Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Jaki rodzaj wywiadów wolicie?

Wywiady głosowe
    46 (51.7%)
    Wywiady pisemne
    43 (48.3%)

Głosów w sumie: 89

Autor Wątek: [PP18] Wywiady  (Przeczytany 8515 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    [PP18] Wywiady
    « dnia: Lipca 30, 2018, 23:47:11 »

Cześć, tak samo jak w ubiegłym roku, postanowiłem zająć się wywiadami podczas Pucharu Polski w Native. Wpadłem na pomysł, żeby tym razem zrobić wywiady głosowe, które będą wrzucane bezpośrednio na YT. Jaka jest wasza opinia, na ten temat? Zapraszam do dyskusji, a także głosowania w ankiecie ;)

Wywiad z Kamillo
    (click to show/hide)

Wywiad z Wojem
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2018, 14:27:26 wysłana przez Azorek »

(click to show/hide)

Offline Dominique

• Użytkownik
    • Piwa: 60
    Odp: [PP18] Wywiady
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 02, 2018, 17:29:41 »
    Pamiętając wywiady z ToMem z DP - jest to na pewien sposób dobre, ale często są gorszej jakości. Co mam na myśli? Pisząc, można wszystko przemyśleć, ładnie dobrać słowa, by to było rzeczywiście na poziomie. Na sowim przypadku mogę powiedzieć, że mówiąc, często zapominam czegoś lub miesza mi się kolejność albo się jąkam i tak nijak to brzmi :p Mimo wszystko obydwie formy są dobre. Gdyby to były wywiady głosowe (nie wiem, jak zamierzasz to robić), mógłbyś danej osobie, z którą chcesz przeprowadzić wywiad, dać serię pytań, które zadasz np. dzień przed - to takie moje zdanie. Chyba, że ludzie wolą "na żywca" :p
    "Przystojny, ale niezły ch*j.
    Poza tym pedofil.   
    Powinnam uciekać.   
    Ale mnie intryguje."

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #2 dnia: Sierpnia 02, 2018, 20:09:15 »
    Opinie są bardzo podzielone, jak widzę, więc może zrób po prostu próbny wywiad głosowy z kimś i wtedy zobaczymy, jak to wyjdzie?
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #3 dnia: Sierpnia 02, 2018, 20:35:00 »
    Ja zaznaczyłem opcję "głosowe", bo jednak fajnie byłoby gdyby pojawiła się nowa forma, niemniej osobiście uważam, że nie powinieneś ograniczać się do tylko jednej opcji. Wywiad głosowy może być bardzo fajny i ma niezaprzeczalną zaletę, jaką jest fakt, że może lecieć w tle. Sam wielu wywiadów słucham robiąc równolegle inną rzecz absorbującą mój zmysł wzroku.
    Ale żeby był dobry, wymaga o wiele większego przygotowania od prowadzącego (w końcu nie może sobie pozwolić na zbyt duże przestoje w dyskusji) i responsywnego dyskutanta, który umie wyczuć żart czy ironię, nie jąka się i nie ma problemu z płynnym konstruowaniem zdań. Fajnie też, jakby był już po mutacji.
    Oczywiście pewne wady i problemy da się usunąć później w montażu, ale raz że nie pozbędziesz się wszystkich, a dwa - właśnie przez konieczność montowania jest to również bardziej czasochłonne od wywiadu "tekstowego", w którym możesz skopiować rozmowę prosto ze Steam, czy gdzie tam pisaliście.

Dlatego moja propozycja jest następująca - przy założeniu, że zdecydujesz się na obie formy, zamiast wybierania tylko jednej - niech twój dyskutant wybiera, który sposób przeprowadzenia wywiadu woli, w którym czuje się pewniejszy. A jeśli będzie chciał wywiadu głosowego, rób najpierw testowy "wywiad" - rozmowę na jakiś temat, który nie wymaga od ciebie przygotowania merytorycznego, żeby sprawdzić jak twój rozmówca sobie z wersją oralną poradzi. Jeśli będzie się zacinał, miał głos trzynastolatka albo nie będzie w stanie wymówić zdania bez wtrącenia czterech bluzgów, to zrób właściwy wywiad tekstowo. A jeśli będzie radził sobie na satysfakcjonującym poziomie, to przygotuj się i zrób wersję do odsłuchania.

Offline Rivet

• Użytkownik
    • Piwa: 128
    • Terror belli, decus pacis
    « Odpowiedź #4 dnia: Sierpnia 06, 2018, 12:45:27 »
    Zgłaszam się na wywiad testowy głosowy. Przetestujcie to na mnie.

