Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania  (Przeczytany 120629 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania
    « Odpowiedź #150 dnia: Lutego 04, 2013, 18:38:02 »
    Hey, mam prośbę. Odbanuje ktoś na 10 min Quorthona Setha? Bo żeby wejść na tawernę muszę korzystać z innej przeglądarki lub "Nowego okna inkognito". Unban, ja się logne na to konto i znowu ban. Okey? :)

Pozdrawiam!

Nie
    « Ostatnia zmiana: Lutego 04, 2013, 18:58:55 wysłana przez MECHANIK »

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #151 dnia: Lutego 04, 2013, 19:16:25 »
    Czekaj, czekaj. Czy ty właśnie się przyznałeś że jesteś jego multikontem?

Offline Szyder

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #152 dnia: Lutego 04, 2013, 19:31:00 »
    Na odwrót. Po dłuuugiej nieobecności stworzyłem (muhuhuhuha) Quorthona, który został zbanowany jako multikonto banity(?!!), którym nie byłem. I teraz strasznie mi utrudnia życie obecny stan rzeczy, że muszę tego rudego odpalać zamiast po bożemu (a tfu!) z jednej przeglądarki...

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #154 dnia: Lutego 15, 2013, 20:19:22 »
    Witajcie towarzysze!
    Dostałem dzisiaj 25 procent ostrzeżenia za rzekome niezalecenie się do upomnień moderatora. A chodziło o ..... AVATAR! Tak tak, dobrze widzicie, dostałem ostrzeżenie za avatar! Niestety, jeden z moderatorów pozostawał głuchy na me prośby o podanie jednego, bardzo trudnego, racjonalnego argumentu. W krytycznym momencie zasłonił się formułką, w której były wspomniane posty i wątki. Ciekawe nieprawdaż? Mnie również to ujęło, bo od dawna nie widziałem tak totalnej ignorancji u moderatora, który sądzi chyba, że będzie dobrym szeryfem tutaj na forum. Jakoś gdy na shoutboxie od dłuższego czasu pewna osoba celowo przekręca mój nick i obraźliwie się do tego odzywa przy obecności tego moderatora, to on nic nie robi. Szkoda, bo ta rzecz bardzo boli me schorowane już wielce serce.
    Dla mnie jest on obraźliwy.
    Oj, przykro mi bardzo, że jest obraźliwy. Nie lubisz Wieśka ze "Złotopolskich" a wolisz ŚP Ryśka z Klanu? Spokojnie, przerobię go, dla twej spokojnej duszy. Fajnie, że osoba na takim stanowisku nie potrafi racjonalnie odpowiedzieć - być może to za dużo dla niej i trzeba się zadumać nad swoim życiem na dłuższą chwile? "Masz 10 minut albo Ci dam osta" - niestety, ale dziwnym trafem nie potrafię wejść na swój profil i tego zedytować. Gdybyś dał mi 30 minut to tak - z pewnością zaleciłbym się do twojego ostrzeżenia i to zrobiłbym bez wahania. Specjalnie robił mi to brat, który przyjeżdża do domu o 20.45, więc prosiłbym o lekką wyrozumiałość. Nie dostałem żadnej wcześniejszej prywatnej wiadomości, jak twierdził Corleone, że mi napisał. Więc radziłbym, najpierw ostrzegać w dłuższym przeciągu czasu niż jedyne 10 minut, bo ja w tyle nie dam rady niczego niestety zrobić.
    Liczę na zrozumienie i podyskutowanie tutaj w miarę możliwy sposób niż to jak miało miejsce w Prywatnej Wiadomości.
    Z wyrazami szacunku, kochający syn, Prußak
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    « Odpowiedź #155 dnia: Lutego 15, 2013, 20:27:23 »
    Strasznie marudzisz. Już wcześniej miałeś upomnienie na temat tego Avatara. Nie zastosowałeś się, więc widocznie nie dotarło do Ciebie. Nie interesuje mnie jakie ty masz problemy w życiu prywatnym. Miałeś 10min na to, by zmienić lub nawet usunąć avatar. Zamiast tego wolałeś pisać jakieś bzdurne pw. Pamiętaj o tym, że to nie my mamy się tłumaczyć, tylko ty. Poza tym możesz również potraktować to jako całokształt twojej twórczości również na SB. Nie obchodzi mnie to gdzie będziesz z tym pisał. Masz pecha, że trafiłeś na mnie.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #156 dnia: Lutego 15, 2013, 20:32:00 »
    Shoutbox? Naprawdę, nie przypominam sobie gdyby to miało miejsce. Ost za całokształt na sb? To dlaczego inni za to nie dostają? Teraz piszesz, że za coś jeszcze, a jakoś na priv o tym nie wspomniałeś. Może lepiej byś napisał mi na priv wcześniej, bo na żadnym forum się nie spotkałem z taką sytuacją, a byłem już na wielu, co źle o tobie świadczy. Ja nie byłem wcześniej ani razu upominany o zmianę avataru. Jeśli masz jakieś dowody, że się mylę - proszę, zapodaj je tutaj, żeby każdy mógł widzieć.
    Wnoszę o cofnięcie mi ostrzeżenia z powodu braku jakiś innych, wcześniejszych upomnień, a także zbyt krótkiego czasu na wykonanie usunięcia avataru.
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #157 dnia: Lutego 15, 2013, 21:17:13 »
    Przecież w tym awatarze pojawiało się przekleństwo, więc o co ci chodzi? Witasz ludzi słowem na "w" w realu?
    Ja bym ci dał mniej procent(, ale jakoś ciągle o tym awatarze zapominałem :P Bad luck. Trafiłeś na Corleone, a twoje posty w tym wątku "dobiły" sprawę. Masz naprawdę kiepskie wyczucie w doborze słów kierowanych do takiego moderatora, serio...

