Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania  (Przeczytany 120647 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    Odp: Wątpliwości w sprawie banów/ostrzeżeń i odwołania
    « Odpowiedź #135 dnia: Listopada 30, 2012, 20:45:50 »
    Niedawno dostałem wiadomość o dostaniu ostrzeżenia z powodu prowokującego posta w tym temacie.
    Mój post zawierał jedynie opisanie problemu, związanego z życiem Legii Nadwiślańskiej, a pośrednio jej kontaktów z armią w której się znajduję. Napisałem go w sposób kulturalny, zgodny z regulaminem oraz tematem, jednak nie był on ani agresywny, ani prowokujący.
    Uważam, że niesłusznie dostałem ostrzeżenie, tym bardziej, że kilka postów wyżej znajdują się wypowiedzi, w których zawarta jest agresja oraz prowokacja, a nie zostały ukarane, mimo, że użyłem opcji "zgłoś do moderatora".
    Proszę o rozważenie mojego stanowiska, i odebranie mi tych 25 punktów ostrzeżenia.

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #136 dnia: Grudnia 03, 2012, 08:36:03 »
    Tak jak ci na TSie tłumaczyłem, wątpliwości co do sposobu rekrutacji wyjaśniajcie sobie poza publicznymi wątkami Tawerny, od tego macie prywatne wiadomości, ambasady na swoich klanowych forach, STEAMa, TeamSpeak'a i wiele, wiele innych kanałów komunikacyjnych. Nas tu, za przeproszeniem, gówno obchodzi jak i kto został przyjęty bądź nie do danego klanu. Takie posty prowadzą tylko i wyłącznie do kolejnej kłótni a na Tawernie takie zachowanie nie było, nie jest i nie będzie tolerowane.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Matim

• Użytkownik
    • Piwa: 54
    • Matim loves you
    « Odpowiedź #137 dnia: Grudnia 03, 2012, 21:10:44 »
    W takim razie dziwię się, dlaczego ukarany zostałem dopiero ja, bez możliwości dowiedzenia się o tak "radykalnych" zmianach. Bo tak nazwę twoją reakcję na mój "prowokacyjny" post, podczas gdy nie tak dawno, a nawet w tym samym wątku, poszczególne osoby w swoich postach nie zamieszczały nic poza wyzwiskami. Skoro ja zostałem ukarany, a zasady w dziale od kilku miesięcy są takie same, to dlaczego nie ukarzesz wszystkich, którzy piszą posty równie prowokacyjne co mój.

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #138 dnia: Grudnia 09, 2012, 18:40:43 »
    Otrzymałeś ostrzeżenie za Obrażanie innych użytkowników i/lub administracji. Proszę, zaniechaj tego i podporządkuj się regułom panującym na forum. W przeciwnym wypadku poczynimy dalsze kroki.

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=11238.165

Gdzie kogoś obraziłem? :D

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612

Offline Aharo

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    « Odpowiedź #140 dnia: Grudnia 09, 2012, 18:46:59 »
    To jest za prowokacje w tym temacie: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=11238.msg229721#msg229721

Spoko, zadałem pytanie co z wynikami meczy :D Ale niech będzie.

Jestę prowokatorę

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #141 dnia: Grudnia 09, 2012, 21:01:30 »
    Zaraz, za takie pierdoły przyznaje się teraz ostrzeżenia? Już wiem skąd te na moim koncie;)

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #142 dnia: Grudnia 09, 2012, 21:07:03 »
    Zaraz, za takie pierdoły przyznaje się teraz ostrzeżenia? Już wiem skąd te na moim koncie;)

Nie za takie "pierdoły". To jest za całokształt, ponieważ takie prowokacje po prostu się nagromadziły i zostały "nagrodzone"

Offline Argaleb

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Asinus asinorum in saecula saeculorum
    « Odpowiedź #143 dnia: Grudnia 09, 2012, 22:11:20 »
    Rozumiem że ostrzeżenie dla mnie przyznałeś ty :P?

EDIT: W takim razie przepraszam.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 09, 2012, 23:03:31 wysłana przez Argaleb »

"Mistrz Świata 2011, Mistrz Polski 2010, Wicemistrz Polski 2011 Mistrz Europy 2012

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #144 dnia: Grudnia 09, 2012, 22:16:16 »
    Rozumiem że ostrzeżenie dla mnie przyznałeś ty :P?

Nie

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #145 dnia: Stycznia 11, 2013, 23:49:38 »
    Przejrzałem naszą wewnętrzną listę ostrzeżeń (dostępną tylko dla administracji) i wychodzi z niej na to, że dostałeś warna za podsumowanie całokształtu Twojego zachowania w tamtym okresie (2009 rok), a konkretnie przy okazji Twoich postów z tego tematu http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1927.30

Chciałbym ostatecznie wyjaśnić kwestię mojego ostrzeżenia. Napisałeś, iż dostałem go za posty w wyżej wymienionym temacie.  Tak przynajmniej rozumiem Twoje słowa:"a konkretnie przy okazji Twoich postów z tego tematu". Otóż dzisiaj przeglądając dawne tematy i wspominając czasy bety natknąłem się na temat, w którym to dostałem ostrzeżenie: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=3314.msg54651;topicseen#msg54651 Dostałem je od Oktawiana za "nieznajomość tematu". Nie wzięto pod uwagę, iż była to odpowiedź na pytanie zadane post wyżej (ale pomińmy ten fakt, nie o to mi teraz chodzi). Warn został przyznany we wrześniu 2009, więc dlaczego dostałem odpowiedź że dostałem go przy okazji postów w lutym? Skoro tak jest napisane w "wewnętrznej liście ostrzeżeń" to dlaczego jest całkiem inaczej? Ost został przyznany za coś co nie miało żadnego związku z postami z tematu, który podałeś. Jeżeli jakakolwiek odpowiedź miała być lepsza niż żadna, to dziękuję za taką odpowiedź.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #146 dnia: Stycznia 12, 2013, 02:57:11 »
    A więc i ja złoże moją wątpliwośc ^^

Konsekwentne łamanie regulaminu działu klanowego mimo ostrzeżeń. Konkretnie punkt 4, zapraszam do zapoznania się.