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #5 dnia: Sierpnia 06, 2018, 13:52:26 »
    Zgłaszam się na wywiad testowy głosowy. Przetestujcie to na mnie.
    Nie te mistrzostwa

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Sierpnia 06, 2018, 15:15:11 »
    To ma być testowe więc można luźno podejść do tematu.
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2018, 16:05:47 wysłana przez Dyktator »

Rivet uczy, Rivet bawi. Jeśli masz pytania odnośnie Epoki Napoleońskiej wal do Riveta

Offline Azorekt

• Użytkownik
    • Piwa: 113
    • MAKE ZT GREAT AGAIN be_azorekt/husarzdominik
    « Odpowiedź #7 dnia: Sierpnia 06, 2018, 16:34:40 »
    To ma być testowe więc można luźno podejść do tematu.
    (click to show/hide)
    Problem jest w tym, ze nie mógłbym zadać ci pytań dotyczących Native ponieważ w niego nie grasz ;/

(click to show/hide)

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Sierpnia 06, 2018, 22:20:45 »
    Problem jest w tym, ze nie mógłbym zadać ci pytań dotyczących Native ponieważ w niego nie grasz ;/

a może być coś nudniejszego niż pytanie nativowców o nativa? Zresztą test to test. Możesz nawet przygotować pytania dla szachisty odnośnie piłki nożnej. Tutaj chodzi o stworzenie i przetestowanie procedur. Zresztą róbta co chceta, ale chodzi o to że czym szybciej ruszysz ten temat tym więcej dasz sobie czasu na ogarniecie sprawy. To co napisał wyżej Bruce Campbell to święta racja i wywiad głosowy to nie prosta sprawa. Wiem bo coś takiego sam musiałem kiedyś przeprowadzić.
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 06, 2018, 22:32:37 wysłana przez Rivet »

Offline Kamillo18

• Użytkownik
    • Piwa: 360
    « Odpowiedź #9 dnia: Sierpnia 07, 2018, 08:16:38 »
    a może być coś nudniejszego niż pytanie nativowców o nativa? Zresztą test to test. Możesz nawet przygotować pytania dla szachisty odnośnie piłki nożnej. Tutaj chodzi o stworzenie i przetestowanie procedur. Zresztą róbta co chceta, ale chodzi o to że czym szybciej ruszysz ten temat tym więcej dasz sobie czasu na ogarniecie sprawy. To co napisał wyżej Bruce Campbell to święta racja i wywiad głosowy to nie prosta sprawa. Wiem bo coś takiego sam musiałem kiedyś przeprowadzić.
    Ale chyba do nawet do testu potrzebna jest osoba obyta z tematem. Ja nie wyobrażam sobie, by nawet w wersji sample słuchać coś typu:
    Azorek: Rivet, stoisz z boku polskiej sceny Native. Który klan zrobił na Tobie największe wrażenie do tej pory ?
    Rivet: yyyyyyyy.... byku, ja tylko pułki i bloki góra/dół. Ale szanuję REF, bo poznałem IvE na tym forum i spoko morda. Następne pytanie proszę.

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #10 dnia: Sierpnia 07, 2018, 11:05:42 »
    "Uwarzam to BC za bardzo silny klan, widziałem jak apokalips gra, świetnie chamberuje górny i potrafi blokować góra dół jak szalony, z pewnością na Natove też musiał być jednym z najlepszych bo taki manual to skarb tu u nas na NW"

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Sierpnia 07, 2018, 12:26:34 »
    Azorek: Rivet, stoisz z boku polskiej sceny Native. Który klan zrobił na Tobie największe wrażenie do tej pory ?

Rivet: Panie redaktorze, chciałbym Pana uświadomić że Polska scena Native jest martwa. Zresztą wy nie potraficie zaimponować bagneciarzowi. Proszę o następne pytanie.
    (click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2018, 12:29:03 wysłana przez Rivet »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #12 dnia: Sierpnia 07, 2018, 13:48:12 »
    Tak ten wywiad miałby na celu szkaling nativa byłby idealnym powodem na 3 bana

Weź zwyzywaj mi ojca albo napisz że ^IvE gmd i załatwione, bo już nudny się robisz, serio. Szukasz na siłę atencji i piszesz "hihi, dostanę bana", a pewnie srasz w portki na myśl o nim bo byś bez TFW tygodnia nie wytrzymał.

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    « Odpowiedź #13 dnia: Sierpnia 07, 2018, 15:32:25 »
    Weź zwyzywaj mi ojca albo napisz że ^IvE gmd i załatwione, bo już nudny się robisz, serio. Szukasz na siłę atencji i piszesz "hihi, dostanę bana", a pewnie srasz w portki na myśl o nim bo byś bez TFW tygodnia nie wytrzymał.
    Tydzien, dwa i bedzie szukal kogos kto mu unbana zalatwi

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Rivet

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Sierpnia 07, 2018, 16:46:32 »

Szukam atencji i ją dostaje bo taki zbaitowany Kradus mi ja daje i o to chodzi. Cała tawerniana  "elitka" uważa się za ludzi ponad cały ten grajdołek, śmiejąc się z NW i ich dram. Ja udowadniam że wcale nie są lepsi od nich i tez potrafią się dać sprowokować byle cepowi. Popatrz kto mi odpisuje w tym wątku, same nativowskie napinacze którzy niczym się nie różnią od tych z NW. Dlaczego nie ma tutaj Dyktatora albo Ivego? To są stare wygi, osoby które wiedza co się świeci. Na takie marne zaczepki ich nie nabierzesz. 
    Oni prezentują jakiś poziom nie to co .. Pozdro600

P.S bez tawerny to ja lata wytrzymywałem