Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!  (Przeczytany 99057 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    Odp: Warband- Zapowiedziane rozszerzenie i multiplayer!
    « Odpowiedź #450 dnia: Listopada 20, 2009, 20:42:45 »
    Wyszedł nowy patch... Coś szybko, ale mam nadzieję, że nic nie zj***li od poprzedniego...

Lista zmian:

Version 0.635 changes:
    ------------------------
    Single-handed attack animation reduced slightlty.
    Horsemen can no longer swing or thrust through their horses.
    Reduced slope penalty slightly.
    Added icons for mauls and morningstars
    Turn-limit fine-tuned.
    Castle doors can be opened by only defenders
    You can now block with a weapon while kicking.
    Swinging attacks that hit feet may now cause the victim to fall to the ground.
    Changed couched lance animation so that shield doesn't obstruct view.
    Various bugs fixed.

Download:
    http://beta.taleworlds.com/download.aspx

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #451 dnia: Listopada 20, 2009, 20:45:43 »
    Wczoraj przyśpieszyli, teraz spowolnili.....nie, moje 1H ! .....acha,  ja teraz lancą macham :P

Offline Xasan

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    « Odpowiedź #452 dnia: Listopada 20, 2009, 21:12:38 »
    Hmmm... Moje wrażenia są takie:

+Ten nowy zamek jest całkiem fajny, jak dla mnie o wiele lepszy od castle 2
    + Morgenstern, czy co to tam jest ;), w końcu do czegoś się nadaje, w końcu jest 1/2 H
    - Strasznie mi teraz przycina
    - Wydaje się, jakby wszyscy mieli po 100 hp, zamiast 60 ;d

Na razie tyle, ale jak mi się przypomni, to dopisze ;)

Offline Roland hr. Bretanii

• Użytkownik
    • Old, nervous and out of tune... RINGO!
    « Odpowiedź #453 dnia: Listopada 20, 2009, 21:31:59 »
    Mówicie o samym komforcie rozgrywki, ale coś i dla oka miłego się znalazło;) Otóż zauważyłem kilka nowych modeli hełmów u Nordów. Na DX7 takie sobie, ale za pewne na DX9 muszą robić wrażenie;)

Offline Hrabia Darkula

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • "There's daggers in men's smiles"
    « Odpowiedź #454 dnia: Listopada 21, 2009, 17:36:36 »
    Jako że w kilka dni wyszły 2 patche, można coś powiedzieć o  wcześniejszym. Moim zdaniem przepakowali Nordów, dodali long axe'y (to powinni też Swadii dać 10 metrowe zweihandery), ulepszyli toporki do rzucania, no i powiększyli obrażenia wszelkich toporów dla tarcz, tak że nordowie są teraz nie do ruszenia. Pisałem już że niezbyt podoba mi się 'Horsemen can no longer swing or thrust through their horses.' - przesadzili z tym troche. Z wad to tyle, ogólnie jednak obie łatki na +

Offline Vondagar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #455 dnia: Listopada 23, 2009, 13:01:24 »
    Moim zdaniem ta łatka na plus, ale nordzi dalej wymiatają zbyt szybkie te bronie 2 ręczne. duży plus za zbroje w końcu dobra zbroja jest cos warta. Mam tylko mieszane uczucia do tego skryptu który każe omijać koński grzbiet, przez to nie da sie juz piechociarza z konia mieczem sięgnąć co jest nader idiotyczne, do tego w dużej grze pojawia sie przez te skrypty lag podejrzewam ze wylicza to procek na naszych PC.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #456 dnia: Listopada 23, 2009, 13:13:10 »
    Moim zdaniem ta łatka na plus, ale nordzi dalej wymiatają zbyt szybkie te bronie 2 ręczne. duży plus za zbroje w końcu dobra zbroja jest cos warta. Mam tylko mieszane uczucia do tego skryptu który każe omijać koński grzbiet, przez to nie da sie juz piechociarza z konia mieczem sięgnąć co jest nader idiotyczne, do tego w dużej grze pojawia sie przez te skrypty lag podejrzewam ze wylicza to procek na naszych PC.

Da się ściągnąć i nawet szybciej i lepiej niż było dotychczas .... ja się ciesze że takie coś weszło, jest bardziej realistyczniej a poza tym już nie będą się czepiać zasięgu lancy jeżeli chodzi o kąt dźgania... wszystko na plus...:)

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #457 dnia: Listopada 23, 2009, 13:24:46 »
    Mi wczoraj też wyłączyło kompa podczas grania, niewiadomo czemu.....Co do lanc to wolałem poprzedni tryb, najlepiej jakby juz nic nie grzebali. Znowu trzeba się przyzwyczajać.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #458 dnia: Listopada 23, 2009, 13:30:29 »
    Mi wczoraj też wyłączyło kompa podczas grania, niewiadomo czemu.....Co do lanc to wolałem poprzedni tryb, najlepiej jakby juz nic nie grzebali. Znowu trzeba się przyzwyczajać.