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #158 dnia: Lutego 15, 2013, 21:23:44 »
    Tak, tylko ja tego nie miałem od dziś. Chyba z 2 tygodnie to będzie. Wszystko było ładnie ocenzurowane, więc tylko mistrz dedukcji mógłby odgadnąć jakie słowo pod tym się znajduje. Gdyby ktoś z moderacji dał mi upomnienie - nie ma problemu, dla was miśki wszystko, nawet nauczyłbym się avatar zmieniać. No ale niestety, bez upomnienia dajecie mi zimnego osta, który mi jest bardzo nie na rękę. Wcześniejszego dostałem od Dedala, też mógłbym się sprzeczać, ale zważywszy że darzę go szacunkiem to potrafię się zgodzić z jego decyzją. Niestety, w tym przypadku tego nie ma, bo czuję się niemiłosiernie oszukany i skrzywdzony co bardzo mnie rani. W takim przypadku wniosłem o cofnięcie mi ostrzeżenia.

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #159 dnia: Lutego 15, 2013, 21:28:35 »
    Sprzeciw!!!!!!

Prusak wcale nie mial przeklenstwa, bo w srodku bylo jajko czy co to bylo. A poza tym niedawno mial 1000 postow, wiec taki prezent bedzie :P

Czy mam uznać tego posta za trolling i zaśmiecanie tematu? Odejdź.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 15, 2013, 21:33:41 wysłana przez HUtH »
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #160 dnia: Lutego 15, 2013, 21:32:38 »
    Z tego co się orientuję, to tam była ocenzurowana jedna literka i znaczenie było oczywiste?
    Upomnienie zależy od moda. Jakbym miał zły dzień, to bym bez niego dał ci osta też. Może nie tak wysokiego jak Corleone, ale zawsze. Byłbym za tym, żeby ci zmniejszyć procenty, ale po twoim pierwszym "apelu" w tej sprawie na razie jestem na nie. Za dużo emocji chyba...

Offline Rapodegustator

• Użytkownik
    • Piwa: -38
    « Odpowiedź #161 dnia: Lutego 15, 2013, 21:34:28 »
    Przepraszam was, ale zaraz po tym jak Prusak sobie zmienił avatar na tego typka ze Złotopolskich, MECHANIK sam mu napisał, że za bardzo podskakuje i żeby zmienił bo później będzie płacz.
    Tak więc upominali cię, raz się wywinąłeś od bana, teraz wątpię by ci się udało. Tym bardziej że sprawa jest jasna.
    Zeby osiagnac rzeczy trudne potrzeba czasu. Zeby osiagnac rzeczy niemozliwe potrzeba go troche wiecej.

Offline Prußak

• Użytkownik
    « Odpowiedź #162 dnia: Lutego 15, 2013, 21:39:43 »
    Przepraszam was, ale zaraz po tym jak Prusak sobie zmienił avatar na tego typka ze Złotopolskich, MECHANIK sam mu napisał, że za bardzo podskakuje i żeby zmienił bo później będzie płacz.
    Tak więc upominali cię, raz się wywinąłeś od bana, teraz wątpię by ci się udało. Tym bardziej że sprawa jest jasna.
    Najlepsze jest to, że ja czegoś takiego sobie nie przypominam. Tutaj źle ktoś z moderacji postąpił i to mnie zabolało. Huth, tak, tak, nie napisałbym nic, a ja przestrzegam regulaminu, przez co zgodnie z nim tych procentów już nie da się bodajże ściągnąć, bo robicie to poniżej 50 właśnie. Ja mam na celu wskazania błędu jakiego dopuścił się Colreone, nie atakuje drugiej osoby nigdzie. Powtarzam jednak kolejny raz - gdyby dał mi więcej niż 10 minut to proszę bardzo, bo nie miałem czasu na wyjaśnienia nawet w tak nagłej sytuacji - pogadałbym sobie z nim, skończyłby się temat i cały czas by stał przy swoim i po tym dałby mi 10 minut dajmy. Tak, wtedy bym z czystym sumieniem zmieniłbym avatar, bo dowiedziałbym się co leży mu na sercu. Jednak tak się nie stało.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #163 dnia: Lutego 15, 2013, 22:22:58 »
    Chyba czas zakończyć tą dyskusję... Prusak, jak sam dobrze wiesz, na Tawernie dostałeś drugą szansę. Chyba jesteś świadomy, że z tego powodu powinieneś byś szczególnie czuły na przestrzeganie regulaminu oraz rozważać co piszesz. Niestety jak widać po poziomie twoich ostrzeżeń, nie zawsze ci to wychodzi. I tu rodzi się moje pytanie, czy to administracja forum jest zła czy może jednak z twoim zachowaniem coś nie w porządku?

Odpowiedź na to pytanie możesz zachować dla siebie, uważam sprawę za zamkniętą i rozwiązaną, decyzji Corleone nie zmienię.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    « Odpowiedź #164 dnia: Lutego 25, 2013, 15:53:17 »
    Za to, że mimo bycia ex- banitą nie potrafił przystosować się do norm panujących na tym forum. Między innymi nie potrafił powstrzymać się od wtrącenia swoich dwóch groszy w pseudo dyskusję klanową choć ta w zupełności go nie dotyczyła. Jako były banita powinien wiedzieć, że to w jego interesie jest nieposiadanie punktów ostrzeżeń, niestety nie zrozumiał i nie docenił otrzymanej szansy. Bardzo dziękujemy mu za jakże cenny "wkład" w rozwój forum.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"