Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod "Rus 13-century"  (Przeczytany 130643 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline 1zielony1

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Interesujący mod
    « Odpowiedź #180 dnia: Lipca 01, 2009, 07:39:27 »
    Myślę że to dopiero początek zmian, nie ma pokazanej roli kościoła i tego co się z tym wiąże, nie do przyjęcia jest aktualne godło Polski na zbrojach powinno być Piastowskie.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #181 dnia: Lipca 01, 2009, 08:08:53 »
    Wczoraj sobie trochę pograłem i w sumie nie jest tak całkiem tragicznie....
    To co mi najbardziej przypadło do gustu to oczywiście drzewko rowojowe jednostek, dużo nowości, bardziej złożone, oprócz tego jak wspomniał kolega wyżej odgłosy jednostek podczas bitwy, nie wiem jak spisywał się system morale, ale tutaj w tym modzie nie działa zbyt dobrze, kiedy zginie mniej niż połowa obcej armii, to już zaczyna się ucieczka.....bardzo powolna, kwestia dogonienie i wyrżnięcia w pień, co jeszcze z negatywów....konie....za silne, dwa przejazdy na łuczników w szyku i koń miażdzy pół armii wroga, co jeszcze...hmm...nazwy lordów, miast, zamków, wsi....niezmienione, nie wiem czy to przez przypadek nie wina spolszczenia?? dobrą rzeczą w modzie jest na pewno mapa, dosyć dobrze dopracowana....acha i jeszcze jedno, chociaż za bardzo tego nie rozpracowałem to tworzenie formacji, nie zagłębiłem się w to jakie są możliwe ze względów czasowych... jak dla mnie mod dosyć dobry, szkoda że tak mało zmieniono  w samej rozgywce i zarządzaniu królestwem, ale czas pokaże może to zmienią

Offline misiuu534

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #182 dnia: Lipca 01, 2009, 08:16:04 »
    ja chyba jednak poczekam na finalną wersję...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #183 dnia: Lipca 01, 2009, 08:45:40 »
    Jeśli nazwy zostały stare i po polsku, to na pewno nakładka językowa skopiowała się z Native. Zatem albo usuńcie sobie z katalogu moda, z folderu "languages" folder "pl", albo po prostu z pliku language.txt w głównym katalogu M&B zmieńcie "pl" na "en" - to wyłączy spolszczenie.

Offline ASDAMk20

• Użytkownik
    • Czemu na forum jest tylu idiotów?
    « Odpowiedź #184 dnia: Lipca 01, 2009, 08:53:38 »
    Eeeee, zaraz pewnie uznacie mnie za N00B-a nie umiejącego ściągnąć moda, ale mam pytanie:
    Ściągnąłem moda z podanego wcześniej linka. No wszystko okej, ściągnął się, ale jak otwieram Total Commandera, to w miejscu, gdzie miał się ściągnąć, nie ma moda, a jest plik w formacie .7z Nie mogę nijak go otworzyć, jak go daję do "Modules" nic się nie dzieję... Co z tym zrobić?

Pomijam już, że Lords and Realms ściągnął się tak samo...

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #185 dnia: Lipca 01, 2009, 08:54:46 »
    Nie Daedalusie, to chyba tak musi być, ponieważ ja nie gram wogóle na spolszczeniach, a mam tak samo jak reszta. Wszystkie miasta, zamki, wsie, królestwa oraz lordowie mają nazwy native'owskie i myślę, że jest to jednak uchybienie wersji beta, albo tu mnie naszła jedna myśl... Mam wersję eng, czyli jeśli oni robią pod rosyjską to nie mają nakładki eng, więc może to się odnosi podobnie do tego co napisałeś, ale nie pl, tylko english?!

Sama beta ma swoje wzloty i upadki. Niektóre zbroje są dobre inne mają krzywe tekstury albo się świecą jak jaj..., są jeszcze problemy z nowymi mieczami, które nie pokazują się u pasa (nie ma ich wcale, ale obciążenie dodają). Jednak po zagraniu w to jestem pewien, że idą w dobrą stronę i wersja finalna będzie dobra.

