Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Tribe of Zumis - beta dla testerów  (Przeczytany 18024 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    Odp: Tribe of Zumis - beta dla testerów
    « Odpowiedź #75 dnia: Marca 16, 2009, 18:55:25 »
    Pozatym jeśli ma być to państwo afrykańskie tereny muszą być pustynne,czy jest w planach zrobienie ich?

Offline rara

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #76 dnia: Marca 16, 2009, 19:06:10 »
    Hah Kuroi cięcie dwuręcznym toporem nie zliczonych ilości nie uzbrojonych wytatuowanych i zarośniętych babarianów też byłoby ciekawe to fakt :D Pomyśl o tym ślimak, to naprawde dodałoby ciekawy, a co najważniejsze świeży smaczek ;)

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #77 dnia: Marca 16, 2009, 21:56:55 »
    A pro po wytatuowanych barbarzyńców można by ich wziąć z moda Barbarian Invasion,nie są zbyt mocni ale nadrabiają liczebnością.

Offline slimak78

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #78 dnia: Marca 16, 2009, 21:58:38 »
    Ale przy małym battle sizerze mieli by przesrane na całej linii. Na przykład kolo 60.

MW, mówi ci coś wyrażenie Stepy Afrykańskie? Las tropikalny? Afryka to nie sama pustynia.

Offline rara

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Marca 16, 2009, 22:05:04 »
    No ale wtedy i tak wypadałoby ich około 40 na 20 :D Kto gra na takim battlesizerze to jego problem :P No nie wiem ślimaku jak uważasz, ale wydaje mi sie że byłaby to dość fajna innowacja ;)

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Marca 17, 2009, 19:38:45 »
    Ale przy małym battle sizerze mieli by przesrane na całej linii. Na przykład kolo 60.

MW, mówi ci coś wyrażenie Stepy Afrykańskie? Las tropikalny? Afryka to nie sama pustynia.

A czy ja mówię ,że powinny być tylko pustynie?też by się przydały,bo lasy tropikalne i stepy to też nie wszystko:),powinno być i to i to.

Mam pytanie,jak idą prace nad modem?
    « Ostatnia zmiana: Marca 19, 2009, 20:59:49 wysłana przez MW »

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #81 dnia: Marca 20, 2009, 16:16:52 »
    Na dzień dzisiejszy stoją, a nie idą. Sporo nauki.

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Marca 28, 2009, 11:18:29 »
    Przypomniało mi się, że całkiem fajne, dzikie zbroje mieli Black Khergici, może od nich ukraść?

I kombinuje afrykańską broń, na razie ciężko mi idzie i nie wiem z której strony się to trzyma, ale myślę, ze jakoś to będzie ;-)

Nie wiem co oni bakali, że konstruowali takie "cuda" :/

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #83 dnia: Marca 28, 2009, 15:26:07 »
    podstawową bronią jest oczywiście włócznia najlepiej skrócona(poręczniejsza w walce),a pozatym jakieś prymitywne pałki,młoty,jeśli jest to plemię dzikie to nie mogą być to miecze ani inne żelastwo.

