Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mod "Rus 13-century"  (Przeczytany 130948 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Marat

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    Odp: Interesujący mod
    « Odpowiedź #211 dnia: Sierpnia 14, 2009, 14:10:57 »
    Jeżeli już ktoś gra w tego moda to niech powie jak rekrutować jednostki bo nie ma ich w wioskach .

Offline matizz

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Give me 100 SpaceMarines or thousands other troops
    « Odpowiedź #212 dnia: Sierpnia 14, 2009, 14:47:25 »
    Ja zrekrutowałem chłopów jak wykonałem zadanie u Willage Elder ale chłopi są do kitu że tak powiem ....
    89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do podpisu!
    "W każdym normalnym kraju Król jest Królem,jest skarb i jest wojsko! A u Nas? Sejm decyduje o każdym groszu, a szlachta zbiera się na wojnę jak sójka za morze !"

Offline MaszoT

• Użytkownik
    « Odpowiedź #213 dnia: Sierpnia 15, 2009, 13:38:43 »
    Żeby mieć chłopów trzeba mieć na + relacji z jakąś wioską ... żeby mieć jakieś lepsze jednostki to chyba trzeba posiadać własny zamek ... lub też miasto ... no zostają jeszcze najemnicy w tawernach ... a ja chciałem zwrócić uwagę na to że polscy "lordowie/książęta" to w rzeczywistości są khergiccy lordowie z nativa (oprócz króla naszego :) ) ale to się pewnie zmieni bo to jest beta puki co :)
    "Vide Cull Fide"

Offline lukasz172009

• Użytkownik
    « Odpowiedź #214 dnia: Sierpnia 15, 2009, 13:53:40 »
    Lub aby mieć lepsze jednostki trzeba ich odbić z rąk wroga ja dzisiaj uwolniłem kilka krzyżaków i zamieniłem ich na rycerzy w zamku .

Offline Kąbiner

• Użytkownik
    « Odpowiedź #215 dnia: Sierpnia 16, 2009, 22:56:40 »
    Przepraszam za nieobecność, ale przez 2 dni mnie nie było, więc link podaje dopiero dzisiaj. 

Link:
    http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=7&lid=1445

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #216 dnia: Sierpnia 16, 2009, 22:59:18 »
    Czy to pełna wersja?Nie śledziłem tematu i się pogubiłem...

Edit:Cofam pytanie:Beta.Wie ktoś kiedy będzie full wersja?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 17, 2009, 11:14:43 wysłana przez Tymbark »

Offline Jabolos

• Użytkownik
    « Odpowiedź #217 dnia: Sierpnia 17, 2009, 11:53:29 »
    dla mnie dużym minusem tego moda jest brak porządnych dwuręcznych mieczy ;/ miejmy nadzieje ze w full dorzucą to jeszcze

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #218 dnia: Sierpnia 23, 2009, 17:23:41 »
     Minusem? Człeku! Ogarnij się! W XIII w. nie było dwuręcznych mieczy, autor sam o tym napisał w temacie na Tale Worlds.

Offline cinekbi

• Użytkownik
    • M&B jest Bogiem a gra nałogiem xD CSS tez moze być
    « Odpowiedź #219 dnia: Sierpnia 27, 2009, 19:58:46 »
    Jeśli pozwolicie to sie podziele wrazeniami z moda i wg. mnie bledy niedorobki. Ja gralem w wersje bety 401 (tą ktorą podał Kąbiner}

Jak wiadomo mod przenosi w czasy wojny Polski i Litwy z Krzyzakami, gdzies jeszcze przewijaja sie jakies Ruski i Mongoły  (przynajmniej ja mam takie skojazenia xD).
    Hmm od czego by tu zacząć? Już wiem ;]
    Mod bardzo ciekawy. Realistyczne glosy "szfabuff" ;D. Bardzo ładne tekstury armorów, duza mapka. Ja nie umiem sie zabardzo rozpisywac ;P Troche drogie sa jednoski do kupienia a o najemnikach w tawernach juz nie wspomne. Strasznie malo jednostek w zamkach i miastach. Przynajmniej to sie tyczy polski
    Dam  mu 7/10