No tak....kwestia przyzwyczajenia....i jeszcze pewnie z 10 razy będziemy musieli się przyzwyczajać do "nowości", do czasów wyjścia pełnej wersji...czyli okolice marca...uroki gry w bete:)

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #459 dnia: Listopada 23, 2009, 14:01:42 »
    (...) w końcu dobra zbroja jest cos warta.
    No nie wiem.. tyle razy biegałem już w czymś mocniejszym (kolczugi), żeby nie być na 1-2 uderzenia... Dopiero kupują coat of plates wytrzymałem więcej, niż 4 uderzenia... Zbroje są wg mnie niezbalansowane, bo ile to razy wyprowadzałem serie (zaczynając w plecy) i nie zdążyłem ubić przeciwnika, nim zaczął się blokować...

Poza tym mały wybór jest, jeśli chodzi o uzbrojenie... Brakuje głównie średnich zbroi, bo np u Swadii (piechota) z gamebesnu od razu w kolczugę się przechodzi...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2009, 14:04:31 wysłana przez NIFN »

Offline Amoresso

• Użytkownik
    « Odpowiedź #460 dnia: Listopada 23, 2009, 15:40:42 »
    Typowy przykład, biegam z wielkim berdyszem, tnę norda w skórzanej kurteczce, 3 ciosy, aby wkońcu padł
    Kilka map później, ponownie vaegirowie vs nordowie, tylko tym razem ja u nordów.
    Dorobiłem się kolczugi, podbiega golas z wielkim berdyszem, raz machnął i po zabawie...

I GDZIE TU KURNA ZBALANSOWANIE DO JASNEJ CHOLERY!?
    Jasne, że był to wyjątek bo zbroja ratuje czasem z opresji, niestety te wyjątki są aż za częste
    "Ból ciała przemija, ból duszy zostaje" Ja
    <---------------- Tak to ja
    www.chzg.pl

Offline Jezus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #461 dnia: Listopada 23, 2009, 17:30:20 »
    Amoresso, nie wiem jak jest w warbandzie ale w native kolesia w płytówce też się miało na hita jeśli przywaliłeś mu berdyszem czy innym toporem w głowę. W ciało mogłeś walnąć i z 10 hitów i jak miał szczęście to żył dalej ale 1 cięcie z góry czy dobrze wymierzone z boku kończyło sprawę.
    @DOWN
    Kierunek ataku nie ma znaczenia, chodziło mi o uderzenie w głowę. A wypowiadam się po to żeby ewentualnie pomóc.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 23, 2009, 18:08:43 wysłana przez Jezus »
    Jestem zajebisty a najlepszym dowodem na to jesteś właśnie Ty.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #462 dnia: Listopada 23, 2009, 18:04:34 »
    No właśnie nie mówimy tu o uderzaniu z nad głowy, ale o wymachy lewo-prawo (bardziej te na prawo :P ). BTW skoro nie wiesz, jak jest w Warbandzie, to po co się wypowiadasz? W Native system walki jest o niebo lepszy od tego z WB (głównie chodzi o animację i ich zasięg) i WB uniknąłby wielu problemów związanych z zasięgiem, jeśli posiadałby stare animacje ataku... Ile razy podchodząc do kogoś od tyłu, ten nam przywali nieświadomie, wykonując zamach w przeciwnika, z którym się pojedynkuje?

Wkurzające są również pchnięcia, często zdarza się, ze wykonamy idealne pchnięcie z idealnym speed bonusem i nie ściągniemy gościa. A ktoś wystarczy, że pchnie nas, stojącego perfidnie przed nim, potrafi pozbawić żywota ;x

Pozdrawiam!

Offline Elavion

• Użytkownik
    • I love all of Stargates!
    « Odpowiedź #463 dnia: Listopada 24, 2009, 11:19:08 »
    Mam takie pytanie: w Warbandzie jest wyłącznie tryb multiplayer czy można grać również normalnie (tzn. na własnym komputerze z NPCami) ?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #464 dnia: Listopada 24, 2009, 11:23:34 »
    Na razie zostają Ci jedynie szybkie bitwy, lub zapisanie się na beta testy wersji single player.