13:01 »
    Według mnie powinniście dać ostatnią szansę Prusakowi(słynne do trzech razy sztuka:P). Znam go już dość długo i mogę stwierdzić że na co dzień jest dość ogarnięty tylko czasami "szajba mu odbija". Tutaj uważałbym że jego wiadomości powinny być moderowane, ale powinniście mu konto jeszcze zostawić. A i jeszcze dobrą karą byłoby zamknięcie dla niego działu Klany Warband.
    Pozdrawiam
    Ahmed

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #175 dnia: Lutego 26, 2013, 17:25:06 »
    No od razu bana nie dostał. Tylko po kilku ostrzeżeniach i szansach a więc ja tutaj nie widzę możliwości odbanowania. To nie była jednorazowa "szajba".

Offline AssasinsPL

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    • W grze: Kyle_PL
    « Odpowiedź #176 dnia: Lutego 26, 2013, 17:32:43 »
    Spójrz na jego osty i za co je dostał. Za linkowanie do złych treści, gdy nikt nie wiedział, że jest banitą i 2 razy za avatary..
    Cytat: Prußak
    a ma kurwa głos jak jakiś pizdokleszczo żuk gnojak

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    « Odpowiedź #177 dnia: Lutego 26, 2013, 18:12:21 »
    A ja się spytam, za co dostał 35 punktów? Za zwrócenie uwagi na wulgaryzmy? Straszne przewinienie! Spam Prusaka, jeśli można to tak nazwać, miał charakter pozytywny.
    Na tawernie błąka się tyle prawdziwych spamerów, a wy się Prusaka uczepiliście. Uważam, że powinien zostać odbanowany. Zgadzam się w stu procentach z słowami Ahmeda, Prusak jest w porządku, i powinien dostać tą szansę.

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #178 dnia: Lutego 26, 2013, 18:26:43 »
    Dostał jedną, zmarnował ją. Koniec tematu. Reszta która ma z tym problem niech przywyknie do tego że ma bana. A zakładanie kolejnego konta raczej nie poprawia jego sytuacji.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #179 dnia: Lutego 26, 2013, 18:40:41 »
    Kiedy niby zmarnowal? Napisal jednego posta, a wy rzuciliscie sie na niego. Rozumiem ze go nie lubicie, i mieliscie ochote go zbanowac, ale mogliscie poczekac na moment w ktorym naprawde cos "przeskrobal". W ogole, spojrzcie na Rapo, na jego posty, potem na Prusaka, i ocenice ktory prezentowal wieksza "klase"...
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"