Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod "Rus 13-century"  (Przeczytany 130651 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Interesujący mod
    « Odpowiedź #240 dnia: Listopada 11, 2009, 09:24:12 »
    Lepsze  jednostki w tawernach lub kiedy masz własny zamek i oczywiście odbijanie więźniów, możecie też sprzedawać więźniów lordom za naprawdę dużą kasę.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #241 dnia: Listopada 11, 2009, 14:47:20 »
    Mam zamek i dużo mi to nie dało ciekawe jak z miastem jest tam taka opcja o udegrałdzie (jakos tak się pisze) jednostek nie wiem co to znaczy ale może ktoś mi to powie tutaj ;p.

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #242 dnia: Listopada 12, 2009, 21:51:26 »
    Wiadomo coś o nowej wersji, albo patchu? Bo mam losowe crashe na mapie, w bitwach i miastach. Mod bo dłuższym przyjrzeniu się, wiele zyskuje.

Offline Guts

• Użytkownik
    Odp: Need help! Mod "Rus 13th-century" (faction Poland)
    « Odpowiedź #243 dnia: Listopada 26, 2009, 21:10:49 »
    Pobawię się trochę w archeologa.
    Została wydana wersja beta do pobrania. Więcej informacji oraz link do downloadu na stronie:
    http://forums.taleworlds.com/index.php?PHPSESSID=8fc149adbaeb115dc0b67832ce0f1e04&topic=73037.0

krótko od siebie. Nie grałem w moda ze względu że nie mogę pobrać na razie pliku (kochana radiówka)
    jest 5 frakcji (nie tłumaczę bo chyba każdy po przeczytaniu będzie wiedział o jakie chodzi:
    1) Rus (united Russian princedoms with 2 separate troop trees: northern and southern)
        2) Crusaders (united forces of German, Swedish and Danish crusaders)
        3) Horde (forces of Mongolian Empire united with the conquered nations: Cuman, Kirghiz, Turkmen, Chinese etc.)
        4) Poland (united)
        5) Lithuania (planned as a minor faction)
    -volunteers and mercs are replaced with real historical analogues (b)

Co jest a czego nie ma wszystko jest wypisane na stronie o modzie. Jeżeli kogoś interesuje może pobrać i napisać czy warto ściągać.

Edit.
    trochę przestrzeliłem bo jest młodszy temat o tym modzie. Ale ze względu na nazwę "Interesujący mod" ciężko mi było go znaleźć. Tak czy inaczej daje też link do tamtego tematu który dopiero teraz zauważyłem:
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=2758.0

Jedynym rozsądnym wyjściem wydaje się scalenie obu wątków, co niniejszym czynię. Guts na przyszłość uważaj z "kopaniem".

Edit
    Staram się uważać z odkopywaniem, ale ciężko było znaleźć drugi temat zważywszy że nazwa "Interesujący mod" nijak nie pasowała mi do nazwy "Rus 13th-century". Ale teraz przynajmniej nazwa została zmieniona, więc co do tego moda już nie będzie kłopotu ze znalezieniem go na forum
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2009, 23:25:28 wysłana przez Guts »

Offline adas

• Użytkownik
    Odp: Mod "Rus 13-century"
    « Odpowiedź #244 dnia: Listopada 28, 2009, 14:09:22 »
    Niepotrzebnie pomieszaliscie dwa rozne mody

XIII Century: Eastern Europe (aktualna beta 0.5)
    http://forums.taleworlds.com/index.php?PHPSESSID=0fdbe0bf1f4abf7bf0de0a518687ad57&topic=68740.0
    Rus: XIII Century (aktualna beta 0.401)
    http://forums.taleworlds.com/index.php?PHPSESSID=0fdbe0bf1f4abf7bf0de0a518687ad57&topic=73037.msg1896881#msg1896881

Sprawdzalem juz oba.  
    XIII Century: Eastern Europe to klasyczny mod (Wegry, Niemcy, Polska, Rus, Litwa). Duza mapa + przerobiony roster jednostek. Polska stworzona na podstawie Rhodokow a wiec slaba kawaleria O_o Poza tym zadnych nowosci.