A więc otrzyamłem ostrzeżenie a dokładnie 25 jego punktów i dokładnie nie wiem za co, tutaj do wglądy pkt 4:

4. Tematy nie służą jako poligon do rozwiązywania spraw między klanowych tylko do prowadzenia dyskusji ściśle związanych z życiem klanu. Wszelkie pretensje o wynik meczu lub inne sprawy między klanowe załatwiaj poprzez PM

Ostrzeżenie dostałem za ten temat:

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=11594.30

A więc:

Tematy nie służą jako poligon do rozwiązywania spraw między klanowych tylko do prowadzenia dyskusji ściśle związanych z życiem klanu.

Tak, nie rozwiązuje w tym przypadku żadnych spraw między klanowych, jedynie inforumuje o treningu z Angels oraz utworzeniu forum mojej drużyny
    Jest to informacja ściśle związana z życiem klanu, a raczej drużyny.

Wszelkie pretensje o wynik meczu

Niema tutaj żadnej kłotni o wynik meczu.

lub inne sprawy między klanowe załatwiaj poprzez PM

Niema tutaj żadnych spraw między klanowych ino informacja wraz z odnośnikiem.

Prosiłbym administracje o cofnięcia mojego bezpodstawnego 25 punktowego ostrzeżenia oraz zapoznanie się z regulaminem :)

Pozdrawiam Eddard
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #147 dnia: Stycznia 12, 2013, 11:28:26 »
    @Alpaka

Wiesz co, to nie wiem czy zapłakać nad tobą czy się śmiać. Twoje posty zostały usunięte bo po prostu łamały regulamin i ich już nie ma i dobrze o tym wiesz, a więc byś sobie darował i nie stawiał postów napisanych po tym fakcie - to jest żałosne. Nie wiem czy te posty zapisały się w koszu, ale jeśli tak to poproszę innego moderatora aby ci to pokazał a potem nagrodził Cię dodatkowo za kłamanie i bezczelne kręcenie. Chcesz tego? Sądzę, że nie. A wiec daruj sobie dziecinadę i przyjmij na klatę jak człowiek to, że po prostu nie masz racji i funkcjonuj sobie dalej w spokoju na tym forum i nie zasłaniaj się regulaminem jak go nie znasz i nie wiesz jak funkcjonuje.

A jeśli to cię nie przekonało, i zamiast zachować się jak człowiek i kierować się zdrowym rozsądkiem wolisz kłamać i cyrki odprawiać to zagram tą samą monetą jak ty i ostatecznie rozwieję twoje wątpliwości:

16. Admini i moderatorzy mają pełną dowolność w interpretacji regulaminu.

Tyle w temacie.  Satysfakcjonuje Cię to? Uważasz, że jest to chamskie i uwłaczające dla userów? Ja też tak sądzę, ale że mną da się dogadać jak się chcę. Jeśli ty zachowujesz się tak samo w stosunku do mnie to ja i do ciebie, fajne mam argumenty co? I po co ten cyrk dla 25 punktów, które i tak ci zejdą? Trochę pokory by się przydało. Aha i jeszcze jedno, nie ma sprawiedliwości na świecie.

Offline Alpaka

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    • MC Rhodok
    « Odpowiedź #148 dnia: Stycznia 12, 2013, 11:53:25 »
    Nie no to to już jest smieszne no ale ok ^^

<ciach>

Naprawdę poprzednie ostrzeżenia nic cię nie nauczyły? No to dostajesz ostatnią szansę. Nie zbanuję cię ale 50 pkt na konto poleci, może parę tygodni ciszy czegoś cię nauczy...
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2013, 14:19:22 wysłana przez sir Luca »
    WARBANDOLOGIA 2 - najnowsza płyta Zakonu Templolów, najlepszej raperskiej grupy na Polskiej, a nawet światowej scenie warband. Zapraszam do słuchania.
    MC Rhodok

http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=15625.0

Offline Mat Berserker

• Żonglujący Pepeszami
    • Użytkownik
    • Piwa: 94
    « Odpowiedź #149 dnia: Stycznia 12, 2013, 13:32:47 »
    Czy zdajesz sobie sprawę że podesłanie linka do materiałów(na dodatek zrobionych przez ciebie) łamiących zasady forum wcale nie jest jakimś mega błyskotliwym rozwiązaniem? Gdybym był moderatorem dowaliłbym ci jeszcze dodatkowe punkty za cwaniactwo i krętactwo. Chciałeś rozwiązywać swoje kretyńskie spory międzyklanowe na tawernie mimo że jest to zakazane to teraz ponieś tego konsekwencje. Aktualnie próbując na siłę wyszukać kruczki prawne tylko się pogrążasz zachowując się jak rozkapryszony gówniarz któremu któremu wydaje się że jest sprytny. I wiesz co, masz racje, wydaje ci się.