Cześć, opowiedz nam, kiedy zaczęła się Twoja przygoda z Warbandem oraz jakie były twoje pierwsze przeżycia na multiplayer?
W okolicach 2011 grałem tylko w singla. Dopiero w okolicach 2013 zacząłem grac na multi. Pamiętam, że złożyłem podania na forum do dwóch polskich klanów (tak to jeszcze te czasy heh), ale żaden mnie nie przyjął, więc postanowiłem, że spróbuje się dostać do zagranicznych klanów no i tak dostałem się do LCDH. Pierwsze przeżycia? Hm pamiętam, jak kłóciłem się z ludźmi o to, że rumak jest lepszy od huntera, bo jest szybszy.
Jakie są Twoje dotychczasowe osiągnięcia na scenie Polskiej oraz Europejskiej?
Jest ich sporo, ale takie z najważniejszych to ze starymi orłami, kiedy zajęliśmy drugie miejsce na WMT2, tego nie da się zapomnieć i ostatnie z takich dość ciekawych to może 3 miejsce z WNL5 oraz pierwsze miejsce na WBL z Unity.
Porozmawiajmy teraz o twoim klanie. Co sprawiło, że postanowiłeś założyć BE?
Brak jakiejkolwiek konkurencji dla PE i SRC od już paru ładnych lat. Pomyślałem, że spróbuje to zmienić, pozbierałem paru graczy, no i zobaczymy, jak to wyjdzie.
Początkowo założyłeś ten klan z myślą o PP18. Doszły mnie słuchy, że masz zamiar kontynuować swój projekt po zakończenie Pucharu. Zechcesz wypowiedzieć się na ten temat?
Tak, mam w planach wystawić BE na kilka przyszłych turniejów, przykładem jest W5L. BE ma potencjał, głupio by było po pucharze się rozejść i zamknąć temat. Niezależnie od wyniku rozgrywek na PP, nasza przygoda się nie zakończy.
Jesteście stosunkowo nowym klanem, czy udało wam się odnieść już jakieś sukcesy? Oczywiście, nie chodzi mi o wygrane turnieje, a jedynie o mecze z doświadczonymi klanami.
Tak, ale dla mnie treningi nic nie znaczą, liczą się tylko oficjalne mecze.
Po mocnym starcie w I kolejce (Wygrana z EG 9-4) w drugiej mierzycie się z SRC, którzy są niewątpliwie faworytem do wygrania tego turnieju. Jak oceniasz wasze szanse w meczu z SRC oraz w całym turnieju?
Nie jest tajemnicą, że już od miesiąca rozgrywamy treningi co jakiś czas, żeby wzmocnić zgranie oraz aby ci nowsi gracze w zespole nabyli trochę doświadczenia. Do meczu z EG byliśmy przygotowani i nie przyjmowaliśmy innego scenariusza niż zwycięstwo.Z klanem Carpego uważam, że pomimo iż są faworytami tego meczu, mamy szanse na wygraną, wierzę w moich graczyoraz tak jak napisał IvE w swojej zapowiedzi, nie zadowoli nas miejsce na podium.
Jest to wasz pierwszy występ w PP. Uważasz, że dacie rade wygrać puchar podczas swojego debiutu?
Tak jak napisałem powyżej, spróbujemy, nadzieja umiera ostatnia!
Jak oceniasz tegoroczny poziom turnieju względem uczestniczących klanów?
Myślę, że śmiało, można powiedzieć, iż tegoroczny Puchar Polski jest dosyć wyrównany. Pierwszy raz widzę, że w pierwszej kolejce jest tyle wyrównanych meczów, zazwyczaj to się sypały 12-0. Uważam, że czeka na nas sporo dobrych meczów.
PYTANIA OD SPOŁECZNOŚCI
Skąd pojawiła się u ciebie chęć dowodzenia, oraz jak pozyskałeś swoich "zwolenników"?
Już od dość dawna uczyłem się dowodzić, początki swoje miałem we FraG i KoA, później H&inq i przez okres w Unity, lecz dość szybko zrezygnowałem, bo zauważyłem, iż przez dowodzenie dość słabo grałem. W BE jest inaczej, razem dowodzimy, dzięki czemu mogę bardziej się skupić na swojej grze, jak ktoś wpada na jakiś pomysł, to od razu działamy! A co do moich graczy poznałem ich z różnych modów jak PK,Wfas.
O co chodzi z konfliktem z PE i czy nazwa Black Eagles to bezpośredni świadomy przytyk do właśnie PE.
Na jednym z naszych pierwszych treningów chłopacy z Koh i EG po dość dużej przewadze nad nami, dość kpinie podchodzili do meczu z nami, od głupich komentarzy po wyzwiska, no ale z EG uważam, że po pierwszej kolejce wyjaśniliśmy sprawę, a z koh to myślę, że spotkamy się za parę tygodni. No chyba, że dalej będą gnić na samym dole tabeli. Co do drugiego pytania to tak, ale dlaczego zmieniłem Polish na Black, to zostawię w tajemnicy, dla fanów teorii spiskowych.