Rus: XIII: Zdecydowanie bardziej rozbudowany. Duza mapa a na niej:  Polska, Krzyzacy, Zjednoczona Rus, Mongolowie, oraz niegrywalna Litwa i kolejna "nacja neutralna" (kopalnie soli lowcy niewolnikow itp.)
    Mod bardzo dopracowany. Swietne nowe sceny. Bardzo dobre modele pancerzy zbroii tarcz. Skomplikowany system awansu armii. Ciekawe nowinki jak inspekcja wojsk (GENIALNE!) czy sprzedawanie/oddawanie jencow lordom (za 60 dobrych jencow dostalem +60 respektu krola :D )

Intryguje mnie tylko system rekrutacji. Zaczynam gre jako polski szlachcic i dostaje wioske (Ujscie) od krola. Moga tam szkolic tylko polskich chlopow ktorzy maja krotka sciezke rozwoju milicja/lucznik. Nie wiem skad brac polskie rycerstwo i regularnych zolniezy??? :( Podbilem jakis zamek na Rusi ale wtedy moge rekrutowac w zamkach jednostki rusinskie. Zeby miec polski zamek chyba trzeba przylaczyc sie do Rusi albo do Mongolow, bo Krol Polski z wlasnej woli nie da mi zamku/miasta w Polsce. :( Albo trzeba wspierac nastepce tronu polskiego - ale do tego trzeba miec jakas "baze" w postaci kilku wiosek i min. 1 zamku.

Poprawka
    Grajac jako polski lord:
    Po zajeciu rusinskiej wsi mozna rekrutowac chlopow rusinskich (mozliwosc rozwoju do lucznika/milicjanta)
    Po zajeciu rusinskiego zamsku i otrzymaniu go na wlasnosc mozna rekrutowac moznowladcow (ciezka kawaleria)
    Po zajeciu rusinskiego miasta  i otrzymaniu go na wlasnos mozna rekrutowac okoliczna szlachte (srednia jazda)
    Nie wiem nadal skad brac ciezka piechote.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 28, 2009, 15:50:08 wysłana przez adas »

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #245 dnia: Listopada 28, 2009, 17:57:35 »
    Ja wiem ze wracalem do polskich miast i tam podnosilem swoje jednostki nawet na moznowlacow

Offline Quairon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #246 dnia: Grudnia 22, 2009, 09:34:26 »
    A ja mam takie pytanko czy najnowsza dostępna wersja to beta 0.401 z tego tematu? http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,73037.0.html

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #247 dnia: Grudnia 22, 2009, 09:39:28 »
    A ja mam takie pytanko czy najnowsza dostępna wersja to beta 0.401 z tego tematu? http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,73037.0.html

Z tego co wiem to tak :P. Kiedyś nawet to włączyłem na chwilę. Bardzo dużo pracy włożyli w przygotowanie scen, które wyglądają naprawdę imponująco. Mod zapowiada się na naprawdę "smakowicie" ;).

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #248 dnia: Grudnia 24, 2009, 13:49:36 »
    Mam jedno pytanie do tego moda. W miastach jest funkcja ,, awansowanie jednostek" , lecz mimo, że mam , np. doświadczonego chłopskiego piechura i wciskam ten przycisk gdy jestem w polskim mieście pisze, że brak jednostek do ulepszenia. Czy muszę mieć dobre stosunki z tym miastem, czy mieć własne miasto, żebym mógł ulepszać jednostki ?

KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline horrendum

• Użytkownik
    « Odpowiedź #249 dnia: Grudnia 27, 2009, 13:48:29 »
    awansujesz jednostki które w swojej nazwie podkreślone są znaczkami "=" po i przed nazwą , zazwyczaj chodzi o już zaawansowane jednostki

poza tym awans jednostek odbywa się w miastach macierzystych tzn. nie możesz awansować mongoła w zamku polskim

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #250 dnia: Grudnia 27, 2009, 18:19:50 »
    Dzięki bardzo
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!

Offline horrendum

• Użytkownik
    « Odpowiedź #251 dnia: Grudnia 28, 2009, 16:18:13 »
    no problemo . jak masz jeszcze jakieś pytania co do tego moda to wal .

Offline mati153

• Użytkownik
    « Odpowiedź #252 dnia: Grudnia 28, 2009, 19:06:21 »
    Czy da się rekrutować jednostki w wioskach?

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #253 dnia: Grudnia 28, 2009, 19:25:51 »
    Nie tylko jak jesteś lordem

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Adamig01

• Użytkownik
    « Odpowiedź #254 dnia: Grudnia 28, 2009, 19:56:37 »
    Wcale, że nie. Żeby rekrutować chłopów itp. w wioskach, musisz mieć z nimi dobre relacje. Chyba akceptujący musisz mieć.
    KUSZNICA WYMIATA!!!!!!!