Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Czy istnieje mod poprawiający system uszkodzeń i obrażeń?  (Przeczytany 7655 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Czy istnieje mod poprawiający system uszkodzeń i obrażeń?
    « Odpowiedź #45 dnia: Marca 17, 2009, 15:35:19 »

Teraz niewielka jest róznica między frajerem w koszulinie a rycerzem w zbroi od stóp do głów...

Jak niewielka różnica, jak walisz mieczem w kolesia w płycie to zauważ, że miecz tak jakby się odbijał, a jak w lekko ubranego to przecina (nie wiem jak to inaczej nazwać).

Bronie dystansowe... to samo. Jak to jest że looter dostaje strzałą w klatę z topowego łuku, i topowych strzał, biega w lnianej koszulinie - i nadal walczy? trzeba drugą mu posłać żeby padł.

Nie wiem jak u Ciebie, ale ja nie muszę mieć topowych strzał i topowego łuku (jak to określiłeś) żeby położyć głupiego lootera jedną strzałą (nie trzeba nawet head'a strzelić wystarczy na klatę).

Brakuje mi też czegoś takiego jak różnicowanie obrażeń względem miejsca trafienia. Teraz jest tylko headshot - i tylko bronie strzeleckie - dlaczego rozpoznawanie miejsca trafienia ograniczono tylko do tego punktu?
    Strzała w klatę - poważne obrażenia. strzała w rękę - mniejsze obrażenia ale i słabsze zadawane ciosy. Strzała w nogę - i bidulek zwalnia, czy wręcz kuleje i stoi. Wiem kuleje to dodatkowe animacje. ale choćby tempo poruszania się... biegnie taki huscarl, ma w nodze trzy oszczepy i dawaj, bena johnsona odstawia.

Jest różnica między obrażeniami w rękę, a klatę.

Offline Kuroi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Who's bad? Who's bad? Who's bad?! I AM BAD!!
    « Odpowiedź #46 dnia: Marca 17, 2009, 20:22:12 »
    Znalazłem odp. na problem z DMG.... ;)
    http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,59651.0.html

Mod który ponoć poprawia DMG(każdy cios może być tym ostatnim ;) )

Offline Marat

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #47 dnia: Marca 17, 2009, 20:55:58 »
    Widzę modyfikacja ta bije rekordy w ilości pobranych  plików. Na razie pobrały ją dwie osoby ja i pewnie przedmówca, ciekawe czy było warto pobierać?
    Zaraz się przekonamy, jak zobaczę co i jak to napiszę czy ta modyfikacja jest coś warta.

Mod nie warty instalacji, ta innowacja że każdy cios może być śmiertelny polega na tym że zwiększono ilość obrażeń zadawanych przez broń. Drzewko jednostek Nordyckich rozwinięto chyba o 5 elitarnych jednostek, więc o balansie rozgrywki można zapomnieć. Do swadi dodano nową jednostkę Swadian Squire. Dodano także 2 jednostki najemne Jinetes i dismounted Jinetes. Ogólnie mod prezentuje się słabo, poza załączonym do moda Punkt's high rezolution textures nic ciekawego nie ma.
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2009, 22:16:00 wysłana przez Marat »
    "– Panie Marszałku, a jaki program tej partii?
    – Najprostszy z możliwych. Bić kur... i złodziei, mości hrabio"
    ...rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej