Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod "Rus 13-century"  (Przeczytany 131164 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Interesujący mod
    « Odpowiedź #225 dnia: Sierpnia 28, 2009, 13:19:08 »
    No niby tak ale za rycerzem nie mieliby wyboru, to wyższy stan i mógł im rozkazać. Nie mówię żeby byle chłop rekrutował innych chłopów ale rycerz powinien : P
    Sława!

Offline nizyn

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #226 dnia: Sierpnia 28, 2009, 15:37:24 »
    No niby tak ale za rycerzem nie mieliby wyboru, to wyższy stan i mógł im rozkazać. Nie mówię żeby byle chłop rekrutował innych chłopów ale rycerz powinien : P
    ...dlatego gracz jako szlachcic na początku gry ma 100 reputacji, a normalnie 0...

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #227 dnia: Sierpnia 28, 2009, 16:39:03 »

Duby smalone... Każda wieś miała swojego właściciela, każda chałupa, każde drzewo, każdy chłop należał do pana, który z łaski swej zakupił wieś i wszystko co się w niej znajduje. Oczywiście jeśli chodzi o feudalizm.

Offline Giermek2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #228 dnia: Sierpnia 30, 2009, 15:38:16 »
    a mi coś nie chodzi po zainstalowaniu nie ma polskiego sztandaru a miasta nazywają się ja w podstawce. Polska nie ma sztandaru polski Krzyżacy nie mają swojego co się mogło stać wersje gry jakom ma to 1.011
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 30, 2009, 15:51:04 wysłana przez Giermek2 »

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #229 dnia: Sierpnia 30, 2009, 15:59:21 »
    usuń spolszczenie .. prawdopodobnie to jest tego wynikiem .. a sztandary ... hmm... o ile pamiętam to sztandary są takie jak w podstawce bo jakby nie patrzeć to nie jest jeszcze full wersja tylko beta ..a jak się przyjrzysz dokładniej to zobaczysz że polscy powiedzmy Lordowie są khergitami i Vaegirami z podstawki tylko ze zmienionymi imionami :P
    "Vide Cull Fide"

Offline Giermek2

• Użytkownik
    « Odpowiedź #230 dnia: Sierpnia 30, 2009, 16:10:28 »
    trochę dziwne przecież zajmuj 200mb a jak to nie jest full wersja to kiedy będzie

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #231 dnia: Sierpnia 30, 2009, 17:31:01 »
     Jak wyjdzie... Co do nazw miast i frakcji: w folderze languages zmień nazwę folderu "en" na "pl"

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #232 dnia: Sierpnia 30, 2009, 17:41:34 »
    trochę dziwne przecież zajmuj 200mb a jak to nie jest full wersja to kiedy będzie
    to weź se zobacz mod The Peneloponesian war :) .... demo tego moda waży ok 400 mb :) // Sory za offtopa :P
    "Vide Cull Fide"

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #233 dnia: Września 27, 2009, 21:32:29 »
    Da się zrobić takie coś jak w Rus 13 th century że można było w opcjach rozbijania obozu wybrać opcję aby wybrać  jazdę z wojskiem tak jak w czasie bitwy ale nie walczyć .Tylko chodzi mi czy da się zrobić takie coś w innym modzie.

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    « Odpowiedź #234 dnia: Października 14, 2009, 23:35:42 »
    Wiec podoba mi się to,że konie mają owies jak zwał tak zwał Andaluzyjski koń to taki który jest jak marzenie  ......nie ma problemu z ogłuszaniem przeciwnika wystarczy rozjeżdżać,i nie dać się trafić, co do reszty koni to jak wszędzie, jednak nie ma dalej sakw na strzały czy tarcze, miecz na nim. Co do zbroi wynika że lamelkowa na kolczudze to coś o najwyższym prestiżu...przynajmniej ja coś takiego znalazłem, broń:sporo toporów  nie mniej jednak tylko na piechotkę można użyć, ale wprowadzone są na podobieństwo toporów, topory jedno-dwuręczne. Nie wiem po co są kopalnie soli skoro nie idzie sprzedać tam zniewolonych ,jednak można ich sprzedać o ile się nie mylę w Bizancjum, żeby handlować znudzi się nam jeździć po mapie, co ciekawe jest Rosja, nie ma Ukrainy, Litawa upada pod żelazem Krzyżaków, w mieście można podciągać  jednostki nie wiem jednak jak rekrutować Panów i szlachtę, miasta zmienione troszkę szkoda, że nie ma ludzi którzy by podesłali repliki(plany) polskich miast.
    Do Lorda nie wejdziemy już z bronią,na mapie są miejsca gdzie roi się od bandytów i można nawet troszkę pozbierać sprzętu. Sama walka jest trudna mimo dobrej broni ciosy nie są skuteczne a w rozgrywce oblężenia dzieją się szybko.
    Tyle zobaczyłem ......a dziwnie jest po zdobyciu zamku rekrutacja zrobiona tak jakby nie byli najmowani ludzie i jazda  czasem porusza się tak jak by koń miał paść pod rycerzem.Szkoda że nie ma lodzi na rzekach co by usprawniło całą rozgrywkę.  Miłej gry.
    « Ostatnia zmiana: Października 15, 2009, 19:22:49 wysłana przez 1zielony1 »

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #235 dnia: Listopada 10, 2009, 19:49:49 »
    Jak w tym modzie rekrutować jednostki we wioskach nie mam tej opcji więc gdzie się rekrutuje

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #236 dnia: Listopada 10, 2009, 20:03:46 »
    Jest taka możliwość ale trzeba mieć reputacje na plusie w danej wiosce.

Offline Premislaus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #237 dnia: Listopada 10, 2009, 20:38:36 »
    Ja pograłem chwilkę w tego moda i go wywaliłem, gdyż w różnych momentach mi się gra wieszała, zazwyczaj jak kogoś zagadywałem. Ktoś wie o co może chodzić z tym, ze po zrobieniu postaci walczy się z Krzyżakami i mamy jakieś jednostki ustawione za naostrzonymi palami(szkoda, że to tylko dekoracja), mamy konia, miecz, tarcze, buty, ale nie mamy zbroi? Wszystko jest tak ustawione by nie wygrać. Po przegranej walce wyskakuje okienko z treścią "title" i "desc".

Offline Woochuck

• Użytkownik
    « Odpowiedź #238 dnia: Listopada 10, 2009, 21:10:14 »
    Ktoś wie o co może chodzić z tym, ze po zrobieniu postaci walczy się z Krzyżakami i mamy jakieś jednostki ustawione za naostrzonymi palami(szkoda, że to tylko dekoracja), mamy konia, miecz, tarcze, buty, ale nie mamy zbroi? Wszystko jest tak ustawione by nie wygrać. Po przegranej walce wyskakuje okienko z treścią "title" i "desc".

Tworząc swoją postać po prostu nie wybieraj, że był doświadczonym wojownikiem czy coś w tym stylu. Powinieneś od razu pojawić się na mapie strategicznej.

Offline Kapsel146

• Użytkownik
    « Odpowiedź #239 dnia: Listopada 11, 2009, 08:05:26 »
    A jak rekrutować lepsze jednostki rekrutuje w wioskach tylko 2 rodzaje myśliwy i doborowy wojak mogę zrobić z chłopka a co dalej?? Jak robic by można było dalej je awansować.