Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Czy istnieje mod poprawiający system uszkodzeń i obrażeń?  (Przeczytany 7677 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kamro

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Tak jak w temacie. Przeszukalem internet najlepiej jak potrafilem i większość portali i listy modów do Mount&blade łącznie z tym forum i odpowiedzi nie znalazłem tak więc postanowiłem wkońcu tutaj sie zapytać.

Czy istnieje jakis mod lub maly modzik który zmieniałby punkty obrażeń i uszkodzeń? Tak aby np celny strzał z łuku czy kuszy eleminował już przeciwnika? albo jedno pchnięcie mieczem moze ewentualnie dwa? Bo nie sądze aby ktoś przetrzymał na nogach uderzenie mieczem lub byl wstanie walczyc z strzałą w korpusie.. Dla niektorych moze sie to wydać bezsensowne ale wlasnie poszukuje moda który wzmocnił by realizm mianowicie 1 może max 2 ciosy i po przeciwniku. Próbowałem różne ustawienia w grze ale bez sensu mi sie wydaje jak tłucze kogos kilkoma uderzeniami. Lubie realizm.

Jeśli gdzieś jest podobny wątek albo taki mod gdzies jawnie istnieje to przepraszam ze tu o tym marudze, ale osobiscie nic takeigo nei znalazlem.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    Odp: Czy istnieje mod poprawiający system uszkodzeń i obrażeń?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 02, 2009, 15:20:59 »
    Takie coś jest w Star Wars Calradia :D Jeden hit = 100 dmg(lub więcej) nawet jak sie nie dawało w siłę. ;)

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 02, 2009, 18:12:12 »
    Wybacz, ale byle maziak nie zwalał człowieka trupem, a tym bardziej opancerzonego, zdrowego, rosłego chłopa, więc, to co masz teraz jest w miarę realne.
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline Diego

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Jestem cziterem bo jeżdżę rowerem z wh
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 02, 2009, 18:26:56 »
    W ustawieniach zmień sobie redukcję ciosów na 0 i będziesz miał git.

89% graczy uważa, że najważniejsza jest grafika, jeśli należysz do tych 11%, wklej to do
    podpisu!

Offline Petros

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 02, 2009, 18:35:40 »
    Wybacz, ale byle maziak nie zwalał człowieka trupem, a tym bardziej opancerzonego, zdrowego, rosłego chłopa, więc, to co masz teraz jest w miarę realne.

Zgadzam się!
    Do tego dochodzi jeszcze to czy broń przebije pancerz czy nie, wytracanie energii na pancerzu i itp.
    Twoje wyobrażenia obrażeń są bardziej do nude mod czyli na gołe klaty i nie tylko ;)

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 05, 2009, 09:20:45 »
    Zgadzam się, ale częściowo. Uderzenia mieczem nie były dla opancerzonego rycerza większym problemem, ale już pchniecia na okolice brzucha często po pierwszym kończyły się śmierciom. Dochodzi do tego jeszcze walka toporem, który roznosił zbroję w pył oraz różne buzdygany, morgensterny itp. które były baaaardzo skuteczną bronią na opancerzonego przeciwnika bo powodowały niebezpieczne obrażenia wewnętrzne.

Offline szczepan1-14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 05, 2009, 11:48:17 »
    Zgadzam się, ale częściowo. Uderzenia mieczem nie były dla opancerzonego rycerza większym problemem, ale już pchniecia na okolice brzucha często po pierwszym kończyły się śmierciom. Dochodzi do tego jeszcze walka toporem, który roznosił zbroję w pył oraz różne buzdygany, morgensterny itp. które były baaaardzo skuteczną bronią na opancerzonego przeciwnika bo powodowały niebezpieczne obrażenia wewnętrzne.

a może jeszcze dodasz że zbroja ważyła 500 kg i rycerz po upadku sam nie wstawał..?

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #7 dnia: Lutego 05, 2009, 15:15:32 »
    Gość ma rację, że pchnięcia mieczem (nie cięcia) kończyły się prawie zawsze przebiciem zbroi. Topory dwuręczne już bez problemów mogły wbić się w przeciwnika z ciężką zbroją. Zbroja mogła ważyć nawet do 100kg w całości. Z tego co wiem to ciężkozbrojny rycerz, który spadł z konia praktycznie nie miał możliwości wstania. Przynajmniej tak słyszałem na historii w szkole.

Offline szczepan1-14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Lutego 05, 2009, 16:10:26 »
    Przynajmniej tak słyszałem na historii w szkole.

Dziękuję, nie mam pytań.

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #9 dnia: Lutego 05, 2009, 16:24:32 »
    Gość ma rację, że pchnięcia mieczem (nie cięcia) kończyły się prawie zawsze przebiciem zbroi. Topory dwuręczne już bez problemów mogły wbić się w przeciwnika z ciężką zbroją. Zbroja mogła ważyć nawet do 100kg w całości. Z tego co wiem to ciężkozbrojny rycerz, który spadł z konia praktycznie nie miał możliwości wstania. Przynajmniej tak słyszałem na historii w szkole.
    U nasz w budzie był facet, który opowiadał nam o uzbrojeniu średniowiecznym. Kumpla ubrali w płytówkę i przewrócili. Kumpel po ok. 10 minutach zdołał samemu wstać :P
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #10 dnia: Lutego 05, 2009, 18:41:15 »
    No właśnie, a w czasie bitwy to równało się to ze śmiercią.

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lutego 06, 2009, 03:42:11 »
    Dobra a czy ,któryś z was miał kiedyś zbroje na sobie?? Otóż ten element jest tak zaprojektowany ,żeby dawał odpowiednią ochronę i jeśli wam np wydaj się ,że w tych czasach militaria były prymitywne to błąd ,przykładów jest mnóstwo chociażby dodatkowa przeszywa na strzał .Po pierwsze zależ jaki sztycht czym i w jaką zbroję .Po drugi jeśli przewrócisz się w płytówce będzie ciężko wstać ale przy wprawionym człowieku zrobi to po chwil ,po trzecie w bitwie są ludzi ,którzy ci pomogą wstać.

p.s Szczepan nie wiedziałem ,że cisniesz w M&B

Offline szczepan1-14

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Lutego 06, 2009, 09:51:08 »
    No witam szanownego Pana. niestety próba resocjalizacji fanów larpa graniczy z cudem

Offline zue dazy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Lutego 06, 2009, 10:13:32 »
    Zresztą wystarczy pomyśleć logicznie, skoro zbroje były tak beznadziejne, to po co inwestowano w nie fortuny?
    http://zue-dazy.mybrute.com subtelny reflink, prawda?:]

Offline RobRoy

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Lutego 07, 2009, 10:39:56 »
    Jeśli chodzi o broń do walki wręcz to wszczyscy mają po trochu racji :) Ale pozostaje kwestia kusz.  W M&B sa raczej malo skuteczne,a w porównaniu z łukami,wrecz żałosne. A kazdy zaineresowany wie,co potrafil zrobić zwykły cham uzbrojony w kusze wałową,z rycerzem zakutym w najlepszy mediolanski pancerz