EDIT: | @ Daedalus
            \/
    Dobra mój błąd. Dzięki za wyjaśnienie tej kwestii.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 01, 2009, 09:14:04 wysłana przez proud »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #186 dnia: Lipca 01, 2009, 09:07:06 »
    Proud, nie, angielska nakładka nie działa w ten sposób. Nie ma plików z angielską nakładką, bo ten język jest zahardkodowany w grze (wyjątek stanowi interfejs), zatem nie miało się prawa nic przekopiować.

ASDAMk20, 7z to plik archiwum (coś jak .zip i .rar). Ściągnij sobie program 7-zip  i tym moda wypakujesz.

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #187 dnia: Lipca 10, 2009, 20:33:50 »
    Dobra ja mam jedno zasadnicze pytanie... nakładkę jak normalny mod? Samo czy coś ręcznie trzeba podmienić? Oraz czy jak zrobię tak jak mów Daed to później równie prosto będę mógł wrócić do wersji PL?

Offline gamer96

• Użytkownik
    « Odpowiedź #188 dnia: Lipca 12, 2009, 15:44:13 »
    Mógłby ktoś dać nakładkę na inny serwis? BO z tego nie mogę ściągnąć ;/.

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #189 dnia: Lipca 13, 2009, 18:07:37 »
    Proud ,czy to jest na pewno link do najnowszej bety?Bo ,to trochę dziwne ,że po zrobieniu tych wszystkich pancerzy i hełmów(których screeny znajdziecie w stronce podanej w pierwszym poście tego tematu) wydają betę z kilkoma przemalowanymi i zle nazwanymi itemami z innych modów.

PS:Oto jeden z newsów o modzie z rosyjskiej strony(trzeba znać angielski):

Linki
    http://rusmnb.ru/news.php

News
    For all admirers of the future historical a fashion " Russia 13 " at us good news: now process of its development already absolutely close to process of release of the first public бета-version. It will follow at once the closed бета-testing, called to catch the basic bugs. To wait remains about one month.

Besides in gallery of the project there was a new art: models of horses and footwear, and also new samples of models of the reservation and architecture.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 13, 2009, 18:23:04 wysłana przez Kąbiner »

Offline duumek20

• BANITA
    • Użytkownik
    • Patrick the best forum's friend ;)
      • [url=http://www.mountblade.info/forum/index.php?board=30.0][img]http://img201.imageshack.us/img201/1751/respoli.png[/img][/url]
    « Odpowiedź #190 dnia: Lipca 14, 2009, 07:38:43 »
    Ten mod zapowiada się świetnie,te modele wyglądają wspaniale, mi by wystarczyło tylko aby ten mod pdmieniał zbroję i wogóle EQ i mogła by zostac mapa Calradii(polska w środku) :P

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #191 dnia: Lipca 14, 2009, 20:10:57 »
     Zobaczyłem wątek na TW, ściągnąłem, pożartowałem z autora i zagrałem. Bardzo fajny mod, oddaje realia tamtych czasów. Łuki i kusze (baaardzo) mają mocno powiększone obrażenia i zwiększony czas przeładowania. Przedmioty są fajowe, jednostki też, ale miasta i zamki nie są przemianowane na klimatyczniejsze nazwy. Ogólnie mod palce lizać.

Offline VainV

• Użytkownik
    • Piwa: 22
    « Odpowiedź #192 dnia: Lipca 14, 2009, 20:22:47 »
    Fajnie by było gdyby została zmieniona nazwa tematu,a co do moda to muszę powiedzieć,że wygląda całkiem nieżle,gdyby co jakiś czas nie wywalał do pulpitu było by super,mam nadzieje,że w pełnej wersji czegoś takiego już nie będzie.

Offline bogusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #193 dnia: Lipca 19, 2009, 23:52:57 »
    Została wydana nowa beta wersja 0.5. Grałem tylko parę minut i jak narazie nie zauważyłem nic nowego.
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=1412
    Miecz przeznaczenia ma dwa ostrza. Jednym jesteś ty, a drugim jest...

Offline Jonatan750

• Użytkownik
    « Odpowiedź #194 dnia: Lipca 20, 2009, 10:34:24 »
    Nie wiem czy tylko ja tak mam ale zobaczcie.