Poniewaz jest kilka niedorobek.
    1. Miedzy innymi za male zbalansowanie terenow, moim zdaniem za  duzo ziem ma Rosja i Horda a za mało Litwa i Polska. Krzyzacy tak srednio
    2. Za malo rodzajow broni w miastach do kupienia
    3. Za malo pieniedzy w turniejach (to sie tyczy wiekszosci modow)
    4. Nie ma zarzadania ekwipunekiem swoich NPC
    5. Zmienionie nazyw niektorych NPC np. Jeremusa na jakias Yeremire czy jakos tak xd
    6. Znalazlem Lorda Charuke w krolestiwe polskim  <rofl> ale to maly taki bladzik

Podsumowujac Mod bardzo dobry jak na wersje bety 401. Skoro to wersja 401 czyli mod nie zostal jescze zrobiony nawet w polowie. To zobaczymy jak autozy wydadza wersje full. Bedzie sie dzialo :)
    Niedaleko mu do ideału. Mi sie bardzo podobal ze wzgledu ze jest w nim dobrze dopracowana Polska. No ale jak na zlosc dalej nie ma pozadnej Husarii ;|

To tyle jak odemnie. Pozdro ;)

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #220 dnia: Sierpnia 27, 2009, 21:36:52 »
    No nie wiem gdzie Ty chcesz znaleźć husarię w XIII wiecznej Polsce?!

Co do jednostek to jest wg mnie ich wystarczająco. Można zauważyć, że w tej wersji beta jednostki ruskie są już bardzo dopieszczone już nie myślę jak będą wyglądały w wersji finalnej. Nie rozumiem Twojego raportu błędów. Jest to wersja beta i na pewno się znajdą błędy i jeśli chcesz przyśpieszyć premierę moda możesz je przesłać autorom. Nie rozumiem go, gdyż na tym forum raczej nie ma przedstawicieli tego moda. Mówię raczej, bo szwędał tu się kiedyś jeden user, który pracuje/pracował nad modem.

Offline Blitzwing

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #221 dnia: Sierpnia 27, 2009, 21:57:22 »
    To chyba lepiej że nie dali husarii która w tamtym okresie nie istniała. LUDZIE! W Rzeczpospolitej nie jeździła tylko husaria i nie tylko ona wygrywała. Polecam iść do szkoły skoro wszędzie chcecie husarię, nawet w średniowieczu -.-
    Dla mnie wadą jest to że nie można tak z biegu rekrutować chłopów, dla mnie to duuuuuuży minus :P Fajna jest też ta bitwa na początku kampanii, szkoda że taka trudna i prawie nie do wygrania :D
    Sława!

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #222 dnia: Sierpnia 27, 2009, 22:32:43 »
    No i fajowe jest to, że np. w polskich miastach możemy dostać "polski" ekwipunek/konie a w np. krzyżackich odpowiednio - ich uzbrojenie/konie. Kolejna ciekawa sprawa to owies ("oats", nie wiem czy dobrze tłumaczę) dla koni, której brak znacznie spowalnia nasz oddział na mapie strategicznej oraz wino, które podnosi morale drużyny. Ogólnie, mod bombowy, czekam na finalną wersję.

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #223 dnia: Sierpnia 28, 2009, 10:07:38 »
    Dla mnie wadą jest to że nie można tak z biegu rekrutować chłopów, dla mnie to duuuuuuży minus :

No nie wiem. Z początku też był to dla mnie wielki minus, ale później pomyślałem, że to ma większy sens. Kto by poszedł za chłopem, którego nikt nie zna i jeszcze będzie za niego toczył walki o śmierć i życie. Podoba mi się to, że muszę wzbudzić zaufanie u ludzi by dopiero móc później dzięki tej znajomości "zbierać owoce".

Pytanko nOOba: Co dzięki opcji w mieście jakim jest "upgrade troops" mogę uczynić?

EDIT: Ok, dzięki wielkie.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 28, 2009, 11:18:21 wysłana przez Roland hr. Bretanii »

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #224 dnia: Sierpnia 28, 2009, 11:07:37 »
    Są pewne jednostki (np. włodarz), które po zdobyciu doświadczenia zmieniają nazwę. I tak przykładowy włodarz zmieni się w =włodarz=, wtedy taka jednostka (z tymi znaczkami) może być upgradowana w mieście za pomocą tej opcji (przykładowy =włodarz= zmieni się w pan).