Offline Summoner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #84 dnia: Kwietnia 02, 2009, 14:15:10 »
    Marudzicie.
      Człowiek pisze wam, że ma dużo nauki, nie jest mistrzem w moddingu. Jak dla mnie to co zrobił i tak jest już dużą innowacją i dobrym pomysłem. Zrobić plemię dziksze od khergitów to wysoka poprzeczka :P Moim zdaniem nadrabianie liczebnością, o czym wspomnieli przedmówcy, nie jest wcale dobrym pomysłem. Staniecie na czele takiego plemienia? Lordowie mogą mieć armie po 300 jednostek, ale wasz limit nie zwiększa się.
      Nie znam się na tym, ale może dałoby się zrobić tak, że kiedy jesteś z Zumisami, twój limit armii zwiększa się. Najlepiej by było, gdyby na każde 4 jednostki (może być więcej, mniej - to zależałby od przeciętnej siły jednostek) Zumisów w armii gracza party size zwiększałoby się o 1, tak więc gracz mógłby posiadać 25% więcej jednostek niż normalnie. Powtarzam, nie wiem czy da się tak zrobić, ale w moim mniemaniu wydaje się to być dobrym pomysłem.
      Co do kwestii zbroi - w modzie The Last Days został wprowadzony fajny pomysł - elitarne jednostki z gołą klatą (z premią do obrony pt. "kamienna skóra", czasami z regeneracją), oczywiście nie wiem czy ślimak będzie umiał wprowadzić to do gry. Ale można by zrobić właśnie takie elitarne jednostki, w ogóle powiększyć drzewko rozwoju Zumisów choć o jedną gałąź właśnie jednostek bez zbroi. Aby nadrobić ich brak opancerzenia (chyba, ślimaku, że jesteś wstanie dać im punkty obrony bez noszenia zbroi, ponownie nie znam się na tym) dano by im więcej punktów Agility (to musiało by być naprawdę dużo, aby zwiększyć szybkość machania bronią) bonus do atletyki żeby szybciej dobiegali do strzelców, którzy byliby przecież ich największym utrapieniem.
      Nie wiem czy moje pomysły sprawdziłyby się w praktyce, ale mam nadzieję, że chociaż troszkę natchnąłem autora.
    PS: Amazonki - świetny pomysł :)

Offline Michaki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Kwietnia 11, 2009, 16:39:46 »
    A ja myślę, żeby zrobić takich berserkerów. latali by w spodenkach i z dwuręcznym mieczem/młotem/toporem i ciachali wsyzstko na co napotkają. Mieli by zwiększoną wytrzymałość i szybciej by się poruszali. Tak jak berki Isengardu w Lord of the Rings. Dostał dwie strzały od Legolasa i nadal biegł i jakoś mu się nie zanosiło na umieranie.
    ''Zaprawdę powiadam wam. Oto nadchodzi wiek miecza i topora. Wiek wilczej zamieci''

Offline VainV

• Użytkownik
    « Odpowiedź #86 dnia: Kwietnia 11, 2009, 16:50:44 »
    Kolega nad tobą miał podobny pomysł,ale na razie niewiadomo czy prace nad modem wogóle trwają.

Offline slimak78

• Użytkownik
    « Odpowiedź #87 dnia: Kwietnia 11, 2009, 16:58:17 »
    Grupy berserkerów mogę dodać ale nie jako jednostki Zumisów, raczej jako wolne jednostki działające na zasadzie bandytów. Wystarczyło by im ostro zwiększyć Ironflesh i Athletic i by latali. Wizja mi się podoba ;-)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #88 dnia: Kwietnia 11, 2009, 17:00:23 »
    Ślimak ma dużo do roboty ale pracuje nad modem,ps pomysł z berserkerami mi trochę nie leży ale to przecież ślimak decyduje;p.Saracenów jeszcze dodaj

Offline Nave731

• Użytkownik
    • www.sekcja9.fora.pl
    « Odpowiedź #89 dnia: Kwietnia 12, 2009, 09:59:08 »
    Ja jestem jednak odmiennego zdania. Bersekerzy to dobry pomysł. Gdzieś tam padł pomysł ,żeby jednostki zamiast tarczy miały jeden miecz (topór) w ręce więcej tzn. walczyły dwoma mieczami lub dwoma toporami.

Saracemi też nie głupi pomysł :D. Nadałoby to trochę smaku dla gry. Jednostki neutralne a'la nizaryci :D.
    "Lecz zaklinam - niech żywi nie tracą nadziei
    I przed narodem niosą oświaty kaganiec
    A kiedy trzeba - na śmierć idą po kolei
    Jak kamienie przez Boga rzucane na szaniec!...
    J.Słowacki Testament mój